- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.881
Çok teşekkürler. Annem yıkadı iyi yıkamıştır ama bu eliminasyon diyeti bağışıklığımı düşürdü bence biraz. Hazmedememişim hiç, soğuk geldi herhalde. Bünye kuzuya vs de alışık değil. İnşallah bebeğim etkilenmez, ben nasılsa iyileşirimÇok geçmiş olsun ama benim bildiğim ıspanaktan zehirlenme olmaz Ya. İyi yıkanmamış olabilir onun mikrobunu kapmışsındır. İnşallah bebek etkilenmez ki sanmıyorum içini ferah tut
Çok ilginç bende sizinle aynı durumu yaşadığımı söylüyorum ve teselli anlamında misaller veriyorum ben sizi suçlamadım durumumu anlattım demek ifade edemedim hakkınızı helal edinmururuzaman ben kızımı şu an anakucağında sallıyorum öyle bir mesaj yazmışsınız ki sanki ben ve fuzuli caniymişiz gibi. Büyük kızımı da 2.5 yaşına kadar salladım. Burda defalarca yazdım kızım ne bebek arabası ne anakucağında durmuyor diye. Bebek arabasında uyuyunca ben de anakucağı için şansımı deneyeyim dedim. Ve iyi ki denemişim 2 gündür kucağımda uyumuyor. Ama bugün çok ağladı moralim bozuldu geldim buraya yazdım. Sizin çocuğunuz hiç ağlamıyor mu. Hem belki başka şeye ağladı onu da bilmiyorum. Burda atomiks misophonia da düşüncelerini çok güzel bir şekilde yazdı. Ama siz kendini zaten kötü hisseden bir anneye daha da kötü hissettirmiş oldunuz. Linç ekibi her yerde ya.
Aynı yaştayız sizinle. O içinizdeki kimsesizlik, yalnızlık duygusu evladınızla birlikte son bulur inşallah.Merhaba merak ettim yapabildin mi nasılsın şimdi?
Okadar iyi anlıyorum ki sizi benimde oğlum var okul çocuğu aynı durumdayız yalnız benim aklıma hiç uyku eğitimi gelmiyor saçma sapan buluyorum bence bunu başaranlarda maharet yok bebek zaten uyuyor sadece rütine giriyor eskilerden hep soruyorum her bir evladı farklı zaten genelde 3 aydan sonra çingene salıncakları yaparlarmış gece ayağıma ip bağlardım uyanınca sallardım dedi biriçok yaşasın yani anlamıyorum neden ağlatmalıyız ki iimdi tabi diyeceksiniz onlarında uykuya ihtiyacı var benimde var aynen öyle peki şöyle anlatayım bende kitap kurduyum ama asla uyku eğitimi için bir kitap okumadım hiç kafama yatmadı hatta oğlumda şuan kızım da bildidiğiniz uyumayan bebek yani çarelerin sallamak oyun kitap banyo falan bunlar heee bide oğluma duvardan duvara çingene salıncağı yapmıştım işe yaradımı valla yaradı eşimle gece elimizde salladık sonra sakinleşince ayağıma aldım falan hiç pişman değilim zombi gibi gezdim şuanda öyle ama vicdanım rahat . Amelie diye bir kitap var bilinmiş bir çocuk eğitmenin ama adını hatırıma getiremedim keşke okumasaydım kalbsiz ve vicdansız eğitim veriyor bunlar bir iki yöntemi var yani buraya bile yazmak istemiyorum o kadar pişmanım ki . Mesela birşey daha çok uzun oldu ama annem derki seni yatağa koyardım uyurdun yani inanılmaz kafama takılmış bu kardeşim var iki yaş küçük diyorum acaba beni ağlatmış ağlatmış da böyle uyumaya alışmışım kesin öyle 34 yaşındayım şu içimdeki yanlızlık kimsesizlik duygusunu hiç atamadım anneme karşı duygusal olarak bağ kuramadım bence düşünün şu saçma eğitimleri verirken tüm samimiyetimle yazdım yazım yanlışlarım varsa affedin bide bizim atalarımız bebekli eve kutsal misafir var orda gözüyle bakarlarmış ağlatma ne kaşlar çatık bile bakılmazmış
Allahım inşaAllah şifasını tez verir
Tebrik ediyorum sizi
Uzunca yazdım sizde hakkınızı helal edin lütfen ama böyle düşünüyorum. araştırma ve merakınıza bereket versin Allah
Biz çok uzağız bu durumdanBen çocuğun ağlamasına dayanamıyorum, o yüzden sürekli meme ve kucak ilişkisi oldu. Artık ağırlaştı, yerde daha fazla zaman geçirsin diye gözünün içine bakıyorum resmen. Bana da tutturdu büyükler beşiğine koy artık diye ama bana çok zor olacak gece yataktan kalkıp emzirmeye gitmem. Şimdi kıpradığı an koyuyırum memeye bitiyor. İki çocuklu anneler aşağı yukarı ne zaman gecede tek beslemeye düşüyorlar? Bir de gün içinde ne kadar çok beslenirse gece o kadar deliksiz uyur gibi bir şey okudum bu doğru mı? Biz gece bi 3 kere kalkıyoruz. Sizde durumlar nasıl?
