2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar konak için sürdüğünüz zeytinyağı özel mi mareketten aldigimiz zeytinyağı olur mu?

Canım o kadar iyi anlıyorum ki. Son 3 günü sabahtan akşama kadar ağlayarak geçirdim
Ben kanguruda uyutuyorum, biliyorsundur ama uykuya geçişler bazen o kadar zor oluyor ki. İlk esnemeyle harekete geçebilirsem iki mızırdanıp uyuyor ama onu farketmezsem çok ağlıyor ve bazen susturamıyorum ve kendimi o kadar kötü, yetersiz, iğrenç hissediyorum ki
Biz yarın sabah başlıyoruz uyku eğitimine. Yatır-kaldır yapacağız ama biraz da içgüdüsel davranmayı düşünüyorum çünkü kucağa alınca sakinleşmiyor mesela. Sabah ilk uyku ile başlayacağız, çünkü bebeğim çok daha stressiz oluyor.
Bebeğini en iyi sen tanıyorsun ve en iyi sen bilirsin hangi yöntemin size uygun olduğunu. Sandalye yöntemi ile eğitim verdiğinde de yapılan çalışmalarda bebekte hiçbir güven eksikliği, anne-bebek bağında zedelenme olmadığı görülmüş (yine de araştır istersen, uzman değilim sonuçta ) O yüzden sen hangisinde rahat hissedeceksen öyle devam et. Sadece onu ağlarken bırakıp odadan çıkıp gitme. Bununla birlikte naçizane tavsiyem, bebeğinin uyanık kalma süresini, ilk uyku belirtilerini iyi gözlemle; ilk belirtiyle harekete geç. Uyku rutini oluştur, ne istersen, amaç onu sakinleştirip uykuya hazırlamak ve uyku zamanı geldiğini anlamasını sağlamak. Ve hazır olduğunda başla. Çünkü bir kere vazgeçersen, ikinci denemende seni çok daha fazla zorlayacak. Son olarak onun iyiliği için yapıyorsun bunu sakın unutma. Sadece kafası karıştığı için ağlıyor, canı yanmıyor. Ve biz ne kadar iyi olursak onlar da o kadar iyi olacak

Amin inşallah bu yıl bebisler ve bizler de dahil sağlıklı bir yıl geçirelim bu sene buna ihtiyacimiz var

Canım testim negatif çıktı ama ben baya hasta oldum grip heralde. Gece Kağanda çok huzursuzdu bir de kvler geliyor 2 günlüğüne iyice allak bullak oldum
Bende de grip var biraz da kuru öksürük çok şükür bende de bir şey çıkmadı ama grip iki gündür çok kötü kızıma bulaşmasın diye biraz uzak duruyorum biran önce atlataliriz inşallah

Ayyy keşke benimde öyle olsa. Cidden tahammül edemiyorum.
Bende de grip var biraz da kuru öksürük çok şükür bende de bir şey çıkmadı ama grip iki gündür çok kötü kızıma bulaşmasın diye biraz uzak duruyorum biran önce atlataliriz inşallah
Çok geçmiş olsun hemen biter gider inşallah ya bebekle çok zor oluyor gerçekten

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. Aslında ben uyku eğitimi vermiyorum anakucapında sallıyorum elini tutuyorum ve şşş yapıyorum. Kucağımda da elini tutup şşş yapardım. Ve şimdi akşam uykusuna Ağlamadan yattı. İyi ki vazgeçmemişim. Sanırım dediğin gibi oldu çok geçe kaldı öğle uykusu sinirlenmişti. Saatleri beklemdmek lazım ilk işaretlerde hemen başlamak gerek. Sen de kendini hiç kötü hissetme. İnsan kendini öyle hissediyor ama onları en çok biz seviyoruz kim bebeğinin ağlamasını ister. Büyük kızımda böyle uykuya geçerken ağlama yoktu mesela. Beşiğinde sallanır uyurdu. Yani onu da büyüttüm. Beceriksizlikle alakası yok aslında ama insan kendini kötü hissediyor. Burda çeşit çeşit bebek var. Mesela uyumazsaa kendi haline bırakıyorum diyen de var. Mümkün değil öyle yapamam uykuya düşkün tahammülü yok. Yanına yatıyorum uyuyor diyen var. Bebek sakin mizaçlı ise bunu yapabilirsin. Seninki de benimki gibi bu açıdan sanırım.

