- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.541
Bence bu da önemli bir aşama, rahatlamana sevindimDün senin dediğin ram rem şeyleri var ya ona dikkat ettim 2 saat sonra derin uykuya geçebiliyor. 2 saat hep gözler açıp kapanıyor nefes dzüensiz eller kıpırdıyor. Yani çocuk ben yatırınca uyanmıyor aslında benim kucağımda da uyanıyor. Ama hemen müdahale ettiğim için devam edebiliyor. Bunu anladığım için rahatım. Kucağımda tutucam başka yolu yok. Bugün bunu kabullenerek kendime bir film açıp izledim
Uyku eğitimi yapamayacağımı biliyorum. Çünkü en ufak mızıldamayı bile ağlama kabul eden biriyim. Geçen bir uyku koçu soruları cevapladı. Ağlamadan uyku eğitimi imkansız dedi. Tabii ki azı çoku vardır. Umarım seninki az ağlar. Ben de merak ediyorum olacakları. Gün gün yaz ben hiç sıkılmadan okuyacağım
Ben tek kol kundaklıyorum artık, uğraşırken uyanıyor çünkü. Ama şu aralar tamamen bırakıp, uyku tulumuna geçeceğim ben de.Ben de kundaklayanlardanım ve daha ne kadar kundaklayabilirim diye düşünüyorum. Gece uykuya başka türlü geçemiyor çünkü. Ama uyuduktan sonra her iki kolunu da çıkarıyor tabi. Tüm gece öyle yatmıyor.
Haftasonu uyku tulumu baktım ben de, ama şu an mümkün değil uyumaz benimki. Seviyor bence kundağı, kolunu çıkarsa bile devam ediyor uyumaya. Bir süre daha kundağa devam bizBen tek kol kundaklıyorum artık, uğraşırken uyanıyor çünkü. Ama şu aralar tamamen bırakıp, uyku tulumuna geçeceğim ben de.
H&m uyku tulumları indirimdeBence bu da önemli bir aşama, rahatlamana sevindimilk günler halim olur mu bilmiyorum tabi ama aşama aşama yazacağım mutlaka
Tracy Hogg ağlar ağlamaz kucaklıyor ama bizimki fazla sinirli, illa ki ağlayacak. Umarım az ağlar
Ben tek kol kundaklıyorum artık, uğraşırken uyanıyor çünkü. Ama şu aralar tamamen bırakıp, uyku tulumuna geçeceğim ben de.
18 günlük çok ağlıyordu durduramadık fıtıl verdıkten sonra rahatladıÜç gün çok kısa bir süre,neden fitil verme gereği duydunuz ki
10 güne kadar normal diyorlar. Bebeğiniz kaç günlük ?
Haftasonu uyku tulumu baktım ben de, ama şu an mümkün değil uyumaz benimki. Seviyor bence kundağı, kolunu çıkarsa bile devam ediyor uyumaya. Bir süre daha kundağa devam bizBu arada arkadaşının çocuğundan bahsettin ya, bacağını atıp, elini annesinin göğsüne koyuyor diye. Benim çok hoşuma gitti. Bu uyku eğitimi mevzusunu kızım büyüsün benden ayrı yatmak için okuyup kendi araştırır artık.
Onlara çok baktım ama sonra çuval gibi olmasından dolayı emin olamadım. Çok dönüyor çünkü artık. Sonra Carters'tan aldım, bayıldım o uyku tulumlarına, ama onlar da çok ince geldi, iade ettim. En sonunda gidip E-bebek'ten aldım :) Sonra da yıkayıp kaldırdım dolaba o ayrıH&m uyku tulumları indirimde
Baktım da öyle bir problem de yok. Belki de az sütüm vardır, bilemedimkiMakinenin valfini demişti bir arkadaş. Parçalarını kontrol ettiniz mi? Belki temassizlik falan vardır. Tek göğüsten emzirirken diğerine mochi takarak da sağabilirsiniz. Göğüs dolu ise pompa gibi boşaltıyor.
