- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.401
KesinlikleeBugün ne tesadüf ki aynı şeyi düşündümIkinciye hamile kaldığımda sizinle paylaşırım ben, başka topiclere gidemem. El aleme özelimi anlatamam Bunu da neden düşündüm, dün midem bulandı biraz, acaba mı dedim. Ben çok yorgun oluyorum valla eşime iyi geceler deyip uyuyorum genelde. Boş bir korku benim için, daha regl de olmadım ama yine de tırsıyor insan.
Canım daha önce bahsetmistim ya annem pek hatırlamıyor, o yüzden ona soramıyorum. Yani soruyorum da cevap alamıyorum.4-5 Ay gibi hatırlıyorum . 6 aydan sonra da o oturmasa da ben onu destekli oturtuyordum veya mama sandalyesine koyup sırt ayarını oturur hale getiriyordum. Ama şöyle bir şey var. Ben biraz büyüklerden de feyz alıyorum. Annemler mesela oturtma diyor. Daha erken diyorlar çok ısrar etmiyorum ben de vardır bi bildikleri diyorum. Sonra düşünürken şunu farkettim. Evet oturtsam oturur ama onun defalarca oturmaya çalışması sırt ve bel kaslarını hareket ettirmesi ve onları çok daha aktif kullanmasına yaraması için egzersiz yapmasını sağlıyor. Ben bugünden onu oturtursam emeklemeden yürümesi gibi bir şey olacak. Hiç zorlamayacak kendini. Ama bu benim fikrim. Her anne ve çocuk şahsına münhasır sonuçta. Ben biraz katıyım mesela büyük kızım parkta düşerdi ben görmeme rağmen görmemiş gibi yapar kafamı çevirirdim. Yanıma gelirse sarılırdım veya gerçekten canının acıdığını hissedersem koŞardım ama genelde uzaktan izlerdim. Herşeye müdahale edersem çok kendi doğasına da karışmış olurum diye biraz da oluruna bırakıyorum.
Ayy çok yazdım yaw
Evet koyversek aslında ama sonrası büyük vicdan azabı. Ya bi şey olursa ve buna sebep ben olursalar başlıyor. Sonra diyorum ki doğudaki çocuklar kar altında ayakları çıplak ne alerji oluyorlar ne hasta
Aman ne bileyim şehir çocukları işte bizimkiler. Bu hafta büyük kızım hasta oldu Ekol KBB ye gittik. şu mu bu mu derken yok ultrason yok tahlil 600 liramız sıkışmış onu çıkardılar sağolsunlarSonuç bi şişe antibiyotik. Aile hekimi de verirsi aynını. Hastanelere doktorlara düştüysek yandık deneme tahtasına döndürüyorlar bizi
Konuşmayı ben yapmasam o yapıyor zaten resmen gel benle konuş diyorAma yüzüstü sanırım alıştırmak için geç kaldım. Gene başlayım ısrarla egzersizlere.
Ayna Bizde de işe yarıyor ama küçük aynaları sevmiyor ille büyük boydan ayna olacak. Onlarla arası çok iyi. Sankim saraydan geliyor soyumuz
Kalça usg iyi cıktı canım, sorun yoktu. Benim kızım da kucakta bile oturur vaziyette zaten. Kafa hep dik. Ayakta sallamak bile zor, kalkıp oturma derdinde hep. Zaten bütün gün oturtacak değilim ben de, sırt üstü, karın üstü, kucak derken kaç dk oturacak sanki. Yavaş yavaş başlarım 2 hafta sonra.Dik de oturuyor canım valla doktor cok rahat söyledi hic tereddüt etmedi o yüzden rahat davranıyorum. Doktora gitmeden 1-2 hafta önce başladı benimki kafasını asla koymamaya. Ben de doktora gidene kadar direndim oturtmadim. Kalça ultrasonu çektirmiş miydin? Belki biz çektirip sorun yokmuş dediğimiz için de rahat konuşmuş olabilir doktor (gerci bi ilgisi var mi bilmiyorum tamamen mantık yürüttüm)
Kağanda da aynı belirtiler olmuş ama korunmasız ilişkiye girmediğin için değildir diye düşünüyorum şahsen. Bi test yap bakalım, hepimiz merak ettikKesinlikleeBende iyice kendimi kurmaya başladım eşimde gerildi valla ama cidden böyle değişik bir şey var içimde şimdi aklıma gelen her şeyi hamileliğe yoruyorum psikolojim bile etkilendi hemen tırsmak da ne kelime üç buçuk atıyorum resmen
Burnu tıkalı olduğu dönemde doktor 45 derecelik açıyla yatsın demişti. Omuzdan itibaren yastığa koyabilirsniz demişti. Burnu kuruduğu için omuz seviyesinde olmasına dikkat ederek yatırıyorum.Kızlar bebeğiniz hiç yastıkta yatıyor mu. Mesela ayakta sallayanlar uyuyunca indiriyor musunuz. Ben kucağımda uyutuyorum direkt yatağa bırakınca uyanıyor bazen yastığa koyunca devam ediyor. Ama kafası diil sırf beline kadar mesela yastıkta oluyor. Sonra içim rahat etmiyor.
