2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
3-4 aydan sonra da düzelmiyolar yani
İlk 6 haftayı saymıyorum, 3 aydan sonra biz çok daha fazla zorlanmaya başladık. Sürekli gülen bebeğim, ağlama krizlerine giren bir bebeğe dönüştü Gözleri fena açılıyor 3 aydan sonra. Ama bir çok yerde ağlamaların azaldığı yazıyor, kolik falansa değişir belki. Moralini bozmayayım

Öncelikle hala durum aynı geçti sayılmaz. Bazen eskisi gibi en fazla 2 saat uyanık kalıp 1 saat uyumayı başarabiliyor ama bazende uyku beynine vuruyor artık anca yarım saat. Benimde 2 hftadır böyle bu durum hani 12. Hafta atağı falan diye düşündüm ama uyku gerilemesiymiş. Heryeri kurcalıyorum ne yapacam bilmiyorum. Bende senin gibiyim aynı, son bi kaç gündür çare bulmak için bilen birilerini arıyorum bulursan bi çare banada haber ver lütfen çünkü sürekli böyle gitmez çildircemmmm.

Tracy Hogg’un easy rutinini bir araştırsana, belki işine yarar Biz yaşamadık uyku gerilemesi, o yüzden bilmiyorum ama kitapta her derde deva gibi anlatmış.

Oo kocakarı ilaçlarına bayılırım o sargı bezi ne zamana kadar kalacak peki? Tırnakla beraber mi uzayıp düşecek? Valla yarın ilk iş bunu deneyeceğim çok teşekkürler
Merhaba merak ettim yapabildin mi nasılsın şimdi?
Okadar iyi anlıyorum ki sizi benimde oğlum var okul çocuğu aynı durumdayız yalnız benim aklıma hiç uyku eğitimi gelmiyor saçma sapan buluyorum bence bunu başaranlarda maharet yok bebek zaten uyuyor sadece rütine giriyor eskilerden hep soruyorum her bir evladı farklı zaten genelde 3 aydan sonra çingene salıncakları yaparlarmış gece ayağıma ip bağlardım uyanınca sallardım dedi biri çok yaşasın yani anlamıyorum neden ağlatmalıyız ki iimdi tabi diyeceksiniz onlarında uykuya ihtiyacı var benimde var aynen öyle peki şöyle anlatayım bende kitap kurduyum ama asla uyku eğitimi için bir kitap okumadım hiç kafama yatmadı hatta oğlumda şuan kızım da bildidiğiniz uyumayan bebek yani çarelerin sallamak oyun kitap banyo falan bunlar heee bide oğluma duvardan duvara çingene salıncağı yapmıştım işe yaradımı valla yaradı eşimle gece elimizde salladık sonra sakinleşince ayağıma aldım falan hiç pişman değilim zombi gibi gezdim şuanda öyle ama vicdanım rahat . Amelie diye bir kitap var bilinmiş bir çocuk eğitmenin ama adını hatırıma getiremedim keşke okumasaydım kalbsiz ve vicdansız eğitim veriyor bunlar bir iki yöntemi var yani buraya bile yazmak istemiyorum o kadar pişmanım ki . Mesela birşey daha çok uzun oldu ama annem derki seni yatağa koyardım uyurdun yani inanılmaz kafama takılmış bu kardeşim var iki yaş küçük diyorum acaba beni ağlatmış ağlatmış da böyle uyumaya alışmışım kesin öyle 34 yaşındayım şu içimdeki yanlızlık kimsesizlik duygusunu hiç atamadım anneme karşı duygusal olarak bağ kuramadım bence düşünün şu saçma eğitimleri verirken tüm samimiyetimle yazdım yazım yanlışlarım varsa affedin bide bizim atalarımız bebekli eve kutsal misafir var orda gözüyle bakarlarmış ağlatma ne kaşlar çatık bile bakılmazmış
Bunlar normal değerler canım, inşallah bizimki de diğer kontrolde normale dönecek
Allahım inşaAllah şifasını tez verir
Tebrik ediyorum sizi
Uzunca yazdım sizde hakkınızı helal edin lütfen ama böyle düşünüyorum. araştırma ve merakınıza bereket versin Allah

Yok kolik değil çok şükür benim oğluş ama baya gazlı işte

hastanede doğum sonrası fotoğraf çektirirken bebeği bıraktığımız an cıyak cıyak ağlıyordu.kucağa alınca susuyordu. daha bi kaç saatlikti. fotoğrafçı "bu bebek kucağa alışıp gelmiş demek doğuştan böyle oluyorlar" diye güldürdü bizi. bazısı gerçekten yakın temas seviiyor. naparsan yap her çocuğun fıtratı kendine has.