Bu yazının altına ben de imzamı atarım. Hele uyuma aşamasında omuzların pozisyonu, bu sırada sırta ve bele giren ağrılar... Herkese ortak bir problem verilmiş ve herkes kendi çözümünü bulmaya çalışıyor şu ara. Kimimiz geleneksel yaklaşacak uyku sorununa, kimimiz farklı yöntemler deneyecek. Önemli olan birbirimizi kırmadan ilerlemek, aynı düşüncedekiler ile bilgi paylaşmak ve işleri kolaylaştırmak. 4. Ay bitecek yakında, bence bir çoğumuz iyi bile dayandık. Güç sizinle olsun annelerMerhaba herkese. Uyku eğitimi konusunda ve birçok konuda farklı fikirlerimiz olacaktır ama hepimiz zor zamanlar geçiriyoruz ve söylenenlerden de ister istemez etkileniyoruz. Daha yapıcı olursa paylaşımlarımız hepimiz için çok daha güzel olur
Her bebek farklı, ve her anne de farklı. Birebir aynı şeyleri yaşasak bile, benim dayanma gücüm sizden çok daha az olabilir. Kaldı ki gerçekten kimsenin tam olarak ne yaşadığını bilmiyoruz.
Ben size kendi derdimi anlatayım. Bebeğim gündüz kanguruda uyuyor ve her gün en az yarım saat uyku geçişlerinde ağlıyor. Gece de biraz kendime vakit kalsın diye emzirerek uyutup beşiğine bırakıyorum ama her yarım saatte bir uyanıyor ve gidip tekrar uyutuyorum. Ben yatana kadar böyle idare ediyoruz ama sabaha kadar bunu sürdüremem. O yüzden yanıma alıyorum ama yanımda uyuduğunda da meme ağzından çıktığı an ağlıyor. Biz birbirimize dönük, meme onun ağzında ve ben hiç kıpırdamadan uyumaya çalışıyoruz. Bunun için üstteki omzumun alttaki omzumdan daha geride durması gerekiyor ki meme ucu biraz havada durup, hanfendinin ağzına denk gelsin. Bir deneyin, bırakın sabaha kadar böyle uyumayı, 15 dk bile böyle durmak ne kadar zor. Buna rağmen her 1-2 saatte bir ağlıyor ve taraf değiştirip tekrar uyumaya çalışıyoruz.
Hem bebeğimin uykusunun bu kadar bölünmesinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, hem bu kadar ağlamasına dayanamıyorum, hem de ben dayanma gücümün sınırlarındayım.
Benden çok daha fazla sıkıntı çekip uyku eğitimi vermek istemeyen de olabilir, hiçbir sorunu olmayıp vermek isteyen de. Ben uyku eğitimine genel olarak olumlu bakan birisiyim ama her annenin bebeği için en iyisini istediğini biliyorum ve bunun yönteminin herkes için farklı olabileceğini düşünüyorum
Biz gündüzleri uyanık olduğu zaman saate bir( maksimum bir buçuk saatte bir) besleniyoruz. Gündüz uykularımız bazen çok iyi bazen az ama gece 1 de uyursa sabah 6ya kadar uyanmıyor. Sanırım o kısım doğru gündüz saatte bir emdiği için gece hiç kalkmıyor. 5 saat sonra kalkıp beslenip uyumaya devam ediyor. Kilo alımı da gayet iyidi bu zamana kadar.Ben çocuğun ağlamasına dayanamıyorum, o yüzden sürekli meme ve kucak ilişkisi oldu. Artık ağırlaştı, yerde daha fazla zaman geçirsin diye gözünün içine bakıyorum resmen. Bana da tutturdu büyükler beşiğine koy artık diye ama bana çok zor olacak gece yataktan kalkıp emzirmeye gitmem. Şimdi kıpradığı an koyuyırum memeye bitiyor. İki çocuklu anneler aşağı yukarı ne zaman gecede tek beslemeye düşüyorlar? Bir de gün içinde ne kadar çok beslenirse gece o kadar deliksiz uyur gibi bir şey okudum bu doğru mı? Biz gece bi 3 kere kalkıyoruz. Sizde durumlar nasıl?
