2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bence de Cok iyi anliyorum o aclik halini. Hurma bas besinim haline geldi benim de. Kuru incir de sut yapimi acisindan baya iyi ama tehlikeli, mastit yapti
Su ilk 15 gunluk tum alerjenlerden arinma diyetim bitsin yavas yavas deneyecegim.
Diyet konusunda ne kdr pozitifsin ben cok mizmizlandim. Bugun hediye cikolata gelmis, gozlerin parladi diyor annem tabi yiyemiyoruz

Atomiks J joynss kızlar bu arada doktor bugün kanama makatta çatlak olduğu içinde olabilir belki alerji olmayabilir dedi bana aslında o yüzden yeni bi randevu kararı aldım sizede söyleyim dedim
Bizde makatta catlak varmis. Son gittigim doktor soyledi. Kucuk nokta gibi kanlar makattan gelmis. Ancak makattaki catlagi da alerjiye bagladi doktor. Size catlak neden olmus olabilir yorum yapti mi?

Bizde makatta catlak varmis. Son gittigim doktor soyledi. Kucuk nokta gibi kanlar makattan gelmis. Ancak makattaki catlagi da alerjiye bagladi doktor. Size catlak neden olmus olabilir yorum yapti mi?
Bizim 15. Gün kontrolünde söyledi var diye canım çok gazlı olduğu için yellendikçe çatlama olmuş demişti o zaman bugün ki kontrolde çatlak hala var dedi kanlı kaka resmini gösterdim ondan olabileceğini söyledi

Aile hekimine gittiğimde bi kadınla tanıştım. Bebekleri çok ufak ama ıkınmaktan kasık fıtığı olmuş ameliyat olacak bebek , demişti kadın bana. Asla kimsenin derdini hafife aldığımdan değil ama beterin beteri var derler. Belki de ıkınmaktandır bu çatlak da.
Yani sonuçta rota da yaptırdınız ben de dahil. Eğer çok zor bir durumda olsaydı bebekler rota daha da azdırmaz mıydı bu durumu sizce de ?

Bence de. Cok sukur cok kotu durumda degiliz, yine de duyarsiz kalamiyoruz iste. bazi doktorlar diyet sart degil diyormus, alerji oldugunu bile bile bogazimdan gecmiyor benim de umuyorum 6. Ayda gececek inaniyorum buna

Aynen öyle bende öyle düşünüyorum elbette Allah beterinden korusun bezde kan görmek anneleri etkileyen bir durum işte canı yanıyor mu bişeyler ters mi gidiyor bunun stresini yaşıyoruz aslında

Ahh keşke.. hasretiz böylelerine

Yaaa bu kötü birşeymi benimkide sürekli aynı elleri ağzında nerdeyse kolunuda sokucak ama ben çok önemsemedim nasılsa şimdilik elleriyle oynuyor yakında ellerini kullanmayı öğrendiğinde biter diye düşünmüştüm

Aslında bir yerde okumuştum ilerde sürekli alışkanlık haline geliyor Muş ve bende çok kafaya takmıştım ilerde de sürekli emer mi eli ağzında olur mu diye pamuk5917 normal bir durum dedi şuan herhalde çoğu kişide bu emme durumu var inşallah öyle bir durumla karşılaşmayiz

Ahhh aahh nerde öyle düşünceli insanlar. Bize hep tan tersi denk geliyor. Gerçekten mükemmeller

Selam kızlar, pek giremedim birkaç gündür. Şu uyku eğitimi işini anlatayım.
Biz yatır-kaldır deneyecektik fakat her yatırda çok daha sinirli ağlamaya başladı ve 1 saati geçmesine rağmen uyumadı hatta sakinleşmedi bile Biraz mola verdik, 2. Denemede 10 dk’da uyudu, 10 dk falan uyudu çünkü ben heyecan yapıp çıktım odadan, ve sonra 25 dk sonra tekrar bir yarım saat uyudu. Ama bu arada eşim gelip ben bu yöntemi sevmedim, kadını da sevmedim demeye başladı, aralarda kitabı karıştırıyor. 3. Turda da yine hiç uyumadı, vee alıp kucağında uyuttu! Çok kızdım o an, boşuna bebeğim ağladı haftalardır bunu konuşuyoruz, o gün mü araştırılır bu yöntem ama o da diyor ki, tahmin edemedim, çok üzüldüm diyor, bir şey diyemedim ona da. En önemlisi bizim hazır olmamızmış ve biz hazır değilmişiz şimdilik erteledim o yüzden, tekrar denediğimizde eşimden yöntemin altına imza alacağım ve ikimiz de tam hazır olmadan hayatta yapmam bu işi! Bunu zaten biliyordum ama ben sana destek olacağım, geri dönmeyeceğiz dediği için o da hazır sanmıştım
Diyor ki sandalye yöntemi denesek hem 6. aydan önce önerilmiyor, hem de kızım zaten hırslı ve sinirli bir bebek, bunun 5 katı ağlayacak. O olmaz o yüzden. Ama ne yapacağımızı da bilmiyorum. Anladığım kadarıyla uyku meleği fading yöntemiyle, neredeyse hiç ağlatmadan veriyormuş 6 aydan küçük bebeklere ama 3750+kdv dedi yine de verebilecek durumda olsam verirdim.
Alıntı yapmadım ama, uyku saatleri ile ilgili şunu söyleyeyim, her gün akşam 7:30-8 arası uyuyor kızım ve sabah da 7-7:30 arası uyanıyor. Ama gece maksimum 1,5 saatte bir uyanıyor ve tekrar emzirerek uyutuyorum. Saatle alakası olmayabilir yani gece uykularının

