2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Aynı biz de geç yatıp geç kalkıyoruz bu döngüden kurtulamadık ben erken kalksam da o uyurken uyandırmaya kıyamıyorum bu sefer de dediğin gibi gece uykusuna zor geçiyor ama uyuduktan sonra uzun süre uyanmıyor ama derin uykuya geçmekte zorlanıyor dün gece bir buçuk saat kucağımda salladım mahvoldum ağlamamak için kendimi zor tuttum gündüz kolay geçiyor uykuya 10 dakka kucağımda sallamak yetiyor ama geç kalktığımız için gece uykusuna çok zor geçiyor

Son düzenleme:
Uyku düzeniniz bizimki ile birebir aynı ben de kendimi suçluyorum geç uyuyor diye ama sizleri görünce yanlız olmadığımı anladım demekki normalmiş annem 9 da uyumalı geç uyuyor diyince baya sitrese girdim yersizmiş bazen büyükler de bizi sitrese sokuyor işte

Ben de gece uykusuna geçmekte zorlandığı için kucağımda hoplaya zıplaya sallayarak pışpış yaparak uyutuyordum ama hoplatmak hızlı sallamak uzun süre sallamak falan çok zararlıymış Allah korusun beyin kanaması retina kanaması bağırsaklarda düğümlenme gibi şeyler yazıyordu internette çok korktum bidaha asla sallamam ya da çok yavaş sallarım

Aynen öyle valla güne 7-8de başlasam kafayi yerim tüm gün insan ne yapar ki daha oyun bilmiyo oğlum, herseyden cabuk sıkılıyo, sürekli kucakta gezdirsem taşiyamiyorum. Sling ve kangurudan cabuk sıkılıyor, bebek arabasında da uzun durmuyor.. baş ağrısından duramam valla insallah zamanla düzelir

İnşallah çabucak düzelir hepimiz sağlıkla atlatalım inşallah bu zamanları zor valla Rabbim güç kuvvet versin inşallah

Gece emmek icin olmasa bile zaman zaman mizmizlaniyo benim oglum, hareket ediyor falan en ufak bi çıta uyaniyorum, deliksiz bi uyku yok yani hem bebekte hem bende. Tek kocam güzel uyuyor, bazen o uyurken şaap diye suratina bi tane vurasim geliyo nedense adam sabah 7de kalkıp işe gidiyo biz bölük bölük de olsa uyuyoruz 10-11 e kadar ama ben deliksiz uykusunu kıskanıyorum onun Allah'ım aklıma mukayet ol, sıyırmak icin daha cok erken

Annelerimize kv falan bıraksak ohooo onlar kendi zamanlarına göre kıyas yapıyorlar ama zaman çok başka. Benim anneme kalsa emerken uyumamalı çünkü ben dalana kadar kucağımda tutup yerine bırakıyorum diye kucağa alıştırmışsın diyor. 9da uyuması demek gece 2-3 gibi uyanması demek e öyle olunca hemen emzirip geri uyumayadabilir o zaman ne yapacağız? Eğer 7-8 gibi uyuduysa 2 saat falan o zaman daha iyi oluyor tabiki ama uyumadıysa da 12 buçukta bayılmış oluyor zaten. Biraz daha büyüsünler o zaman daha da düzene girer diye pek zorlamıyorum ben. Eğer sallıyor olsaydım biraz zorlardım ama ben hiç müdahale etmedigim için kendi kendine ne zaman isterse o zaman uyuyor. Bu düzene şükrediyorum ben, bence sende kendini suçlama en azından güzel bir düzenimiz var ❤

Bugün evi böyle süpürdüm minik kuşum arabada yanımda gezerek beni izledi bütün evi süpürünce baktım süpürge sesinde uyumuş yatağına yatırdım
Ayy süpersiniz ben sürekli arabada gezdiriyorum evi pislik götürüyor da birlikte süpürmek aklıma gelmiyor iş güç sevmediğim nasıl da belli

Aynı valla eşim TV izlesin falan hemen kıskanıyorum ruh sağlığımızı da koru Allah'ım

Kucağa alıştırma nasıl oluyor ya alışmaması için bebegi yataga koyup biz kucağımiza almadan memeyi uzatıp mi emzircez kv bana bunu daha 2 aylikken söylüyodu, çocuk karnimdan daha yeni çıkmış yazık napsin kucağımda uyumayip

Ayy süpersiniz ben sürekli arabada gezdiriyorum evi pislik götürüyor da birlikte süpürmek aklıma gelmiyor iş güç sevmediğim nasıl da belli
4 aydır benim de aklıma daha yeni geldi keşke önceden gelseymiş hafta sonları eşimin süpürmesini bekliyordum o arada ev toz pislik içinde oluyordu tabi

Kucağında emerken uyuduğu için bende dalmasını bekliyordum öyle alınca alışırmış sana yine 2 aylıkken söylemiş benimki 22 günlük falandı kucağımda tutuyordum gidip gelip kucağına alıştırma dedi 10 dk içinde 5 kez falan. Başta güzellikle alışsın vs dedim sonra sert yaptım sustu. Çocuk daha nerde olduğunu bilmiyor bir annesi var onuda çok görüyorlar. Çok kızıyorum çok.

Yok artık ben de rahat davranacağım boşu boşuna kendimi de bebeği de sitrese sokmaya hiç gerek yok ne zaman uykusu gelirse uyusun gece sabaha kadar deliksiz uyuyan bir çocukla bile zorla kendime sorun çıkarıyorum hiç aklım yok

Aynen öyle önce kafa rahatlığı lazım hepimize. Bak mesela dün benim bebiş gündüz 15 dk falan uyudu 2 kez o kadar, sonra 9 buçukta bir uyudu 2 saat. Acıkıp uyandı emzirdim gece uykusuna geçti hemen. Uykusu varsa uyuyorlar he uyumadigi da oluyor evet ama ağlamıyorsa sorun etmiyorum nede olsa gece 5-6 saat uyuyan bir bebeğimiz var buna da şükür.

O nesil iş yapmaktan çocuğu emzirmeye fırsat bulamayan nesil ne yazık ki sadece çocukları değil kendileri de cocuklariyla yeterince güvenli bağlanmamış bence. Benim kayinvalidem anlatır da çok üzülürüm çocuk ağlardı işi bırakıp gelemezdik emzirmeye diye

O kadarı gerçekten üzücü. Ama benim kv öyle değil kp öğretmen o evde normal iş yapan çocuk bakan biri. Bilerek yapıyor konuşma o için konuşuyor, çocuğu benden çok kucağına alıyor ama bana kucağına alıştırma diyordu. Aklıma geldikçe kinleniyorum yemin ederim. Bu ay sonu yine gideriz bursaya o zaman çakayım lafı eğer kucakta gezdirirse pusetinde kalsın kucağa alışmasın bana hep öyle diyordun diyeyim bu zamana kadar aklıma gelmemişti diğer olaylarından sıra gelmemiş demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…