Tabiki ya bilerek kırar mıyım hiç o kadar üzüldüm ki ters etki ettiği için ama sizinde dediğiniz gibi bende belim kaymış bir şekilde uyuyoruz gece . Benimkide yanımda uyuyor bazen gecede sallıyorum kendimce çözümüm işte ağlamadığı için idare ettiğimi düşünüyorum sabır noktasında da kendime hep geçiçi bir dönem olduğunu telkin ediyorumMerhaba herkese. Uyku eğitimi konusunda ve birçok konuda farklı fikirlerimiz olacaktır ama hepimiz zor zamanlar geçiriyoruz ve söylenenlerden de ister istemez etkileniyoruz. Daha yapıcı olursa paylaşımlarımız hepimiz için çok daha güzel olur
Her bebek farklı, ve her anne de farklı. Birebir aynı şeyleri yaşasak bile, benim dayanma gücüm sizden çok daha az olabilir. Kaldı ki gerçekten kimsenin tam olarak ne yaşadığını bilmiyoruz.
Ben size kendi derdimi anlatayım. Bebeğim gündüz kanguruda uyuyor ve her gün en az yarım saat uyku geçişlerinde ağlıyor. Gece de biraz kendime vakit kalsın diye emzirerek uyutup beşiğine bırakıyorum ama her yarım saatte bir uyanıyor ve gidip tekrar uyutuyorum. Ben yatana kadar böyle idare ediyoruz ama sabaha kadar bunu sürdüremem. O yüzden yanıma alıyorum ama yanımda uyuduğunda da meme ağzından çıktığı an ağlıyor. Biz birbirimize dönük, meme onun ağzında ve ben hiç kıpırdamadan uyumaya çalışıyoruz. Bunun için üstteki omzumun alttaki omzumdan daha geride durması gerekiyor ki meme ucu biraz havada durup, hanfendinin ağzına denk gelsin. Bir deneyin, bırakın sabaha kadar böyle uyumayı, 15 dk bile böyle durmak ne kadar zor. Buna rağmen her 1-2 saatte bir ağlıyor ve taraf değiştirip tekrar uyumaya çalışıyoruz.
Hem bebeğimin uykusunun bu kadar bölünmesinin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, hem bu kadar ağlamasına dayanamıyorum, hem de ben dayanma gücümün sınırlarındayım.
Benden çok daha fazla sıkıntı çekip uyku eğitimi vermek istemeyen de olabilir, hiçbir sorunu olmayıp vermek isteyen de. Ben uyku eğitimine genel olarak olumlu bakan birisiyim ama her annenin bebeği için en iyisini istediğini biliyorum ve bunun yönteminin herkes için farklı olabileceğini düşünüyorum
Ben normalde her gece 45 cc mama veriyordum, dün gece çok emdi kusmasın diye vermedim. 2 saatte bir başladık uyanmaya, sonra saatte bire indiBiz çok uzağız bu durumdanama Tracy Hogg gece beslenmesine ihtiyaç duyuyorsa dediğin gibi gündüz aldığı kalori miktarının arttırılması gerektiğini söylüyor. 4 aylık bebeklerin 5-6 saat kesintisiz uyuyabileceğini belirtmiş ama 8’de yatıyorsa mesela, 11 gibi uyandırmadan tekrar besliyorsun, 5-6’ya kadar idare eder diyor. Ha bir de her gece aynı saatte uyanıyorsa sebebi açlık değil, alışkanlıktır diyor. Onun uyanma saatinden 1 saat önce hafifçe uyandırıp tekrar uykuya dalmasını sağlarsan (1 hafta falan) o alışkanlık kırılırmış. Ama kendisi uyumayı bilmeyen bebeklerde bu yöntem işe yaramayabilir.
