2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sen benden de aceleciymissin ben bat a 5-6 gün kala gördüm silik çizgiyi. Her gün bi daha bi daha test yaptım ki çizgi koyulaşıyosa beta hcg yükseliyor demek diye sevine sevine hergun sabah 7 gibi yapiyodum öncekiyle karsilastiriyoduk. Adet olmam gereken günde kan vermiştim ama o zamana kadar tabi bircok kişiye söylemiştim dayanamayıp

Bu haberi saklayabilenler ve adetinin gecikmesini bekleyebilenler gerçekten çok sabırlı. Ben silik çizgiyi görünce test almayı bıraktım, bu sefer iki güne bir kan vermeye başladım
Bir arkadaşımın regli geçeli günler olmuş, bırak kan vermeyi test bile alıp yapmamıştı. Ona da ben test almıştım da öyle öğrenmişti hamile olduğunu

misophonia_ Ben 10 gün öncesinden erken gebelik testi yapmıştım çıkmayacağını bile bile sonra da üzülmüştüm, üstelik ilk denemeydi sonra 6 gün kala yaptım sonra da 4 gün kala acile gittim kasığım ağırıyor enfeksiyon olabilir ama hamilelik şüphem de var dedim öyle öğrendim elimde kalan normal testi de hamile olduğumu bildiğim halde sırf çift çizgiyi görmek için yapmıştım

Kızlarrr doğum yapalı üç ay oldu ama benm hala akıntım var böyle hep bi ıslaklık sinir bozucu bunu yaşayan var mı ya

2 tipi var farklı farklı türlere karşo koruyuculuğu olan yani 6 dozdur

Bizim de çıkıyor tabi kakamız bazen üstüme de işiyor, rutinimiz

Kv ile iyi eğlenceler

Benim de yeniyılda kesinleşmişti düşününce vay be diyorum. Ne mutlu bu günümüze

İnstagramda bir çocuk doktoruna sordum ikisini de yaptırmak gerekiyormuş ama Aralarında bir hafta olursa iyi olurmuş öyle dedi
Bana da bu aşılar çok gibi geliyor, kaygılanıyorum ama yatırmak zorundayım. Son yıllarda menenjit çok artmış, malesef 2 yaş altı içinde çok tehlikeli bir hastalıkmış. Menenjite neden olan bir kaç çeşit virüs varmış, Türkiye’de 2 tür virüs kaynaklı menenjit görülüyormuş. O nedenle 2 ayrı menenjit aşısının yapılmasını tavsiye ediyor doktorlar. Bizim ilk ay gittiğimiz çocuk doktoru 3. ayda her iki menenjit aşısının ilk dozunu yapalım dedi. Bu aşılardan biri ateşi baya yükseltiyormuş. Ben kaygılandım çünkü bebeğim 2. ay aşılarından sonra 3 gün ateşlendi, ilk ay sarılık aşısından sonra 3 gün sarardı. Aşılar bebeğimi çok etkiliyor, her bebekte ateş yükselten menenjit beni çok kaygılandırdı. benden 5-6 ay önce farklı şehirlerdeki 3 arkadaşım çocuk doktorlarının Tavsiyesi üzerine menenjit aşısını yaptırdılar. Yani farklı şehirlerdeki doktorlar 3. ayı tavsiye etmişti. Bebeğim 3 ayı doldurdu geçenlerde, bu kez Prof ünvanlı bir çocuk doktoruna götürdük, aslında 3. ayda yaptırıyoruz ama anne baba çok insanla temas ettiği işte çalışmıyorsa, eve pek kimse gelip gitmiyorsa, bebek kolay kolay kimseyle görüştürülmüyorsa 5. veya en geç 7. ayda menenjit aşılarının ilk dozlarını yapıyoruz dedi. Okula giden veya başka çocuklarla oynayan kardeş varsa, eve çok gelen giden oluyorsa, anne baba çok insan temaslı işte çalışıyorsa 3. ayda menenjit aşılarını yaptırıyoruz dedi.
Yapılması çok elzem. Ama bu menenjit aşıları insanı kaygılandırıyor. Ağır aşılar

Şimdiden iyi yolculuklar dilerim Bizimki emzik tutmuyor o yüzden emzik deneyemedim . Ama uçağa bindiğimde kalkışa geçerken birden acıktı hemen mama yaptım bebeği kucağıma yatırıp. Sonra uçaktaki vuuvvv sesi ile uyudu hep benim yolculuk 2 saate yakın sürdüğü için inişe geçerken tekrar acıktı ağladı hemen tekrar mama yaptım içti uyudu. Tok olmasına özen gösterin sadece mama hazırlarken biraz zorlandım ağladığı için panik oldum ama bi şekilde hazırlayıp verdim. Ben bebek arabası almadım yanıma kanguru ile gittim daha kolay oldu benim için. Ama bebek arabası olsaydı sanırım uçağa binince kapıda hostes alıyor inşallah tahat bir yolculuk geçirirsin

Benim bebeğimde 7-8 gündür 2 saatte bir yarım saat uyuyor, 13-17 haftalar arasında yaşanan uyku gerilemesinde bu sık karşılaşılan bir durummuş. Bazı bebeklerde 3-4 gün, bazılarında 1 hafta, bazılarında 3-4 hafta sürermiş. Gündüzleri yarım saat uyuyarak uykusunu alamadığı için, gece de zor dalar ve huzursuzluk belirtileri göstererek uyurmuş. Biz de bu belirtilerin hepsi mevcut. Gündüz yarım saatten fazla uyumuyor, uykusuzluktan huzursuz, çok tatsız..
Sizin bebeğinizde gündüz yarım saat uyuma durumu geçti mi, şimdi nasıl?
Bu dönemde bebeklerin beyni yetişkin gibi uyku düzenine geçmeye çalıştığı için böyleymiş, bu dönemi düzgün şekilde atlatırsak bebekler daha iyi uyuyacakmış ama bu dönemde doğru davranıl azsa aylarca bebeğin uyku problemi sürebilirmiş
Bu dönemde doğru davranmak nasıl oluyor, nasıl davranmalıyız biliyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…