2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Baktım da öyle bir problem de yok. Belki de az sütüm vardır, bilemedimki
Ablamın ilk bebeği 4000 gr doğup bir ay sonra 3000 gr a düşmüştü. Israrla emzirirdi, gazdan ağlıyor sanırdık meğer doymuyormuş yavrum. Nerden bilicez. Mama başladılar, sağlıcakla büyüdü, şimdi 10 yaşında yakışıklı Mesajlarından hatırladığım mama da veriyorsun zaten. Sütün için bestlak damla tavsiye edebilirim. Artmasını sağlar inşallah.

Dün önerilen bi alerji doktoruna gittik. Reflüsü var dedi, minimum 1.5 saat arayla tek meme emsin dedi. Hatta o yüzden sürekli kucakta yatıyormuş. Diğer doktorun katı diyeti sırasında yediğim muz ve balık çok olduğı için tolere edememiş dedi. Bundan anladığım ne yersem az yicem. Çok alerjik olduğunu düşünmediğinden gluteni kesmedi. Süt ürünleri, yumurta 15 gün yok, sonra diyeti açıp denicez. Kuruyemiş, orman meyvesi, çilek vs de yok. Yüzündeki döküntüler hafif de olsa devammış. Bu ara konağı arttı o da alerjidenmiş. 2 tablet osteocare verdi. Alerjiden makatta çatlak olmuş, küçük kanların sebebi oymuş. Büyükler bağırsaktan. İşte böyle

Sen de çok yoruluyorsun çünkü. Bir çocuğun daha var, evde yapacağın işler var. Tek iş bebek bakmak olsa bile, ağlayınca uyumayınca yine zor... Annen de haklı ama dinlenebilmek de lazım. Dinlenemeyince ya da bir şeyleri yetistiremeyince bebeklerimizin keyfini de çıkaramıyoruz.

Merhaba arkadaslar meme reddi gibi bu sey yasıyorum sadece cok ac oldugunda emiyor dıger turlu memeule oynuyor gevelıyor benım gıbı olan varmı 3.5 aylık
Meme reddi mi bilmem ama ben de bu tarz bir şey yaşıyorum. Kızım memeyi emmek yerine ucunu yalıyor, çekiyor, gülüyor. Çok tatlı oluyor o durumda, meme reddi bu kısım değildir sanırım. Bazen emzireceğim zaman çok fena ağlıyor,emmemek için direniyor, sanki meme değil de kötü bir şey veriyorum. Sonra birini almamak için direnirken diğer memeyi alıyor mesela. Bazen kısa emiyor, bazen de uzun uzun emiyor.

Evet bizde yaşadık hatta ağlıyordum kesin sütümde ona dokunan bir şey var diye

Bilmez miyim o ağlamayı slingde farklı şekillerde sallıyorum, bir tanesinde susuyor genelde, bir de telefondan pışpış açıp sesi biraz yükseltince susabiliyor. Kıyamam minnoşlara ya çok üzülüyorum böyle ağlayınca onlar
Birkaç gün önce ağladı yine böyle, ve susturamadım. Uykuya geçemiyor, onu da biliyorum. Sonunda ben de ağlamaya başladım. Ben ağlayınca bana bakıp sustu, ve gülmeye başladı sıpa sonra uyudu. Son çare olarak cebimde saklıyorum bu taktiği de

Canım bir arkadaşım da sırta sıcak havlu falan koyunca iyi gelebiliyor demişti. Bir de onu dene istersen. Ama hemen geçmiyor benim anladığım kadarıyla 1-2 günde geçiyor. Ateşin yükselmiyorsa telaş yapma, kompress, sağma/emzirme devam et.

Merhaba arkadaslar meme reddi gibi bu sey yasıyorum sadece cok ac oldugunda emiyor dıger turlu memeule oynuyor gevelıyor benım gıbı olan varmı 3.5 aylık
Bu belki meme reddi olmayabilir. Yine aynı kitaptan alıntı yapacağım ama, Tracy Hogg der ki bebişler büyüdükçe daha az aralıklarla ve daha uzun sürelerle beslenmeye ihtiyaç duyar. Biz şu ara neredeyse 4 saatte bir’e çıkarttık beslenmeyi. Süt miktarı artsın diye de ben aralarda emzirdikten sonra sağıyorum çünkü yarım saat-40 dk emebilir bebekler bu dönem diyor ama kızım 10-15 dk emiyor maksimum. Çok sık emziriyorsan acıkmadığı için de öyle yapıyor olabilir.

Bir de onu deneyim, çok sağol. Ateşim düştü ama şimdi dr korkunç bir baş ağrısı var. Alerji diyeti, uykusuzluk, ateş hepsi birden geldi

Geçmiş olsun ikinize de
Alerji ile uğraşan anneler, burada okudukça içim gidiyor. Çok zor işiniz, ama hepiniz ne kadar güçlüsünüz. En kısa zamanda biter umarım tüm bebişlerin alerjileri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…