2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Seninle aynı düşüncedeyim. Benim gittiğim alerji doktoru canıma okudu o şekilde yapmıcam. Peynir yedikten sonra kusması arttı ve kan yine olmaya başladı. Ben de ilk etapta süt ve süt ürünlerini kesicem. Bu duruma tepkisiz kalamıyorum. Sana kalsiyum takviyesi günde kaç tablet demişti? Alerji doktoru bana 2 tablet verdi

Bizimkininse ödükopuyor saçmalama dedi Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah ne diyelim bende eşim gelince çıkıp bir test alicam
Test al yap haber ver bize de hayırlısı olsun inşallah
Bu arada eğer pozitifse 2022 Eylül anneleri grubuna üye ol hemen

Ayy ben bile nasıl meraklandım yap bi testte haber ver bize 6 aylık bebeği olan bi arkadaşım var aman aman bidaha doğurmam diyordu kiii geçen gün aradı hamileyim diye hiç belli olmaz valla
Bnm de bi arkadaşım geçen Haziran’da doğum yapmıştı, hamileymiş, bize de sürpriz oldu diyor. Bu saatten sonra Allah isteyene versin

Ayy ben bile nasıl meraklandım yap bi testte haber ver bize 6 aylık bebeği olan bi arkadaşım var aman aman bidaha doğurmam diyordu kiii geçen gün aradı hamileyim diye hiç belli olmaz valla
Hahah veririm tabi ben bir daha doğurmam demiyorum ama en az 5 sene doğurmam diyordum inşallah öyle olur

A Aylinli bu diyetleri merdiven yöntemiyle açıyorlar, bilmiyorum doktorlarınız bahsetti mi? Ben araştırınca buldum. Süt/ yumurta merdiveni diye aratırsanız basamakları görebileceğiniz görselleri bulabilirsiniz. Süt bizde esas sıkıntı. Ben haftada bir fırınlanmış dana eti yemeye başladım deneme amaçlı, dün yedim bugün kaka yapmadı ama karnı guruldadı. Kaka yaparsa göreceğim. Bu arada süt diyeti yoğurt dışında beni zorlamadı. Vegan peynir ve yulaf sütü sağolsun. Orkide markasının hinfistancevizi yağlı margarini de varmış bugün gördüm. Ama yumurtanın yerine bir şey koyamadım.

Kalsiyum ben de osteocare 2 tane kullanıyorum.

Evet merdiveni biliyorum umarım o aşamaya gelirim bnm alerji doktoru garip ya direkt peynire izin verdi. Kendisine açıkça bu kdr katı diyet yapamadığımı söyleyeceğim (dün msk atıp sordu da nasıl gidiyor diye, yoksa alternatif dr bakiyorum). Vegan peynirde soya olması beni endişelendirdi. Badem sütü içsem dedim ondan da korktum. Yulaf sutunu hic duymamistim. Bana da 2 tane osteocare verdi, paralel olmasina sevindim.

Çok geçmiş olsun biz dün gittin doktora sadece süt ürünü diyeti ve laktoz enzimi verdi ocak ayı başında rutin kontrolde bakıck duruma tekrardan yani besin alerjisi ve laktoz intöleransı ayrı şeyler sanırım hangisi olduğunu bulmaya çalışacak..eskiden var mıymış böyle şeyler hep son yıllarda ortaya çıktı bu rahatsızlıklar Allah beterinden saklasın inşallah hepimizinki geçer en yakın zamanda

Ya bize de sıkışan sıkışana sorma. Allah dermansız dert vermesin ve ailelerin yardımcısı olsun. Özele gtsen doktor ayrı, devlete de randevu bulamıyorsun. Geçen boynu bükük duruyor diye ortopediste koş ultrasona koş yine bıraktık bir tomar ama gitmesem bu sefer o kuşku kemirecek beni. Benim bi huyum var bi hastalık vs varsa fb kapalı gruplarına üye oluyorum, en iyi bilgiyi yaşayanlardan alırım diye. Bu tortikolis derdine bulaştım yine. Kafatasının şekli değişmiş çocuklar var, kask takmak zorundalar. Mesela dünya güzeli bebeğin yumurta gibi uzamış başı, ense dümdüz ya da, aile yazıyor bi tur taktık ama ikinciye bütçe yetmiyor kask takmasak olur mu diye. İçim gidiyor ya diyorum gözün çıksın para.

