- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.721
Kardeşim de 7 Ocak ordan biliyorum
Evet günümüzde o fiyata da yok artık ama çok küçüktü
Oğlak burcu olduğumu belli etmeliyimYok anam ne cimriliği
İnadın tutmuş işte bildiğin inatçılık
Sen benden de aceleciymissinBen de detaylı yazacağım dayanamadım.Ben 10 Ekimde evlendim. Sat 8 Aralıkti. Regl den sonra doktora kontrole gittim, ultrasonda bakarken yumurtamı gördü dr, bu birkaç günü değerlendirin dedi ama hemşiresi heyecanlıydı. "Hocam endometrium mu?" falan diye soruyor doktora. Ben o sıra döllenme olduğundan şüphelendim iyice. Erken gebelik testlerine kaç para verdim hatırlamıyorum Her gün test yapiyorum. Hem de bir gittiğim eczaneden bir daha test almayıp bütün eczaneleri dolaşıyorum. Bir gün test yaptım yine negatif, ağlamaya başladım. Daha 2 ay olmuş evleneli, ne ağlıyorsam... Daha yapmicam test dedim ve ertesi gün yine alıp yaptım. Eşimden gizliyorum bu arada. Ben üzülüyorum diye o da üzülüyor. Son yaptığım test de negatif cıktı mı... Geçtim yine üzülüyorum içerde. O gece de eşimin köyüne gidecegiz. Eşim eve gelmeden testi yok edeyim de görmesin diye banyoya bir girdim ki ikinci çizgi silik Koşa koşa evin yakınındaki tıp merkezine gittim kan vermeye. Yolda da eşime haber verdim. Hamileyim Test sonucu 8,44. Sonucu verenler umutsuz, doktorunuzla görüşün değer çok düşük diyorlar. Bilmiyorlar ki, ben erkenden vermişim kanı 3 hafta 2 günlük bebeğim daha. Yeni yıl tebriği için ailemizi ararken hamilelik haberini de verdik tabi
Bu haberi saklayabilenler ve adetinin gecikmesini bekleyebilenler gerçekten çok sabırlı. Ben silik çizgiyi görünce test almayı bıraktım, bu sefer iki güne bir kan vermeye başladımSen benden de aceleciymissinben bat a 5-6 gün kala gördüm silik çizgiyi. Her gün bi daha bi daha test yaptım ki çizgi koyulaşıyosa beta hcg yükseliyor demek diye sevine sevine hergun sabah 7 gibi yapiyodum öncekiyle karsilastiriyoduk. Adet olmam gereken günde kan vermiştim ama o zamana kadar tabi bircok kişiye söylemiştim dayanamayıp
Sen benden de aceleciymissinben bat a 5-6 gün kala gördüm silik çizgiyi. Her gün bi daha bi daha test yaptım ki çizgi koyulaşıyosa beta hcg yükseliyor demek diye sevine sevine hergun sabah 7 gibi yapiyodum öncekiyle karsilastiriyoduk. Adet olmam gereken günde kan vermiştim ama o zamana kadar tabi bircok kişiye söylemiştim dayanamayıp
2 tipi var farklı farklı türlere karşo koruyuculuğu olan yani 6 dozdurMenenjit konusu neden bu kadar kafamı karıştırdı benim... Dr bana da bu takvimi hazırlamıştı. Ben önce 6 doz sandım, sonra iki farklı tip aşı var sanırım, hangisini yaptırırsam 3 doz aslında diye düşündüm. Keşke hemsireye sorsaydım. Sağ ol canım.
Bizim de çıkıyor tabi kakamızNasılmış bebek gibi güzel annelerim ve onların tatlı bebişkolarıbu aralar pek giremiyorum bir misafir silsilesidir gidiyor ki sormayın. Bir gün misafir geliyor bir gün davet ediliyoruz, bir de kv ye gittik geldik dün, yakında da onlar gelir (yarın öbür gün) yıl başına da beraber gireriz artık
Bu aralar günüm oldukça hareketli geçiyor ha bir de kakalı tabi bunu atlamayacagimbizim bebis her seferinde emerken oldukça gürültülü ve aşırı kaka yapıyor üstüm başım batıyor ya kendim çocukken bu kadar batırmamışımdır heralde sizin bebislerin kakası da belinden çıkıyor mu yoksa ben mi bu bezi bağlayamıyorum şuan bir sürü kaka yaptı ve derin uykuya geçti kaldırınca huzursuz oluyor ağlıyor ve yeni yediği için değiştirirken kusuyor, kaldırmasam pişik olacak diye korkuyorum böyle bir girdaptayım. Baya da yazdım valla özledim sizinle konuşmayı kimse sizin yerinizi tutmuyor
Benim de yeniyılda kesinleşmiştiKızlar geçen sene bugünlerde bircogumuz ya hamile oldugumuzu yeni öğrendik ya heyecanla adet olmamayı bekliyorduktelefon hatırlattı gecen sene yarın benim yumurtlama günümmüş, pik yapmış ovulasyon testimin fotoğrafını çekmişim, büyük ihtimal eşime atmışım akşama çalışma var diye şuan ayağımda salladıgım miniğim gecen sene bugün minnoş bir yumurtaydı yaa düşündükçe bi garip oluyorum 10 ocakta da test yapmıştım her zamanki aceleciliğimle ve coook silik pozitif çıkmıştı.. ne heyecanli günlerdi yaa
Ya 3 gün içerisinde diyorlar ama vücuttan bişeyim atılması en geç 3 haftaymış. Önceki bişeyin etkisi de olabilir o yüzdenKızlar gazdan ya da alerjiden belki araştıran olmuştur. Şunu merak ediyorum. Yediğimiz bir şeyin etkisini ne zaman bebeğin kakasında görürüz?