Yine de her bebekte kitap gibi bu bilgiler işe yaramayabilir, çok sıkma canını
Maşallah nazar değmesin ona. Ben de gak dese meme veriyorum ama çoğunda beni emzik gibi kullanıyor. Gece verdiğim mamayı gündüze çekeyim bu ara bakalım değişiklik olacak mı? Gerçi gece gazdan çok uyandı, ne yediysem helikopter gibi döndü çocuk gazdanBiz gündüzleri uyanık olduğu zaman saate bir( maksimum bir buçuk saatte bir) besleniyoruz. Gündüz uykularımız bazen çok iyi bazen az ama gece 1 de uyursa sabah 6ya kadar uyanmıyor. Sanırım o kısım doğru gündüz saatte bir emdiği için gece hiç kalkmıyor. 5 saat sonra kalkıp beslenip uyumaya devam ediyor. Kilo alımı da gayet iyidi bu zamana kadar.
Teşekkür ederizz inşallah değmezMaşallah nazar değmesin ona. Ben de gak dese meme veriyorum ama çoğunda beni emzik gibi kullanıyor. Gece verdiğim mamayı gündüze çekeyim bu ara bakalım değişiklik olacak mı? Gerçi gece gazdan çok uyandı, ne yediysem helikopter gibi döndü çocuk gazdanama genelde de muazzam uyumuyor.
Sanırım iki hafta önce yaşamaya başladık biz bunu. Öncesinde 3-4 gece beslenmesiyle sabaha kadar uyuyordu. Sonra yarım saatte bir uyanmaya kadar düştük maalesef. Uyku gerilemesine bağladım ben ama emin değilim tabi. Bir de dün mesela çok güzel uyudu, sabah 4:30’da ayaktaydı. Ben kaldırmadım yataktan, kendi kendine oynadı ama eskiden uyurdu sabaha kadar. İki haftadır ailecek perişanızBen normalde her gece 45 cc mama veriyordum, dün gece çok emdi kusmasın diye vermedim. 2 saatte bir başladık uyanmaya, sonra saatte bire indi. Geceleri hızlı yaşamayı seviyor. Saat 7de uyandı iyi dedim açtım perdeleri, mutfağa gittim döndüm uyumuş. Evlaaadım madem uyuyosun beni niye iki büklüm tutuyosun dedim uyandı. Eğer bu gece de böyle sabaha kdar oturacaksak gerilemeye girdik diyeceğim. Wonder weeks de yarıj başlıyor zaten diyor.
Başladın mı çok merak ediyorumSanırım iki hafta önce yaşamaya başladık biz bunu. Öncesinde 3-4 gece beslenmesiyle sabaha kadar uyuyordu. Sonra yarım saatte bir uyanmaya kadar düştük maalesef. Uyku gerilemesine bağladım ben ama emin değilim tabi. Bir de dün mesela çok güzel uyudu, sabah 4:30’da ayaktaydı. Ben kaldırmadım yataktan, kendi kendine oynadı ama eskiden uyurdu sabaha kadar. İki haftadır ailecek perişanızUmarım gece uykularınız bozulmaz daha fazla
Çok sevindim benim hala tırnağımın arasında hergün ittiriyorum köşeye doğru tırnağı kurtardıkYaptım yaptım, tam geçmedi ama ilk haline göre çok daha iyi. Çok teşekkür ederim
Banucum tabiki yazıp paylaşacaksın. Çatlarsın yoksa içine atma sakın. 13 aydım hemen hemen okuyoruz burada ve bu gittikçe seni daha da sıkan Bi mevzuKızlar hepimizin binbir türlü derdi var bir çoğumuzun bebeğinin uyku problemi var onlarla ilgileniyorsunuz fikir alışverişi yapıyoruz ama bende yine bir derdimi anlatmak istiyorum. Bebeklerimizden daha onemli bir konu yok elbette seninki de dert mi diyebilirsiniz ama sizinle de paylaşmazsam patlayacağım artık. Benim kv sorunsalını hepiniz biliyorsunuz artık diye düşünüyorum. 1 günlüğüne geldiler ama bana her seferinde 1 yıl gibi geliyor.
