- 24 Ocak 2021
- 1.609
- 2.511
- 83
- 38
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.081
3. Ay aşısı diyor sadece bilmiyorum hangisi biz başka yaptırmadık zatenHangi aşı . Biz de 2 gün önce rotaya gittik
Aynı biz de geç yatıp geç kalkıyoruz bu döngüden kurtulamadık ben erken kalksam da o uyurken uyandırmaya kıyamıyorum bu sefer de dediğin gibi gece uykusuna zor geçiyor ama uyuduktan sonra uzun süre uyanmıyor ama derin uykuya geçmekte zorlanıyor dün gece bir buçuk saat kucağımda salladım mahvoldum ağlamamak için kendimi zor tuttum gündüz kolay geçiyor uykuya 10 dakka kucağımda sallamak yetiyor ama geç kalktığımız için gece uykusuna çok zor geçiyorKızlar son sayfalardan anladığım kadarıyla en iyi kaynana uzaktaki kaynanadir. Hatta teyzem en iyi kaynana ölmüş kaynana der ama ben eşime kiyamadigimdan uzaktaki diyorumbenzer şeyleri benim kv de de söylüyor ama hic takmiyorum nedense. İlk 2 ay da yakinimizdaydi süt memelerimden akarken yetmedigini iddia etmisti cok bozuluyodum sonra mama başladık 1.5 ay verdik cok şükür 1 aydır falan vermiyoruz yetiyor şimdilik sütüm. Neyse..
Uyku konusu bizim icin de cok sinir bozucu, yazmıştım yarım saat uyuyor 31. Dk da uyaniyor diye gündüzleri. Araştırdım da uyanmaya baslayinca hangi yöntemle uyutuyosaniz o yöntemle tekrar uyutmaya çalışın yarim saat kadar falan diyor uzmanlar. İlk zamanlar pek başarılı olamayabilirsiniz hemen devam etmez uyumaya diyolardi ama cok şükür benim bebeğim cogu denememde uykuya devam edip toplamda 45 dk 1 saat arasi uyuyor. Ayagimda hafif salliyorum ben gündüzleri.
Ama gece uykumuz berbat. 11-12 den önce uyumaz zaten de uyuyunca da 1-2 saat boyunca sık sık uyaniyor mızmızlanarak. Tekrar tekrar uyutuyorum, derin uyuyamiyor saatlerce hafif sallıyorum beşiği. Bunu sebebini de araştırdım cogu uzman birkac sebep sunmuş, bunlardan bize uygun olan bebegimin güne erken baslamamasi. Bebekler sabah 7 gibi güne başlamalı diyor, benimki de o saatte uyanik oluyor ama uyku düşkünü miskin annesi onu kendi yatağına memeye alıp zorla uyutup 11lere kadar uyuyor6-7 arası uyanık oluyor emmek icin falan cok mutlu ve enerjik uyaniyor onun icin gün başlamış oluyor ama ben..
8e dogru tekrar birlikte uyuyoruz, uyandikca öbür memeye alıp uyutuyorum çocuğu.. heralde bu sebepten gece uykusuna rahat gecemiyor. Allah bana bi enerji versin de 7de çocuğumla birlikte güne başlayıp 2 saatte bir uyutarak gün gecirmeyi deneyim istiyorum.. bakalım o zaman gece uykusu nasıl olacak
Uyku düzeniniz bizimki ile birebir aynı ben de kendimi suçluyorum geç uyuyor diye ama sizleri görünce yanlız olmadığımı anladım demekki normalmiş annem 9 da uyumalı geç uyuyor diyince baya sitrese girdim yersizmiş bazen büyükler de bizi sitrese sokuyor işteBaştaki kısma katılsam da yine de vicdanen bende uzaktaki kaynana diyorumuyku konusunda kendini suçlama bende öyle yapıyorum ama ben zorla uyutmuyorum biz de güne 7de başlamıyoruz gece bazen 11 bazen 12 buçuk gibi uyuyor ama 5 saat uyuyor. Mesela sabah 6.30 da uyanıyor emiyor geri uyuyor 2 saat sonra yine uyanıp yine emiyor ve uyuyor öğlene kadar düzgün uykusu. Eğer güne başlamadığı için gece uyumuyor olsaydı benim bebeğim hiç uyumazdı heralde tabi her bebek başka belkide seninki gerçekten güne erken başlamak istiyordur bunu en iyi sen anlarsın ❤
Ben de gece uykusuna geçmekte zorlandığı için kucağımda hoplaya zıplaya sallayarak pışpış yaparak uyutuyordum ama hoplatmak hızlı sallamak uzun süre sallamak falan çok zararlıymış Allah korusun beyin kanaması retina kanaması bağırsaklarda düğümlenme gibi şeyler yazıyordu internette çok korktum bidaha asla sallamam ya da çok yavaş sallarımBu ara birkaç youtube videosu izledim, genelde yakınmalar böyle. Eskiden memede uyurdu, sonra kucakta uyumaya başladı, sonra sadece memede hoplatarak uyudu falan diye gidiyordün birisine çok güldüm, sadece kucağında yüksek yüksek tepelere söyleyerek hoplaya zıplaya uyutabiliyormuş bir ara
