- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.221
Ay ben bunu yerim yaa
O kadar çok merak ediyordum ki bu konuyu. Birgün ben de inşallahÇok seksi olacakhemen anlatayım
Eşim evdeyse çıkmadan ona veriyorum o hemen kurulayıp bezliyor ben kurulanana kadar.sonra ben hemen giydirip emziriyorum yoksa çok ağlıyor duş sonrası. Yalnızsam havlusunu yatağa Koyuyorum.ben yıkanmıyorum sadece onu Yıkayacak kadar ıslatıyorum saçımı falan Sadece suyla. Çıkarken bornozumu Tek elle giyip onu da göğsüme alıyorum Bornozu üstüne kapatıyorum. Odaya gelince de onu havlusuna yatırıp kuruluyorum. Bebeğin Giydirme işi tamamen bitince kendim giyiniyorum
Biz de etmiyoruz. Başlarda annem kapatıyordu kulağını, sonra doktora sorduk, bir şey olmaz dedi. Biz de saldıkNormalde yıkarken bebişin kulağına su kaçmasın diye dikkat ediyormusun. Biz bebekliğinden beri pek edemedik ya kulaklarını kapatarak tutamadım ben çok fazla. Hâlâ daha yıkarken biraz gidebiliyor hatta bir ara eşim yanlışlıkla direk suratına döktü çocuğun, çocuk neye uğradığını şaşırdıkucağımda yıkamaya cesaret edemiyorum ama siz yazdıkça özeniyorum valla
Testi di mi gördüm canım cvp yazacaktım araya uyku meselesi girdiYok canım elbette orası öyle de ben gündüzleri 2 saate yakın uyusun diye çok çabalıyorum memeden ayıramıyorum bu da gerçekten yıprattı artık beni tuvalete gidemez oldumbu arada alerji için yazdığım mesajı gördün müü
Açıkçası sağlıklı olduktan sonra kilosuymuş boyuymuş takılmıyorum ve hatta hiçte bakmıyorun şu ay ne kadar olmalıymış diyeHanımlar merhabaEkim annesi olmam gerekiyordu ama erken geldi kuşum Eylül annesi oldum ben de. Eylül anneleri daha bilgili olduğu için burda sormak istedim. Bebeğim bugün tam 4 aylık oldu kontrole gittik. 5 kilo 700 gram boyu da 59 cm. Sizce nasıl? Prematüre doğdu kızım boydaşlarını yakaladı dedi doktor ama ben bu persentil işlerini hiç anlamıyorum. Beni bilgilendirir misiniz?
Vardır gibi geliyor bana canım keyfine düşkün çok insan var benim çevremde bile. Hatta bana çok konuşan var kötü alıştırdın çok çekersin diye ama yapacak bişey nasıl mutluysa öyle devammYanında yatman da bir destek aslında. Gece de yanında mısın? Yavaş yavaş uzaklaşmayı deneyebilirsin belki. Sandalye yöntemini bi oku istersen. İki gündür bizde de gece uykusuna geçiş öncesi kriz var. Ataktan herhalde dedim ama bilmiyorumUmarım geçicidir
Ben bir yeri atladım sanırımbebiş süt kokusu almasın, babası, ananesi başka birisi ilgilensin demiş. Ememediği için biraz tepki göstermek için ağlamış ama odada tek başına sabaha kadar ağlamamış. Kıyamam, o yöntemi hala kıllanan yoktur umarım
Allah razı olsunAçıkçası sağlıklı olduktan sonra kilosuymuş boyuymuş takılmıyorum ve hatta hiçte bakmıyorun şu ay ne kadar olmalıymış diyeama şöyle bir hesap yapacak olursak Oğlum 40+3 te doğdu üçüncü ay kontrolünde 5.600 idi kilosu; geçenlerde de evde 6 kilo geldi ben tartınca ve haftaya dolduracağız 4. Ayı yani Senin bebişin erken doğuşunu benimkinin gününü dolduruşunu ele alırsak bence gayet iyi görünüyor kilosu yeter ki sağlıkla büyüsün annesiii
Aynen canım diğer doktor hiçbişey demeden göndermişti mesela bu doktor az kilo almasına çok takıldı ve direk bu testi yaptı ister misiniz diye bile sormadıTesti di mi gördüm canım cvp yazacaktım araya uyku meselesi girdiinşallah belli olur alerjisi. Madem böyle bi test var niye yapmıyor doktorlar diyr de düşünmedim değil
Allah senden de razı olsunAllah razı olsunKesinlikle katılıyorum çok şükür sağlıklı gelişimini iyi gördü. Aslına bakarsan bebeğimde süt alerjisi var o yüzden hayvansal proteinden eksik besleniyorum. Dolayısıyla o da benden sebze meyve ve bakliyat alabiliyor. Biraz o yüzden de düşük olabilir kilosu. Sağlıklı olsun da ne yapalım
Bence çok iyi. Benim bebeğimde 37+5 de doğdu. 2. 790 idi kilosu. Bugün tam 4 aylık oldu. Salı günü aşı yapıldı ve orda 5.250 geldi kilosu. Bu ay sadece 500gr almış. Az alıyor. Ben çok üzülüyorum. Bu ay bide meme reddi ile uğraşıyoruz. Uyku harici almıyor. Mama veriyorum kaşıkla hep. Ona rağmen az almış. Ama sağlıklı olsun da diyorum artıkHanımlar merhabaEkim annesi olmam gerekiyordu ama erken geldi kuşum Eylül annesi oldum ben de. Eylül anneleri daha bilgili olduğu için burda sormak istedim. Bebeğim bugün tam 4 aylık oldu kontrole gittik. 5 kilo 700 gram boyu da 59 cm. Sizce nasıl? Prematüre doğdu kızım boydaşlarını yakaladı dedi doktor ama ben bu persentil işlerini hiç anlamıyorum. Beni bilgilendirir misiniz?
