- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.681
Sizde beksero ve nimenriks de aynı gün yapılmış. Bize hazırlanan takvimde farklı günlerde bu aşılar. Niye böyle değişik oluyor ki? Diğer aşılar gibi bir düzeni olsa keşke.Rotavirüs (Rotarix) 3 ve 5. ayda 2 doz
Meningokok ( Nimenrix) 3-5-13. ayda 3 doz
Meningokok (Beksero) 2 yaş altına 2 ay arayla 2 doz
3. ayda bu aşılar yapıldı
5. ayda Rotarix in ve Nimenrix in 2. dozu yapılacak 6. ayda Beksero nun 2. dozu yapılacak 13. ayda Nimenrix in 3. dozu yapılacak
diğer devlet aşılarıyla çakışmasın diye bu şekilde planlandık doktor bir kağıt vermişti paylaşıyorum bak bir de bu karta işliyor
Ben bexero yaptırdım, ateş yapmadı ama aşı yapılan yer taş gibi oldu. 20 gün oldu aşı olalı hala biraz sertlik geliyor elime.Evet, özel aşı. Doktor bana bi takvim yaptı ama ben daha yaptırmadım, sonrasında ateş oluyor diye korktum biraz. Salı günü gidince hemşire ile görüşeceğim.
Size ne kadar çok aşı yapmışlar, çok şaşırdım. Bizde nimenrix ileriki aylarda sanırım, plana bakmam gerek.Rotavirüs (Rotarix) 3 ve 5. ayda 2 doz
Meningokok ( Nimenrix) 3-5-13. ayda 3 doz
Meningokok (Beksero) 2 yaş altına 2 ay arayla 2 doz
3. ayda bu aşılar yapıldı
5. ayda Rotarix in ve Nimenrix in 2. dozu yapılacak 6. ayda Beksero nun 2. dozu yapılacak 13. ayda Nimenrix in 3. dozu yapılacak
diğer devlet aşılarıyla çakışmasın diye bu şekilde planlandık doktor bir kağıt vermişti paylaşıyorum bak bir de bu karta işliyor
Ateş yapmaması iyi olmuş, b grubu aşılar ateş yaparmış aslında. Aşıdan yarım saat önce calpol içir demişti bana doktor.Ben bexero yaptırdım, ateş yapmadı ama aşı yapılan yer taş gibi oldu. 20 gün oldu aşı olalı hala biraz sertlik geliyor elime.
Size ne kadar çok aşı yapmışlar, çok şaşırdım. Bizde nimenrix ileriki aylarda sanırım, plana bakmam gerek.
BiriNasılmış bebek gibi güzel annelerim ve onların tatlı bebişkolarıbu aralar pek giremiyorum bir misafir silsilesidir gidiyor ki sormayın. Bir gün misafir geliyor bir gün davet ediliyoruz, bir de kv ye gittik geldik dün, yakında da onlar gelir (yarın öbür gün) yıl başına da beraber gireriz artık
Bu aralar günüm oldukça hareketli geçiyor ha bir de kakalı tabi bunu atlamayacagimbizim bebis her seferinde emerken oldukça gürültülü ve aşırı kaka yapıyor üstüm başım batıyor ya kendim çocukken bu kadar batırmamışımdır heralde sizin bebislerin kakası da belinden çıkıyor mu yoksa ben mi bu bezi bağlayamıyorum şuan bir sürü kaka yaptı ve derin uykuya geçti kaldırınca huzursuz oluyor ağlıyor ve yeni yediği için değiştirirken kusuyor, kaldırmasam pişik olacak diye korkuyorum böyle bir girdaptayım. Baya da yazdım valla özledim sizinle konuşmayı kimse sizin yerinizi tutmuyor
Ayyy muhtemel sonumBirimı dedi yarım saat önce taa boynundan çıkmış bir bebe temizledim
Ben de anlamadımSizde beksero ve nimenriks de aynı gün yapılmış. Bize hazırlanan takvimde farklı günlerde bu aşılar. Niye böyle değişik oluyor ki? Diğer aşılar gibi bir düzeni olsa keşke.
