- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.181
Eğer linç yetmeyeceksem benimki ağlamıyorSizin bebekleriniz hiç ağlamıyor mu yadün geceki krizde bile 40 dk falan ağladı ve susturamıyoruz hiçbir şekilde. O yüzden sanırım bu konuya farklı yaklaşıyoruz
Banu yaaaaEğer linç yetmeyeceksem benimki ağlamıyor1 ay önce falandı 3 kez akşamları aynı saatte bir geldiler benimkine onun haricinde ac değilse kv kp falan görmediyse ağlamıyor(onlara gidince kucaklarına aldıklarında ağlıyor alışana kadar) benimkinin sadece canı sıkılıyor hep konuşayım oynayayım istiyor ağlamaya başlıyor yanına geliyorum gülüyor sıpa ama senin dediğin gibi krizlerimiz hiç olmadı
Ayakları iteklemeye başladı şu sağa dönüşleri de çalışıp çıkartıcam çorapları. Bizim sol kaslar biraz güçsüz, tek taraftan devam etmesin. Ya dönmesine çok sevindim ama bir yandan da sürekli takipte olmam gerek artık. Öyle koltukta yatakta falan yalnız bırakılmaz.Ben yere ayaklar çıplak yatırıyorum (bizim ayaklar hep çıplak gerçi de) ayaklardan destek alarak kendini öne falan itmeye başladı. Çorap olsa kayar diye tahmin ediyorum. O da aklında olsun.
Oyy kıyamam. Yok canım bir saat bırakayım ağlasın diyebilir miyim hiç. Bazen çok acıkmış oluyor, sabırsızlanıyor ve ağlıyor. Kanguruyu çıkartmak için bırakıyorum, 10 sn ölüm gibi geliyor. Onun için bile kanguruyu tek elle çıkartma yöntemi buldumBugün benimki çok ağladı. En son mama verdim öyle duruldu. Kilo alımı da az olduğu için günde 1 kere mama veriyorum. ama kendi kendine bırakmıyorum ağlayınca mutlaka kucağıma alıp ya hikaye anlatıyorum ya oyun oynuyorum onunla. Son çare kucağımda duşa sokup yıkıyorum duşu uzun tutunca iyice gevşiyor bazen duşta emziriyorum her yolu deniyorum anlayacağın
Bu arada ben ağlayınca kendi haline bıraktı sanarak yazdım 1 saat çok uzun diye annesi uyku eğitimi vermeye çalışırken ağlamış diye anladım
MaşallahEğer linç yetmeyeceksem benimki ağlamıyor1 ay önce falandı 3 kez akşamları aynı saatte bir geldiler benimkine onun haricinde ac değilse kv kp falan görmediyse ağlamıyor(onlara gidince kucaklarına aldıklarında ağlıyor alışana kadar) benimkinin sadece canı sıkılıyor hep konuşayım oynayayım istiyor ağlamaya başlıyor yanına geliyorum gülüyor sıpa ama senin dediğin gibi krizlerimiz hiç olmadı
Bizimki tüyün içinde yılgın bir hayat hikayesi zaten. Bari bağışıklığını yükseltsinBunu bağışıklık için de öneriyorlar yavaş yavaş mikroba alışması için yerde kalması iyiymiş
Benimde öyle valla en çok Ben nazar degdiriyorum bence ama yine de söylüyorum amaaan ne olacak sanki diyorumBanu yaaaabenimki ağlamasa ben yazmaya korkarım çünkü benim miniğe en çok benim nazarım değiyor Maşallah dediğim 40 dk durmuyor şükür
Bizimde uyku düzeni bozuldu 3.aydan sonra ama çok şükür ağlamıyor bir de ağlasa nasıl baş ederim. Benimki de çok sinirli valla. Geçen gün 2 yumruğunu birden ağzına sokmaya çalışıyordu sokamayınca sinirlenip bağırmaya başladıOyy kıyamam. Yok canım bir saat bırakayım ağlasın diyebilir miyim hiç. Bazen çok acıkmış oluyor, sabırsızlanıyor ve ağlıyor. Kanguruyu çıkartmak için bırakıyorum, 10 sn ölüm gibi geliyor. Onun için bile kanguruyu tek elle çıkartma yöntemi buldumUyku eğitiminde de ben hep yanında olup onu bir şekilde sakinleştirmeye çalışırım ama tepki verecek illa diye dedim