Yalnız olmadığıma sevindimBizim de çıkıyor tabi kakamızbazen üstüme de işiyor, rutinimiz
Kv ile iyi eğlenceler
Bana da bu aşılar çok gibi geliyor, kaygılanıyorum ama yatırmak zorundayım. Son yıllarda menenjit çok artmış, malesef 2 yaş altı içinde çok tehlikeli bir hastalıkmış. Menenjite neden olan bir kaç çeşit virüs varmış, Türkiye’de 2 tür virüs kaynaklı menenjit görülüyormuş. O nedenle 2 ayrı menenjit aşısının yapılmasını tavsiye ediyor doktorlar. Bizim ilk ay gittiğimiz çocuk doktoru 3. ayda her iki menenjit aşısının ilk dozunu yapalım dedi. Bu aşılardan biri ateşi baya yükseltiyormuş. Ben kaygılandım çünkü bebeğim 2. ay aşılarından sonra 3 gün ateşlendi, ilk ay sarılık aşısından sonra 3 gün sarardı. Aşılar bebeğimi çok etkiliyor, her bebekte ateş yükselten menenjit beni çok kaygılandırdı. benden 5-6 ay önce farklı şehirlerdeki 3 arkadaşım çocuk doktorlarının Tavsiyesi üzerine menenjit aşısını yaptırdılar. Yani farklı şehirlerdeki doktorlar 3. ayı tavsiye etmişti. Bebeğim 3 ayı doldurdu geçenlerde, bu kez Prof ünvanlı bir çocuk doktoruna götürdük, aslında 3. ayda yaptırıyoruz ama anne baba çok insanla temas ettiği işte çalışmıyorsa, eve pek kimse gelip gitmiyorsa, bebek kolay kolay kimseyle görüştürülmüyorsa 5. veya en geç 7. ayda menenjit aşılarının ilk dozlarını yapıyoruz dedi. Okula giden veya başka çocuklarla oynayan kardeş varsa, eve çok gelen giden oluyorsa, anne baba çok insan temaslı işte çalışıyorsa 3. ayda menenjit aşılarını yaptırıyoruz dedi.İnstagramda bir çocuk doktoruna sordum ikisini de yaptırmak gerekiyormuş ama Aralarında bir hafta olursa iyi olurmuş öyle dedi
Menenjit aşıları, ateş yükselten ağır aşılar olduğu için farklı günlere vermiş olabilirSizde beksero ve nimenriks de aynı gün yapılmış. Bize hazırlanan takvimde farklı günlerde bu aşılar. Niye böyle değişik oluyor ki? Diğer aşılar gibi bir düzeni olsa keşke.
Neredeyse 1 ay kaldım kocayı da attım oh kafa rahat baba evi çok güzel hiç dönesim gelmiyor ama eşim çağırıp duruyoHâlâ annende olduğunu tahmin edemedim, dönmüşsündür diyordum. Biz de seni özledik canım.
Hahahah evet o şekilde dönüyorum ve keşke şunu deseydimler beynimde dolanıp duruyoNasıl geçiyor o gün kv gidince, sende benim gibi sinir küpü olarak dönüyor musun
Şimdiden iyi yolculuklar dilerimUkaderU ucakla seyahat etmissiniz, topicte aratinca gördüm önümüzdeki günlerde bebeğimle uçakla seyahat düşüncem var. Tek olacağım. Tavsiyeleriniz var mi? Şunu mutlaka yap veya yapma diyeceğiniz? İniş kalkista emzirme veya emzik ile rahat etti mi sizinki, nasildi? Bir de bebek arabasini kapıda mi verdiniz? Puseti de alıyorlar mi?
Benimkide ilk 1 ay anne yanı beşiğinde uyuyordu 2. Aydan sonra gece illaki kolumda uyuycak bi eli göğsümde o minnak ayağınıda üstüme atıcak öyle. Bende bi kaç gündür ufaktan başladım. Öncelikle anakucağıda dahil sallamıyorum. Geçen hafta çok kötüydü 2 saate bir anca yarım saat uyuyordu. Hiç uyusun diye zorlamıyorum nasılsa yorulunca kendi uyuycak diye deneme yanılmayla gidiyoruz bakalım. Bu hafta yatağa koyup yanına uzanıyorum şimdilik uyuyor böyle 2 gündür deniyorum. Birde karanlık istiyormuş onu anladım. Eğer böyle alışıp giderse güzel. Sonradan kendi odasında kendi kendine uyumayı başarabilir. Her çocuk farklı aslında ablamın bütün çocukları ablamın yanındaydı süreklide kucakta ama ne kucağa alıştılar nede zorla uyudular. Hemende yataklarına alışmışlardı. Birazcıkta çocuğun karekteriyle alakalı aslında. Sen ne yaparsan yap illa senle uyuycaksa senle uyuycak. Değiştirebilmen için çok katı ve disiplinli olman gerek sanırım.
Şuan ilk dozun yapılması için son günlerde olabilirsiniz, yarın hemen yaptırmaya çalışın. Bildiğim kadarıyla 3 yada 3,5 aylık olmadan ilk dozun yapılması gerekiyorKızlar rota aşısını en geç ne zaman vurdurabiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?