- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.561
Lahana yaprakları canım yıkayıp sütyenin içine kocaman sar memeye çok rahatlatırKızlar mastit oldum göğsümü ılık suyla boşalttım masaj yaptım ama geçmedi. Şu an titreme geldi. Öneriniz var mızz
Yok o yanlıştır o kadar kilo verse farkedersin 140 CC mama yiyorsa almıştır mutlakaCanım bende böyle tarttım ama 1 buçuk kilo kadar eksi gözüküyor. Kilo mu verdi yoksa
Geçmiş olsunKızlar mastit oldum göğsümü ılık suyla boşalttım masaj yaptım ama geçmedi. Şu an titreme geldi. Öneriniz var mızz
Ouyy yerim o minnak ayağıBenimkide ilk 1 ay anne yanı beşiğinde uyuyordu 2. Aydan sonra gece illaki kolumda uyuycak bi eli göğsümde o minnak ayağınıda üstüme atıcak öyle. Bende bi kaç gündür ufaktan başladım. Öncelikle anakucağıda dahil sallamıyorum. Geçen hafta çok kötüydü 2 saate bir anca yarım saat uyuyordu. Hiç uyusun diye zorlamıyorum nasılsa yorulunca kendi uyuycak diye deneme yanılmayla gidiyoruz bakalım. Bu hafta yatağa koyup yanına uzanıyorum şimdilik uyuyor böyle 2 gündür deniyorum. Birde karanlık istiyormuş onu anladım. Eğer böyle alışıp giderse güzel. Sonradan kendi odasında kendi kendine uyumayı başarabilir. Her çocuk farklı aslında ablamın bütün çocukları ablamın yanındaydı süreklide kucakta ama ne kucağa alıştılar nede zorla uyudular. Hemende yataklarına alışmışlardı. Birazcıkta çocuğun karekteriyle alakalı aslında. Sen ne yaparsan yap illa senle uyuycaksa senle uyuycak. Değiştirebilmen için çok katı ve disiplinli olman gerek sanırım.
İnşallah iyi haberler alırsınKızımın bir ay önceki tahlilleri tutulmuştu bakamamistik dün tahlileri için gittik bir kan değeri düşük çıkmış tekrar tahlil istendi yine düşük çıktı çocuk hematoloji bölümüne yönlendirdi inşallah kötü birseyi yoktur
Geçmiş olsun bu konuda bilgim yok çabuk geçer inşallahKIZlar göğsümde bir kitle oldu ağrılı süt sıkıştı galiba ne yapıyordunuz burada yazılıydı ama şimdi bulamadım çok sancılı ya
Hadi bakalım şansımız bol olsunMaşallah ya, sevindim. 3. günden sonra direnebiliyorlarmış tekrar ama sonra alışıyorlarmış. Pes etme
Benim kızım biraz cazgır, istediği şey o an olmazsa ağlama krizine giriyor (laf aramızda babanneme çekmiş) O yüzden kademeli, yumuşak bir geçiş pek mümkün değil bizde, biraz sancılı olacak Umarım çok sancılı olmaz.
Bizim de aynı böyle. Uyutmaya çalışmayım böyle dursun oynatalım diyorum kıyameti koparıyor ya atak ya da 4. Ay uyku gerilemesiOff kızlar bebisimize birsey oldu, 4-5 gündür akşamları uykuya geçerken deli gibi ağlıyor. Sanki canı çok yanıyormuş gibi.(Memede uykuya dalıyor mizirdanirsa ayağa kalkıp pis pis filan yapıyorum uyuturken.) Bu konuşulan gündüz kısa uyku süreleri bizde de var ne kadar uzatmaya çalışsam da uzatamıyorum. Tüm günüm uyutmaya çalışmakla geçiyor yarım saat uyku için iki saat hoplayıp zıpla piş pış. Sorun değil yeter ki uyusun, uyuyamazsa daha da kötü oluyor. İşte bikac gündür bu çıktı. Eskiden de gunduz uzun uyumuyordu ama böyle degildi, yorgunluktan mi yapıyor uykusunu alamadığı için gazi mi var aç mi(kilo alımı şimdiye kadar hep iyidi ama annem hep bi sorar) bir yeri mi ağrıyor hiç anlamıyorum. Meme reddi desem gunduz öyle bisey yok. Akşam olunca çığlık kıyamet yatiriyorum ağlıyor kaldırıyorum ağlıyor hem de ne aglama. Eşim nöbetçi zor uyuttum o ağladı ben ağladım
Soğuk-ılık kompres asla sıcak değil ve memeyi sonuna kadar Boşaltmadan emzirme veya sağmak. Aksi halde tekrarlıyor. çok geçmiş olsunKızlar mastit oldum göğsümü ılık suyla boşalttım masaj yaptım ama geçmedi. Şu an titreme geldi. Öneriniz var mızz