Maşallahniye linç edeyim, ne mutlu size İlk aylarda eşim dalga geçerdi benimle, bebeğin ağlaması bile yasak diye 3 aydan sonra çok şey değişti bizde 3 aydan sonra ağlamalar azalır diyorlar bir de, tam tersi. Artık bir şeye sinirlenip ağlıyor parmağında oynatacak bu çocuk bizi
Canım inşallah yoktur öyle bir şey belki derdi başkadır güzel haberler ver. Dönme konusunda da p.tesi sağlık ocağında kontrolü vardı hemşire sordu dönüyor mu diye hayır ama pusetten kendini atmaya çalışıyor dedim. Daha vakti varmış, 4.ayda yarım dönmeye başlarmış siz yine de yüksek yerde yalnız bırakmayın dedi.Kızlar benim bebeğim dönmüyor henüz ya değişik değişik hareketleri var gülüyoruz ama dönme yok. Yüzüstü zaman gecirme olayını pek yapamadim hic sevmiyodu çünkü.. geciktik mi dönme icin?
ama bedeninden tutup ayaklarini yere veya kanepeye degdirince yani ayakta tutunca adım atiyo sıpa bı sağ bi sol yürüyor gibi. Sizinkiler de yapiyo mu?
Bide oğlum epeydir diş derdiyle uğraşıyor yani salya var eli de sürekli ağzında ama iki gündür elleri kulaklarina da gitmeye başladı ve huysuzlugu çok artti. Gece hic uyutmadi beni, mızmızdi sürekli. Diş çıkarma zamani kulaklarda hassasiyet ağrı olabilirmis ama bu iyice dişler kendini gösterdiği zamana yakın, dis etleri kabardıgi zaman olurmus daha cok. Bizimkinde öyle bir belirti yok. Ben de kulak enfeksiyonu mu başlıyor acaba diye doktora götürmeye karar verdim bi baksin da erkenden önlemimizi alalim. İnşallah antibiyotik falan demez
Bizim 4. Ay olmak üzere bakalım insallah gecikmez..Canım inşallah yoktur öyle bir şey belki derdi başkadır güzel haberler ver. Dönme konusunda da p.tesi sağlık ocağında kontrolü vardı hemşire sordu dönüyor mu diye hayır ama pusetten kendini atmaya çalışıyor dedim. Daha vakti varmış, 4.ayda yarım dönmeye başlarmış siz yine de yüksek yerde yalnız bırakmayın dedi.
Ya bende corapsız yatırmak istiyorum ama üşür diye korkuyorum. Gerçi son zamanlarda sabahları hep terlemiş oluyor sırtı ama üstünü de çok tekmeleyip acıyor ne yapacağımı şaşırdım bu konuda.Ben yere ayaklar çıplak yatırıyorum (bizim ayaklar hep çıplak gerçi de) ayaklardan destek alarak kendini öne falan itmeye başladı. Çorap olsa kayar diye tahmin ediyorum. O da aklında olsun.
Canım benimki nefret ediyordu yüzüstü yatmaktan hiç üstelemedim. Düşün koyuyordum yatağa yüz üstü, max 10 saniye sonra krize giriyordu. Bugün koydum gene baya baya durdu demek büyüdükçe geliştirmiş kendini öyle anladım.Kızlar benim bebeğim dönmüyor henüz ya değişik değişik hareketleri var gülüyoruz ama dönme yok. Yüzüstü zaman gecirme olayını pek yapamadim hic sevmiyodu çünkü.. geciktik mi dönme icin?
ama bedeninden tutup ayaklarini yere veya kanepeye degdirince yani ayakta tutunca adım atiyo sıpa bı sağ bi sol yürüyor gibi. Sizinkiler de yapiyo mu?
