2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Onların dönemi ile bizimki başka bunu anlamak istemiyorlar. Alerjik işte bebek peynir yiyelim de kusmaya devam mı etsin değil mi sanki sende bayılıyorsun birkaç çeşit şeyle beslenmeye. Ya ben çocuğum konusunda müdahaleye açık değilim hele ki onları hiç tolere edemiyorum çünkü hak etmiyorlar. Kalkmış bana 3.aydan sonra sütün yetmez artık diyor pardon da sen 4 aylıkken inek sütüne cici bebe katip yedirdin diye benimde öyle olacağı ne malum? Bir de üslup çok önemli. Önceden bilerek yapmıyor diyordum ama artık öyle düşünmüyorum. Sütümü sağıp dolaba koyduğumu gördüğü halde bana doymuyor mu acaba, mama ver biraz diyordu. Artık tamamen kıskançlık yaptığın düşünüyorum. Çok kilo alamadığım için, doğumdan sonra hemen kilo verdiğim için böyle hasetle baktığını yakalamıştım ama dedim ki bana öyle gelmiştir. Aşırı kıskanç bir insan bunu biliyorum ama kalkıp bir anneye de 3.aydan sonra sütün yetmez artık denmez. Artık samimi bulmuyorum. Kendi çekirdek ailemde hiç olay yok ama eşimin tarafı maşallah olay çıkarmada birebir. Sabrım tükendi yeminle

Aynen bu aralar herkes aynı dertten muzdarip

Bir insan nasıl bukadar moral bozmak için uğraşabilir sinir oldum şuan ya. İnsan destek olur ne güzel emzirdin devamı gelir ne güzel yetiyormuş galan der yaaa artık kafaya yemiş insanlar

Bir insan nasıl bukadar moral bozmak için uğraşabilir sinir oldum şuan ya. İnsan destek olur ne güzel emzirdin devamı gelir ne güzel yetiyormuş galan der yaaa artık kafaya yemiş insanlar
Hiç sorma ya saat başı emziriyorum kp diyor ki ne zamana kadar böyle saatte bir emecek ohoo çok işin var senın diyor. Ya ne güzel iştahlı çocuğum var yeter ki içsin daha ne isterim. Kv zaten ayrı bir olay inşallah böyle gider vs diyeceğine yetmeyecek diyor bilerek yapılıyor bence sadece ben böyle düşünüyor olamam.

Evliliği siyaset gibi görüyorum politik olmak lazım ama insanı gerim geriyorlar bunu her zaman başarmak çook zor olabiliyor seni çok iyi anlıyorum. Daha bugün yemeğe gittik kv dördüncü ayda yemek sularından damağına sürmek lazım diyor geçen biZe geldiler kayınpeder emziği sütlü tatlıya bandırıp vermeye kalktı müdahale ettim. Bu akşam kaynıma da uğradık oda mercimek çorbası yer mi acaba diye sordu biz yerken .. kendi babam annem bile aynı şeyleri söylüyor.. ama onlara en azından rahatça tepki veriyorum önlüyorum ama karşı taraf olunca insan çok daha fazla zorlanıyor.. artık cevap vermiyorum kimseye he he diyorum o kadar yoruldum ki gerçekten uygulama yapmaya kalkarlarsa uyarıyorum.. bu akşam bak kaynım 9 yaşında ki kızının kucağına verdi çocuğu o kadar bozuldum ki otururken verirsinde ayaktayken verdi çok kızdım kendi kendime ama ne desem bilemedim bir şey desem bilmiş oluyorum.. yavrum artık kendini atmaya başladı kucaktayken ya atsaydı o an kendini 9 yaşındaki çocuk nasıl tutsun.. bende eşime söyledim keşke sen müdahale etseydin senin abin dedim ama o da beklemediği bi davranış olunca bilemedi.. ne diyim ona da bişi diyemedim.. inan ağlıcaktım sinirden. Keşke anneye biraz olsun saygı duyulsa amaaaa işte hepimzi benzer şeyleri yaşıyoruz inan ki .. bunun keşke bir çaresi olsa keşke

Kp ne yaaa Allah askına seni öpüp basına koysunlar terlikle evden fırlatmamışsın

Kv nin her şeyine gıcık oluyorum ama en çok sütün yetmez diye ay sayıyor ya 3.ay, 4.ay bir umut diye, en çok buna gıcık oldum. Aman kızım, sütün ne güzel yetiyor, emzir emzirebildigin kadar demesini beklerdim. Bir de bu kv lerin ogullarini kendi taraflarına çekemeyince, aman siz iyi olun demeleri yok mu Çok klişe...Valla bacım gıcık olmakta haklısın, ben okurken sinir oluyorum, seni düşünemiyorum...