Bol salyalı ve mızmız birgünden merhabaNasılmış bebek gibi güzel annelerim ve onların tatlı bebişkolarıbu aralar pek giremiyorum bir misafir silsilesidir gidiyor ki sormayın. Bir gün misafir geliyor bir gün davet ediliyoruz, bir de kv ye gittik geldik dün, yakında da onlar gelir (yarın öbür gün) yıl başına da beraber gireriz artık
Bu aralar günüm oldukça hareketli geçiyor ha bir de kakalı tabi bunu atlamayacagimbizim bebis her seferinde emerken oldukça gürültülü ve aşırı kaka yapıyor üstüm başım batıyor ya kendim çocukken bu kadar batırmamışımdır heralde sizin bebislerin kakası da belinden çıkıyor mu yoksa ben mi bu bezi bağlayamıyorum şuan bir sürü kaka yaptı ve derin uykuya geçti kaldırınca huzursuz oluyor ağlıyor ve yeni yediği için değiştirirken kusuyor, kaldırmasam pişik olacak diye korkuyorum böyle bir girdaptayım. Baya da yazdım valla özledim sizinle konuşmayı kimse sizin yerinizi tutmuyor
Oyyy yerim ben onu ya akıllı bıdıkBol salyalı ve mızmız birgünden merhabaSon günlerde biraz daha düzgün yapıyor ama çok yaptı sırtına kadar hergün lavabonun altına sokup yıkıyordum. O da alışmıştı artık. Şimdi altını açacağım zaman da dizlerini tutup bana yardımcı oluyor minnoşum
YaaKızlar geçen sene bugünlerde bircogumuz ya hamile oldugumuzu yeni öğrendik ya heyecanla adet olmamayı bekliyorduktelefon hatırlattı gecen sene yarın benim yumurtlama günümmüş, pik yapmış ovulasyon testimin fotoğrafını çekmişim, büyük ihtimal eşime atmışım akşama çalışma var diye şuan ayağımda salladıgım miniğim gecen sene bugün minnoş bir yumurtaydı yaa düşündükçe bi garip oluyorum 10 ocakta da test yapmıştım her zamanki aceleciliğimle ve coook silik pozitif çıkmıştı.. ne heyecanli günlerdi yaa
Bizimkinin de eller hep sıkı sıkı kapalıydı canım. Ben de hep senin gibi düşündüm ama benim kızım da ayda 1 kilo alıyor. Belki de yanlış bilgidir o. Eller son günlerde biraz daha açık olmaya başladı. Önceden hep yumruk yapıyordu.Oyyy yerim ben onu ya akıllı bıdıkvalla bende çok yıkıyorum ama babamız yokken siliyorum mecbur. Bizimki bırak dizlerini tutmayı her yeri tekmeliyor geçen gün sabunluğu kırdı tekme attı hoop yere ya bizim bebiş ellerini öyle çok açmıyor emerken açıyor kısa sürüyor o da. Doğruluğu var mı bilmiyorum ama aç bebekler ellerini açmazmış tokken açarlarmış. Doymuyor desem aylık 1.200 kg alıyor doktora soracağım bunu bizimki neden bir şey tutmuyor
Belki de öyledir. Bekleyelim bakalım ne zaman açıcak ellerini şimdilik sadece elimi falan tutuyor oyuncakları da tutsun istiyorum ama erken davranıyorum heralde bilemedimBizimkinin de eller hep sıkı sıkı kapalıydı canım. Ben de hep senin gibi düşündüm ama benim kızım da ayda 1 kilo alıyor. Belki de yanlış bilgidir o. Eller son günlerde biraz daha açık olmaya başladı. Önceden hep yumruk yapıyordu.
