2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar kızım çok alışmış ellerini sürekli emiyor ama öyle böyle değil yanından ayrılamiyorsun bıraktığın gibi başlıyor her iki elini emmeye yanında durursam izin vermiyorum tutuyorum ellerini . Baktım bu şekilde olmuyor eldiven geçirdim tekrardan ellerine ama yok olmadı ne yapmam gerekiyor bu durumu yaşayan var mı neler yaptınız

Size tavsiye edilen tracy hogg’un easy yöntemini araştırdım. Bebeği yatır, uyanınca kucağına al, sakinleşene kadar pıt pıt vur, şişşş sesini de sakinleşinceye kadar çıkar, sakinleşince yatağa koy, ağlarsa tekrar aynı ritüeli yap yatağa koy, ağlarsa tekrar, tekrar diye devam ediyor.. yani bildik şeyler, öyle mucizevi bir yönü yok.
Gündüzleri yarım saat uyuyup uyanması aynen devam ediyor, tam 2 hafta oldu. Çocuk doktorları en fazla 3-4 hafta sürdüğünü söylüyor. Bir uyku uzmanı doktor, 6 aydan küçük bebeklerin gündüz uykusunun kesintisiz en az 45 dakika, 6 aydan büyüklerin en az 1 saat olması gerektiğini, gündüz bu sürelerden az uyuyan bebeklerin gece de düzgün uyumayacağını ve huzursuz olacağını söyledi
Yapılması gereken, yarım saat uyuduğunda, kucağa alıp tekrar uyuyana kadar beklemek, uzun olacak bu sürede sabırlı olmak gerektiğini, bu şekilde tekrar uyuduğunda da en az yarım saat uyuması gerektiğini söyledi. Anlatıldığı gibi kolay olmuyormuş.
Ben bu yöntemi 2 gündür deniyorum.gündüz hala huzursuz ve sadece yarım saat uyuyor ama geceleri uzun uyumaya başladı , İnşallah en kısa zamanda herşey normalleşir

İnşallahh uzak mutlu huzurlu sakin bir yer olur en kısa zamanda

Artık keşfetmeye başladı annesi çook normal. İlk ellerini keşfediyor ve bunuda ellerini emerek yapıyor sonra parmaklarını emecek ve sonra ne bulduysa ağzına götürecek bence müdahaleyi gerektirecek bi durum yok çook normal

Nasıl yapıyorsunuz, detaylı anlatabilir misiniz biz uyutamadık bu şekilde

Bu da gelişiminin bir parçası. Instagramda takip ettiğim uzmanlar ellerini yalamasını engellememek gerektiğini söylüyor. Bebeğimiz bu şekilde mutlu oluyor, rahatlıyor. Ellerini keşfediyor. Kızım da çok yalıyor. Bazen dondurma yalar gibi yalıyor, çok tatlı oluyor. Bazen de elini yumruk yapıp tümden yemeye çalışıyor.

Banu harikasın ya

Ara ara yapardı bende normal karşılıyordum ama bu aralar çok sıklaştı dakika başı parmakları ağzında sürekli emiyor ne yapacağımı bilemedim sizlere sorarak içim rahatladi biraz çok kafaya takmıştım
Evet öyle bir yaliyor ki görende şeker dondurma yalıyor zannnedecek

Aahahah bal sürdün herhalde diyorum bende emdiği zamanlar cıp cıp sesli sesli emiyorlar bide

