- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.381
Seninle aynı düşüncedeyim. Benim gittiğim alerji doktoru canıma okudu o şekilde yapmıcam. Peynir yedikten sonra kusması arttı ve kan yine olmaya başladı. Ben de ilk etapta süt ve süt ürünlerini kesicem. Bu duruma tepkisiz kalamıyorum. Sana kalsiyum takviyesi günde kaç tablet demişti? Alerji doktoru bana 2 tablet verdiAynısını bende söyledim doktorumaalerji bizde de var işte canım ve kendi çocuk doktorumuz sıkıntı yok devam diyor ama sıktıntı var ki bu çocuğun kakasında kan var yani bile bile lades demek oluyor. Ben kestim süt ve süt ürünlerini alerji doktorunun dediği gibi ayda 1 deneyerek ilerlemeye bakacağım valla ne olur ne olmaz diye canım. Allah beterinden korusun tabi ama dilleri yok işte ne olsa içimiz gidiyor acaba canı acıyor mu sıkıntı yaşıyor mu bu durumda bilmiyoruz ki
Test al yap haber ver bize de hayırlısı olsun inşallahBizimkininse ödükopuyor saçmalama dediAllah isteyen herkese nasip etsin inşallah ne diyelim bende eşim gelince çıkıp bir test alicam
Bnm de bi arkadaşım geçen Haziran’da doğum yapmıştı, hamileymiş, bize de sürpriz oldu diyor. Bu saatten sonra Allah isteyene versinAyy ben bile nasıl meraklandım yap bi testte haber ver bize6 aylık bebeği olan bi arkadaşım var aman aman bidaha doğurmam diyordu kiii geçen gün aradı hamileyim diye hiç belli olmaz valla
Hahah veririm tabiAyy ben bile nasıl meraklandım yap bi testte haber ver bize6 aylık bebeği olan bi arkadaşım var aman aman bidaha doğurmam diyordu kiii geçen gün aradı hamileyim diye hiç belli olmaz valla
Ya korkutma beniTest al yap haber ver bize de hayırlısı olsun inşallah
Bu arada eğer pozitifse 2022 Eylül anneleri grubuna üye ol hemen
A Aylinli bu diyetleri merdiven yöntemiyle açıyorlar, bilmiyorum doktorlarınız bahsetti mi? Ben araştırınca buldum. Süt/ yumurta merdiveni diye aratırsanız basamakları görebileceğiniz görselleri bulabilirsiniz. Süt bizde esas sıkıntı. Ben haftada bir fırınlanmış dana eti yemeye başladım deneme amaçlı, dün yedim bugün kaka yapmadı ama karnı guruldadı. Kaka yaparsa göreceğim. Bu arada süt diyeti yoğurt dışında beni zorlamadı. Vegan peynir ve yulaf sütü sağolsun. Orkide markasının hinfistancevizi yağlı margarini de varmış bugün gördüm. Ama yumurtanın yerine bir şey koyamadım.Seninle aynı düşüncedeyim. Benim gittiğim alerji doktoru canıma okudu o şekilde yapmıcam. Peynir yedikten sonra kusması arttı ve kan yine olmaya başladı. Ben de ilk etapta süt ve süt ürünlerini kesicem. Bu duruma tepkisiz kalamıyorum. Sana kalsiyum takviyesi günde kaç tablet demişti? Alerji doktoru bana 2 tablet verdi
Evet merdiveni biliyorum umarım o aşamaya gelirimA Aylinli bu diyetleri merdiven yöntemiyle açıyorlar, bilmiyorum doktorlarınız bahsetti mi? Ben araştırınca buldum. Süt/ yumurta merdiveni diye aratırsanız basamakları görebileceğiniz görselleri bulabilirsiniz. Süt bizde esas sıkıntı. Ben haftada bir fırınlanmış dana eti yemeye başladım deneme amaçlı, dün yedim bugün kaka yapmadı ama karnı guruldadı. Kaka yaparsa göreceğim. Bu arada süt diyeti yoğurt dışında beni zorlamadı. Vegan peynir ve yulaf sütü sağolsun. Orkide markasının hinfistancevizi yağlı margarini de varmış bugün gördüm. Ama yumurtanın yerine bir şey koyamadım.
Kalsiyum ben de osteocare 2 tane kullanıyorum.
Çok geçmiş olsun biz dün gittin doktora sadece süt ürünü diyeti ve laktoz enzimi verdi ocak ayı başında rutin kontrolde bakıck duruma tekrardan yani besin alerjisi ve laktoz intöleransı ayrı şeyler sanırım hangisi olduğunu bulmaya çalışacak..eskiden var mıymış böyle şeyler hep son yıllarda ortaya çıktı bu rahatsızlıklar Allah beterinden saklasın inşallah hepimizinki geçer en yakın zamandaCeviz ve badem bizde kırmızı kan yapıyor incecik. Ben bi ara tek yumurtalı bir kek pişirip denemeyi planlıyorum kendimde. Ona tepkisine bakacağım. 2 ay oldu neredeyse süt yumurta yasaklanalı bana. 3 ay sonra bir denensin diyorlar da bir ay sonra zaten tattırma zamanı gelecek bekleyesim yok. Sıkıntı çocuk 3 gün kakazlamıyor, bazen yanakları biraz kızarıyor oradan takip etmeye çalışıyorum reaksiyonu.
