- 19 Ekim 2018
- 5.644
- 6.166
- 198
- 33
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.841
Çok geçmiş olsun inşallah iyileşir bebeğinizHerkese merhabalar,
Sünnet olan bebeklere geçmiş olsun, ben çok bunaldım birkaç haftadır. Bebeğimiz kalp ameliyatı olacak ertelendi, bekledikçe stres oluyor insan. Bu cuma kısmetse hasta yatışı yapıcaz sanırım.
Canım o kadar iyi anlıyorum ki. Son 3 günü sabahtan akşama kadar ağlayarak geçirdimSizden bir akıl istiyorum. Sinirlerim çok bozuldu böyle böyle bağıra bağıra ağlayasım geliyor. Uzun yazıcan biraz. Kucağımda uyutuyorum ve bırakınca uyanıyor demiştim birsürü kez. Dün büyük kızım uyandu kahvaltı istedi küçüğü bırakamıyorum uyanıyor öbürü aç bekliyor tabii ki bıraktım uyandı. 3 dkda falan hazırladım ama iş işten geçmiş uykusu aymış 1 saat uğraştım defalarca uyandı ama uyudu. Burdan zaten sinir oldum bu işe bir dur demeliyim deism. Eve biri gelecek diye ödüm kopuyor. Buldumcuk gibi sürekli kucakta. Dün dışarda ilk defa bebek arabasında uyudu. Tabii k mızlandı 3 saat uyanık durdu almadım ve yarım saat uyudu. Burdan kendime güvenim geldi. Azıcık mızlatabilirm dedim. Eve gelnce anakucapında uyuttum. Yine 3 saat uyanık kaldı ve yarım saat uyudu. Ama o yarım saatte mutfağı toplamak bana çok iyi geldi. Gece uykusuna da anakucapında uyuttum. Her şey güzeldi. Dün sanırım olayı anlamadı. Sabah uykusuna da anakucapında uyuttum gene yarım saat. Bu uykular kucakta uzuyordu ama bunda uztamıyorum. Ve öğle uykusuna öyle bir direndi ki çok ağladı anlatamam. Bir şey olcak sandım artık. Uyku eğitimi verir gibi yatır kaldır yaptım. Sakinleşiyor yatırınca gene başlıyor. Bir de yarım saat uykular onu iyice sinirlendirdi. Ve bütün güvenim yerle bir oldu. Sizce ağlatarak devam edeyim mi alışmasını beklemeli miyim. Yoksa kucakta devam mı edeyim. Kucakta hiç ağlamıyor. Ama işte saatlerce kınıldamadan duruyorum. Tuvalete falan bile gidemiyorum. Sanki o da rahat edemiyor diye düşündüm. Böyle de ağlarsa hayatta dayanamam. Şimdi bile uykusunda içini çekiyor. Ve sinirim de bu yüzden bozuk. Kendimi suçluyorum hep. Kolay yolunu bulamadım ne kendime ne ona. Başarısız beceriksiz hissediyorum. Çok yazdım kusura bakmayın
Amin inşallah bu yıl bebisler ve bizler de dahil sağlıklı bir yıl geçirelimGünaydınherkese mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim
Tüm günüm mutfakta geçtiği için ve gece ikide de mutfağı temizleyip anca uyuduğum için buraya giremedim
Yediğim sarımsaklı mezelerden de kafayı bulmuş olmam ayrı tabi.Sarımsak bana yaramıyor ama yani bunu yerken değil, Yedikten sonra başım fır fır dönünce hatırladımnoluyor bana alkol de almadım diyorum bir de
Ben normal zeytin yağı kullanıyorum birde konak için mustela köpük şampuan aldım onu kullanıyorum çok iyi geliyorKızlar konak için sürdüğünüz zeytinyağı özel mi mareketten aldigimiz zeytinyağı olur mu?