Başarılar yarın için. Umarım kolay geçer

Ya aslında birkaç sebep var. Ama uyku düzeni sebepler arasında değil. Şu an bunu beklemiyorum. Bir kere artık normal olmaktan çıktı. 2 saat kucakta tutmayu kime desem deliymişim gibi bakıyor. Hani yarım saat yatapında uyusa bana daha iyi olacak. Ve yarım saat uyku ile mutlu olmuyor. O uyanınca zaten beraber yemek ev işi yapıyoruz bu sefer onla güzel bir zaman hiç geçirmemiş oluyorum. Bileğim kolum omzum çok ağrıyor. O da sürekli sert kemikli bir şeyde yatıyor. Ben insanların laflarını takan biriyim. Alıştırmışsın ee hep böyle mi olacak lafları da canımı sıkıyor. Büyük kızın ödevleri yemeği beslenmesi hepsi de aksıyor tabii. Ama amacım bu süreci hiç ağlamadan geçirmek. Bebekle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Şikayet etmiyorum 3 aylık sonuçta o napsın ben ona ne öğrettiysem ona uyuyor. Mesajın için teşekkür ederim. Kesinlikle yanlış anlamam

Hiç bebeğini şikayet gibi algılamadım zaten. Evde ilgi bekleyen başka bir çocuk daha varken durum iki kat zor oluyor. Keşke başkalarının ne söylediği üzmese bizi, ben de etkilenirim. Ama Nasreddin Hocanın eşek fıkrası gibi bu durum. Kucağına alsan da laf ederler, almasan da. Bebeğin kucağında rahat olmasa hiç uyumaz, o rahattır da senin ağrıların artar epey. Benim de sırt ağrılarım çok fazla bu yüzden. Allah yardımcın olsun.

Kızlar merhaba 5S yöntemi nasıl uygulanıyo acaba sallama kısmını emzirme anında mı yapıcaz kundaklıyken tam anlayamadım?

Kızlar merhaba ..bebeğim ara ara emerken emip kendini çekip geriliyor geri emiyor ama verimli bi emme olmuyor ara sıra yapıyor bunu .neden olabilir

Uyu arasi sakince emdiği için burnu tıkalı olmadığını düşünüyorum gaz olabilir o zaman. Kulaklarında elliyor ağlarken
Benim kızım da uykusu gelince iki eliyle kulaklarını kapatıyor. Bazen meme reddi gibi de oluyor o durum. Çekip çekip bırakıyor, var gücüyle ağlıyor. Sakinleştirici bir müzik açıp diğer memeyi veriyorum, ayakta memeyi tutturmayı deniyorum. En son da ben yatıyorum onu yüzüstü memeye yatırıp öyle emzirmeyi denedim. Her yolu sırayla deniyorum açıkçası Sorun gaz ve burun tıkanıklığı değilse bunları da deneyebilirsin.

Kızlar merhaba 5S yöntemi nasıl uygulanıyo acaba sallama kısmını emzirme anında mı yapıcaz kundaklıyken tam anlayamadım?
Hepsini aynı anda yapman lazım. Kucağında yan yatırıp emzir ve salla pışpış sesinin yüksek (eğer ağlıyorsa ağlaması kadar yüksek) ve kundağının sıkı olması lazım (kalçayı sıkma sakın, kollar sadece). Fakat 3-4 aydan sonra pek etkisi kalmıyor

3-4 aydan sonra da düzelmiyolar yani

Teşekkür ederim, iyi geldi mesajın pek kolay geçmeyecek yarın muhtemelen ama zaten hiçbir günümüz kolay geçmiyor ki Gece emzirerek uyutuyorum, 2,5 saat sürdü beşiğine bırakabilmem. Arada uyanıp ağlıyor Dediğin gibi, mizaç kesinlikle. Uykusunu aldığında çok mutlu, hareketli, ilgili bir bebek çünkü. Ama uykular bizi bitiriyor Özellikle senin gibi ikinci çocuğu olan arkadaşlarım da hep aynı şeyi söylüyor, bebekten bebeğe çok fark ediyor teoride bunu diyorum ama yine de o ağladığında çoook kötü hissediyorum
Bu arada ben de uyuz oluyorum kucağına alıştırmışsın diyene. İlk 6 hafta tuvalete zor gittim ben, meme ağzından çıktığı an ağlıyordu. Emzik almadı zaten. Ne yapacaktım acaba? Şimdi de bensiz uyumayan bir bebek oldu dolayısıyla. Boşver herkesi, biz biliyoruz kendimizi
Yarına enerji lazım, ben uyumaya
Burada yazacağım neler olduğunu mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…