Bizimkinin ciddi sıkıntısı yok çok şükür ama boyun kasları biraz zayıf, terapist de biraz kendinin farkına varması lazım dedi. Ondan yüzüstü tutmaya çalışıyorum mümkün olduğunca. Görselleri güzel takip ediyor, kedi sıçrayınca dikkat kesiliyor mesela, normalde duyuyor ama kulağının arkasında parmak şıklatsam oralı olmuyor. Şimdi bu tip işler için işte ilgi çekici hareketler yapıyorum. Bize artık altına yastık koymayın dedi, kendi ağırlığıyla durmaya çalışsın. Sulu balıklı matlar var da ben de ayna kullanıyorum onu daha bir seviyor. Bir de dönmesi için vücudu teşvik ediyoruz. Bence bunlara başlamak için erken ama bilmiyorum. Yarın yine gideceğiz biraz gerginim. Umarım bir hafta yaptıklarımıza tamam der de sürekli götürmek zorunda kalmayız, evden devam ederiz.

Ya eskiyi geçtim bulunduğumuz ilin köyünde yaşayan bebekte hiç mi çıkmıyor? Ben köyde kuzunun tavuğun evin avlusunda yaşadığı evde büyüdüm desem yeri. Gerçekten Atomiks in dediği gibi şehirli bebe bunlar. Umarım en kolay yoldan çözülür bu sıkıntılarımız.

Kızlar bebeğiniz hiç yastıkta yatıyor mu. Mesela ayakta sallayanlar uyuyunca indiriyor musunuz. Ben kucağımda uyutuyorum direkt yatağa bırakınca uyanıyor bazen yastığa koyunca devam ediyor. Ama kafası diil sırf beline kadar mesela yastıkta oluyor. Sonra içim rahat etmiyor.

Ben badem ve fındık denedim ama kuruyemiş diye bıraktım. Yulaf fena değil, şimdi evde yapmayı deneyeceğim. Osteocare içinde süt ürünü olmadığından en iyisi diyolar.

Bana calcımax-d3 diye bir eritme tablet verdi canım günde 1 defa içiyorum onu ama ağızda inanılmaz kötü bir tat bırakıyor bitsin bende osteocare içeceğim ama

Bnm de bi arkadaşım geçen Haziran’da doğum yapmıştı, hamileymiş, bize de sürpriz oldu diyor. Bu saatten sonra Allah isteyene versin
Aminnn hamileliğim çok güzeldi benim bir kere bile midem bulanmadı o zamanlar istiyordum ama doğurduktan sonra yok diyorum zamanla istersin diyorlar ya bakalım

Bende vegan peynir tüketiyorum ve bu ara vegan kekler yapıyorum sürekli atıştırmalık bişeyler olsun elimin altında diye yeni bir doktor buldum yarın randevu alacağım bakalım

Ben emzirirken küçük bir yastık kullanıyorum beşik alırken içinde vardı. Bazen onunla bırakmak zorunda kalıyorum. Benimde içim rahat etmiyor ama çok kısa ve nadir yapıyorum.

Ya korkutma beni Hem öyle bir şey varsa bile ben başka gruba gidemem ya burası yeter bana
Bugün ne tesadüf ki aynı şeyi düşündüm Ikinciye hamile kaldığımda sizinle paylaşırım ben, başka topiclere gidemem. El aleme özelimi anlatamam Bunu da neden düşündüm, dün midem bulandı biraz, acaba mı dedim. Ben çok yorgun oluyorum valla eşime iyi geceler deyip uyuyorum genelde. Boş bir korku benim için, daha regl de olmadım ama yine de tırsıyor insan.

Ben de iki gündür destekli oturtuyorum eline oyuncak kitap falan veriyorum sıkılana kadar 3-5 dakka falan duruyor mızıldayınca kucağıma alıyorum
Çok güzel Ben de 2 hafta sonra başlıyorum inşallah. Fotoğraf çekip bizimkilere atıcam diye 2 gündür 1 dk dan az oturdu kızım. Çok sevindi. Zaten maaşallah çok güleç bir kızım var, (bana çekmiş bu özelliği ) otururken daha da mutlu oluyor. Otururken ben de kitap vereyim eline, iyi fikir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…