Dün bütün günüm mutfak ve yatak odası arasında geçti. O kadar yoruldum ve bunaldim ki hicbir şeye yardım etmiyor bir de yalandan gelip ben yapayım sen çocukla ilgilen diyor isler bittikten sonra. Her seye eyvallah ama dayanamadigim tek şey çocuğuma yaptığı sevgi adı altindaki eziyet. Çocuk 1dk aynı poziyonda kalamıyor öyle söyleyeyim evirip çeviriyor artık müdahale ede ede gözlerinde kötü oldum ama hala ediyorum tabi. Eşimde çok müdahale ediyor ama laftan anlamıyor. Kp bile dün müdahale etti, en son off sizde bana bir şey demeyin diyor. Resmen beynimden vuruluyorum.
Geçen ay onlara gittiğimizde ek gıda hakkında bir muhabbet olmuştu ek gida dediysem el kadar bebege bal pekmez yedirmek vs. sonra kalktı bana artık 3.aydan sonra sütün yetmez yemek vermeye başlarsın dedi (çünkü kendisi 4. cici bebe ve inek sütü vermeye başlamış) neden yetmesin ki dedim bende. Ayrıca yetmese bile mama veririm tutup çocuğa mercimek çorbası yedirecek değilim. Ben orda bir ters yaptım tabi o yüzden hemen bir r yapmıştı. Neyse bizim ufaklık 3.ayı bitirdi dün kalmış yine şey diyor 4. Ay oldu dimi sütün yetiyor şuan heralde, ama bu aydan sonra yetmez artık çoğu kısının öyle oluyormuş dedi. Yetiyor dedim bende, o arada kağan acıkmıştı odaya geçecektik yarim kaldı yoksa daha laf edecektim. Istiyorlar ki çocuk normal yemek yemeye başlasın bizim yediğimiz gibi. Bende her seferinde ona ayrı yemekler yapacagimi söylüyorum. Hamileyken de her ay 1 kilo alıyorum diye 7. Ayda başlarsın çok kilo almaya diyordu ben yine 1 kilo aldım sonra 8. Ayda çok kilo alırsın dedi ve ben 9 kiloyla doğuma girdim. Şimdi aynı şeyi sütüm üzerinden yapmaya çalışıyor.
Arayıp sormadım uzun zamandır, çünkü her seferinde beni kızı gibi gorduklerini söyleyen insanlar k.biraderin bir mevzusu vardı uzun zamandır onu benden saklamaya çalıştılar esim yalnızken oda da fısır fısır konusuyorlardı ya da telden arayıp disari cik öyle konuşalım derlerdi bende iyice mesafe koydum hep eşim konuşurken konuştum o yüzden her seferinde hiç aramıyorsun ben kötü bir kaynana mıyım diyordu. Bir de ajitasyon yapıyor eşime telefonda, banu aramıyor diye sikayet etmis esimde aramiuorsa aramasin demis sinirlenmis, kv de siz iyi olun ben başka bir şey istemem de sizin huzurunuz bozulmasın da bilmem ne. Iyiki lafımı esirgemiyorum iyiki samimi davranmıyorum bence çok iyi yapıyorum. Sadece evime geldiklerinde elimden geldiğince hizmette kusur etmiyorum onuda eşim için. Ohhh rahatladım size yazınca.
Ay yemin ederim taş olsa çatlardı şimdiye. Başıma ağrılar giriyor artık tahammül seviyem yerlerde. Çocuğumu bir kere battaniyeye sarmaktan isilik yaptı zaten hala lafını ediyorum arkamı dönmeye gelmiyor tuvalete gitsem battaniyeye sarıyordu. Bizimki de kustu öyle kaç defa söyledim yeni yedi diye kussun iyidir çürüttüğünü kusuyor diyor olur mu öyle şey dedim tersledim. Bu zamana kadar bir kere bile yalnız bırakmadım daha 20 günlükken ağzına yumurta vermeye çalıştı tabi bastım yaygarayı ağzını açmadı diyor bir de. Dudağına değdi dedim sildim ağzını çocuğun. Kayınpeder desen 40 günlük çocuğa emziği tahine batırıp versene ağzına diyordu sabrımı sınıyorlar heralde. Bunlar 3 tane çocuk büyütmüş iyiki başlarına bir şey gelmemiş. Yemek yaparken eşime vs bırakıyorum o arada alıyor tabi kucağına ama bu zamana kadar bir kere bile baş başa bırakmadım bunlara belli olmaz zaten. Dün ben mutlaktaydım baktım çocuk yatmaktan sıkılıyor diye arkasına kırlent koymuş çocuğum bir garip duruyordu oturur gibi koltukta hemen müdahale ettim yeni koydum zaten yastığı diyor. Bir an önce kurtulmak istiyorum şark görevi gelse de gitsek artık valla.Banucum tabiki yazıp paylaşacaksın. Çatlarsın yoksa içine atma sakın. 13 aydım hemen hemen okuyoruz burada ve bu gittikçe seni daha da sıkan Bi mevzu