Anneme anlatıyorum demek sana çok bağlı kıymetini bil bi kaç ay sonra kucağa gelmek istemeyecek sen peşinde koşacaksın dedi. Çok haklı aslında ancak uyumayınca sinirlenip yorulması ve katıla katıla ağlaması beni benden alıyor sanırsın kesiyoruz öyle bi ağlamaYarım saattir kanguru ile hoplayan birisi olarak şu anda o kadar iyi anlıyorum ki senigözünü bir açıyor bir kapatıyor. Yine ilk uyuduktan yarım saat sonra uyandı, tekrar uyutmak için 20 dk uğraştım, tam uyudu sese tekrar uyandı falan. Hala da tam dalamadı, sallanmaya devam
Onlara da yazık bize de yazık. Gelişimleri için de çok önemli uyku. Ben uyku eğitimi dışında bir çözüm bulamadım
Dün bir arkadaşımla konuştuk, 1 yaşına yeni girdi oğlu. Hala kucağımda sallayarak uyutuyorum diyorağırlaşıyor bir de bu çocuklar, 2 ay sonra düzelecek bir şey olsa dayanalım da. Başka bir arkadaşımın da 8 aylık bir oğlu var, onlar da birlikte uyuyorlarmış, bir ayağını üstüme atıyor, bir elini göğsümden içeri sokuyor ve sadece bu pozisyonda uyuyor dedi
Büyüdükçe hem bilinçleniyorlar, hem hareketleniyorlar. O yüzden ne kadar erken o kadar iyi deyip, bu haftasonu başlıyorumumarım başarılı olurum da, onu konuşuruz burada haftaya.
3-4 saattir 38 ateşleyim korkudan bi parol daha içemedim. Göğsüm biraz rahatladı gibi ama tam da değil. Göğsü sonuna kadar boşaltmayacak mıyız yani?Bizim de aynı böyle. Uyutmaya çalışmayım böyle dursun oynatalım diyorum kıyameti koparıyor ya atak ya da 4. Ay uyku gerilemesi
Her ne naneyse hemen geçer inşallah çok zorlanıyoruz çünkü O da ben de
Soğuk-ılık kompres asla sıcak değil ve memeyi sonuna kadar Boşaltmadan emzirme veya sağmak. Aksi halde tekrarlıyor. çok geçmiş olsun
Benimde asıl neden covid değil bende takintiliyim sadece covidi bahane ediyorum etrafimdakilere. Öyle ki buna rağmen öpmek istiyorlar. Bende mücadele ediyorum. Güzel güzel anlattım ama buna rağmen opmuyorum deyip ( kv, hala ) kafasından öpüp burunlarıni boynundan cekmiyorlar. Yarım saatligine sevip giderler doğduğundan beri. Bana faydaları olmadı yani. Bu takıntım nedeniyle sorunlu ilan edildim. Bir benmiyim böyle diye buraya sormak istedim.Ayy tavsiye için çok teşekkür ederim yarın hemen maden suyuna başlıyorum aile hekiminide ziyaret edicem en kısa zamanda
Ben bu konuda takıntılıyım .. annem babam kayınpederim amca dayı sağolsunlar hassasiyetimin farkındalar o yuzden uyarmadım. Ama kv bu konuda sık sık hatırlatmaya ihtiyaç duyuyor..
benim takıntım covid dolayısıyla değil ama ben bebeklerin öpülmesine başlı başına takıntılıyım o yuzden
Gerçekten benide çok yoran bir konu bu insanlar keşke biraz düşünse
Sabah tekrar bi deneyeyim inşallahYok o yanlıştır o kadar kilo verse farkedersin 140 CC mama yiyorsa almıştır mutlaka
Yok asla değilsin kuzum sorunlu olanlarda küçük bebeği öpmekten mutluluk duyanlar. Benim kv doğum yaptım hastaneye geldi doğalı 2 saat olmamış bebeğin ağzının içine kadar girdi. Daha da bir şey demiyorum hatırladıkça sinirleniyorum..Benimde asıl neden covid değil bende takintiliyim sadece covidi bahane ediyorum etrafimdakilere. Öyle ki buna rağmen öpmek istiyorlar. Bende mücadele ediyorum. Güzel güzel anlattım ama buna rağmen opmuyorum deyip ( kv, hala ) kafasından öpüp burunlarıni boynundan cekmiyorlar. Yarım saatligine sevip giderler doğduğundan beri. Bana faydaları olmadı yani. Bu takıntım nedeniyle sorunlu ilan edildim. Bir benmiyim böyle diye buraya sormak istedim.