40 günlükken burnu doldu, hafif öksürmeye başladı o zamanki doktora yazdık, kadın normal bunlar kışın olur temizleyin damlayla, her şeyde getirmenize gerek yok dedi. 3 günde iyice arttı hırıltı eklendi, öksürükten boğulmaya nefes alamamaya başladı. Hemen doğdığu hastanedeki doktoruna gittik, antibiyotik kullandı 5 gün. Orada zaten mukus vs hikayesi çıktı. Suratı ful egzama dedi sen diyete giriyorsun. Linola krem acayip toparladı bizi, ondan önceki doktor bepanthol sensiderm vermişti çok işe yaramadı ve çok kötü kokuyor. Bu linolanın vücut kremi de var ama bizim döküntü boyuna kadardı.
Geçmiş olsun size de, beni doktorum takip ediyor kendi çocuğunda da yaşadıklarından dolayı. Test yaptırmadım ben çocuğa. Daha önceki doktorum geçer geçer diyip sallamamıştı. Diyeti falan şimdiki çocuk doktorum uygulatıyor bana. Siz diyet yapıyor musunuz? Ya da şüphelendiğiniz bir şey var mı?
Ya bize de sıkışan sıkışana sorma. Allah dermansız dert vermesin ve ailelerin yardımcısı olsun. Özele gtsen doktor ayrı, devlete de randevu bulamıyorsun. Geçen boynu bükük duruyor diye ortopediste koş ultrasona koş yine bıraktık bir tomar ama gitmesem bu sefer o kuşku kemirecek beni. Benim bi huyum var bi hastalık vs varsa fb kapalı gruplarına üye oluyorum, en iyi bilgiyi yaşayanlardan alırım diye. Bu tortikolis derdine bulaştım yine. Kafatasının şekli değişmiş çocuklar var, kask takmak zorundalar. Mesela dünya güzeli bebeğin yumurta gibi uzamış başı, ense dümdüz ya da, aile yazıyor bi tur taktık ama ikinciye bütçe yetmiyor kask takmasak olur mu diye. İçim gidiyor ya diyorum gözün çıksın para.4-5 Ay gibi hatırlıyorum . 6 aydan sonra da o oturmasa da ben onu destekli oturtuyordum veya mama sandalyesine koyup sırt ayarını oturur hale getiriyordum. Ama şöyle bir şey var. Ben biraz büyüklerden de feyz alıyorum. Annemler mesela oturtma diyor. Daha erken diyorlar çok ısrar etmiyorum ben de vardır bi bildikleri diyorum. Sonra düşünürken şunu farkettim. Evet oturtsam oturur ama onun defalarca oturmaya çalışması sırt ve bel kaslarını hareket ettirmesi ve onları çok daha aktif kullanmasına yaraması için egzersiz yapmasını sağlıyor. Ben bugünden onu oturtursam emeklemeden yürümesi gibi bir şey olacak. Hiç zorlamayacak kendini. Ama bu benim fikrim. Her anne ve çocuk şahsına münhasır sonuçta. Ben biraz katıyım mesela büyük kızım parkta düşerdi ben görmeme rağmen görmemiş gibi yapar kafamı çevirirdim. Yanıma gelirse sarılırdım veya gerçekten canının acıdığını hissedersem koŞardım ama genelde uzaktan izlerdim. Herşeye müdahale edersem çok kendi doğasına da karışmış olurum diye biraz da oluruna bırakıyorum.
Ayy çok yazdım yaw
Evet koyversek aslında ama sonrası büyük vicdan azabı. Ya bi şey olursa ve buna sebep ben olursalar başlıyor. Sonra diyorum ki doğudaki çocuklar kar altında ayakları çıplak ne alerji oluyorlar ne hasta
Aman ne bileyim şehir çocukları işte bizimkiler. Bu hafta büyük kızım hasta oldu Ekol KBB ye gittik. şu mu bu mu derken yok ultrason yok tahlil 600 liramız sıkışmış onu çıkardılar sağolsunlarSonuç bi şişe antibiyotik. Aile hekimi de verirsi aynını. Hastanelere doktorlara düştüysek yandık deneme tahtasına döndürüyorlar bizi
Konuşmayı ben yapmasam o yapıyor zaten resmen gel benle konuş diyorAma yüzüstü sanırım alıştırmak için geç kaldım. Gene başlayım ısrarla egzersizlere.
