- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.741
Sen whatsapp grubundaydın değil mi? Noldu duruyor mu grup dağıldı mı? Oradan alerji olan var mı? Doktor öneren falan ?Benim de yeniyılda kesinleşmiştidüşününce vay be diyorum. Ne mutlu bu günümüze
Evet devam:) alerji var malesef tabi şehirler farklı ama tavsiye almıştım en son o doktora götürdümSen whatsapp grubundaydın değil mi? Noldu duruyor mu grup dağıldı mı? Oradan alerji olan var mı? Doktor öneren tabsfalan ?
Teşekkür ederim cnm bende en geç 3.5 aylık diye biliyorumŞuan ilk dozun yapılması için son günlerde olabilirsiniz, yarın hemen yaptırmaya çalışın. Bildiğim kadarıyla 3 yada 3,5 aylık olmadan ilk dozun yapılması gerekiyor
Peki iki menenjit aşısını aynı yün yaptırmak ağır mı gelir. Bexero yapıyormuş ateşBana da bu aşılar çok gibi geliyor, kaygılanıyorum ama yatırmak zorundayım. Son yıllarda menenjit çok artmış, malesef 2 yaş altı içinde çok tehlikeli bir hastalıkmış. Menenjite neden olan bir kaç çeşit virüs varmış, Türkiye’de 2 tür virüs kaynaklı menenjit görülüyormuş. O nedenle 2 ayrı menenjit aşısının yapılmasını tavsiye ediyor doktorlar. Bizim ilk ay gittiğimiz çocuk doktoru 3. ayda her iki menenjit aşısının ilk dozunu yapalım dedi. Bu aşılardan biri ateşi baya yükseltiyormuş. Ben kaygılandım çünkü bebeğim 2. ay aşılarından sonra 3 gün ateşlendi, ilk ay sarılık aşısından sonra 3 gün sarardı. Aşılar bebeğimi çok etkiliyor, her bebekte ateş yükselten menenjit beni çok kaygılandırdı. benden 5-6 ay önce farklı şehirlerdeki 3 arkadaşım çocuk doktorlarının Tavsiyesi üzerine menenjit aşısını yaptırdılar. Yani farklı şehirlerdeki doktorlar 3. ayı tavsiye etmişti. Bebeğim 3 ayı doldurdu geçenlerde, bu kez Prof ünvanlı bir çocuk doktoruna götürdük, aslında 3. ayda yaptırıyoruz ama anne baba çok insanla temas ettiği işte çalışmıyorsa, eve pek kimse gelip gitmiyorsa, bebek kolay kolay kimseyle görüştürülmüyorsa 5. veya en geç 7. ayda menenjit aşılarının ilk dozlarını yapıyoruz dedi. Okula giden veya başka çocuklarla oynayan kardeş varsa, eve çok gelen giden oluyorsa, anne baba çok insan temaslı işte çalışıyorsa 3. ayda menenjit aşılarını yaptırıyoruz dedi.
Yapılması çok elzem. Ama bu menenjit aşıları insanı kaygılandırıyor. Ağır aşılar
Biz rota ile nimenrix ve bexsero 2 menenjit aşısını birlikte yaptırdık. Calpol verin ilk gün 8 saat arayla dedi doktorumuz ateş çıkmasa bile. Gece bir kez ateşi çıktı ateş düşürücü saati gelmediği için ve çok yüksek olmadığı için soğuk uygulama ile dusurduk bi daha yükselmedi. 2 gün hafif huzursuzluğu oldu ama cok kötü geçmedi bizimİki menenjit aşısını aynı anda yapanlar var mı acaba çok kararsız kaldım ya çok mu ağır geçer acaba. İnternette bir doktor bir hafta arayla yaparsanız iyi olur demiş :/
Cok teşekkür ederimŞimdiden iyi yolculuklar dilerimBizimki emzik tutmuyor o yüzden emzik deneyemedim . Ama uçağa bindiğimde kalkışa geçerken birden acıktı hemen mama yaptım bebeği kucağıma yatırıp. Sonra uçaktaki vuuvvv sesi ile uyudu hep benim yolculuk 2 saate yakın sürdüğü için inişe geçerken tekrar acıktı ağladı hemen tekrar mama yaptım içti uyudu. Tok olmasına özen gösterin sadece mama hazırlarken biraz zorlandım ağladığı için panik oldum ama bi şekilde hazırlayıp verdim. Ben bebek arabası almadım yanıma kanguru ile gittim daha kolay oldu benim için. Ama bebek arabası olsaydı sanırım uçağa binince kapıda hostes alıyor inşallah tahat bir yolculuk geçirirsin
Ya çok teşekkür ederim bende tekrar tekrar yaptırmaktansa tek seferde oldu istiyorumBiz rota ile nimenrix ve bexsero 2 menenjit aşısını birlikte yaptırdık. Calpol verin ilk gün 8 saat arayla dedi doktorumuz ateş çıkmasa bile. Gece bir kez ateşi çıktı ateş düşürücü saati gelmediği için ve çok yüksek olmadığı için soğuk uygulama ile dusurduk bi daha yükselmedi. 2 gün hafif huzursuzluğu oldu ama cok kötü geçmedi bizim
Bebek arabasını da puseti de uçağın kapısında alıyorlar yine inince direkt veriliyor bizde öyle oldu ancak körük olmadığı için mi direkt uçaktan inince aldık bilmiyorumCok teşekkür ederimbenimki de emzik tutmuyor ama emzik, meme, biberon tüm silahları hazir edeyim yine de uzun kalmayacağım aslında bebek arabasından emin değilim, kanguru ile daha rahat olur tabi. Peki xray den nasil geçiliyor kanguru ile?