Bizde de gece uykusuna geçerken kafayı memeden çekip çekip sağa sola bakıyor. Bir o meme bir öbürü falan 1,5 saatte uyuttumgece yanıma aldım ama bence o pek uyumadı. Bir ara yüzüstü dönmüş ağlıyordu Gündüz uyku geçişlerinde de hep ağlamaya başladı minik tırtılım zaman geçtikçe dert büyüyor sanki
Aynen öyle valla güne 7-8de başlasam kafayi yerim tüm gün insan ne yapar ki daha oyun bilmiyo oğlum, herseyden cabuk sıkılıyo, sürekli kucakta gezdirsem taşiyamiyorum. Sling ve kangurudan cabuk sıkılıyor, bebek arabasında da uzun durmuyor.. baş ağrısından duramam valla insallah zamanla düzelirAynı biz de geç yatıp geç kalkıyoruz bu döngüden kurtulamadık ben erken kalksam da o uyurken uyandırmaya kıyamıyorum bu sefer de dediğin gibi gece uykusuna zor geçiyor ama uyuduktan sonra uzun süre uyanmıyor ama derin uykuya geçmekte zorlanıyor dün gece bir buçuk saat kucağımda salladım mahvoldum ağlamamak için kendimi zor tuttum gündüz kolay geçiyor uykuya 10 dakka kucağımda sallamak yetiyor ama geç kalktığımız için gece uykusuna çok zor geçiyor
İnşallah çabucak düzelir hepimiz sağlıkla atlatalım inşallah bu zamanları zor valla Rabbim güç kuvvet versin inşallahAynen öyle valla güne 7-8de başlasam kafayi yerim tüm gün insan ne yapar ki daha oyun bilmiyo oğlum, herseyden cabuk sıkılıyo, sürekli kucakta gezdirsem taşiyamiyorum. Sling ve kangurudan cabuk sıkılıyor, bebek arabasında da uzun durmuyor.. baş ağrısından duramam valla insallah zamanla düzelir
Annelerimize kv falan bıraksak ohoooUyku düzeniniz bizimki ile birebir aynı ben de kendimi suçluyorum geç uyuyor diye ama sizleri görünce yanlız olmadığımı anladım demekki normalmiş annem 9 da uyumalı geç uyuyor diyince baya sitrese girdim yersizmiş bazen büyükler de bizi sitrese sokuyor işte
Ayy süpersiniz ben sürekli arabada gezdiriyorum evi pislik götürüyor da birlikte süpürmek aklıma gelmiyorBugün evi böyle süpürdüm minik kuşum arabada yanımda gezerek beni izledi bütün evi süpürünce baktım süpürge sesinde uyumuş yatağına yatırdım
Aynı valla eşim TV izlesin falan hemen kıskanıyorumGece emmek icin olmasa bile zaman zaman mizmizlaniyo benim oglum, hareket ediyor falan en ufak bi çıta uyaniyorum, deliksiz bi uyku yok yani hem bebekte hem bende. Tek kocam güzel uyuyor, bazen o uyurken şaap diye suratina bi tane vurasim geliyo nedenseadam sabah 7de kalkıp işe gidiyo biz bölük bölük de olsa uyuyoruz 10-11 e kadar ama ben deliksiz uykusunu kıskanıyorum onun Allah'ım aklıma mukayet ol, sıyırmak icin daha cok erken
Kucağa alıştırma nasıl oluyor ya alışmaması için bebegi yataga koyup biz kucağımiza almadan memeyi uzatıp mi emzircezAnnelerimize kv falan bıraksak ohoooonlar kendi zamanlarına göre kıyas yapıyorlar ama zaman çok başka. Benim anneme kalsa emerken uyumamalı çünkü ben dalana kadar kucağımda tutup yerine bırakıyorum diye kucağa alıştırmışsın diyor. 9da uyuması demek gece 2-3 gibi uyanması demek e öyle olunca hemen emzirip geri uyumayadabilir o zaman ne yapacağız? Eğer 7-8 gibi uyuduysa 2 saat falan o zaman daha iyi oluyor tabiki ama uyumadıysa da 12 buçukta bayılmış oluyor zaten. Biraz daha büyüsünler o zaman daha da düzene girer diye pek zorlamıyorum ben. Eğer sallıyor olsaydım biraz zorlardım ama ben hiç müdahale etmedigim için kendi kendine ne zaman isterse o zaman uyuyor. Bu düzene şükrediyorum ben, bence sende kendini suçlama en azından güzel bir düzenimiz var ❤
