- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.601
Bir tane daha parol al istersen. Annelik çok zor işmiş vallaBir de onu deneyim, çok sağol. Ateşim düştü ama şimdi dr korkunç bir baş ağrısı var. Alerji diyeti, uykusuzluk, ateş hepsi birden geldi
Doğumdan sonra 4 günü bulmuştu benim acısa bile sağıyordum bence sağdıkça gelir alışırsan bir kez gelirse 2-3 saatte 1 yenilenir süt tekrar sağarsın öyle öyle artar diye düşünüyorumAslında sağmaya çalıştım ama gelmedi süt. Elimle deneyince geliyor ama makinada gelmiyor anlamadım bende. Acaba pes etmeden defalarca denesem gelir mi?
Valla öyle. Alıcam ateş yine yokluyorBir tane daha parol al istersen. Annelik çok zor işmiş valla
Şimdi biraz daha kolaylaştı bakımı kendime zaman ayırmaya başladım çok şükürAman iyi olun da.. bizim de aynı hızlı hızlı geçiyor ama çok sıkılıyorum sürekli buralarda takılıyorum ben. Sünnet ettirdik oğlumu 3 haftadan fazla oldu sanırım iyilesti cok şükür
Gelmiş geçmiş olsunDüştü çok şükür göğsü biraz yumuşattık. Ay ne geceydi
Bu doktor daha iyi yaklaşmış, umarım içini rahatlatmıştır. Bilgiler için teşekkürler. Hemen geçsin bu sıkıntınDün önerilen bi alerji doktoruna gittik. Reflüsü var dedi, minimum 1.5 saat arayla tek meme emsin dedi. Hatta o yüzden sürekli kucakta yatıyormuş. Diğer doktorun katı diyeti sırasında yediğim muz ve balık çok olduğı için tolere edememiş dedi. Bundan anladığım ne yersem az yicem. Çok alerjik olduğunu düşünmediğinden gluteni kesmedi. Süt ürünleri, yumurta 15 gün yok, sonra diyeti açıp denicez. Kuruyemiş, orman meyvesi, çilek vs de yok. Yüzündeki döküntüler hafif de olsa devammış. Bu ara konağı arttı o da alerjidenmiş. 2 tablet osteocare verdi. Alerjiden makatta çatlak olmuş, küçük kanların sebebi oymuş. Büyükler bağırsaktan. İşte böyle
İnşallah hepimizinBu doktor daha iyi yaklaşmış, umarım içini rahatlatmıştır. Bilgiler için teşekkürler. Hemen geçsin bu sıkıntın
Bi nevi kötünün iyisini demiş sanki sana. Hadi inşallah şifanız bu doktorla gelsinDün önerilen bi alerji doktoruna gittik. Reflüsü var dedi, minimum 1.5 saat arayla tek meme emsin dedi. Hatta o yüzden sürekli kucakta yatıyormuş. Diğer doktorun katı diyeti sırasında yediğim muz ve balık çok olduğı için tolere edememiş dedi. Bundan anladığım ne yersem az yicem. Çok alerjik olduğunu düşünmediğinden gluteni kesmedi. Süt ürünleri, yumurta 15 gün yok, sonra diyeti açıp denicez. Kuruyemiş, orman meyvesi, çilek vs de yok. Yüzündeki döküntüler hafif de olsa devammış. Bu ara konağı arttı o da alerjidenmiş. 2 tablet osteocare verdi. Alerjiden makatta çatlak olmuş, küçük kanların sebebi oymuş. Büyükler bağırsaktan. İşte böyle
Kuzum bizde 42 günlükken yaptırdık.. ben de çok endişe duyuyordum ne olacak edicek ama hiç gözünde büyütme.. klamp yöntemiyle yaptırdık biz çokta memnun kaldım.. zorluğu bnce ilk çiş yapışı ve ilk bir haftası sonrası bri şey yokŞimdi biraz daha kolaylaştı bakımı kendime zaman ayırmaya başladım çok şükürBize doktorumuz 4. Ayda yaptırabilirsiniz sünnetini dedi. Nasıl ya zor oluyor mu biraz anlatır mısın?
Muhtemelen iki meme çok geliyor. Yani bizimkinden yola çıkıyorum iki memeden de emzirince çağlayarak kusuyordu, ben de içgüdüsel hep tek meme veriyorum her seferinde. Ama ne kadar sürede bir ona bakacağım ben de.Bi nevi kötünün iyisini demiş sanki sana. Hadi inşallah şifanız bu doktorla gelsin
ama ben şunu anlamadım neden tek meme dedi? Bir de Reflü için ilaç falan verdi mi?
Amin inşallah. Hoş yapacak bişey yok çare diyet, Allah dermansız dert vermesn yine deBi nevi kötünün iyisini demiş sanki sana. Hadi inşallah şifanız bu doktorla gelsin
ama ben şunu anlamadım neden tek meme dedi? Bir de Reflü için ilaç falan verdi mi?
İlk defa görüyorum cnm Ama almaktansa evdeki emzirme yastığını kullanırım çok benziyor çünküKızlar bu tarz oturma minderleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerekli mi? Birkaç model var sanırım, önden açılmalı sert modeller de var. Alacak mısınız? Benim kız kendi kendine yan dönemiyor henüz ama sırttan bir kuvvetle kendini doğrultup oturmak istiyor iyice.
