2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Arkadaşlar bebeğiniz dönmeye başladı mı? Benim kızım daha dönmüyor. Kendim destekle döndürmeye çalışıyorum ama hiç çaba istek yok. Normal mi bu durum
Benimki de geçen gece uyurken döndü ama başı yukarıda olduğu için kolay oldu bence. Onun haricinde dönmüyor. Ben karın üstü egzersizi biraz ihmal ettim, uyku kriziyle geçiyor hep. Biraz ona bağlıyorum. Yerde halıya atıp serbest bırakmak gerek gibi geliyor.

Bir döngüyü tamamlayamayınca felaket uykusu oluyor ama anlamadığım şey herkeste mi 45 dk? Bir sürü şey okudum, malum , ama başka yerlerde görmedim onu. 30-45 dk arası sürebiliyor benim anladığım kadarıyla bir döngü. Yani tamamlayıp uyanıyor olabilir, bence çok dert etme. Benim derdim biraz daha ağlayarak uyanması ve sonra tekrar uyuyana kadar mutsuz ve sinirli olması. Kanguru işe yarıyor ama zor iş. O sensörden bizimkinin popoda da var, uykusu derin değilse sürekli ayakta hareket etmem gerekiyor
Ben de öyle 1,5-2 saatte bi kalkıp duruyoruz. Sabah 4-5 ten sonra hatta daha da sık kalkıyoruz
2 saati biz pek görmedik ama aynı bizim de, ilk yatışta yarım saat, sonra 1,5 saatlere çıkıyor ve sabaha karşı tekrar yarım saatler. Yanıma aldığım için ben de pek anlamıyorum artık. Ama meme pozisyonu önemli, yoksa hep birlikte uyanıyoruz

Arkadaşlar bebeğiniz dönmeye başladı mı? Benim kızım daha dönmüyor. Kendim destekle döndürmeye çalışıyorum ama hiç çaba istek yok. Normal mi bu durum
Benimki dönüyor, artık göbek üstünde hareket de ediyor. Ben yüzüstü pozisyonda çok tutuyordum henüz dönemezken de. Ama bebeğim çok hareketli bir bebek, kucağımda bile pek durmak istemiyor. Sürekli kendini atmaya çalışıyor, dönmeye çalışıyor falan, biraz mizaç bence. Bol bol yüzüstü egzersiz yaptır, ayna ve hışırtılı kumaş kitap çok ilgisini çekiyor ve o sayede uzun duruyor. Bir de elini tutarak döndür, ben çok yaptım öyle. Veya kol bacak pozisyonlarını düzelt, yavaşça öğreniyor onu da. Yanına yatıp konuşabilirsin, oyuncaklarını sallayabilirsin falan, sonra elini tutup döndürebilirsin, biraz motivasyon olur Dönmeye başlar yakında, hiç dert etme. Azıcık rahatına düşkün olabilir
Yine de içine sinmezse kontrole gittiğinde konuşursun doktorunla.

Odasına bir battaniye serdim ve saldım gitti. Orada bırakıyorum, takılıyor yarım saat falan kendi kendine. Yorulunca ağlıyor zaten gidip oynaşıyorum hemen bence de at yere takılsın. Etrafına oyuncaklar koyarsan, zamanla onlara ulaşmaya çalışıyor, o da baya iyi geliştiriyor

Regl döneminde süt biraz azalabilirmis diye okumuştum

Ben felaket uykusuna uğraşıp 50 dk ya çıkarmıştım ama şimdi gene başa döndü 30da uyanıyor dakikasında müdahale etmek lazım başında bekliyorum şimdi 30 olacak diye yani uğraşmak sonuç veriyor gerçekten de. Hattta ben 50ye varınca uzatmıyordum artık

Benimkide bana göre sanırım sabah 9.30 10 da uyanıyor sağolsun uykumu alayım diye bekliyor yok valla canım biz takıyoruz gözünün içine baktıkça daha da zorlaşıyor çocuklar hissedermiş gibi davranıyor. Eskiden kaç dk uyuduğumuzu çok taktıklarını düşünmüyorum açıkçası bi arkadaşım dayanamayıp uyku eğitimi aldı bebeği için vee ağlatmadan uyutuyorum diye gelip 55 dk uyuması için ağlatmış ee bebe yorgun düşüp uyumuş tabiki de deli olup çıkacaz kız bu gidişle salacam artık valla yeter

Bizim de çok mutsuz uyanıyor, daha kalkar kalkmaz ee ee diyor. Bazen uykusuzluktan sanırım emerken ağlamaya başlıyor. O yüzden çok dert ettim

Uyumadığında mutsuz oluyor yıpranıyor yoksa dert etmezdim. Eskiden uykusu gelirse uyur sanıyordum mesela ama yok uyumuyordu.