Ayna Bizde de işe yarıyor ama küçük aynaları sevmiyor ille büyük boydan ayna olacak. Onlarla arası çok iyi. Sankim saraydan geliyor soyumuz
Ya eskiyi geçtim bulunduğumuz ilin köyünde yaşayan bebekte hiç mi çıkmıyor? Ben köyde kuzunun tavuğun evin avlusunda yaşadığı evde büyüdüm desem yeri. GerçektenÇok geçmiş olsun biz dün gittin doktora sadece süt ürünü diyeti ve laktoz enzimi verdi ocak ayı başında rutin kontrolde bakıck duruma tekrardan yani besin alerjisi ve laktoz intöleransı ayrı şeyler sanırım hangisi olduğunu bulmaya çalışacak..eskiden var mıymış böyle şeyler hep son yıllarda ortaya çıktı bu rahatsızlıklar Allah beterinden saklasın inşallah hepimizinki geçer en yakın zamanda
Ben badem ve fındık denedim ama kuruyemiş diye bıraktım. Yulaf fena değil, şimdi evde yapmayı deneyeceğim. Osteocare içinde süt ürünü olmadığından en iyisi diyolar.Evet merdiveni biliyorum umarım o aşamaya gelirimbnm alerji doktoru garip ya direkt peynire izin verdi. Kendisine açıkça bu kdr katı diyet yapamadığımı söyleyeceğim (dün msk atıp sordu da nasıl gidiyor diye, yoksa alternatif dr bakiyorum). Vegan peynirde soya olması beni endişelendirdi. Badem sütü içsem dedim ondan da korktum. Yulaf sutunu hic duymamistim. Bana da 2 tane osteocare verdi, paralel olmasina sevindim.
Bana calcımax-d3 diye bir eritme tablet verdi canım günde 1 defa içiyorum onu ama ağızda inanılmaz kötü bir tat bırakıyor bitsin bende osteocare içeceğim amaSeninle aynı düşüncedeyim. Benim gittiğim alerji doktoru canıma okudu o şekilde yapmıcam. Peynir yedikten sonra kusması arttı ve kan yine olmaya başladı. Ben de ilk etapta süt ve süt ürünlerini kesicem. Bu duruma tepkisiz kalamıyorum. Sana kalsiyum takviyesi günde kaç tablet demişti? Alerji doktoru bana 2 tablet verdi
AminnnBnm de bi arkadaşım geçen Haziran’da doğum yapmıştı, hamileymiş, bize de sürpriz oldu diyor. Bu saatten sonra Allah isteyene versin
Bekliyorum haberini valla meraklaaHahah veririm tabiben bir daha doğurmam demiyorum ama en az 5 sene doğurmam diyordum inşallah öyle olur
Bende vegan peynir tüketiyorum ve bu ara vegan kekler yapıyorum sürekli atıştırmalık bişeyler olsun elimin altında diyeA Aylinli bu diyetleri merdiven yöntemiyle açıyorlar, bilmiyorum doktorlarınız bahsetti mi? Ben araştırınca buldum. Süt/ yumurta merdiveni diye aratırsanız basamakları görebileceğiniz görselleri bulabilirsiniz. Süt bizde esas sıkıntı. Ben haftada bir fırınlanmış dana eti yemeye başladım deneme amaçlı, dün yedim bugün kaka yapmadı ama karnı guruldadı. Kaka yaparsa göreceğim. Bu arada süt diyeti yoğurt dışında beni zorlamadı. Vegan peynir ve yulaf sütü sağolsun. Orkide markasının hinfistancevizi yağlı margarini de varmış bugün gördüm. Ama yumurtanın yerine bir şey koyamadım.
Kalsiyum ben de osteocare 2 tane kullanıyorum.
Ben emzirirken küçük bir yastık kullanıyorum beşik alırken içinde vardı. Bazen onunla bırakmak zorunda kalıyorum. Benimde içim rahat etmiyor ama çok kısa ve nadir yapıyorum.Kızlar bebeğiniz hiç yastıkta yatıyor mu. Mesela ayakta sallayanlar uyuyunca indiriyor musunuz. Ben kucağımda uyutuyorum direkt yatağa bırakınca uyanıyor bazen yastığa koyunca devam ediyor. Ama kafası diil sırf beline kadar mesela yastıkta oluyor. Sonra içim rahat etmiyor.
Bugün pazar diye çıkmadım cesaret edip en kısa zamanda alıcamBekliyorum haberini valla meraklaa
Bugün ne tesadüf ki aynı şeyi düşündümYa korkutma beniHem öyle bir şey varsa bile ben başka gruba gidemem ya burası yeter bana
Çok güzelBen de iki gündür destekli oturtuyorum eline oyuncak kitap falan veriyorum sıkılana kadar 3-5 dakka falan duruyor mızıldayınca kucağıma alıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?