Şu an bünyem kaldırmaz. Sezaryenden çıktım ne zormuş bir daha çocuk yapmam diye düşünmüştüm şimdi düşüncelerim yumuşuyor ama hemen değil:)Aminnnhamileliğim çok güzeldi benim bir kere bile midem bulanmadı o zamanlar istiyordum ama doğurduktan sonra yok diyorum zamanla istersin diyorlar ya bakalım
Bu arada kekte yumurta yerine muz ile yapılan tarifler gördüm. Belki seversin:)Ben badem ve fındık denedim ama kuruyemiş diye bıraktım. Yulaf fena değil, şimdi evde yapmayı deneyeceğim. Osteocare içinde süt ürünü olmadığından en iyisi diyolar.
Günde kaç öğün yiyebiliyorsun? Ben bi kahvaltı, öğle akşam bir. Kek kurabiye yemek o anlamda iyi oluyordu. Akşam acıktım kuru ekmek yedim meselaBende vegan peynir tüketiyorum ve bu ara vegan kekler yapıyorum sürekli atıştırmalık bişeyler olsun elimin altında diyeyeni bir doktor buldum yarın randevu alacağım bakalım
Ayyy ilk defa duyuyorum allahım yardım etsin nerde varsa,dermansız dert vermesin inşallah.Ya bize de sıkışan sıkışana sorma. Allah dermansız dert vermesin ve ailelerin yardımcısı olsun. Özele gtsen doktor ayrı, devlete de randevu bulamıyorsun. Geçen boynu bükük duruyor diye ortopediste koş ultrasona koş yine bıraktık bir tomar ama gitmesem bu sefer o kuşku kemirecek beni. Benim bi huyum var bi hastalık vs varsa fb kapalı gruplarına üye oluyorum, en iyi bilgiyi yaşayanlardan alırım diye. Bu tortikolis derdine bulaştım yine. Kafatasının şekli değişmiş çocuklar var, kask takmak zorundalar. Mesela dünya güzeli bebeğin yumurta gibi uzamış başı, ense dümdüz ya da, aile yazıyor bi tur taktık ama ikinciye bütçe yetmiyor kask takmasak olur mu diye. İçim gidiyor ya diyorum gözün çıksın para.
Bizimkinin ciddi sıkıntısı yok çok şükür ama boyun kasları biraz zayıf, terapist de biraz kendinin farkına varması lazım dedi. Ondan yüzüstü tutmaya çalışıyorum mümkün olduğunca. Görselleri güzel takip ediyor, kedi sıçrayınca dikkat kesiliyor mesela, normalde duyuyor ama kulağının arkasında parmak şıklatsam oralı olmuyor. Şimdi bu tip işler için işte ilgi çekici hareketler yapıyorum. Bize artık altına yastık koymayın dedi, kendi ağırlığıyla durmaya çalışsın. Sulu balıklı matlar var da ben de ayna kullanıyorum onu daha bir seviyor. Bir de dönmesi için vücudu teşvik ediyoruz. Bence bunlara başlamak için erken ama bilmiyorum. Yarın yine gideceğiz biraz gerginim. Umarım bir hafta yaptıklarımıza tamam der de sürekli götürmek zorunda kalmayız, evden devam ederiz.
