- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.121
Malesef ailemin yanına geldiğimizden beri uyku öncesi çok ağlıyor. Ya etraf kalabalık ilgisini çekiyor ya da uyuyamamaktan yoruluyor çok. Bu halinden daha kötü olmaz gibi geliyor bana da. Kendi kendine uyumayı öğrenseler uyku saatleri de düzelmez mi? Çünkü uyumak isteyip uyuyamayan bebekler sanırım bizimkiler. Gece beslenmesi sanırım ayrı bir konuŞu anda ben ağlayacağımbırakamıyorum, kucağımda uyuyor. Tek istediğim kocamla bir bardak çay içmek
Biz de öyleyiz, her uyku geçişinde ağlıyor. Hele bugünü de görünce, en fazla bu kadar ağlayacak diyorum. Hem de her gün değil.
Bana da mantıklı geldi. Sadece çok ağlarsa diye korkuyorum. Uyku saatleri ne olmalı, anne yanı beşikte devam edebilir mi, gece beslenmeleri ne olacak gibi şeyler takılıyor kafama bir de
Haftaya Eskişehir’e gideceğiz. Oradan dönünce öyle ya da böyle yapmamız lazım bu işi
Bunu benim kızım uyuyamadığı zaman yapıyor. Emerek uyumaktan başka yol bilmiyor asla uyutamıyoruz. Ama uykusu geldi ve uyuyamadi ise (ki bu uyku gerilemesi bizi mahvetti 1 haftadir gunduz uykusuna geçişler cok zor)zaten ağlıyor memeye egince daha da ağlıyor yırtınır gibi. Meme reddi değil bence çünkü 20 dk bile uyusa uyanıp guzelce emiyor. Ben kaldırıyorum gezdiriyorum tekrar tekrar deniyorum ninni söylüyorum bi seferinde tutuyor ve uykuya dalıyorVeee memede uyumuyor! Katıla katıla ağlıyor, ne yapacağımızı şaşırdık
Merve önermişti sanırım youtube a pedagoglarin önerdiği ninni yazınca çıkıyor 5 saatlik bisey biz onu açıyoruz onu duyunca birden ağlamayı kesip emdigi ve uykuya gectigi cok oldu en azından deneyinOlmadıbaşka öneri var mı?
Peki hiç 7 8 gibi şekerleme yaptırıp 10 11 gibi uyutmaya denedin miEvet akşam 8 gibi uyuyup sabah 7-7:30 gibi kalkıyor ideal evrende
Sanıyorum düzenlerinin bozulmasını sevmiyorlar, bakalım biz ne yapacağız. Fakat şu dönem gün geçtikçe bizim de kötüleşiyor, belki de denk gelmiştir. Uyku bozulunca direkt her şey bozuluyor zaten.Malesef ailemin yanına geldiğimizden beri uyku öncesi çok ağlıyor. Ya etraf kalabalık ilgisini çekiyor ya da uyuyamamaktan yoruluyor çok. Bu halinden daha kötü olmaz gibi geliyor bana da. Kendi kendine uyumayı öğrenseler uyku saatleri de düzelmez mi? Çünkü uyumak isteyip uyuyamayan bebekler sanırım bizimkiler. Gece beslenmesi sanırım ayrı bir konubizimki bı ara eskisi gibi de emmez oldu. Acıktığını resmen belli etmiyor sosyalleşmek hoşuna gitti sanırım Diyet yapıyorum diye de korkuyorum kilo alımı etkilenirse diye. Bir sürü karar değişkeni var. Kesin ağlamasız işe yarayacağını bilsem gidip bi danışmanlık alıcam. Bebeğimi sonuna kdr onun istediği gibi yetiştirmeue çalışıyorum zorlama olmadan ama uyku problemini çekmeyen bilmez uyku eğitimi düşüncesini.
Olmadıbaşka öneri var mı?
