2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Senin ne kadar oldu bebek. Doğum gününü eklesene sisteme otamatik olarak bizde görelim. Walla benimki geçriğimiz hafta bildiğin 2 saate bir anca yarım saat uyudu . 2 gündür fark ettim beni yanında istiyor ikimizde yatakta olursak uyuyor bayağı 2 saat 3 saat. Birde yatağa uzanıp memede uyutuyorum. Şimdilik böyle gece memede uyuyunca gündüzde öyle uyumak istiyor.

Evet doğum gününü ekledim ama alta çıkmıyor baktım bulamadım şuan 103 günlük hep ayakta uyumak istiyor fena alıştı sanırım . Ayak bileklerim koptu yavaş ritmik sallıyorum aslında sallanan yatağı var ama yok ayakta uyuyacak

Yaaa ben hala adet olmadım mamada ceriyorum . İlk bebeğinde sekiz ay olmamıştım tabi yine de güvenmem
Ben 45.gün oldum çok azdı, 2 hafta sonra tekrar oldu onda çok azdı daha da olmadı bakalım ne zaman olur. Cidden güvenmemek lazım sıkıntı çıkıyor sonra

Hepsi bir çeşit ya inşallah geçer bu durumlar…

Hamileyim sandım vücudum benimle dalga geçti resmen ama değilmişim yani inşallah değilimdir bir 10 defa test yapsam ancak gider korkum heralde
Süt korur derler. Bende dün belki korur diye korunmadım ama hiçte umrumda değil. Sen regl oldun mu ben hala olmadım.

Bugün akşam ve gece ağlamadan içti bir ay sonra ilk defa inşallah böyle devam eder ya 5. aya girdik diye normale dönüyor ya da gaz için bebeğin ayaklarının altına elma yağı sür dedi bir tanıdık onların gaz sorunu onunla geçmiş biz de aktardan aldık üç dört gündür sürüyorum ondan mı düzeldi acaba ya da tesadüfen mi böyle içti yarın yine ağlayarak mı içecek bilmiyorum inşallah düzelmiştir bizim kilomuz normal geçen ay 800 Gr almıştı tahminimce bu ay da o civarda tabi benim zorla içirmem sayesinde yarın aşı için sağlık ocağına gidince tartarlar kilosunu

Süt korur derler. Bende dün belki korur diye korunmadım ama hiçte umrumda değil. Sen regl oldun mu ben hala olmadım.
Beni daha ilk muayenede hem sağlık ocağında hem kendi doktorum süt korumaz diye uyardı. Ben bir 5 sene düşünmediğim için baya korktum ya. 45.gün regl oldum 3 gün sürdü sonra 2 hafta geçti tekrar aynı şekilde oldu daha da olmadı.

Aslında sağmaya çalıştım ama gelmedi süt. Elimle deneyince geliyor ama makinada gelmiyor anlamadım bende. Acaba pes etmeden defalarca denesem gelir mi?

İnşallah böyle böyle atlatırsınız bu dönemi. Bizim de geçen ay 800 gr almış. Önceki ay sadece 100 gr almıştı ama mamayı artırınca 800 aldı. Ama ayına göre uyumlu değil diyor dr. Bu ay ne kadar aldı merak ediyorum. Ocak 4 kontrolümüz var bizimde. 5inde de aşısı.

Yanlış alarm kızlar şuan için mutluluk ve misafirden yazamadım içim rahat etmiyor diyorum birkaç gün sonra tekrar yapayım emin olayım korkum ancak geçer nasıl bir korkuydu anlatamam
Kenarda sessizce haberini bekliyordum gözün aydın mı denir ne denir bilemedim Ama içinin en azından bir nebzede olsa rahatlamış olmasına sevindim

Yok canım ishal değil. Ishal olursa ne yapmak lazım peki? Gece yapmazdı normalde, geceden başladı sürekli yaptı tüm gün.
Sanırım probiyotik veriyor doktor ama uzun süren durumlarda veriyor, öyle bir iki günden bişey yapmıyorlar diye biliyorum. İshalse bezde sadece Büyük alanda leke görürsün aklında olsun

Okuduğum/deneyimlediğim kadarıyla o yer gök inlettiği nokta artık çok yorulduğu nokta. Eğer öyle uyursa, hemen uyanıyor, dediğin gibi 10-15 dk. O yüzden erken başlamak lazım bu işe. Ben bir esneme/göz kaşıma gördüğüm an (sizde farklı olabilir işaretler) hemen kucağıma alıp uyku öncesi rutine başlıyorum. Sonra kanguru zaten, 15-20 dk sürüyor uyuması ama hiç ağlamadan uyuduğu oluyor. Ama bizim uykular yine de 30-45 dk arası bir yerde bitiyor, kendi kendine uykuya dalmayı bilmediği için, bir döngü bitince uyanıyor. Ben kanguruda pışpış sallama tekrar uyutmaya çalışıyorum. Pek zorlamıyordum şimdiye kadar ama uyku eğitimi öncesi düzeni oturtmaya çalıştığım için, bazen 20 dk uğraşıyorum tekrar uyusun diye.
Bir de uyku öncesi rutinler önemliymiş, hem gece hem gündüz için olsun rutininiz ve sadık kalın diyorlar. Uyku arkadaşı olsun diyorlar yine ve blackout perde uykuyu uzatmak için işe yarıyormuş. Umarım çözersin
Ben de teoride birşeyler öğrendim de pratikte çok fenayız bel, sırt, bilek ağrıma bu sabah itibariyle boyun ağrısı da eklendi

Ayakta gezerek emzirmeyi denediniz mi? Benim ikizlerim de bu aralar emerken ağlamaya sinirlenmeye başladılar gezerken emmeye devam ediyorlar.
Mehfam bu bende de işe yaradı. Bazen kızım da çığlık çığlığa ağlıyor, almak istemiyor. Ayağa kalkıp aşağı yukarı yaylanarak, pış pış diyorum. O zaman susup alıyor. Belki işe yarar o da.

O işe ben taktım kafayı yatır kaldır yöntemini uygulayacağım. 1-2 hafta içinde başlayacağım bir aksilik olmazsa. Şu anda uyku öncesi rutinleri, uyku saatlerini ve e.a.s.y. rutinini oturtuyoruz.
Yalnız kitabı hatmettim. Bir şey denemeden önce iyi öğrenmek veya destek almakta fayda var diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…