Evet aynen boş boş konusuyo insanlar bgn doktor kontrolü.uz vardı baktı çok normal bı sıkıntı yok herkesin söylediğini önemsemeyin dedi çok şükürSürekli atmıyor ki, bazen ağlarken hıçkırırken falan oluyor o atma durumu. Dr veya asm de hemşire kontrole götürdüğünde bakmıyor mu bıngıldağa? Bazen ağzı olan konuşuyor gibi geliyor bana. Boşuna üzülüyoruz, kafaya takıyoruz sonra.
Benimkide ilk 1 ay anne yanı beşiğinde uyuyordu 2. Aydan sonra gece illaki kolumda uyuycak bi eli göğsümde o minnak ayağınıda üstüme atıcak öyle. Bende bi kaç gündür ufaktan başladım. Öncelikle anakucağıda dahil sallamıyorum. Geçen hafta çok kötüydü 2 saate bir anca yarım saat uyuyordu. Hiç uyusun diye zorlamıyorum nasılsa yorulunca kendi uyuycak diye deneme yanılmayla gidiyoruz bakalım. Bu hafta yatağa koyup yanına uzanıyorum şimdilik uyuyor böyle 2 gündür deniyorum. Birde karanlık istiyormuş onu anladım. Eğer böyle alışıp giderse güzel. Sonradan kendi odasında kendi kendine uyumayı başarabilir. Her çocuk farklı aslında ablamın bütün çocukları ablamın yanındaydı süreklide kucakta ama ne kucağa alıştılar nede zorla uyudular. Hemende yataklarına alışmışlardı. Birazcıkta çocuğun karekteriyle alakalı aslında. Sen ne yaparsan yap illa senle uyuycaksa senle uyuycak. Değiştirebilmen için çok katı ve disiplinli olman gerek sanırım.Valla haklısın canım, ben de çok yorgun hissediyorum genel olarak kendimi. Uykusuzluk ve mola verememek
Bu iş biraz riskli geliyor bana. Hem yanlış bir şey yapıp bebişin güvenini sarsmamak/bir travmaya sebep olmamak lazım, hem de ortada bir yerde vazgeçip işleri iyice sarpa sardırmamak lazım. Danışmanlık almak o yüzden daha mantıklı, kafamda hala açık noktalar var ama onlara da verecek param yok
Instagramda psikologtugceyilmaz hesabında uyku eğitimi kiti 100 tl’ye düşmüş, onu gördüm şimdi. Uyku eğitimi eğitimi gibi, videolu falan yapmış sanırım. Öyle şeyler de bulunabilir belki, daha hızlı ve ucuz yollu bilgi edinmek adına
Yarım saattir kanguru ile hoplayan birisi olarak şu anda o kadar iyi anlıyorum ki senigözünü bir açıyor bir kapatıyor. Yine ilk uyuduktan yarım saat sonra uyandı, tekrar uyutmak için 20 dk uğraştım, tam uyudu sese tekrar uyandı falan. Hala da tam dalamadı, sallanmaya devam
Onlara da yazık bize de yazık. Gelişimleri için de çok önemli uyku. Ben uyku eğitimi dışında bir çözüm bulamadım
Dün bir arkadaşımla konuştuk, 1 yaşına yeni girdi oğlu. Hala kucağımda sallayarak uyutuyorum diyorağırlaşıyor bir de bu çocuklar, 2 ay sonra düzelecek bir şey olsa dayanalım da. Başka bir arkadaşımın da 8 aylık bir oğlu var, onlar da birlikte uyuyorlarmış, bir ayağını üstüme atıyor, bir elini göğsümden içeri sokuyor ve sadece bu pozisyonda uyuyor dedi
Büyüdükçe hem bilinçleniyorlar, hem hareketleniyorlar. O yüzden ne kadar erken o kadar iyi deyip, bu haftasonu başlıyorumumarım başarılı olurum da, onu konuşuruz burada haftaya.