Bide oğlum epeydir diş derdiyle uğraşıyor yani salya var eli de sürekli ağzında ama iki gündür elleri kulaklarina da gitmeye başladı ve huysuzlugu çok artti. Gece hic uyutmadi beni, mızmızdi sürekli. Diş çıkarma zamani kulaklarda hassasiyet ağrı olabilirmis ama bu iyice dişler kendini gösterdiği zamana yakın, dis etleri kabardıgi zaman olurmus daha cok. Bizimkinde öyle bir belirti yok. Ben de kulak enfeksiyonu mu başlıyor acaba diye doktora götürmeye karar verdim bi baksin da erkenden önlemimizi alalim. İnşallah antibiyotik falan demez
Evet bunu ben de arttırmaya çalışayım o kadar verimsiz geçiyor ki günler3 hafta önce terapiye gittiğimizde kız artık yerde zaman geçirmeye başlasın dedi. Pazar gününden beri de bizimki sola dönüyor, şimdi sağa da yaptırmaya çalışıyorum. İnce bir yorgan serdim üzerinde debeleniyoruz. Sadece biraz teşvik etmek gerekiyor. Bu arada bizimki karın üstü çok güzel gaz çıkarıyor, ama yeni emzirip yatırırsam her şeyi kusuyor.
Evet karın üstünü bende ihmal ettim. Bi kaç defa denedim ama ağlayınca zorlamayım diye düşündüm. Biraz daha deneyim bakalımBenimki de geçen gece uyurken döndü ama başı yukarıda olduğu için kolay oldu bence. Onun haricinde dönmüyor. Ben karın üstü egzersizi biraz ihmal ettim, uyku kriziyle geçiyor hep. Biraz ona bağlıyorum. Yerde halıya atıp serbest bırakmak gerek gibi geliyor.
Kızım da çok hareketli ama galiba ben yeterince yüzüstü durdurmadımBenimki dönüyor, artık göbek üstünde hareket de ediyor. Ben yüzüstü pozisyonda çok tutuyordum henüz dönemezken de. Ama bebeğim çok hareketli bir bebek, kucağımda bile pek durmak istemiyor. Sürekli kendini atmaya çalışıyor, dönmeye çalışıyor falan, biraz mizaç bence. Bol bol yüzüstü egzersiz yaptır, ayna ve hışırtılı kumaş kitap çok ilgisini çekiyor ve o sayede uzun duruyor. Bir de elini tutarak döndür, ben çok yaptım öyle. Veya kol bacak pozisyonlarını düzelt, yavaşça öğreniyor onu da. Yanına yatıp konuşabilirsin, oyuncaklarını sallayabilirsin falan, sonra elini tutup döndürebilirsin, biraz motivasyon olurDönmeye başlar yakında, hiç dert etme. Azıcık rahatına düşkün olabilir
Yine de içine sinmezse kontrole gittiğinde konuşursun doktorunla.
Biraz da güçle alakalı değil mi? Kilo alması sınırda ilerliyor hep. Acaba bu etkiler mi diye düşünüyorumAyy bakacağımm ikisinede teşekkür ettim
İki kez döndü sadece onuda bilerek mi yaptı emin olamıyorumbirde benimki sadece sola döndü sağ kolu daha güçlü geliyor ondan rahat güç alıyor galiba oda kafama takılıyor ..
Benim kızım da dönmüyor ve bende endişe ettim ama ancadır belki. Bugün tam 4 ay doldu. 2.aydan beri salyası var kızımın. Elleri hep ağzında. Bugün çıngırak oynarken ağzına alamadığı için sinirlendi. Acaba diş mi gelecek diye düşündüm bende.Kızlar benim bebeğim dönmüyor henüz ya değişik değişik hareketleri var gülüyoruz ama dönme yok. Yüzüstü zaman gecirme olayını pek yapamadim hic sevmiyodu çünkü.. geciktik mi dönme icin?