3 hafta önce terapiye gittiğimizde kız artık yerde zaman geçirmeye başlasın dedi. Pazar gününden beri de bizimki sola dönüyor, şimdi sağa da yaptırmaya çalışıyorum. İnce bir yorgan serdim üzerinde debeleniyoruz. Sadece biraz teşvik etmek gerekiyor. Bu arada bizimki karın üstü çok güzel gaz çıkarıyor, ama yeni emzirip yatırırsam her şeyi kusuyor.

Ahahaa delilik kabulüm artık. Psikopat gibiyim ya, uyanalı kaç dk geçti, gözünü mu ovdu, niye esnedi yeni uyandı…
Uyku eğitiminde ağlaması da kabulüm, katıla katıla ağlamadığı sürece, mızırdanır gibi ağlayabilir Böyle de ağlıyor çünkü. En azından 3 gün ağlar. Şimdi hemen hemen her gün ağlıyor miniğim. Ağlatmadan uyutuyorum diye gelmesi kötü olmuş tabi, öyle bir şey olabilir mi ya. Desteği yavaş yavaş azaltan yöntemler var, bir ihtimal o olabilir ama o da haftalar sürer. Zaten kanguru gibi bir destek yavaş yavaş azaltılamaz bence
Kuzenimle konuştuk az önce, Almanya’da o, ona da doktor geceleri sen gitme yanına, emzirme demiş 6 aylıkken. 3 gün ağlar en fazla demiş. 4. Gün akşam 7’den sabah 7’ye kadar deliksiz uyudu dedi Bakalım
Bizim de çok mutsuz uyanıyor, daha kalkar kalkmaz ee ee diyor. Bazen uykusuzluktan sanırım emerken ağlamaya başlıyor. O yüzden çok dert ettim
Aynen o iş çok kötü kıyamam ya. Taşınmayı falan bir hallet de, onu da halledersin

Ben yere ayaklar çıplak yatırıyorum (bizim ayaklar hep çıplak gerçi de) ayaklardan destek alarak kendini öne falan itmeye başladı. Çorap olsa kayar diye tahmin ediyorum. O da aklında olsun.

Yazık ya 1 saat çok uzun bir süre

Bunu bağışıklık için de öneriyorlar yavaş yavaş mikroba alışması için yerde kalması iyiymiş

Günaydın doğal içerik derseb ecowell bebek losyonu. Tatlı hafif bir kokusu var. Daha az doğal içerik dersen hipp krem. Kaplumbağa gibi kutusu olan. Onda da organik badem yağı var kokusu daha da güzel bence.
Ayy bakacağımm ikisinede teşekkür ettim
İki kez döndü sadece onuda bilerek mi yaptı emin olamıyorum birde benimki sadece sola döndü sağ kolu daha güçlü geliyor ondan rahat güç alıyor galiba oda kafama takılıyor ..

Sizin bebekleriniz hiç ağlamıyor mu ya dün geceki krizde bile 40 dk falan ağladı ve susturamıyoruz hiçbir şekilde. O yüzden sanırım bu konuya farklı yaklaşıyoruz
Bugün benimki çok ağladı. En son mama verdim öyle duruldu. Kilo alımı da az olduğu için günde 1 kere mama veriyorum. ama kendi kendine bırakmıyorum ağlayınca mutlaka kucağıma alıp ya hikaye anlatıyorum ya oyun oynuyorum onunla. Son çare kucağımda duşa sokup yıkıyorum duşu uzun tutunca iyice gevşiyor bazen duşta emziriyorum her yolu deniyorum anlayacağın
Bu arada ben ağlayınca kendi haline bıraktı sanarak yazdım 1 saat çok uzun diye annesi uyku eğitimi vermeye çalışırken ağlamış diye anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…