Ilık kompres, duş bir de sağım ve bol bol emzirmeKIZlar göğsümde bir kitle oldu ağrılı süt sıkıştı galiba ne yapıyordunuz burada yazılıydı ama şimdi bulamadım çok sancılı ya
Kıyamam ben minik kuşa, inşallah hicbir şeyi yoktur güzel haberler ver bize. Çok geçmiş olsun ❤Kızımın bir ay önceki tahlilleri tutulmuştu bakamamistik dün tahlileri için gittik bir kan değeri düşük çıkmış tekrar tahlil istendi yine düşük çıktı çocuk hematoloji bölümüne yönlendirdi inşallah kötü birseyi yoktur
Evdekiyle uydu canım evde 6500 geliyordu ben 200 Gr kıyafeti çıkartıp 6300 herhalde dedim sağlık ocağında 6600 geldi onlar 300 Gr çıkartıp 6300 dediler geçen ay 5450 Gr dı 850 Gr almış çok şükür bizimki normal içmeye başladı belki senin bebeğin de gazdan içmiyordur aktardan elma yağı al ayaklarının altına sür biz onu kullandıktan sonra normale döndü dünden beri ağlamadan içiyor belki de 4. ay bitti 5. aya girdik atak dönemi bitti ondan düzeldi bilmiyorum ama denemekten zarar gelmezİnşallah hep böyle sağlıkla devam eder.
Bende tam tersi oldu dr. Ver demişti ben tek anne sütü alsın diye mamayı günde sadece 1 kez verdim. Kendim aç bırakmışım kızımı o kadar yandı ki içim
O an nefret ettim kendimden.
2790 doğdu benim kızımda. En son ayın 9unda 4.700 idi. Bakalım bu ay ne kadar almış.
Bana sağlıkocağı sonrası kilonun evle uyup uymadığını söyler misin canım? Bende merak ediyorum evde tartmak istiyorum aslında.
Ne güzel yaa maşallah ben de dönmesinde çok heyecanlandımKızlar bugün sevgiliAsli06m nin dediğini yapıp karşısına ayna koydum sonra biraz sol köşeye ilerlettim aynayı. Aynaya doğru bakarken hop soldan sırt üstü döndü öyle heyecanlandım ki adım attığı günü düşünemiyorum
Hiç kendini üzme sen de onun iyiliğini düşündün annesi sütü artsın anne sütü içsin istedin önemli olan sağlıklı olması bir hastalıkları olmasın da kiloyu bir şekilde alırlar evde tartarken önce kendim tartılıyorum sonra bebeğimi kucağıma alıp tartılıyorum o şekilde hesaplıyorum doğru çıkıyor bazen 100 Gr falan farklı çıkabiliyor o da kıyafet farkıİnşallah hep böyle sağlıkla devam eder.
Bende tam tersi oldu dr. Ver demişti ben tek anne sütü alsın diye mamayı günde sadece 1 kez verdim. Kendim aç bırakmışım kızımı o kadar yandı ki içim
O an nefret ettim kendimden.
2790 doğdu benim kızımda. En son ayın 9unda 4.700 idi. Bakalım bu ay ne kadar almış.
Bana sağlıkocağı sonrası kilonun evle uyup uymadığını söyler misin canım? Bende merak ediyorum evde tartmak istiyorum aslında.
Ben de kucağımda uyutuyorum güya hamak aldım ayakta sallamaktan kurtulmak için ilk iki ay ayakta salladım sonra hamak küçük gelince terziye verdik kumaş ekleyip beşiğe çevirdik tabi o yapılana kadar 3 gün kucağımda uyudu o da ben de alıştım kucakta uyutmaya benim şu avantajım var uykusu gelince kucağımda kendim pış pışlayarak evin içinde 5 -10 dakika geziyorum hemen uyuyor beşiğe yatırınca da bazen direk dalıyor bazen 5 -10 dakika da beşikte sallıyorum iyice dalana kadar gündüz uykuları bazıları yarım saat bazıları iki saatten fazla sürüyor belli bir süresi yok ama hiçbir uykusundan ağlayarak uyanmıyor kısa da uyusa bebefondan sesini duyduğum anda yanına ışınlanıyorum beni görünce gülmeye başlıyor günaydın bebeğim nasılsın iyi uydudun mu rüyanda neler gördün diye severek konuşuyorum gece uykusu aralıksız 8-9 saat ben uyku arasında mama içiriyorum uyumaya devam ediyor en mutlu uyandığı uyku sabah oluyor aralıksız uzun süre uyuduğu için çok mutlu ve huzurlu uyanıyor bence çocuğu uykuya zorlamak doğru değil zorladıkça uykudan uzaklaşıyor benim yöntemim çocuğu oynatarak ilgilenerek etkinliklerle yormak yorulunca zaten uykusu geliyor ve uyuyorValla haklısın canım, ben de çok yorgun hissediyorum genel olarak kendimi. Uykusuzluk ve mola verememek