evirip çevirme konusunda annem öz annem aynını yapıyor çocuk helak okuyor kusmaktan anne naptın çocuk ne yediyse kustu dedim En sonunda. Onun da verdiği cevap “canı sağolsun”Ya bu nasıl cevap dedim yazık çocuğa Kusmak mahvediyor onu
o yüzden sana hak veriyorum Maalesef anlatamıyorsun da
Bir de şunu diyeceğim sakın çocuğu onunla yalnız bırakma Allah korusun tadımlık diye çocuğa bir şeyler yedirmeye çalışır iyi niyetinden sonra uğraşır durursun
Geçen haftadan beri yarım saat anca uyuyor gündüzleri. O yüzden gece yykusunu akşam 8 e indiricem sabaha kadar uyusun bakalım yapabilecekmiyim. Gündüz eşim yorulsun uyur diyordu. Dün bi arkadaş bahsetmişti Tracy hogg dan baktım ordada çok yormayın falan yazıyor heryolı deniyoruz bakalım.Ben yanıma yatırdığım ilk gün biliyordum başıma iş açtığımı da neyse dedimşu gerilemesi falan bir geçsin sıkıp dişimi eğitim vereceğim. 2 haftayı gözden çıkardım ben, bir perişan olalım sonra toparlanır bir şekilde.
Yorulsun uyur mantığını uyku koçları hiç sevmiyor. Bzimkilerin gündüz 4 5 saat uyumasu gerekmiş. Ama bu ara duyduğum hep yarım saat. Geçici bir dönem sanırım. Bugün ben 5 aylıkken uykuları olgunlaşır gündüz uykusu uzar diye okudum ama bakalımGeçen haftadan beri yarım saat anca uyuyor gündüzleri. O yüzden gece yykusunu akşam 8 e indiricem sabaha kadar uyusun bakalım yapabilecekmiyim. Gündüz eşim yorulsun uyur diyordu. Dün bi arkadaş bahsetmişti Tracy hogg dan baktım ordada çok yormayın falan yazıyor heryolı deniyoruz bakalım.
Çok haklısın. Bebek bakımı konusunda herkes çok biliyor. Kv kp yapınca da eminim daha çok rahatsız edici oluyordur. Mesela bana da bizde alerji genetik değil diyet yapma diyorlar, niye çocuğumun kakasında kan var peki o zaman? Diyete girdiğimden beri kusmuyor çocuk. Peynir yediğim gibi kusmuştu mesela. Babannem babana mandalina sıyu verirdim, halana doktor tavsiye etmişti azıcık uyku ilacı verdik diyorAy yemin ederim taş olsa çatlardı şimdiye. Başıma ağrılar giriyor artık tahammül seviyem yerlerde. Çocuğumu bir kere battaniyeye sarmaktan isilik yaptı zaten hala lafını ediyorum arkamı dönmeye gelmiyor tuvalete gitsem battaniyeye sarıyordu. Bizimki de kustu öyle kaç defa söyledim yeni yedi diye kussun iyidir çürüttüğünü kusuyor diyor olur mu öyle şey dedim tersledim. Bu zamana kadar bir kere bile yalnız bırakmadım daha 20 günlükken ağzına yumurta vermeye çalıştı tabi bastım yaygarayı ağzını açmadı diyor bir de. Dudağına değdi dedim sildim ağzını çocuğun. Kayınpeder desen 40 günlük çocuğa emziği tahine batırıp versene ağzına diyordu sabrımı sınıyorlar heralde. Bunlar 3 tane çocuk büyütmüş iyiki başlarına bir şey gelmemiş. Yemek yaparken eşime vs bırakıyorum o arada alıyor tabi kucağına ama bu zamana kadar bir kere bile baş başa bırakmadım bunlara belli olmaz zaten. Dün ben mutlaktaydım baktım çocuk yatmaktan sıkılıyor diye arkasına kırlent koymuş çocuğum bir garip duruyordu oturur gibi koltukta hemen müdahale ettim yeni koydum zaten yastığı diyor. Bir an önce kurtulmak istiyorum şark görevi gelse de gitsek artık valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?