2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ya benimkinin gündüz uyku saatlerini bilsem bana yeter. Varsın yine beraber uyuyalım. Ama böyle deli gibiyiz. Bir günü diğerini tutmuyor.
Ben uyku saatlerini düzenli takip ediyorum (huckleberry) ve uyanık kaldığı saatler genelde 1,5-2 saat arası. Ve uyku işaretlerini iyi izlemek lazım. Bizde ilk işaret ağlama başlangıcı gibi homurdanma, sonra göz kaşıma ve esneme geliyor. Eğer o işaretleri kaçırırsan, o zaman inanılmaz enerjik ama huysuz bir bebek oluyor. Onlara dikkat edebilirsin. Bu dönem sanırım maksimum 2,5 saat uyanık kalabiliyorlar.

Bana anestol ve fito krem sür dedi ama en son sürdüğümde felaket bi pişik olup 1 aydan fazla sürmüştü o yüzden cesaretim yok bepanthol sürüyorum şuan sadece sizede çok geçmiş olsun canım bakalım sizin doktor ne diyecek yaz bizede

Öyle çocuk mu olurmuş ya bizimki ninniyi duyunca ağlamaya başlıyor.
Önce alıp kucağıma ‘uyku zamanı, mışıl mışıl uyuyacağız’ falan diyorum. Sonra ninni dinleye dinleye gidiyoruz odamıza. Pışpış açıyoruz telefondan, perdeleri çekiyoruz. O arada beşiğine bırakıyorum, ev soğuksa çorap giydiriyorum. O aralarda başlıyor ama mızırdanmaya. Sonra hop kanguru. İyi zamanı denk getirebilmişsem, ve sabah saatleriyse söylenerek uyuyor. Ama biraz geç kaldık veya akşama doğruysa ağlıyor. Odalarda geziyoruz, pışpış yapıp hoplayıp zıplıyorum, hiç biri olmazsa balkona çıkıyoruz. Ancak susuyor ve sonra yine söylenerek uyuyor akşam rutini de benzer ama beşiğinde kitap okuyoruz ve sonra emerek uyuyor. Pek sevmiyor ama rutinleri, veya uykuya geçeceği için sinirleniyor bilmiyorum. Başka şeyler de denedim, 3-5 gün sonra onlara da sinirlenmeye başlıyor o yüzden en sonunda dedim ki sevsen de sevmesen de rutin bu benim kız biraz atarlı ya

Sex life’ı kesin izlerim, tam dönemiymiş Working moms’ı izlemiştim ben de, o da keyifliydi. Downtown Abbey’de de çok uzun zamandır gözüm var ama nedense hep bi özel zamana sakladım onu O hayranlık bende de var. Jane Austin’in kitaplarından uyarlanan her şeyi ağzımın suyu aka aka izledim mesela kitaplarını da çok severim zaten. Brooklyn Nine Nine’a başladım, ama sarıp izlemem herhalde onu, aralarda takılırım.
O zaman Sex Life ve Maid’i alıyorum sıraya.
Bu arada bilgisayar bozuldu ya telefon da sürekli şarjda, Apple sağolsun bir daha telefon alırsam önce şarjı bir hafta giden telefon bakacağım

Bence oldukça iyi bir noktadasın. Yavaş yavaş destek azaltmayı da deneyebilirsin, o da işe yarayabilir sizde. İki ay sonra kendi kendine uyuyan bebelerimiz olsa keşke hepimizin

Ben almadım, yesin ellerini
Dönüp ağlama bizde de var, arada izleyip gülüyorum ben de artık yüzüstü çok vakit geçiriyor ama bizimki, belki yarım saat-40 dk duruyor. Göbeğinin üstünde hareket etmeye başladı, 360 derece dönüyor. Etraftaki oyuncaklara gidiyor, onlarla oynuyor falan takılıyor. Ama sırt üstü dönemediği için yorulunca sıkılınca ağlıyor. Bazen çıngırakla oyalıyorum bir 10 dk daha devam ediyor minnoşlar ya çok tatlılar
Bir de alt değiştirme savaşları başladı bizde, durmuyor sıpa. Hele üstünü değiştirmek inanılmaz zor. Ama inadıma atleti kaka oluyor, üstüne kusuyor falan 3-4 kere üst değiştiriyoruz

Çok teşekkürler yaa. Peki düzeleiyormuymus devamında anlatıyorsa
3. Ayda gece gündüz ayrımı başlar bu şekilde diyor. Melatonin için yapacak bir şey yok ama gün ışığı veya yapay ışık kaynakları engellenebilir diyor. Ben blackout perde almayı düşünüyorum. Evet ortam zifiri karanlık ama eve yakın sokak lambası varsa odanın içi aydınlık oluyor ve 4ten sonra net olarak uykusu hafifliyor. Kitabı bitirmedim, okudukça faydalı bir şey bulursam paylaşırım

Çok teşekkür ederim birde zifiri karanlığı deneyelim

Appleın son çıkardığı seri şarjı bayağı iyi gidiyor.

Bebişini emzirerek uyutan anneler, bebişlerin uyuması ne kadar sürüyor? Bizim artık 1-2 saat sürmeye başladı
Ben uyanınca hemen bi emziriyorum yaklaşık 2 saat sonra koluma alıyorum yatakta emzirip uyutuyorum çok nadirde olsa bazen uyumayıp ayakta sallanmakta istiyor o an ne istiyorsa artık. Az önce emzirdim falan herşey denedim baktım uyumuyor ayağıma koydum salladım uyudu. Sanırım benimki öyle takıntıları olan bi çocuk olmicak sürekli farklı şeyler istiyor

Bebişini emzirerek uyutan anneler, bebişlerin uyuması ne kadar sürüyor? Bizim artık 1-2 saat sürmeye başladı
Canım benimki de bazen memeye koyar koymaz kapatıyor gözleri ama memeyi asla bırakmıyor 1 saat ağzında tuttuğu oluyor yerine koyunca uyandığı için memede uyuyor gündüzleri uyurken sinirle uyanıp memeyi geri tutup uyuyor hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…