Bizim artık rutinimiz oldu bu müzik. Odaya geçip bu müziği açıyorum ve emzirmeye başlıyorum. Sakinleşiyor ve emerken uyuyor.Merve önermişti sanırım youtube a pedagoglarin önerdiği ninni yazınca çıkıyor 5 saatlik bisey biz onu açıyoruz onu duyunca birden ağlamayı kesip emdigi ve uykuya gectigi cok oldu en azından deneyin
Kıyamamm ona ben. Bizimki acıkmadığı sürece huzursuzluktan ağlamıyor. Mesela bugün sadece bir saat uyudu birde emerken işte azıcık uyuyor. Gece 12 buçukta yatıyor sabah 6 gibi uyanıyor emiyor sonra 3 saat daha uyuyor. Bu şekilde bazen 12ye kadar uyuyor bazen 9-10a kadar.Benim bebişim 2-3 saatlik uyku penceresini geçsin çok ağlıyor ve yoruluyor malesef. Gece uykusu öncesi 4 saat uyanık kaldı uyutamadık, ağla ağla bi hal oldu. Bu arada sabah kaçta kalkıyor bebişin?
Olabilir canim makinenin ağzını yerleştir göğsüne elle sağ bakalım ordan da çıkıyor ben a101 den almıştım 100 liralara elektrikli gayet memnun kaldımElektrikli makina. Mamajoo markası. Medikal çok güçlü diye bu markayı tavsiye etmiş ama hiç sağım yapmıyor. Elimle sağım yapınca daha iyi çıkıyor. Acaba diyorum bide Manuel mi alsam?
Bizde de hiç düzen yok canım düzen kurmaya cesaretimde yok vallahi akşam 11-12 den önce uyumuyor sağlıklı değil diyorlar ama yapabilecek hiçbişeyim yok keyfine göre hareket ediyoruz bizdeeA Aylinlibaltasar teşekkür ederim.
Ayakta salladık, kucakta salladık, emzirdik, evde gezdirdik olmadı. 30-40 dk ağladı, sonra yine emerek uyudu
Max 1:45 dk falan ayakta kalıyor. Akşamüstü 5:20 gibi uyandı son uykudan, 7:30’a 2 saati geçti. Herhalde ondan oldu. Ama babasını görünce çok keyiflendi, ne bileyim ben. Bir de öyle bir saatte uyanıyor ki, ne araya bir uyku daha sokabiliyorum, ne de erken yatırabiliyorum, iyice 5’te kalkarız yoksa
Yoruldum şu uyku matematiğindenbir bilen istyorum
Aynen şimdilik sadece bakmakla yetiniyorlar bana 4. Aya girdiğimizde tutucaklar gibi geliyor.Sıra ayakalara geliyor demekkio yüzden iki gündür sürekli tek bir ayağını kaldırıyor ona bakıp duruyor hala tutmaya çalışmadi ama herhalde onuda bir kaç güne yapar
Bunu benim kızım uyuyamadığı zaman yapıyor. Emerek uyumaktan başka yol bilmiyor asla uyutamıyoruz. Ama uykusu geldi ve uyuyamadi ise (ki bu uyku gerilemesi bizi mahvetti 1 haftadir gunduz uykusuna geçişler cok zor)zaten ağlıyor memeye egince daha da ağlıyor yırtınır gibi. Meme reddi değil bence çünkü 20 dk bile uyusa uyanıp guzelce emiyor. Ben kaldırıyorum gezdiriyorum tekrar tekrar deniyorum ninni söylüyorum bi seferinde tutuyor ve uykuya dalıyor
Merve önermişti sanırım youtube a pedagoglarin önerdiği ninni yazınca çıkıyor 5 saatlik bisey biz onu açıyoruz onu duyunca birden ağlamayı kesip emdigi ve uykuya gectigi cok oldu en azından deneyin
Bunu eşim de söyledi. Ama uyanmıyor hiç o saatten sonra, emip uyumaya devam ediyor. Hem bana biraz vakit kalması (artık kalmıyor tabi de) hoşuma gidiyor, hem de uyuyacak çocuğu kaldıracağız diye düşünüyorum. Gece 11 saat uyku da normal dedikleri için hiç bozmak istemedim açıkçası.Peki hiç 7 8 gibi şekerleme yaptırıp 10 11 gibi uyutmaya denedin mi
Yatağa bırakıp odadan çıkmakBizim artık rutinimiz oldu bu müzik. Odaya geçip bu müziği açıyorum ve emzirmeye başlıyorum. Sakinleşiyor ve emerken uyuyor.