Salı günü 4.ay aşısını yapan hemşire dönüyor mu diye sordu bana da. Hayır deyince dönme zamanları yüksekte bırakma dedi.Canım inşallah yoktur öyle bir şey belki derdi başkadır güzel haberler ver. Dönme konusunda da p.tesi sağlık ocağında kontrolü vardı hemşire sordu dönüyor mu diye hayır ama pusetten kendini atmaya çalışıyor dedim. Daha vakti varmış, 4.ayda yarım dönmeye başlarmış siz yine de yüksek yerde yalnız bırakmayın dedi.
Ya maşallahYa bende corapsız yatırmak istiyorum ama üşür diye korkuyorum. Gerçi son zamanlarda sabahları hep terlemiş oluyor sırtı ama üstünü de çok tekmeleyip acıyor ne yapacağımı şaşırdım bu konuda.
Buyrunuz benim sıpa
Sabırla bekleyelim o zamanKızlar dönme ile alakalı olarak ben araştırmıştım genel olarak 4. Ay civarı başlanması bekleniyor ama 6. Aya kadar olmaması da normal karşılanıyor. Karın üstü vakit bolca öneriliyor. Ve önce karından sırt üstü dönüyorlarmış. Ve tek tarafa dönmeleri de normalmiş zamanla 2 tarafa da dönmeyi öğreniyorlarmış
Biz de gece uykusunda kundak yapıyoruz gündüz böyle bırakıyorum alışsın kundaksız uyumaya diyeEvet karın üstünü bende ihmal ettim. Bi kaç defa denedim ama ağlayınca zorlamayım diye düşündüm. Biraz daha deneyim bakalım
Kızım da çok hareketli ama galiba ben yeterince yüzüstü durdurmadımbiraz da rahatına düşkün bir bebek gibi sanki
Biraz da güçle alakalı değil mi? Kilo alması sınırda ilerliyor hep. Acaba bu etkiler mi diye düşünüyorum
Benim kızım da dönmüyor ve bende endişe ettim ama ancadır belki. Bugün tam 4 ay doldu. 2.aydan beri salyası var kızımın. Elleri hep ağzında. Bugün çıngırak oynarken ağzına alamadığı için sinirlendi. Acaba diş mi gelecek diye düşündüm bende.
Salı günü 4.ay aşısını yapan hemşire dönüyor mu diye sordu bana da. Hayır deyince dönme zamanları yüksekte bırakma dedi.
Ya maşallahbende uyuyacağı zaman kundak yapıp üzerini örtüyorum tekrar ama tekmeleri ile ikisini de açıyor
Sabırla bekleyelim o zaman
benim oğluşumda kilolu bir bebek değil.. ama kilosu çok olsaydı da bu sefer kilodan dolayı dönemiyor derdikEvet karın üstünü bende ihmal ettim. Bi kaç defa denedim ama ağlayınca zorlamayım diye düşündüm. Biraz daha deneyim bakalım
Kızım da çok hareketli ama galiba ben yeterince yüzüstü durdurmadımbiraz da rahatına düşkün bir bebek gibi sanki
Biraz da güçle alakalı değil mi? Kilo alması sınırda ilerliyor hep. Acaba bu etkiler mi diye düşünüyorum
Benim kızım da dönmüyor ve bende endişe ettim ama ancadır belki. Bugün tam 4 ay doldu. 2.aydan beri salyası var kızımın. Elleri hep ağzında. Bugün çıngırak oynarken ağzına alamadığı için sinirlendi. Acaba diş mi gelecek diye düşündüm bende.
Salı günü 4.ay aşısını yapan hemşire dönüyor mu diye sordu bana da. Hayır deyince dönme zamanları yüksekte bırakma dedi.