Bende de grip var biraz da kuru öksürük çok şükür bende de bir şey çıkmadı ama grip iki gündür çok kötü kızıma bulaşmasın diye biraz uzak duruyorum biran önce atlataliriz inşallahCanım testim negatif çıktı ama ben baya hasta oldum grip heralde. Gece Kağanda çok huzursuzdu bir de kvler geliyor 2 günlüğüne iyice allak bullak oldum
Ayyy keşke benimde öyle olsa. Cidden tahammül edemiyorum.Bizim bir tanıdığımız yeni doğan bebeğe hurma ve zemzem yedirmiş de bebek ölümden dönmüş Allah korusun
Bebek bakımına karışılmasına ben de deli oluyorum. Genelde yalnız olduğumdan pek karışamıyorlar neyse ki telefonda verilen şunu içir yedir önerilerine de hehe diyip geçiyorym.
Çok geçmiş olsun hemen biter gider inşallah ya bebekle çok zor oluyor gerçektenBende de grip var biraz da kuru öksürük çok şükür bende de bir şey çıkmadı ama grip iki gündür çok kötü kızıma bulaşmasın diye biraz uzak duruyorum biran önce atlataliriz inşallah
Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. Aslında ben uyku eğitimi vermiyorum anakucapında sallıyorum elini tutuyorum ve şşş yapıyorum. Kucağımda da elini tutup şşş yapardım. Ve şimdi akşam uykusuna Ağlamadan yattı. İyi ki vazgeçmemişim. Sanırım dediğin gibi oldu çok geçe kaldı öğle uykusu sinirlenmişti. Saatleri beklemdmek lazım ilk işaretlerde hemen başlamak gerek. Sen de kendini hiç kötü hissetme. İnsan kendini öyle hissediyor ama onları en çok biz seviyoruz kim bebeğinin ağlamasını ister. Büyük kızımda böyle uykuya geçerken ağlama yoktu mesela. Beşiğinde sallanır uyurdu. Yani onu da büyüttüm. Beceriksizlikle alakası yok aslında ama insan kendini kötü hissediyor. Burda çeşit çeşit bebek var. Mesela uyumazsaa kendi haline bırakıyorum diyen de var. Mümkün değil öyle yapamam uykuya düşkün tahammülü yok. Yanına yatıyorum uyuyor diyen var. Bebek sakin mizaçlı ise bunu yapabilirsin. Seninki de benimki gibi bu açıdan sanırım.Canım o kadar iyi anlıyorum ki. Son 3 günü sabahtan akşama kadar ağlayarak geçirdim
Ben kanguruda uyutuyorum, biliyorsundur ama uykuya geçişler bazen o kadar zor oluyor ki. İlk esnemeyle harekete geçebilirsem iki mızırdanıp uyuyor ama onu farketmezsem çok ağlıyor ve bazen susturamıyorumve kendimi o kadar kötü, yetersiz, iğrenç hissediyorum ki
Biz yarın sabah başlıyoruz uyku eğitimine. Yatır-kaldır yapacağız ama biraz da içgüdüsel davranmayı düşünüyorum çünkü kucağa alınca sakinleşmiyor mesela. Sabah ilk uyku ile başlayacağız, çünkü bebeğim çok daha stressiz oluyor.