Bu iş biraz riskli geliyor bana. Hem yanlış bir şey yapıp bebişin güvenini sarsmamak/bir travmaya sebep olmamak lazım, hem de ortada bir yerde vazgeçip işleri iyice sarpa sardırmamak lazım. Danışmanlık almak o yüzden daha mantıklı, kafamda hala açık noktalar var ama onlara da verecek param yok
Instagramda psikologtugceyilmaz hesabında uyku eğitimi kiti 100 tl’ye düşmüş, onu gördüm şimdi. Uyku eğitimi eğitimi gibi, videolu falan yapmış sanırım. Öyle şeyler de bulunabilir belki, daha hızlı ve ucuz yollu bilgi edinmek adına
Yarım saattir kanguru ile hoplayan birisi olarak şu anda o kadar iyi anlıyorum ki senigözünü bir açıyor bir kapatıyor. Yine ilk uyuduktan yarım saat sonra uyandı, tekrar uyutmak için 20 dk uğraştım, tam uyudu sese tekrar uyandı falan. Hala da tam dalamadı, sallanmaya devam
Onlara da yazık bize de yazık. Gelişimleri için de çok önemli uyku. Ben uyku eğitimi dışında bir çözüm bulamadım
Dün bir arkadaşımla konuştuk, 1 yaşına yeni girdi oğlu. Hala kucağımda sallayarak uyutuyorum diyorağırlaşıyor bir de bu çocuklar, 2 ay sonra düzelecek bir şey olsa dayanalım da. Başka bir arkadaşımın da 8 aylık bir oğlu var, onlar da birlikte uyuyorlarmış, bir ayağını üstüme atıyor, bir elini göğsümden içeri sokuyor ve sadece bu pozisyonda uyuyor dedi
Büyüdükçe hem bilinçleniyorlar, hem hareketleniyorlar. O yüzden ne kadar erken o kadar iyi deyip, bu haftasonu başlıyorumumarım başarılı olurum da, onu konuşuruz burada haftaya.
Canım bende böyle tarttım ama 1 buçuk kilo kadar eksi gözüküyor. Kilo mu verdi yoksaHiç kendini üzme sen de onun iyiliğini düşündün annesi sütü artsın anne sütü içsin istedin önemli olan sağlıklı olması bir hastalıkları olmasın da kiloyu bir şekilde alırlar evde tartarken önce kendim tartılıyorum sonra bebeğimi kucağıma alıp tartılıyorum o şekilde hesaplıyorum doğru çıkıyor bazen 100 Gr falan farklı çıkabiliyor o da kıyafet farkı
Maşallah ya, sevindim. 3. günden sonra direnebiliyorlarmış tekrar ama sonra alışıyorlarmış. Pes etmeBenimkide ilk 1 ay anne yanı beşiğinde uyuyordu 2. Aydan sonra gece illaki kolumda uyuycak bi eli göğsümde o minnak ayağınıda üstüme atıcak öyle. Bende bi kaç gündür ufaktan başladım. Öncelikle anakucağıda dahil sallamıyorum. Geçen hafta çok kötüydü 2 saate bir anca yarım saat uyuyordu. Hiç uyusun diye zorlamıyorum nasılsa yorulunca kendi uyuycak diye deneme yanılmayla gidiyoruz bakalım. Bu hafta yatağa koyup yanına uzanıyorum şimdilik uyuyor böyle 2 gündür deniyorum. Birde karanlık istiyormuş onu anladım. Eğer böyle alışıp giderse güzel. Sonradan kendi odasında kendi kendine uyumayı başarabilir. Her çocuk farklı aslında ablamın bütün çocukları ablamın yanındaydı süreklide kucakta ama ne kucağa alıştılar nede zorla uyudular. Hemende yataklarına alışmışlardı. Birazcıkta çocuğun karekteriyle alakalı aslında. Sen ne yaparsan yap illa senle uyuycaksa senle uyuycak. Değiştirebilmen için çok katı ve disiplinli olman gerek sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?