2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kenarda sessizce haberini bekliyordum gözün aydın mı denir ne denir bilemedim Ama içinin en azından bir nebzede olsa rahatlamış olmasına sevindim
Teşekkür ederim ya cidden rahatladım Valla olmamasına sevinirken vicdan azabı çektim ama Allah olmayana ve isteyene en kısa zamanda nasip etsin

İnşallah güzel haberler alırsın canım ilk ay benim bebeğim de sadece 300 Gr almıştı doktor mamayı az verdirmiş biz de anlamadık çocuk gazdan ağlıyor sandık meğer açlıktan ağlıyormuş çok üzüldüm hala unutamadım o günleri doktoru değiştirdik hemen mamayı arttırdık toparladı yavrum 2. ay 1400 Gr aldı 3. ay 800 Gr aldı gelişimi iyi diyor doktor 4. ayda doğum kilosunun iki katı olması gerekiyor 2900 doğmuştu bizimki şuan evdeki tartıya göre 6400 falan bugün sağlık ocağına gidicem bakalım kaç çıkacak

Son düzenleme:
İnşallah hep böyle sağlıkla devam eder.
Bende tam tersi oldu dr. Ver demişti ben tek anne sütü alsın diye mamayı günde sadece 1 kez verdim. Kendim aç bırakmışım kızımı o kadar yandı ki içim
O an nefret ettim kendimden.
2790 doğdu benim kızımda. En son ayın 9unda 4.700 idi. Bakalım bu ay ne kadar almış.
Bana sağlıkocağı sonrası kilonun evle uyup uymadığını söyler misin canım? Bende merak ediyorum evde tartmak istiyorum aslında.

Doktora söyledim mukusu, kan yok diye önemsemedi. Sadece anne sütü alıyor ama hep var mukus.

Aslında sağmaya çalıştım ama gelmedi süt. Elimle deneyince geliyor ama makinada gelmiyor anlamadım bende. Acaba pes etmeden defalarca denesem gelir mi?
Makinenin valfini demişti bir arkadaş. Parçalarını kontrol ettiniz mi? Belki temassizlik falan vardır. Tek göğüsten emzirirken diğerine mochi takarak da sağabilirsiniz. Göğüs dolu ise pompa gibi boşaltıyor.

Seni takipteyiz Ben kendimi çok yorgun hissediyorum, sadece beden olarak da değil. Kitap okuyacak kafada bulamıyorum kendimi. Yorgunluktan odaklanamıyorum. Vallahi maaşallah sana, tebrik ediyorum seni canım.

Harika evet adım attığı günü ben de düşünemiyorum. Bir gün odasında yatağından kalkacak ve yanımıza gelecek. Çok duygulandım

Ne yaparsam yapayım onun dışındaki tüm uykular ya kucakta 1 saat ya da bıraktığım yerde yarım saat Gerçekten bi yolu olmalı bunun. 2 aylık olana kadar çok düzenliydi şimdi resmen uykusuz geziyor ne pışpış kaldı yapmadığım ne sallama ne başka şey

Seni takipteyiz Ben kendimi çok yorgun hissediyorum, sadece beden olarak da değil. Kitap okuyacak kafada bulamıyorum kendimi. Yorgunluktan odaklanamıyorum. Vallahi maaşallah sana, tebrik ediyorum seni canım.
Valla haklısın canım, ben de çok yorgun hissediyorum genel olarak kendimi. Uykusuzluk ve mola verememek
Bu iş biraz riskli geliyor bana. Hem yanlış bir şey yapıp bebişin güvenini sarsmamak/bir travmaya sebep olmamak lazım, hem de ortada bir yerde vazgeçip işleri iyice sarpa sardırmamak lazım. Danışmanlık almak o yüzden daha mantıklı, kafamda hala açık noktalar var ama onlara da verecek param yok
Instagramda psikologtugceyilmaz hesabında uyku eğitimi kiti 100 tl’ye düşmüş, onu gördüm şimdi. Uyku eğitimi eğitimi gibi, videolu falan yapmış sanırım. Öyle şeyler de bulunabilir belki, daha hızlı ve ucuz yollu bilgi edinmek adına
Yarım saattir kanguru ile hoplayan birisi olarak şu anda o kadar iyi anlıyorum ki seni gözünü bir açıyor bir kapatıyor. Yine ilk uyuduktan yarım saat sonra uyandı, tekrar uyutmak için 20 dk uğraştım, tam uyudu sese tekrar uyandı falan. Hala da tam dalamadı, sallanmaya devam
Onlara da yazık bize de yazık. Gelişimleri için de çok önemli uyku. Ben uyku eğitimi dışında bir çözüm bulamadım
Dün bir arkadaşımla konuştuk, 1 yaşına yeni girdi oğlu. Hala kucağımda sallayarak uyutuyorum diyor ağırlaşıyor bir de bu çocuklar, 2 ay sonra düzelecek bir şey olsa dayanalım da. Başka bir arkadaşımın da 8 aylık bir oğlu var, onlar da birlikte uyuyorlarmış, bir ayağını üstüme atıyor, bir elini göğsümden içeri sokuyor ve sadece bu pozisyonda uyuyor dedi
Büyüdükçe hem bilinçleniyorlar, hem hareketleniyorlar. O yüzden ne kadar erken o kadar iyi deyip, bu haftasonu başlıyorum umarım başarılı olurum da, onu konuşuruz burada haftaya.

Dün senin dediğin ram rem şeyleri var ya ona dikkat ettim 2 saat sonra derin uykuya geçebiliyor. 2 saat hep gözler açıp kapanıyor nefes dzüensiz eller kıpırdıyor. Yani çocuk ben yatırınca uyanmıyor aslında benim kucağımda da uyanıyor. Ama hemen müdahale ettiğim için devam edebiliyor. Bunu anladığım için rahatım. Kucağımda tutucam başka yolu yok. Bugün bunu kabullenerek kendime bir film açıp izledim

Uyku eğitimi yapamayacağımı biliyorum. Çünkü en ufak mızıldamayı bile ağlama kabul eden biriyim. Geçen bir uyku koçu soruları cevapladı. Ağlamadan uyku eğitimi imkansız dedi. Tabii ki azı çoku vardır. Umarım seninki az ağlar. Ben de merak ediyorum olacakları. Gün gün yaz ben hiç sıkılmadan okuyacağım

Bu arada dün kundakladıM tekrar. İlk özlemiş gibi yapıp güldü falan. Ama uyku boyunca hep uğraştı kolunu çıkarmaya. Tek kolunu çıkardı rahatladı. Kundağı hala seven bebeğiniz varsa şanslısınız bence. Bizden geçmiş

Uyku sorunlarında yalnız değilmişim.. dün annemlerde gündüz saatlerce uyudu. Bugün evde uyumuyor. Memede uyumak istiyor indirince uyaniyor. Gece de aynı uyudu ama sürekli uyandığı için yanıma aldım meme açık saat 4 e kadar kolumda uyudu sonra yatağına koyabildim. Bi türlü derin uykuya gecemiyo

Benimki de istemiyo artık gücü yetiyor

Ben de kundaklayanlardanım ve daha ne kadar kundaklayabilirim diye düşünüyorum. Gece uykuya başka türlü geçemiyor çünkü. Ama uyuduktan sonra her iki kolunu da çıkarıyor tabi. Tüm gece öyle yatmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…