Bebeğini en iyi sen tanıyorsun ve en iyi sen bilirsin hangi yöntemin size uygun olduğunu. Sandalye yöntemi ile eğitim verdiğinde de yapılan çalışmalarda bebekte hiçbir güven eksikliği, anne-bebek bağında zedelenme olmadığı görülmüş (yine de araştır istersen, uzman değilim sonuçta) O yüzden sen hangisinde rahat hissedeceksen öyle devam et. Sadece onu ağlarken bırakıp odadan çıkıp gitme. Bununla birlikte naçizane tavsiyem, bebeğinin uyanık kalma süresini, ilk uyku belirtilerini iyi gözlemle; ilk belirtiyle harekete geç. Uyku rutini oluştur, ne istersen, amaç onu sakinleştirip uykuya hazırlamak ve uyku zamanı geldiğini anlamasını sağlamak. Ve hazır olduğunda başla. Çünkü bir kere vazgeçersen, ikinci denemende seni çok daha fazla zorlayacak. Son olarak onun iyiliği için yapıyorsun bunu sakın unutma. Sadece kafası karıştığı için ağlıyor, canı yanmıyor. Ve biz ne kadar iyi olursak onlar da o kadar iyi olacak
Ya aslında birkaç sebep var. Ama uyku düzeni sebepler arasında değil. Şu an bunu beklemiyorum. Bir kere artık normal olmaktan çıktı. 2 saat kucakta tutmayu kime desem deliymişim gibi bakıyor. Hani yarım saat yatapında uyusa bana daha iyi olacak. Ve yarım saat uyku ile mutlu olmuyor. O uyanınca zaten beraber yemek ev işi yapıyoruz bu sefer onla güzel bir zaman hiç geçirmemiş oluyorum. Bileğim kolum omzum çok ağrıyor. O da sürekli sert kemikli bir şeyde yatıyor. Ben insanların laflarını takan biriyim. Alıştırmışsın ee hep böyle mi olacak lafları da canımı sıkıyor. Büyük kızın ödevleri yemeği beslenmesi hepsi de aksıyor tabii. Ama amacım bu süreci hiç ağlamadan geçirmek. Bebekle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Şikayet etmiyorum 3 aylık sonuçta o napsın ben ona ne öğrettiysem ona uyuyor. Mesajın için teşekkür ederim. Kesinlikle yanlış anlamamÇok üzüldüm, bebeğinin içli içli ağlamasına da, senim hissettiklerine de. Ben şunu merak ettim canım. Sen uykusu düzene girsin diye mi uyutmak için uğraşıyorsun yoksa uyuduğunda evin işleri, büyük kızınla ilgilenebilmek için mi? Benim tek çocuk olduğu için sana göre daha rahatım tabi. Benim kızım gündüz neredeyse hiç uyumuyor bazen. Uykusu geldiğinde emerken uyursa uyuyor. O da 30 dk ancak. 1,5 saat uyuduğu 2 veya 3 kez olmustur. Uyutmaya çalışmıyorum ayrıca. Ama çok küçük olduğu için elbette ev işleri aksıyor. Evde ana kucağımız var. Öyle titreşimli, sallanan modellerden değil, basit usül bir şey. Genelde onda tutuyorum kahvaltı hazırlarken, yemek yaparken. Durmazsa o sırada çıngırakla dikkat dağıtıyorum ya da emzik veriyorum bi 10 dk. Uyku düzeninden ziyade biraz ana kucağı gibi şeylerde kendi kendine oyalanmasını sağlasan sen de kendini daha özgür hissedersin belki. Zaten ağırlaştılar. Insan da ne kol kalıyor, ne sırt. Bu uyku konusunda benim düşüncem hepimizinki gibi çocuğu yıpratmamak. Sanki biz her gün aynı saatte robot gibi yatıyor muyduk ki... Doğum yaptığım andan beri hep "geçecek" diye yaklaşıyorum. Yavaş yavaş dönmeleri, oturmaları derken farklı bir sürece giriyoruz zaten. Benim senin kadar tecrübem yok, dediğim gibi ilk çocuk benim. Seni anlayamadiysam mazur gör beni