4 aydır benim de aklıma daha yeni geldi keşke önceden gelseymiş hafta sonları eşimin süpürmesini bekliyordum o arada ev toz pislik içinde oluyordu tabiAyy süpersiniz ben sürekli arabada gezdiriyorum evi pislik götürüyor da birlikte süpürmek aklıma gelmiyoriş güç sevmediğim nasıl da belli
Kucağında emerken uyuduğu için bende dalmasını bekliyordum öyle alınca alışırmışKucağa alıştırma nasıl oluyor ya alışmaması için bebegi yataga koyup biz kucağımiza almadan memeyi uzatıp mi emzircezkv bana bunu daha 2 aylikken söylüyodu, çocuk karnimdan daha yeni çıkmış yazık napsin kucağımda uyumayip
Yok artık ben de rahat davranacağım boşu boşuna kendimi de bebeği de sitrese sokmaya hiç gerek yok ne zaman uykusu gelirse uyusun gece sabaha kadar deliksiz uyuyan bir çocukla bile zorla kendime sorun çıkarıyorum hiç aklım yokAnnelerimize kv falan bıraksak ohoooonlar kendi zamanlarına göre kıyas yapıyorlar ama zaman çok başka. Benim anneme kalsa emerken uyumamalı çünkü ben dalana kadar kucağımda tutup yerine bırakıyorum diye kucağa alıştırmışsın diyor. 9da uyuması demek gece 2-3 gibi uyanması demek e öyle olunca hemen emzirip geri uyumayadabilir o zaman ne yapacağız? Eğer 7-8 gibi uyuduysa 2 saat falan o zaman daha iyi oluyor tabiki ama uyumadıysa da 12 buçukta bayılmış oluyor zaten. Biraz daha büyüsünler o zaman daha da düzene girer diye pek zorlamıyorum ben. Eğer sallıyor olsaydım biraz zorlardım ama ben hiç müdahale etmedigim için kendi kendine ne zaman isterse o zaman uyuyor. Bu düzene şükrediyorum ben, bence sende kendini suçlama en azından güzel bir düzenimiz var ❤
Aynen öyle önce kafa rahatlığı lazım hepimize. Bak mesela dün benim bebiş gündüz 15 dk falan uyudu 2 kez o kadar, sonra 9 buçukta bir uyudu 2 saat. Acıkıp uyandı emzirdim gece uykusuna geçti hemen. Uykusu varsa uyuyorlar he uyumadigi da oluyor evet ama ağlamıyorsa sorun etmiyorum nede olsa gece 5-6 saat uyuyan bir bebeğimiz var buna da şükür.Yok artık ben de rahat davranacağım boşu boşuna kendimi de bebeği de sitrese sokmaya hiç gerek yok ne zaman uykusu gelirse uyusun gece sabaha kadar deliksiz uyuyan bir çocukla bile zorla kendime sorun çıkarıyorum hiç aklım yok
O nesil iş yapmaktan çocuğu emzirmeye fırsat bulamayan nesil ne yazık ki sadece çocukları değil kendileri de cocuklariyla yeterince güvenli bağlanmamış bence. Benim kayinvalidem anlatır da çok üzülürüm çocuk ağlardı işi bırakıp gelemezdik emzirmeye diyeKucağında emerken uyuduğu için bende dalmasını bekliyordum öyle alınca alışırmışsana yine 2 aylıkken söylemiş benimki 22 günlük falandı kucağımda tutuyordum gidip gelip kucağına alıştırma dedi 10 dk içinde 5 kez falan. Başta güzellikle alışsın vs dedim sonra sert yaptım sustu. Çocuk daha nerde olduğunu bilmiyor bir annesi var onuda çok görüyorlar. Çok kızıyorum çok.
O kadarı gerçekten üzücü. Ama benim kv öyle değil kp öğretmen o evde normal iş yapan çocuk bakan biri. Bilerek yapıyor konuşma o için konuşuyor, çocuğu benden çok kucağına alıyor ama bana kucağına alıştırma diyordu. Aklıma geldikçe kinleniyorum yemin ederim. Bu ay sonu yine gideriz bursaya o zaman çakayım lafı eğer kucakta gezdirirse pusetinde kalsın kucağa alışmasın bana hep öyle diyordun diyeyim bu zamana kadar aklıma gelmemişti diğer olaylarından sıra gelmemiş demekkiO nesil iş yapmaktan çocuğu emzirmeye fırsat bulamayan nesil ne yazık ki sadece çocukları değil kendileri de cocuklariyla yeterince güvenli bağlanmamış bence. Benim kayinvalidem anlatır da çok üzülürüm çocuk ağlardı işi bırakıp gelemezdik emzirmeye diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?