Elhamdülillah yeni yıla bebişlerimizle giricez çok güzel bir duygu. Rabbim isteyen herkese hic bekletmeden nasip etsin inşallahYaaBen 31 Aralık akşamı öğrenmiştim. 3+2 2021 e umut dolu girdim, 2022 ye de birlikte gireceğiz inşallah. Sat 8 Aralıktı benim. Bu sene 8 Aralıktan beri daha bir duygusalım
Amin inşallahElhamdülillah yeni yıla bebişlerimizle giricez çok güzel bir duygu. Rabbim isteyen herkese hic bekletmeden nasip etsin inşallah
Erken olabilir canım. Ben de çok hevesliyim senin gibi.Belki de öyledir. Bekleyelim bakalım ne zaman açıcak ellerini şimdilik sadece elimi falan tutuyor oyuncakları da tutsun istiyorum ama erken davranıyorum heralde bilemedim
90 lı günlerdeyken bizimki de ellerini çok açmıyordu oyuncaklarını tutamıyordu gelişiminin özelliği canım daha erkenOyyy yerim ben onu ya akıllı bıdıkvalla bende çok yıkıyorum ama babamız yokken siliyorum mecbur. Bizimki bırak dizlerini tutmayı her yeri tekmeliyor geçen gün sabunluğu kırdı tekme attı hoop yere ya bizim bebiş ellerini öyle çok açmıyor emerken açıyor kısa sürüyor o da. Doğruluğu var mı bilmiyorum ama aç bebekler ellerini açmazmış tokken açarlarmış. Doymuyor desem aylık 1.200 kg alıyor doktora soracağım bunu bizimki neden bir şey tutmuyor
Ayy eveet ben geçen sene bu zaman hamileymişim haberim yok 8 Aralık son adet tarihimdi 12 ocakta evde test yapıp öğrenmiştim 13 yıl sonra ilk kez o çift çizgi görmek benim için tam bir şok oldu eşimle de tartışmıştık sevinçten söyledim direk naz yaptım fırsattan istifade oysa her zaman hayalim süprizli falan söylemekti hiç hayal ettiğim gibi olmadı ama o gece heyecandan mutluluktan uyuyamamıştım eşim inanmadı aslında ertesi gün doktordan çıkıp kesenin fotoğrafını ona gösterdiğimde gözleri parladı gülümsedi o zaman inandı sarıldı banaKızlar geçen sene bugünlerde bircogumuz ya hamile oldugumuzu yeni öğrendik ya heyecanla adet olmamayı bekliyorduktelefon hatırlattı gecen sene yarın benim yumurtlama günümmüş, pik yapmış ovulasyon testimin fotoğrafını çekmişim, büyük ihtimal eşime atmışım akşama çalışma var diye şuan ayağımda salladıgım miniğim gecen sene bugün minnoş bir yumurtaydı yaa düşündükçe bi garip oluyorum 10 ocakta da test yapmıştım her zamanki aceleciliğimle ve coook silik pozitif çıkmıştı.. ne heyecanli günlerdi yaa
Benimkinin ayağında ana rahminde duruş bozukluğundan hafif içe dönüklük vardı masajla düzeldi o yüzden sordum kalçada bazen duruşundan dolayı etkileniyormuş biz hemen prof götürdük oda öyle demişti çift bez bağlayın demişti şimdi yüne kontrole götürücem usg ona göstericem o yüzden sordum ama bişe olsa burda filmi çeken derdi diyorumTeşekkür ederim, sağ ve sol açılar 60’ın üzerinde çıkınca normal, bizim bir tanesi normal ama diğeri 58 çıktı.
Yaaa çok güzelAyy eveet ben geçen sene bu zaman hamileymişim haberim yok 8 Aralık son adet tarihimdi 12 ocakta evde test yapıp öğrenmiştim 13 yıl sonra ilk kez o çift çizgi görmek benim için tam bir şok oldu eşimle de tartışmıştık sevinçten söyledim direk naz yaptım fırsattan istifade oysa her zaman hayalim süprizli falan söylemekti hiç hayal ettiğim gibi olmadı ama o gece heyecandan mutluluktan uyuyamamıştım eşim inanmadı aslında ertesi gün doktordan çıkıp kesenin fotoğrafını ona gösterdiğimde gözleri parladı gülümsedi o zaman inandı sarıldı bana2021 bize yavrumuzu getirdi inşallah 2022 de hepimize sağlık mutluluk huzur getirir
62 50Teşekkür ederim, sağ ve sol açılar 60’ın üzerinde çıkınca normal, bizim bir tanesi normal ama diğeri 58 çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?