Teşekkür ederim bende denemek istiyorum biraz daha büyüsün de öyle alıştırayım diyorum. Kıyamam ben ona uslansın da yormasın annesiniBiz de etmiyoruz. Başlarda annem kapatıyordu kulağını, sonra doktora sorduk, bir şey olmaz dedi. Biz de saldıkEşim duşakabinde yere oturup kızımı kucağına alıyor, ben de sabunluyorum. Kucakta duşun altına girmeyi denemedik ama mantıklı geldi bana. Bugün kıpır kupır bir saniye durmadı, çok zorlandık
Demekki zamanımız varBenimki de dönmüyor kendi kendine. Benim çabamla inat etmezse dönüyor
O zaman sıkıntı yapmama gerek yok. Teşekkür ederimbenim oğluşumda kilolu bir bebek değil.. ama kilosu çok olsaydı da bu sefer kilodan dolayı dönemiyor derdik
Böyle düşününce de dönme olayının zayıf olmalarıyla ilgisi yok diye düşünüyorum
Ama benimkisi biraz daha şöyle; sağ kol daha güçlü gibi onun üzerine daha çok kalkıyor gibi ama ikisi de aktif başka bir farklılık görmüyorum. Böyle olanlarda varmışbir ay daha gözlemleyeceğim duruma göre bakacağım. Çünkü zaten yukarıda da bahsetmişler 4 civarı başlıyormuş dönmeler yavaş yavaş biraz daha zaman tanımak lazım sanırım..
Birde ben 40 ından sonra her gün düzenli yüz üstü yatırdım yani evet katkısı olur ama yine de bir vakti var bence
Benim de 36+2 de doğdu. Meme reddi çok şükür yaşamadık ama 4.ayda oluyomuş diye okudum. Uzmanlar aman memeden kesmeyin ısrarla vermeye devam edin red olayı geçici diyorlar. Bizim de başlar gibi oldu ayakta emziriyodum yatarak emmeye alıştı 1 haftadır. Yatarak maşallah çok güzel emiyor artık kucakta emmiyo. Artık Gittiğim yerde yatıcam emzirmek içinBence çok iyi. Benim bebeğimde 37+5 de doğdu. 2. 790 idi kilosu. Bugün tam 4 aylık oldu. Salı günü aşı yapıldı ve orda 5.250 geldi kilosu. Bu ay sadece 500gr almış. Az alıyor. Ben çok üzülüyorum. Bu ay bide meme reddi ile uğraşıyoruz. Uyku harici almıyor. Mama veriyorum kaşıkla hep. Ona rağmen az almış. Ama sağlıklı olsun da diyorum artık
Son 1 haftadır yere ince bir yorgan serip yatırıyorum. UmutluyumDemekki zamanımız var
Oo iyi çözüm yolu bulman. Benim doğduğundan beri tek meme alıyor zaten. Onu da reddetmeye başladı. Yatarak beceremedim bi türlü denedim amaBenim de 36+2 de doğdu. Meme reddi çok şükür yaşamadık ama 4.ayda oluyomuş diye okudum. Uzmanlar aman memeden kesmeyin ısrarla vermeye devam edin red olayı geçici diyorlar. Bizim de başlar gibi oldu ayakta emziriyodum yatarak emmeye alıştı 1 haftadır. Yatarak maşallah çok güzel emiyor artık kucakta emmiyo. Artık Gittiğim yerde yatıcam emzirmek için
Oyun halısı dışında dönmüyorArkadaşlar bebeğiniz dönmeye başladı mı? Benim kızım daha dönmüyor. Kendim destekle döndürmeye çalışıyorum ama hiç çaba istek yok. Normal mi bu durum
Böyle okuyunca kızımı rahat bırakmıyorum gibi geliyor. Oyun halısında iken bile başını bekliyorum. Zaten çok uzun süre duran bir bebek değil ama ben çok sıkıyorum sanki. Galiba eşim haklı. Oluruna bırakmıyorumOyun halısı dışında dönmüyoroyun halısındayken hayvanlara ulaşmaya çalıştığı için dönüyo hatta bi kere nasıl yaptıysa halının dışına çıkmıştı çok şaşırmıştım. Ben iş yaparken çıkmış. Kendi istemediği sürece asla dönmüyor.
Ben de beceremiyodum çok zorlandım başta. Rahatsız bi pozisyon diyodum saçmalama en rahatı diyorlardı kan ter oluyodum yatarak emzircem diye sonra alıştım. Kızım alıştı daha doğrusu ama otururken emmiyoOo iyi çözüm yolu bulman. Benim doğduğundan beri tek meme alıyor zaten. Onu da reddetmeye başladı. Yatarak beceremedim bi türlü denedim ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?