Ben iyice inandım gerilemeye girdiğimize çünkü eskiden gece emzirdikten sonra yatağa bıraktığımda uyumaya devam ederken şimdi bırakınca “ee şimdi ne yapalım” diye bana bakıyor. Bu arada ben kucağıma alınca sakinlemeyi geçtim daha da tepinmeye başlarken eşim kucağına alınca uyuyor. Son bir kaç gecedir eşim uyutup bırakıyor yatağa. Bence bizim koynumuza alınca memede uyuyacağını bildiğinden, biz meme vermeyince acayip sinirleniyorlar. Benim yakamı tutup çekiştirmeye başlıyor mesela. Sanırım bu meme bağını kesmek lazım önce ama ona da hiç açık değil. Ben bir ay daha bekleyeceğim uyku eğitimi için. Gerçekten hazır olmak çok önemli. Saatler bizim için de kifayetsiz artık, eskiden nispeten bir düzen vardı, dün 3 kere yarım saat anca uyudu. 25. Dakikada dürtün 45e tamamlayın diyorlar. Bugün onu yapmayı deneyeceğim.

Bunu okudum okuyalı ben de eğitim falan düşünemedim,Demek zamanı var dedim. kucağımda kaldır yatır yapıyorum ama sadece bulaşık dizerken çamaşır boşaltırken
Yalnız şu olmaya başladı bende;ne zaman uyutmaya uğraşmasam kendi haline bıraksam, mesela misafir gelse bebeği görmeye ya da ben gitsem anneme kardeşime arkadaşıma bebek ziyareti gibi falan,alarmı kurulmuş Gibi uyumaya başladı. Üstelemiyorum artık tüm gün memede valla internet kotasını bitirmişim oturduğum yerde netfiliş izlemekten
fuzuli_ demek daha vakti var arkadaşım
Sal gitsin yapabildiğin yere kadar
Allah kolaylık versin

Eklentiler

• 0226F5C9-58C3-402E-9CBE-9511323F687E.webp
    45,3 KB · Görüntüleme: 47
  • 01B01763-6FB5-45C1-A471-A33AFD32DD14.webp
    43,2 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
İnşallah ama bildiğim şimdi ellerini keşfettiği için oynuyor yakında ayaklarımı keşfedecek onlarla oynamak iatixek onlarıda ağzına koyucak bizimki şimdiden sürekli ayaklarına bakıyor dokunmak istiyor. Babasıda yardım ediyor dokunmasına bi heyecan bi heyecan

Aynıydı ya. Bende meme istiyordu ve meme verince de ğlıyordu sonra az süt gelen memede daha güzel uyuduğunu fark ettim. Ama süt gelirse Ona da kızıyor. Emzik gibi istiyor uykuya geçirsin ama süt gelmesin. Ben de 3 4 gün önce emziği denedim. Çocik 4 aylıkkken emziğe başladı. Şimdi kucağımda uyyor ama emzikle. İstediği buymuş. Eşimde hemen uyuyor benimki de

Ama burda çocuğun uykuuszluğa verdiği tepki önemli işte sen uyutmadan burakabilşyorsun demek. Benimki 1.30 dk.da uyumazsa 4 5 saat uyumamış gibi sinirleniyor. Bütün uyku işaretlerini dibine kadar veriyor. Tahammülleri farklı. Benimki uykusuz bir çocuk diil aslında sadece işte desteğini bekliyor. Sanırım fuzulininki de öyle.

Yok ben de bırakamıyorum o yüzden tüm gün kucağımda. İndirinxe uykusuzluktan kıyameti koparıyor
Bıraktım derken uyutmaya çalışma olayını bıraktım
Çocuğu Kucağımdan bir yere bırakmadım

Dün bunu konuştuk biz de. 3-4 saatte bir kalkardı, emzirirdim ve yatırıp kundak falan yapardım, o arada kendi kendine uyurdu. Hep eşime, en azından gece uykularımız çok iyi boşver diyordum ki, iki-üç hafta önce patladık meme bağını kesmek çok zor bence, hadi gündüz kestik de saat başı gece ben bu bebeyi nasıl uyutayım. Sabaha kadar kanguruda mı taşıyayım ona da ağlayacak zaten. Bari tek sefer ağlasın, kendi kendine uyumayı öğrensin dedim ama olmadı
Umudum var ama, bir sonraki sefere
Bu arada bizim kanguru sayesinde gündüz uyku düzenimiz bozulmadı hiç. Uyanık kaldığı saatler biraz uzadı ama az önce yine 1,5 saat uyudu

3 ay zaten hiç ayrılamadık ki, yapışık yaşadık yeni yeni kucağımdan inip oynamaya başladı Ama bence o hazır, eşim hazır değil
Neyse, saldım gitti, yapacak bir şey yok.
Neler izliyorsun netflix’te, ben de sarayım tekrar

Ya benimkinin gündüz uyku saatlerini bilsem bana yeter. Varsın yine beraber uyuyalım. Ama böyle deli gibiyiz. Bir günü diğerini tutmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…