Ya maşallahbende uyuyacağı zaman kundak yapıp üzerini örtüyorum tekrar ama tekmeleri ile ikisini de açıyor
Sabırla bekleyelim o zaman
Çok teşekkür ederim aslında her çocuğun herşeyi aynı zamanda yapmayacagini robot gibi tek tip olmadığını bildiğim halde bı an neden acaba derken buldum kendimiCanım benimki nefret ediyordu yüzüstü yatmaktan hiç üstelemedim. Düşün koyuyordum yatağa yüz üstü, max 10 saniye sonra krize giriyordu. Bugün koydum gene baya baya durdu demek büyüdükçe geliştirmiş kendini öyle anladım.
Bir de bizimki de hala dönemiyor kendini hazır hissedince onu da yapmaya başlar. Bu ilerleyen zamanlarda yürümek ve konuşmak için de aynı olacak. Geç kalmak diye bir şey yok her çocuğun fıtratı hikayesi gelişimi kendine özel.
Son olarak kulak enfeksiyonundan çok çekmiş bir anne olarak Söylüyorum çok kötü ateş yapar ve çocuk ağlamaktan krize girer. Mutlaka soğuk ve kirli su etkiler havuz gibi mesela. Bebekler kulaklarına ellerini çok sık götürürler Uykuları gelince. büyüdükçe de kulak hizasındaki saçlarını çekmeye başlarlar. Yine uykuluyken.
Endişelenme ama aklın kalmasın İçine sinsin diye yine de Dr görün istersen
Kucakta duşa sokma işini nasıl yapıyorsun? Biraz detay olacak ama çıkınca nasıl kurulanıyorsunuz meselaBugün benimki çok ağladı. En son mama verdim öyle duruldu. Kilo alımı da az olduğu için günde 1 kere mama veriyorum. ama kendi kendine bırakmıyorum ağlayınca mutlaka kucağıma alıp ya hikaye anlatıyorum ya oyun oynuyorum onunla. Son çare kucağımda duşa sokup yıkıyorum duşu uzun tutunca iyice gevşiyor bazen duşta emziriyorum her yolu deniyorum anlayacağın
Bu arada ben ağlayınca kendi haline bıraktı sanarak yazdım 1 saat çok uzun diye annesi uyku eğitimi vermeye çalışırken ağlamış diye anladım
Oyy maşallahYa bende corapsız yatırmak istiyorum ama üşür diye korkuyorum. Gerçi son zamanlarda sabahları hep terlemiş oluyor sırtı ama üstünü de çok tekmeleyip acıyor ne yapacağımı şaşırdım bu konuda.
Buyrunuz benim sıpa
Bizde de sağ kol daha güçlü. Önce hep sola dönüyordu, sonra bir ara taktı hep sağa doğru döndü. Şimdi dönebiliyor iki tarafa da. Ben de sağa doğru elini tutup döndürüyordum. Merak etme ama zaten uğraşıyorlar. Yüzüstü pozisyonda da mesela sağ kol dümdüz oluyor ama sol kolu öyle yapamıyor, hep dirsek üzerinde. O yüzden de sadece sola doğru ittirebiliyor kendinibenim oğluşumda kilolu bir bebek değil.. ama kilosu çok olsaydı da bu sefer kilodan dolayı dönemiyor derdik
Böyle düşününce de dönme olayının zayıf olmalarıyla ilgisi yok diye düşünüyorum
Ama benimkisi biraz daha şöyle; sağ kol daha güçlü gibi onun üzerine daha çok kalkıyor gibi ama ikisi de aktif başka bir farklılık görmüyorum. Böyle olanlarda varmışbir ay daha gözlemleyeceğim duruma göre bakacağım. Çünkü zaten yukarıda da bahsetmişler 4 civarı başlıyormuş dönmeler yavaş yavaş biraz daha zaman tanımak lazım sanırım..
Birde ben 40 ından sonra her gün düzenli yüz üstü yatırdım yani evet katkısı olur ama yine de bir vakti var bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?