Yaptım yaptım, tam geçmedi ama ilk haline göre çok daha iyi. Çok teşekkür ederim

Ben çocuğun ağlamasına dayanamıyorum, o yüzden sürekli meme ve kucak ilişkisi oldu. Artık ağırlaştı, yerde daha fazla zaman geçirsin diye gözünün içine bakıyorum resmen. Bana da tutturdu büyükler beşiğine koy artık diye ama bana çok zor olacak gece yataktan kalkıp emzirmeye gitmem. Şimdi kıpradığı an koyuyırum memeye bitiyor. İki çocuklu anneler aşağı yukarı ne zaman gecede tek beslemeye düşüyorlar? Bir de gün içinde ne kadar çok beslenirse gece o kadar deliksiz uyur gibi bir şey okudum bu doğru mı? Biz gece bi 3 kere kalkıyoruz. Sizde durumlar nasıl?

Sanırım benim mesajı yanlış anlamışsınız ben uyku eğitimi vermiyorum ki. Ana kucağında sallıyorum elini tutarak şş diyerek. Sadece kucaktan anakucapına aldım. Ki ağlarsa da kucağıma alıp emziriyorum

Selam kizlar
Kizimin kan tahlilinde yumurta allerjisi cikmisti
Bugun allerji doktoruna gittik deri testi icin
10 urunde bakildi allerji testi yine yumurtaya allerjisi cikti
Doktorumuz asla yumurtayi benim kesmemek gerektigini soyledi cunku icinde inanilmaz vitaminler varmis ve bundan hem bebegin hem benim faydalanmami istedi
Sadece 8 aylik olana kadar bebegime yuMurta vermiycem 8 aylik olunca alleji doktoruna gidicez orda yedircekler ilk yumurtayı
Bu yapilan testler cocugun allerjisi oldugunu degil duyarliligi oldugunu soyler bize o yuzden anneye diyete kesinlikle karsiyim ne zaman bebege tattiririz bebek tepki gosterir iste o zaman allerjisi var deriz ve hayati dan tamamen cikaririz dedi
ROTA aşisinin ikinci dozunu sordum mutlaka yaptir dedi asla bir sey olmaz dedi cocuga zarar verecek kadar allerji gelisse ilk dozda kesinlikle tepki verirdi zaten bebek dedi geciktirmeden ikinci dozuda yaptir desi
MENENJİT aşısını sordum okula giden abisi oldugu icin 6 aylikken onu da yapalim dedi
APTAMIL HIPP gibi mamalari sordum hangisinden kullanalim diye
Ben mama onermiyorum hicbirini gerekiyosa direk ek gidaya gecilmeli dedi
Aklima gelen olursa yazarım yine

mururuzaman ben kızımı şu an anakucağında sallıyorum öyle bir mesaj yazmışsınız ki sanki ben ve fuzuli caniymişiz gibi. Büyük kızımı da 2.5 yaşına kadar salladım. Burda defalarca yazdım kızım ne bebek arabası ne anakucağında durmuyor diye. Bebek arabasında uyuyunca ben de anakucağı için şansımı deneyeyim dedim. Ve iyi ki denemişim 2 gündür kucağımda uyumuyor. Ama bugün çok ağladı moralim bozuldu geldim buraya yazdım. Sizin çocuğunuz hiç ağlamıyor mu. Hem belki başka şeye ağladı onu da bilmiyorum. Burda atomiks misophonia da düşüncelerini çok güzel bir şekilde yazdı. Ama siz kendini zaten kötü hisseden bir anneye daha da kötü hissettirmiş oldunuz. Linç ekibi her yerde ya.