Naptın nasıl oldun ben covidkrn hemşire bana parol istediğin kadar içebilirsin demişti3-4 saattir 38 ateşleyim korkudan bi parol daha içemedim. Göğsüm biraz rahatladı gibi ama tam da değil. Göğsü sonuna kadar boşaltmayacak mıyız yani?
Bebeğimi bırakıp doktora da gidemem şaşırdım kaldım.
Şimdiye kadar uyku sorunu olmayan bebeklerde bile bu aylarda uyku sorunları başlayabiliyormuşOff kızlar bebisimize birsey oldu, 4-5 gündür akşamları uykuya geçerken deli gibi ağlıyor. Sanki canı çok yanıyormuş gibi.(Memede uykuya dalıyor mizirdanirsa ayağa kalkıp pis pis filan yapıyorum uyuturken.) Bu konuşulan gündüz kısa uyku süreleri bizde de var ne kadar uzatmaya çalışsam da uzatamıyorum. Tüm günüm uyutmaya çalışmakla geçiyor yarım saat uyku için iki saat hoplayıp zıpla piş pış. Sorun değil yeter ki uyusun, uyuyamazsa daha da kötü oluyor. İşte bikac gündür bu çıktı. Eskiden de gunduz uzun uyumuyordu ama böyle degildi, yorgunluktan mi yapıyor uykusunu alamadığı için gazi mi var aç mi(kilo alımı şimdiye kadar hep iyidi ama annem hep bi sorar) bir yeri mi ağrıyor hiç anlamıyorum. Meme reddi desem gunduz öyle bisey yok. Akşam olunca çığlık kıyamet yatiriyorum ağlıyor kaldırıyorum ağlıyor hem de ne aglama. Eşim nöbetçi zor uyuttum o ağladı ben ağladım
Takip ettiğim emzirme hemşiresinin insta fotosunu paylaşıyorum3-4 saattir 38 ateşleyim korkudan bi parol daha içemedim. Göğsüm biraz rahatladı gibi ama tam da değil. Göğsü sonuna kadar boşaltmayacak mıyız yani?
Bebeğimi bırakıp doktora da gidemem şaşırdım kaldım.
İlk bebekte ben de öyleydim İçim sızlardı resmen. Bir de öpmek şöyle dursun mesela eşim tarafı görmeye gelince bebek uyuyorsa kulağının içine içine seslenirlerdi uyansın diye, uyanınca da ayılmasını beklemeden kucaklarlar istop oynarlardı resmen kucaktan kucağaBenimde asıl neden covid değil bende takintiliyim sadece covidi bahane ediyorum etrafimdakilere. Öyle ki buna rağmen öpmek istiyorlar. Bende mücadele ediyorum. Güzel güzel anlattım ama buna rağmen opmuyorum deyip ( kv, hala ) kafasından öpüp burunlarıni boynundan cekmiyorlar. Yarım saatligine sevip giderler doğduğundan beri. Bana faydaları olmadı yani. Bu takıntım nedeniyle sorunlu ilan edildim. Bir benmiyim böyle diye buraya sormak istedim.
Bence asıl sorun bu gibi. Bir sen böyle değilsin, emin ol. Benim kv ayda 1 gelir, görür gider. Halalar ve kp ortada yok. Ama bir gün hiçbir şey olmamış gibi gelecekler ve çocuğumu kucaklarına alacaklar. Ve ben o gün gıcık olacağım. Ilgilenmedikleri için sevmeye hakları yok diyor içimdeki bir ses, diğeri ise o gün geldiğinde karışma, bencillik yapma. Ilgisiz de olsa çocuğunun halası, babannesi, dedesi. Insallah araları iyi olur diyorum ( inanmayarak) Yalnız değilsin.Yarım saatligine sevip giderler doğduğundan beri. Bana faydaları olmadı yani. Bu takıntım nedeniyle sorunlu ilan edildim. Bir benmiyim böyle diye buraya sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?