Akıntı şeffafsa normalmiş. Doktorum bana eski florasını bol bol akıntı salgılayarak kazanacak demişti.Kızlarrr doğum yapalı üç ay oldu ama benm hala akıntım var böyle hep bi ıslaklık sinir bozucu bunu yaşayan var mı ya
Akıntı bende de var, smear verdim temiz çıktı. Doktor akıntının sürmesine normal dedi, ben de merak ediyorum ne zaman bitecek.Kızlarrr doğum yapalı üç ay oldu ama benm hala akıntım var böyle hep bi ıslaklık sinir bozucu bunu yaşayan var mı ya
Ahh ahh cok iyi bilirim ama ben söylüyorum artik, söylemediğim şeyleri de aman çokta umrumda diyip geçiyorum boşver sende takmamaya çalışHahahah evet o şekilde dönüyorum ve keşke şunu deseydimler beynimde dolanıp duruyo
Aynen hazır et sen ben de hazırlamıştımCok teşekkür ederimbenimki de emzik tutmuyor ama emzik, meme, biberon tüm silahları hazir edeyim yine de uzun kalmayacağım aslında bebek arabasından emin değilim, kanguru ile daha rahat olur tabi. Peki xray den nasil geçiliyor kanguru ile?
Ilk dozun vakti kaçtı sanırım2 tipi var farklı farklı türlere karşo koruyuculuğu olan yani 6 dozdur
Çok güzel anlatmışsın. Teşekkür ederimBana da bu aşılar çok gibi geliyor, kaygılanıyorum ama yatırmak zorundayım. Son yıllarda menenjit çok artmış, malesef 2 yaş altı içinde çok tehlikeli bir hastalıkmış. Menenjite neden olan bir kaç çeşit virüs varmış, Türkiye’de 2 tür virüs kaynaklı menenjit görülüyormuş. O nedenle 2 ayrı menenjit aşısının yapılmasını tavsiye ediyor doktorlar. Bizim ilk ay gittiğimiz çocuk doktoru 3. ayda her iki menenjit aşısının ilk dozunu yapalım dedi. Bu aşılardan biri ateşi baya yükseltiyormuş. Ben kaygılandım çünkü bebeğim 2. ay aşılarından sonra 3 gün ateşlendi, ilk ay sarılık aşısından sonra 3 gün sarardı. Aşılar bebeğimi çok etkiliyor, her bebekte ateş yükselten menenjit beni çok kaygılandırdı. benden 5-6 ay önce farklı şehirlerdeki 3 arkadaşım çocuk doktorlarının Tavsiyesi üzerine menenjit aşısını yaptırdılar. Yani farklı şehirlerdeki doktorlar 3. ayı tavsiye etmişti. Bebeğim 3 ayı doldurdu geçenlerde, bu kez Prof ünvanlı bir çocuk doktoruna götürdük, aslında 3. ayda yaptırıyoruz ama anne baba çok insanla temas ettiği işte çalışmıyorsa, eve pek kimse gelip gitmiyorsa, bebek kolay kolay kimseyle görüştürülmüyorsa 5. veya en geç 7. ayda menenjit aşılarının ilk dozlarını yapıyoruz dedi. Okula giden veya başka çocuklarla oynayan kardeş varsa, eve çok gelen giden oluyorsa, anne baba çok insan temaslı işte çalışıyorsa 3. ayda menenjit aşılarını yaptırıyoruz dedi.
Yapılması çok elzem. Ama bu menenjit aşıları insanı kaygılandırıyor. Ağır aşılar
Yaa çok özlemiştir o da siziNeredeyse 1 ay kaldım kocayı da attım oh kafa rahat baba evi çok güzel hiç dönesim gelmiyor ama eşim çağırıp duruyo
Bizim ikizlere de aynı anda yapıldı. Birinin 38.5 oldu ateşi öbürürün 37. Bebekten bebeğe değişiyor. Bizim doktorumuz şöyle dedi ehlileştirilmiş bir virüs bile bu kadar ateş yapıyorsa gerçeğini varın siz düşünün.İki menenjit aşısını aynı anda yapanlar var mı acaba çok kararsız kaldım ya çok mu ağır geçer acaba. İnternette bir doktor bir hafta arayla yaparsanız iyi olur demiş :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?