Kızlar son sayfalardan anladığım kadarıyla en iyi kaynana uzaktaki kaynanadir. Hatta teyzem en iyi kaynana ölmüş kaynana der ama ben eşime kiyamadigimdan uzaktaki diyorum benzer şeyleri benim kv de de söylüyor ama hic takmiyorum nedense. İlk 2 ay da yakinimizdaydi süt memelerimden akarken yetmedigini iddia etmisti cok bozuluyodum sonra mama başladık 1.5 ay verdik cok şükür 1 aydır falan vermiyoruz yetiyor şimdilik sütüm. Neyse..
Uyku konusu bizim icin de cok sinir bozucu, yazmıştım yarım saat uyuyor 31. Dk da uyaniyor diye gündüzleri. Araştırdım da uyanmaya baslayinca hangi yöntemle uyutuyosaniz o yöntemle tekrar uyutmaya çalışın yarim saat kadar falan diyor uzmanlar. İlk zamanlar pek başarılı olamayabilirsiniz hemen devam etmez uyumaya diyolardi ama cok şükür benim bebeğim cogu denememde uykuya devam edip toplamda 45 dk 1 saat arasi uyuyor. Ayagimda hafif salliyorum ben gündüzleri.
Ama gece uykumuz berbat. 11-12 den önce uyumaz zaten de uyuyunca da 1-2 saat boyunca sık sık uyaniyor mızmızlanarak. Tekrar tekrar uyutuyorum, derin uyuyamiyor saatlerce hafif sallıyorum beşiği. Bunu sebebini de araştırdım cogu uzman birkac sebep sunmuş, bunlardan bize uygun olan bebegimin güne erken baslamamasi. Bebekler sabah 7 gibi güne başlamalı diyor, benimki de o saatte uyanik oluyor ama uyku düşkünü miskin annesi onu kendi yatağına memeye alıp zorla uyutup 11lere kadar uyuyor 6-7 arası uyanık oluyor emmek icin falan cok mutlu ve enerjik uyaniyor onun icin gün başlamış oluyor ama ben..
8e dogru tekrar birlikte uyuyoruz, uyandikca öbür memeye alıp uyutuyorum çocuğu.. heralde bu sebepten gece uykusuna rahat gecemiyor. Allah bana bi enerji versin de 7de çocuğumla birlikte güne başlayıp 2 saatte bir uyutarak gün gecirmeyi deneyim istiyorum.. bakalım o zaman gece uykusu nasıl olacak

Ben 2 haftadır herşeyi denedim sayılır ama uyumasını istiyorsan ilk yarım saat yanında olucaksın ayrılmicaksın onu anladım. 1 kere uyanıyor bakıyor ben yanındayım meme istiyor veriyorum emiyor sayılmaz sadece beni kontrol ediyor sonrada derin dalıyor kalkıyorum yanından.

Bir de benim oğlumun saçları cok dökülmeye başladı. Döküldüğü için de kaşınıyo galiba elleri hep kafasında resmen kaşıyor sonra ellerini emerken saçlarından yutuyor ve kakasinda bazen saç görüyorum kendi saçı. Eşim tutturdu saçlarını keselim kazıyalim yutuyor ne kadar dikkat etsek de diye ama asla kestiremem daha yeni güzelleşti çocuk diyorum.. aynı durumda olan var mı

Kızlar bu alerji beni bitirdi artık ya Allah beterinden korusun tabi ama ilerisini düşündükçe daha da üzülüyorum 1 yaşında işyerimin kreşine götürmeyi düşünüyordum ama bu alerji geçmezse götürmeyeceğim orada diğer çocuklarda çikolata görse yiyemeyecek ya da haberim olmadan yese daha kötü olacak diyete devam ediyorum ama bu seferde bebeğimin kilo alımı 2 aydır düştü doktor buna bağladı çarşamba günü için başka bi doktora randevu aldım sınırda gidiyor şuanda geçen ay meme reddine bağlamıştım bu ay emdi de çocuk ama yok yani anlamıyorum ben çişli bez iyi ağlaması huzursuzluğu yok ama kilo alımı sınırda

Şimdi sen yazınca bi aydınlanma geldi Kızımın bugün yüzünde kıllar vardı. (Nasıl bu hale geldi diye şaşırdım) O sırada alt açma örtüsüne yatırmıştım, örtüde kedi tüyü var da o bulaştı sandım. Kızımın bölgesel kel halini daha önce paylaşmıştım zaten. Uykusu gelince kafasını tutuyor, o sırada iyice dökülüyor saçlar demek ki.

Canım seni uzun süredir takip ediyorum bu alerji konusunda inşallah tez zamanda biter. Sana şöyle bir örnek vereyim belki biraz rahatlatır bir arkadaşımın da aynı şekilde bebeğinde ciddi alerji çıktı ve sıkı diyete başladı. Ek gıda ile beraber diyetini baya gevşetti ve 1 yaşında artık herşeyi yiyebiliyordu. Şuan 1.5 yaşında ve hiçbir alerjik problemleri kalmadı. Bebek de gayet sağlıklı. Demem o ki ek gıda ile beraber rahatlama başlayacak

Kakasında saç görme olayı bizde de var ya kestirmek için erken bence dökülmesi doğal bir süreçtir bence araştırmadım ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…