Bugün bizim de saatlerimiz ve emme düzenimiz şaştı. Gündüz çok az emdi, saat 6 gibi bir başladı sanırım 1 saat sürdü emmesi. Belki de daha fazla. Sadece süt değil iliğimi emdi mübarek. Tabi uyuyarak emiyor. Hem karnı doymuş hem de uykusunu almış oldu. Banyo ettirdim uyku saati geçmesin diye. 21:00 gibi odaya geçtik emmiyor. Karnı şiş. Başka türlü uyumayı da bilmiyor. Müzik açık, ağzına emzik verip kucağımda hafif hafif salladım. Mayışınca yatağımıza bırakıp odadan çıktım. Uyumuş çok şükür. Bu gece erken acıkıp, daha sık uyanabilir tabi.
Ne zaman denemeyi düşünüyorsun? Bir seminere katılacağım, varsa aklında bir şey fırsat bulursam sorabilirimSezen ketenci oyu takip ediyordum ama uyku videolarını izlememiştim. Sanırım bizde işler çığırından çıkmaya başladı. Ağlamadığı kadar ağlıyor bebeğim artıkgündüzleri sadece 3-4 defa yarım saat uyuyor. Bu yöntemi uygulamaya çalışacağım. Sen ne düşünüyorsun?
Bunu da bu akşam deneyeceğim. Ne güzel olurdu alsaBelki benimki gibi süt gelsin istemiyordur emzik dene bak 3 4 gündür alıyor birden aldı şaşırdık.
Ee geceniz nasıl geçtiBunu da bu akşam deneyeceğim. Ne güzel olurdu alsa
İstanbula geri dönünce, hatta bir de taşınma telaşımız var belki ondan sonraNe zaman denemeyi düşünüyorsun? Bir seminere katılacağım, varsa aklında bir şey fırsat bulursam sorabilirim
Siz şimdi emzikle her şeyi çözdünüz mü?Ee geceniz nasıl geçti
Yok yaSiz şimdi emzikle her şeyi çözdünüz mü?
Çözmenize sevindim ya. Annem de 3 gündür yatırıyor uyuyunca. Ben beceremiyordum heraldeYok yaama Uykuya dalarken işte memede bir ağlaması vardı. Emziği verince susuyor. İlk biraz emzirmeyi deniyorum uykusu gelince hiç emmiyor ama bunu yine de hadi rutinin bir parçası olsun diye yapıyorum. Sonra kucağıma alıp emzik veriyorum o sırada o beni bızıklamaya başlıyor yüzüm gözüm burnum ağzım. Mayışıyor. Sonra anakucağı. Anakucağında ağlarsa yine kucak böyle gidiyor. Benim derdim zaten uyutmak diildi. Yatıramamaktı. Anakucağı küçülümce de sallanan bir beşik alacağım. Bizim hatamız evde sallanan hiçbir şey yoktu. İnat ettik eşimle büyüğü çok salladık diye bunu alıştırmayacapız dedik kucakta da acayip zevkliydi zaten yenidoğan nerene koyarsan koy uyuyor ama yatıramama işi çok kötü oldu. 5 saat yerimden kalkmadığım olmuştu artık. Gece çok kalkıyor tabii ama ben onu sorun etmiyorum. Çözülen şey sadece ağlamıyor uykuya geçerken
Bu dönem için o saatlerde yatması normal diyen de var, yeterli uyku aldığında kaçta uyursa uyusun diyen de. Bebiş mutluysa çok dert değil bence.Bizde de hiç düzen yok canım düzen kurmaya cesaretimde yok vallahi akşam 11-12 den önce uyumuyor sağlıklı değil diyorlar ama yapabilecek hiçbişeyim yok keyfine göre hareket ediyoruz bizdee
Nasıl yapıyorÇözmenize sevindim ya. Annem de 3 gündür yatırıyor uyuyunca. Ben beceremiyordum heraldeya da yalan söylüyormuşum meğer
Ah ah uyutmak bizde büyük sorun son günlerde öyle yıprandım ki uyutmaya çalışasım bile yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?