Anne yanı beşik kullanıyor musun ? Onu bizim yatağa dayadım ben uyanınca elimi uzatıp kaldırıyorum beşiğinden. Yanlış hatırlamıyorsam ek gıdaya geçince bitiyor gece sık uyanmalar. İlk bebekte ben işe başladığımda beni özlediği için gece uyanıp meme istiyordu aslında yanında mıyım diye kontrol amaçlı uyanıyordu diye anlıyordum ben bunu hatırladıkça kalbim cız ediyor. İşe ilk başladığımda da tüm gün uyumuştu zaman bensiz geçmesin diye sanırsam Annem öyle demişti
İlk 6 ay nasıl rahatsan öyle yapmalısın çünkü sonrası geçmeyen vicdan azabı. Hala 10 sene öncesini düşünüp üzüldüğüm oluyor. Meme istiyorsa sabrın ve zamanın kadarıyla yapmaya devam et bence. büyüklerde elbet tecrübeli ama sen nasıl hissediyorsan öyle davran ona göre hareket et. Bir de biz 10 gün kadar gece deliksiz uyuduk gece uyanmadı hiç. Fakat gündüz beslenmeyle alakalı değildi. Çünkü saatlerce besleyip iki saat sonra gene uyanıyor şimdilerde. Gece 2-3 kere. Huyu suyu oturana kadar Bi öyle Bi böyle olacak.

Ay sanki biz aynıyız gibi şimdide memede uyumaya alıştı kolumda uyuyor gece nasıl alıştırıcam yatağına bilmiyorum . Ay birde akşam ağladı diye kucağıma aldım uyudu neyse artık kalktım yatğına koyim artık geceleri yatağında uyusun dedim bi ağlamaya başladı sanki etini koparıyorsun kucağıma aşdım yine sustu uyumaya başladı ay üstümü değişmem kazım yatağa giricem babasıda yatakta dedim şu çocuğu kucağına alda üstümü değişim. Anam yok böyle bir ağıt ağlama neyse tekrar aldım koluma hooopp saniyesinde sustu. Ben benim ağzıma tükirim nasıl bu çocuğu yatağa alıştırıcam şimdi . Diyordum ki evdeyim nasılsa uyusun bakarım, ona alışmasın buna alışmasın demiyorum. Ama şimdi nanenin en büyüğünü yedim sanırsam

Nazarlara mı geldik noldu vallahi anlamadım. Ispanaklı börek yemiştim (dün 2 tane, sabah 2 tane). Bebişim dün kakasını yapmadı rahatlasın diye de öğlen de çiğ yedim. Dokundu heralde. Akşamdan beri 2 sefer çıkardım ve hafif ishal var. Araştırdım anne sütünden geçmez denilmiş ama emzirirken besin zehirlenmesi konusunda fikriniz var mı? Allah korusun bebişimi etkilemesin

Kesinlikle doğru, Bizimkisi de ilk gece kucakta uyudu,

Ayy bu minik fare de beni kontrol etse cidden biz bu standart ahşap beşiklerden aldık bir korkuluğu iniyor ama diğer odada duruyor. Eşi yataktan gönderirsen her yatak anne yanı mantığıyla yaşadım şimdiye dek. Ben de istiyorum tanımlı alan öğrensin ama kalkıp gezesim yok. Şu an bu satırları bu gecenin 3. Uyanışından yazıyorum mesela. Bakalım belki beşiği bi dayarım yatağın yanına denerim, başına da senin gönderinin ekran görüntüsünü çıktı alıp asarım. Özellikle huyu suyu oturana dek kısmını

Ben yanıma yatırdığım ilk gün biliyordum başıma iş açtığımı da neyse dedim şu gerilemesi falan bir geçsin sıkıp dişimi eğitim vereceğim. 2 haftayı gözden çıkardım ben, bir perişan olalım sonra toparlanır bir şekilde.

Çok geçmiş olsun ama benim bildiğim ıspanaktan zehirlenme olmaz Ya . İyi yıkanmamış olabilir onun mikrobunu kapmışsındır. İnşallah bebek etkilenmez ki sanmıyorum içini ferah tut

Bende bundan var. Ahşap korkuluklu yatak vardı onu kendi odasına koydum. Bu yatak işte ayaklanana kadar kullanılacak.sonra salona alırım gün içinde oyun oynasın diye.Kenarlarında fermuar var. Yanındaymış gibi hissetsin diye uyurken elimi üstüne koyduğum oluyor. Uyanınca kafamı kaldırıp ona bakıyorum beni görünce susuyor. Aynı odada olmamak şimdilik onu korkutabilir çünkü hala sadece anne sütü alıyor koku çok önemli onun için. Senin kokunu hisseder hissetmeli diye düşünüyorum ama yazdıklarım tamamen iç güdüsel uzman değilim sonuçta. Sen de nasıl rahat ediyorsan öyle hareket et

Eklentiler

• 9CD96F3D-1C07-42B1-BF20-B0E262B5A27C.webp
    48,2 KB · Görüntüleme: 31
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…