Hiç bebeğini şikayet gibi algılamadım zaten. Evde ilgi bekleyen başka bir çocuk daha varken durum iki kat zor oluyor. Keşke başkalarının ne söylediği üzmese bizi, ben de etkilenirim. Ama Nasreddin Hocanın eşek fıkrası gibi bu durum. Kucağına alsan da laf ederler, almasan da. Bebeğin kucağında rahat olmasa hiç uyumaz, o rahattır da senin ağrıların artar epey. Benim de sırt ağrılarım çok fazla bu yüzden. Allah yardımcın olsun.Ya aslında birkaç sebep var. Ama uyku düzeni sebepler arasında değil. Şu an bunu beklemiyorum. Bir kere artık normal olmaktan çıktı. 2 saat kucakta tutmayu kime desem deliymişim gibi bakıyor. Hani yarım saat yatapında uyusa bana daha iyi olacak. Ve yarım saat uyku ile mutlu olmuyor. O uyanınca zaten beraber yemek ev işi yapıyoruz bu sefer onla güzel bir zaman hiç geçirmemiş oluyorum. Bileğim kolum omzum çok ağrıyor. O da sürekli sert kemikli bir şeyde yatıyor. Ben insanların laflarını takan biriyim. Alıştırmışsın ee hep böyle mi olacak lafları da canımı sıkıyor. Büyük kızın ödevleri yemeği beslenmesi hepsi de aksıyor tabii. Ama amacım bu süreci hiç ağlamadan geçirmek. Bebekle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Şikayet etmiyorum 3 aylık sonuçta o napsın ben ona ne öğrettiysem ona uyuyor. Mesajın için teşekkür ederim. Kesinlikle yanlış anlamam
Bizde bunun iki nedeni var. Biri gaz, diğeri burun tıkanıklığı. Ikisinden biri olabilir belki sizde de.Kızlar merhaba ..bebeğim ara ara emerken emip kendini çekip geriliyor geri emiyor ama verimli bi emme olmuyor ara sıra yapıyor bunu .neden olabilir
Uyu arasi sakince emdiği için burnu tıkalı olmadığını düşünüyorum gaz olabilir o zaman. Kulaklarında elliyor ağlarkenBizde bunun iki nedeni var. Biri gaz, diğeri burun tıkanıklığı. Ikisinden biri olabilir belki sizde de.
Benim kızım da uykusu gelince iki eliyle kulaklarını kapatıyor.Uyu arasi sakince emdiği için burnu tıkalı olmadığını düşünüyorum gaz olabilir o zaman. Kulaklarında elliyor ağlarken
Hepsini aynı anda yapman lazım. Kucağında yan yatırıp emzir ve sallaKızlar merhaba 5S yöntemi nasıl uygulanıyo acaba sallama kısmını emzirme anında mı yapıcaz kundaklıyken tam anlayamadım?
3-4 aydan sonra da düzelmiyolar yaniHepsini aynı anda yapman lazım. Kucağında yan yatırıp emzir ve sallapışpış sesinin yüksek (eğer ağlıyorsa ağlaması kadar yüksek) ve kundağının sıkı olması lazım (kalçayı sıkma sakın, kollar sadece). Fakat 3-4 aydan sonra pek etkisi kalmıyor
Teşekkür ederim, iyi geldi mesajınÇok güzel yazmışsın teşekkür ederim. Aslında ben uyku eğitimi vermiyorum anakucapında sallıyorum elini tutuyorum ve şşş yapıyorum. Kucağımda da elini tutup şşş yapardım. Ve şimdi akşam uykusuna Ağlamadan yattı. İyi ki vazgeçmemişim. Sanırım dediğin gibi oldu çok geçe kaldı öğle uykusu sinirlenmişti. Saatleri beklemdmek lazım ilk işaretlerde hemen başlamak gerek. Sen de kendini hiç kötü hissetme. İnsan kendini öyle hissediyor ama onları en çok biz seviyoruz kim bebeğinin ağlamasını ister. Büyük kızımda böyle uykuya geçerken ağlama yoktu mesela. Beşiğinde sallanır uyurdu. Yani onu da büyüttüm. Beceriksizlikle alakası yok aslında ama insan kendini kötü hissediyor. Burda çeşit çeşit bebek var. Mesela uyumazsaa kendi haline bırakıyorum diyen de var. Mümkün değil öyle yapamam uykuya düşkün tahammülü yok. Yanına yatıyorum uyuyor diyen var. Bebek sakin mizaçlı ise bunu yapabilirsin. Seninki de benimki gibi bu açıdan sanırım.
Başarılar yarın için. Umarım kolay geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?