Belki psikolojiktir ama insan korkuyorKağanda da aynı belirtiler olmuş ama korunmasız ilişkiye girmediğin için değildir diye düşünüyorum şahsen. Bi test yap bakalım, hepimiz merak ettik
Aynen aynenŞu an bünyem kaldırmaz. Sezaryenden çıktım ne zormuş bir daha çocuk yapmam diye düşünmüştüm şimdi düşüncelerim yumuşuyor ama hemen değil:)
Portakallı keki bende yaptım portakal kabuğu rendesi koydum o çok bozdu tadını bide muzlu kek yaptım dün kimse beğenmedi bi ben yiyorum tabi herkesin tuzu kuruGünde kaç öğün yiyebiliyorsun? Ben bi kahvaltı, öğle akşam bir. Kek kurabiye yemek o anlamda iyi oluyordu. Akşam acıktım kuru ekmek yedim meselaah zaman olsa çorba pişirsem falan her zaman olmuyor işte. Bu arada portakallı kek de bi alternatif. Süt yerine portakal suyu, ben mandalina suyu koydum geçen:)
Korkudan tahin helvası da yiyemez oldum. Gece yatmadan süt olsun diye atıyordum 1-2 kaşık.
Çoğu öyleAynen aynenbide bizde eşim ilk çocuğu çok istiyordu şimdi hiiçç istemiyor adam onluk maddiyat dışı hiçbişey de yok yani bu erkekler valla zulüm
Portakalın acı tarafı (beyazı) gelmiştir belki yoksa güzel olur:) tabi herkesin tuzu kuruPortakallı keki bende yaptım portakal kabuğu rendesi koydum o çok bozdu tadını bide muzlu kek yaptım dün kimse beğenmedi bi ben yiyorum tabi herkesin tuzu kurutahinin alerji ihtimali yüksek diyorlar canım ama dene bence kesme gözlemle hepsini birden kestik valla yazık bize yaa yeni doktor buldum yarın arayacağım randevu için bakalım
Benimkinin de bahanesi iş canım bide şansıma annem yanımızda olduğu için daha rahat takılıyorÇoğu öylebebişim de aksine babasına ayrı bir ilgi gösteriyor. Keşke daha çok ilgilense. İlk doğduğunda çok daha ilgiliydi. Bu ara bi tık daha iyi hakkını yemeyim ama keşke biraz daha görevleri bölüşebilsek. Ona çalışma görevi de stresli geliyor işte biraz
Bende ankarada yaşıyorum aynı durumu canımPortakalın acı tarafı (beyazı) gelmiştir belki yoksa güzel olur:) tabi herkesin tuzu kurusinirlerim bozuluyor ya. Benim dr a muz ya da balık alerji yaptı kızarıklık var diyorum, onu da kes diyor. E ben öleyim abla. Doğrı önce süt ürünleri olmazsa da tahin kesilebilir. Biraz kendi kendimizin doktoru olucaz. Ben de ailemin yanına gidicem haftaya, güvendiğim bi çocuk doktorum var ona götürücez. Koskoca İstanbul’da bi doktor bulup da gidemedim.
Oh çok iyi demek ki o kadar da kötü bir şey değil. Bebek yastığına mı normal yastığa mı yatırıyorsunBurnu tıkalı olduğu dönemde doktor 45 derecelik açıyla yatsın demişti. Omuzdan itibaren yastığa koyabilirsniz demişti. Burnu kuruduğu için omuz seviyesinde olmasına dikkat ederek yatırıyorum.
Yanında annen varsa büyük şana, ona da güveniyordur kesinBenimkinin de bahanesi iş canım bide şansıma annem yanımızda olduğu için daha rahat takılıyoray güzel işte babaya düşkün oldukça o da daha çok vakit geçirir ama iş bölümü şart gerçekten
Bakarsın ek gıda ile 6. Ayda gecerBende ankarada yaşıyorum aynı durumu canımgit bakalım bu doktor ne diyecek birbirimiz ile paylaşıp bi yol çizelim bari yoksa ek gıda da herşey daha zor olacak gibi geliyor artık bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?