Evet, kısa süreli kullanacağı şeyleri almakta ben de kararsız kalıyorum. Bir de gerçekten kullanışlı mı bilmediğim için. Ablam almak istiyordu bize, kullanışlı olmuyorsa boşa masraf yaptırmak istemiyorum teyzemizeİlk defa görüyorum cnm Ama almaktansa evdeki emzirme yastığını kullanırım çok benziyor çünkü
Ev gene tek kullanımlık eşya cennetine döndü elden çıkaracaklarım gittikçe birikiyor o yüzden yeni almak bana çok yük geliyor
Ayy canım öylemi çok sağol ya rahatlattın beniKuzum bizde 42 günlükken yaptırdık.. ben de çok endişe duyuyordum ne olacak edicek ama hiç gözünde büyütme.. klamp yöntemiyle yaptırdık biz çokta memnun kaldım.. zorluğu bnce ilk çiş yapışı ve ilk bir haftası sonrası bri şey yok
Aynen o kadar çaresiz hissediyorum ki, elimden hiçbir şey gelmiyor. Sakin de kalamıyorum cok üzülüyorum. İnşallah çabuk geçer ya bu durumBizim de aynı böyle. Uyutmaya çalışmayım böyle dursun oynatalım diyorum kıyameti koparıyor ya atak ya da 4. Ay uyku gerilemesi
Her ne naneyse hemen geçer inşallah çok zorlanıyoruz çünkü O da ben de
Soğuk-ılık kompres asla sıcak değil ve memeyi sonuna kadar Boşaltmadan emzirme veya sağmak. Aksi halde tekrarlıyor. çok geçmiş olsun
Ben de senin gibi çok araştırıp okuyorum, Maşallah bizim kız hiçbir kitaba uymuyor :) herseyi deniyoruz eşim diyo bi de kendi haline mi bıraksak artıkŞimdiye kadar uyku sorunu olmayan bebeklerde bile bu aylarda uyku sorunları başlayabiliyormuşUmarım geçicidir.
Akşam saatlerinde ışıkları kısmak, evdeki hareketi azaltmak ve uyku rutinleri işe yarıyormuş. Bir de kaç saat uyanık kaldığına dikkat et bakalım, uyku gerilemesi dönemi bu dönem. Belki daha uzun süre ayakta kalmak istiyordur veya son günlerde daha hareketli olduğu için fazla yorulup, daha erken uyumak istiyordur.
Bir de çok ağladığında becerebilirsek bir duş aldırıyoruz biz, hemen susuyor :) Sonra hızlı bir şekilde giydirip uyutmayı deneyebilirsin.
Son olarak, ben arada yanıma alıyordum. Bir ara gece uyanıp deli gibi ağlamaya başladı. Yanıma gelmek istiyormuş. Onu çözmemiz de 2-3 günümüzü almıştı. Belki öyle bir şey de olabilir, ona da dikkat et. İstediği bir şey vardır, onu anlatmaya çalışıyordur :)
Ben asıl ilk zamanlar bunlardan bakıyordum. Kur fırlamadan fiyatları da uygundu ama sonra düşündüm bir kaç ay belki de hafta kullanabilecek. Çünkü mama sandalyesi olacak Yemek içmek orada olacak ve üstelik bebek ayaklandımı durdurabilene aşk olsunEvet, kısa süreli kullanacağı şeyleri almakta ben de kararsız kalıyorum. Bir de gerçekten kullanışlı mı bilmediğim için. Ablam almak istiyordu bize, kullanışlı olmuyorsa boşa masraf yaptırmak istemiyorum teyzemizeEmzirme yastığı bende de vardı, hiç kullanmadım. Bir deneyeyim bakalım. Amacı dışında bir iş görür belki.
Ben de bu alttakileri beğenmiştim ama bu kadar kısa süre için değmez diye düşünüyorum :)Evet, kısa süreli kullanacağı şeyleri almakta ben de kararsız kalıyorum. Bir de gerçekten kullanışlı mı bilmediğim için. Ablam almak istiyordu bize, kullanışlı olmuyorsa boşa masraf yaptırmak istemiyorum teyzemizeEmzirme yastığı bende de vardı, hiç kullanmadım. Bir deneyeyim bakalım. Amacı dışında bir iş görür belki.
Biz klipsli yöntemle yaptırdık canım zor olmadı. Ablamın oğluna klasik dikişli yöntemle yaptirmislardi bizimkini daha kolay buldular. Kan görmedik hiç öyle söyleyim. Gittik dr bize anlatti muayene etti ve uyuşturucu igne vurdu küçük küçük hızlıca hemen pipinin etrafından. 15-20 dk bekledik sonra işleme aldılar biz yanındaydık. Esim bacaklarını tuttu oglumun. İşlem de 10 dk anca sürdü. Dikiş yerine plastik klips takıldı ve o sekilde kaldi 4 gün. Pet bardak koyduk bir numara büyük bez taktik hassas davrandik. İlk uyusugu geçip ilk cişi yapınca çok ağladı yavrumŞimdi biraz daha kolaylaştı bakımı kendime zaman ayırmaya başladım çok şükürBize doktorumuz 4. Ayda yaptırabilirsiniz sünnetini dedi. Nasıl ya zor oluyor mu biraz anlatır mısın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?