O kadar haklısın ki keşke azıcık saygı olsa anneye sorsalar annesi daha iyi bilir deseler. Benimde oldu öyle başlarda susup da ağlamamak için zor tuttuğum anlar. Bana kv emziği atmıştı fırlatır gibi, alın bunu dedi çocuğun ağzından çekip bir surat yapmışım üfff. Baktım kimse bana acımıyor bende onlara acımıyorum koydum mesafeyi. Bir değil üç değil beş değil hiç bitmiyor bende çözümü böyle buldum baya da duruldular ama arada bir böyle gıcıklık yapmaya çalışıyor. Her anne emzirmek zorunda değil keşke emzirse eminim herkes ister mamaya karşı bir insan da değilim ama emziren anneye 3.aydan sonra sütün yetmeyecek denir mi. Ben hiç politik olamiyorum hatta istiyorum ki diğer iki k.birader evlense de gelin gelse artık benim yakamdan düşseler onları daha çok sevseler de kurtulsam. Ama biliyorum ki asla ve asla eşimden uzak olmayacak hep yanında isteyecek hiç rahat vermeyecek bize yine de belki az da olsa kafam rahat eder. 3 gelin olsa o yine bize gelmek ister öyle bir tip.

Hamileyken kilo alayım diye sayıyordu şimdi de sütüm bitsin diye sayıyor resmen. Onda o düşünce nerede hiç söylemez öyle şeyler ancak sütün bitecek kilo alacaksın desin. Hiç sorma hem şikayet ediyor hem de aman siz iyi olun diyor madem öyle ne diye şikayet ediyorsun. Bir an önce kurtulmak istiyorum hepsinden

Annelik üzerinden yapılan her yorum her söz çok kırıcı oluyor. Emzirene de emzirmeyene de yapılıyor bu. Süt konusunda ki takıntısını ben anlayamadım kv nin. Çok şükür kızım emsin emebildiği kadar demek varken neden bi yetmeme kaygısı? Ya da neden yorum yapıyorki? Bende şunu paylaşmak istedim sen öyle deyince .. bende iş başvurusu yapıcam Ağustos ta başlarım muhtemelen bir okulla anlaşma sağlarsam yani ömerde 11/12 aylık olucak. Eşim bahsetti .. kv şunu dedi kötü niyetli demiyor biliyorum ama “olsun emmiyor zaten sorun değil bakmak zor olmaz” dedi.. aslında belki zorlanmayız demek istedi ama benim zaten hassas noktam emzirmek ve çok içerledim o an .. annelere yapılan baskılar asla bitmeyecek
Bu arada biz üç geliniz ben en küçüğüm ve ilgi pek dağılmıyor ya aksine kıyaslamalar oluyor

Kıskançlık bence de. Halbuki aynı kulvarda bile değilsiniz, annenin yeri ayrı, eşin yeri ayrı lohusa, emziren kadına hiç söylenmeyecek boş laflar. biz bu olgunlukta erkek anneleri olalım umarım ileride

Maalesef bazı anne babalar çocuklarını bir birey olarak değil kendi uzantıları olarak görüyorlar. Yani beyin gücüyle elini kolunu oynattığı hareket ettirdiği gibi evlatlarını da Dolayısıyla onların eşlerini de öyle oynatabilir yönlendirebilir sanıyorlar.Buna yeri geliyor benimkiler de dahil Oluyorlar maalesef. Büyüdüğümüzü ve artık toplumda yeri olan insanlar olduğumuzu kabul etmek istemiyorlar gibi saçma bir durum. O yüzden ne yaparsan tatmin olmuyor ve seni anlamıyor bilmiyor vs ve sanıyorlar.
Ona normal bir insan gözüyle bakmadan biraz daha kolaylaşır mı durum? Ben Kv öyle yapmaya çalışıyorum çünkü beni 17 yaşında lise talebesi falan sanıyor gibi davranıyor. kp zaten Allahlık. Örnek vereyim de güldüreyim seni. Eşimle bir tartışma sırasında eşime kızdı “sende şu karı kadar akıl yok” dedi
Karı= ben Artık beni mi gömdü eşimi mi Allah bilir

Ay yok artık yaa. Cidden görmezden gelmek, yok gibi davranmak lazım senin kp ni. Çok kızdım, çok

Insallah eşinin tayini, onlardan uzak mutlu, huzurlu olacağınız bir şehire çıkar. Şu kv mesajlarını okuyunca iyi ki küsmüşler diyorum. Ne kadar az, o kadar iyi imiş.

Oyle tabi her yorum cok üzücü. Emzirememeyi herkea dert eder içerler keske daha kibar bir sekilde soyleseydi ama iste dusunemiyorlar. Benimki baya bilerek yapıyor ama öyle yanlışlıkla düşünememek vs değil. Bizim ilgi hep eşimde olur hep uzaktayız ya hep daha kıymetli. Olurda şark dönüşü bursaya gelirsek isim yaş benim

Kıskançlık bence de. Halbuki aynı kulvarda bile değilsiniz, annenin yeri ayrı, eşin yeri ayrı lohusa, emziren kadına hiç söylenmeyecek boş laflar. biz bu olgunlukta erkek anneleri olalım umarım ileride
Ayrı tabiki ama gel de anlat. Ben bu zamana kadar eşimi hep telkin ettim bak dedim annen ye diyorsa ye eline sağlık de beni övdüğün zaman onu da öv falan diye ama artık ağzımı açmıyorum hak etmiyor. Inşallah biz böyle olmayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…