2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Aslında sağmaya çalıştım ama gelmedi süt. Elimle deneyince geliyor ama makinada gelmiyor anlamadım bende. Acaba pes etmeden defalarca denesem gelir mi?
Doğumdan sonra 4 günü bulmuştu benim acısa bile sağıyordum bence sağdıkça gelir alışırsan bir kez gelirse 2-3 saatte 1 yenilenir süt tekrar sağarsın öyle öyle artar diye düşünüyorum dene bence illaki gelir makinada manuel mi makina acaba elektrikli benimkisi

Aman iyi olun da.. bizim de aynı hızlı hızlı geçiyor ama çok sıkılıyorum sürekli buralarda takılıyorum ben. Sünnet ettirdik oğlumu 3 haftadan fazla oldu sanırım iyilesti cok şükür
Şimdi biraz daha kolaylaştı bakımı kendime zaman ayırmaya başladım çok şükür Bize doktorumuz 4. Ayda yaptırabilirsiniz sünnetini dedi. Nasıl ya zor oluyor mu biraz anlatır mısın?

Bu doktor daha iyi yaklaşmış, umarım içini rahatlatmıştır. Bilgiler için teşekkürler. Hemen geçsin bu sıkıntın

Bi nevi kötünün iyisini demiş sanki sana. Hadi inşallah şifanız bu doktorla gelsin
ama ben şunu anlamadım neden tek meme dedi? Bir de Reflü için ilaç falan verdi mi?

Kızlar bu tarz oturma minderleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerekli mi? Birkaç model var sanırım, önden açılmalı sert modeller de var. Alacak mısınız? Benim kız kendi kendine yan dönemiyor henüz ama sırttan bir kuvvetle kendini doğrultup oturmak istiyor iyice.

Eklentiler

• Screenshot_20211205-230934_Instagram.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 55
Şimdi biraz daha kolaylaştı bakımı kendime zaman ayırmaya başladım çok şükür Bize doktorumuz 4. Ayda yaptırabilirsiniz sünnetini dedi. Nasıl ya zor oluyor mu biraz anlatır mısın?
Kuzum bizde 42 günlükken yaptırdık.. ben de çok endişe duyuyordum ne olacak edicek ama hiç gözünde büyütme.. klamp yöntemiyle yaptırdık biz çokta memnun kaldım.. zorluğu bnce ilk çiş yapışı ve ilk bir haftası sonrası bri şey yok

Bi nevi kötünün iyisini demiş sanki sana. Hadi inşallah şifanız bu doktorla gelsin
ama ben şunu anlamadım neden tek meme dedi? Bir de Reflü için ilaç falan verdi mi?
Muhtemelen iki meme çok geliyor. Yani bizimkinden yola çıkıyorum iki memeden de emzirince çağlayarak kusuyordu, ben de içgüdüsel hep tek meme veriyorum her seferinde. Ama ne kadar sürede bir ona bakacağım ben de.

Bizde o kadar çok gaz oluyor ki çocuğun ayaklarını görmesini, bedenini kıvrılmasını engelleyecek boyutta. Kafaya çok takmıştım niye ayaklarını tutmuyor diye dün terapist dedi dev bir göbeği var diye. Bu ayda artık bebeklerin kafalarını 90 derece sağa ve sola çevirmeleri gerekiyormuş. Siz de bir deneyin, inşallah hiçbirinizde yoktur sorun.

Amin inşallah. Hoş yapacak bişey yok çare diyet, Allah dermansız dert vermesn yine de
Çok fazla emmesin diye. Çok emip kusuyor sonra. Reflü için ilaç vermedi.

Benim kızarıklık olan memenin akımı mı bozuk anlamadım emerken ağlıyor, napabilirim sizce? Çapraz tutunca aldı ama kızıp duruyor memeye

İlk defa görüyorum cnm Ama almaktansa evdeki emzirme yastığını kullanırım çok benziyor çünkü
Ev gene tek kullanımlık eşya cennetine döndü elden çıkaracaklarım gittikçe birikiyor o yüzden yeni almak bana çok yük geliyor

Evet, kısa süreli kullanacağı şeyleri almakta ben de kararsız kalıyorum. Bir de gerçekten kullanışlı mı bilmediğim için. Ablam almak istiyordu bize, kullanışlı olmuyorsa boşa masraf yaptırmak istemiyorum teyzemize Emzirme yastığı bende de vardı, hiç kullanmadım. Bir deneyeyim bakalım. Amacı dışında bir iş görür belki.

Ayy canım öylemi çok sağol ya rahatlattın beni insan bilmediği bişeyden korkuyo valla bide konu canlarımız olunca daha tedirgin olunuyo

Aynen o kadar çaresiz hissediyorum ki, elimden hiçbir şey gelmiyor. Sakin de kalamıyorum cok üzülüyorum. İnşallah çabuk geçer ya bu durum
Ben de senin gibi çok araştırıp okuyorum, Maşallah bizim kız hiçbir kitaba uymuyor :) herseyi deniyoruz eşim diyo bi de kendi haline mi bıraksak artık bizim kız anne karnında da kurtluydu. Uyku araları 1 1.5 saatte uykusu geliyor. 25 40 dk lik uyku için kaç saat uğraşıyorum. Uykusuzluktan huysuz ama uykuya nasıl direniyor. Tüm gun böyle geçiyor arada etkinlik yapabilirsek ne ala. Duş bize de cok iyi geliyor ama eşim de yokken o aglamada banyoyu eşyaları kim hazırlayacak maalesef. Bi rutin olusturamadik uyusun da nasıl uyuyabilirse moduna giriyorum ister istemez o kadar saatten sonra

Ben asıl ilk zamanlar bunlardan bakıyordum. Kur fırlamadan fiyatları da uygundu ama sonra düşündüm bir kaç ay belki de hafta kullanabilecek. Çünkü mama sandalyesi olacak Yemek içmek orada olacak ve üstelik bebek ayaklandımı durdurabilene aşk olsun
Bu da eksik kalıversin dedim.

Eklentiler

• FEE93963-7AC6-4FB2-9478-C34166D0037A.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 44
Ben de bu alttakileri beğenmiştim ama bu kadar kısa süre için değmez diye düşünüyorum :)

Biz klipsli yöntemle yaptırdık canım zor olmadı. Ablamın oğluna klasik dikişli yöntemle yaptirmislardi bizimkini daha kolay buldular. Kan görmedik hiç öyle söyleyim. Gittik dr bize anlatti muayene etti ve uyuşturucu igne vurdu küçük küçük hızlıca hemen pipinin etrafından. 15-20 dk bekledik sonra işleme aldılar biz yanındaydık. Esim bacaklarını tuttu oglumun. İşlem de 10 dk anca sürdü. Dikiş yerine plastik klips takıldı ve o sekilde kaldi 4 gün. Pet bardak koyduk bir numara büyük bez taktik hassas davrandik. İlk uyusugu geçip ilk cişi yapınca çok ağladı yavrum ama sonrakilerde ağlamadı. İlk iki gün huysuzlugu oldu acı oldukca ama sonra hicbisey yoktu. Kremleri bakımları falan oluyo dr anlatıyor zaten ben memnun kaldım. 4. Gün gidip klipsi çıkarttıriyosun bi de o an acı oluyo başka yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…