- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.261
Çok çok geçmiş olsun.Ben dediğim gibi yeğenlerimden idmanlıyım hele büyüğü varyaaaa bağırsak kanamasından hastaneye yattı çok ağırdı. Ben 1 aylıkken mukuslu kakadan işkillendim e reflüsü vardı. Bunlar tek başına yetmez dedi doktor 3 aylıkken 2 kere akciğer enfeksiyonu geçirmiş olması beni harekete geçirdi. Ben 2 aylıkken başladım gerçi diyete hayvansal proteini kafama göre kestim doktor kan görmeden diyet yapma dese de.. kan görmek çocuğu yıpratır diye korktum ağrısız nasıl geçiririm ilk 4-5 ayını diye diyet yaptım. Maşallah diyeyim benim bebeğimin ağladığı günler sayılıdır. Bunda diyetin etkisi çok büyük çünkü bebeğimin derdi olmuyo onu yoran. Alerji için diyete geç başlamak geçme süresini uzatır o kadar. 2 yaşında yön değiştiriyor. Bugün doktorum alerjik bünyede alerji asla geçmez hayatı boyunca devam eder sadece yön değiştirir genelde solunum olur dedi. Şaşırmadık eşim ve ben de alerjiğiz
Gerçi o da doğru canım bak bunu düşünmemiştimBen de öyle oldım biraz uyku uyutma yöntemimin de katkısı var tabiyok yok almayız o zaman da peşlerinden koşmaya başlarız heralde
Tabi canım kesinlikle Allah beterinden korusun melekleriÇünkü alerji genetikne yapalım Allah beterinden saklasın. Ben bebeğimi biraz bekledim hemen olmadı o yüzden alerjiymiş bilmem neymiş dermansız dert olmasın da şikayetçi hiç değilim
Acıkıyor ama tepki yok dediğin gibi. Ben evdeysek sık sık emzirmeye çalışıyorum, belki de bu kadar sık emmek istemiyor gibi düşünüyorum. Şu kadar saatte bir gibi bir düzenimiz yok çünkü. Acıkmıyor mu acaba? Kafam çok karışık, o reddettikce iyice karışıyor. Kızıma yetiyor da bana yetmiyor sanki.Az emme işi bende de tedirginlik yarattı. Bakıyorum acıkmış ama hiç tepki yok. Memeye yaklaşınca kafa hemen sallanıyor da öyle anlıyorum. Artık ondan beklemeden nen teklif edicem. Bazen de inadına uzun uzun tutuyor. Bırakıp bırakıp alıyor (kendini uyutmaya çalışıyor heralde diyorum o zamanlarda) heralde yaygın bu durum
Doktora sorunca cevabına beni de etiketlersen sevinirim.Bu dönem çok daha güçlü emiyorlar. Ben de bazen emmedi diye düşünüyordum fakat sonra sağınca gördüm ki tüm sütü bitirmiş. Doymasa anlamaman mümkün değil, çok ağlar. Kafana takma bence onu. Yine de ben de emin olamazsam 1-2 gün sağıyorum emdikten sonra, hemen artıyor süt. Fakat sonra bebeğim kusmaya başladı, obur durmak bilmediği içinüzüldüm sonradan
İkinci sorun için, bir sorun olacağını ben hiç düşünmemiştim. Ben biraz bol sürüyorum kremi, pişikler geçip geçip tekrar geliyor çünküpazartesi doktora gideceğiz, bir sorayım.
Maalesef yön değiştirir genelde solunum olur dedi doktor bugün. Ben de bilmiyordum ama şöyle bi düşününce ben bebekken o kadar çok ağlarmışım ki komşular gelirmiş her gün. Annem ip gibi kusardın hep diyo yani ciddi oranda reflüm varmış ve kolikmişim o yüzden vaha vaha ağlarmışım. Alerjim varmış yani ama bilmiyo ki ne bilsin. Şimdi de bünyem alerjik her mevsim geçişinde her yerim tıkanırÇok çok geçmiş olsun.yani besin alerjisi gidecek yerini başka alerjiye mi bırakacak? Eşimde de polen alerjisi var mesela. Bende küçükken deride döküntüler olırdu. Hoş güneş alerjim devam ediyor. Üzücü bunu söylememişlerdi. Umarım geçer tamamen ya bie umut.
Diyet yapmayı gereksiz bulan da bi kesim doktor var. Kime güveneceğimi bilememiştim. Geciktiriyorsa keşke erken başlasaymışım diyete
Kaç saat arayla teklif ediyorsun? Ben 1,5-2 gibi artık. Eskiden 1 saati zor ederdikAcıkıyor ama tepki yok dediğin gibi. Ben evdeysek sık sık emzirmeye çalışıyorum, belki de bu kadar sık emmek istemiyor gibi düşünüyorum. Şu kadar saatte bir gibi bir düzenimiz yok çünkü. Acıkmıyor mu acaba? Kafam çok karışık, o reddettikce iyice karışıyor. Kızıma yetiyor da bana yetmiyor sanki.
Diyet yapmayı gereksiz bulan doktor kesimi için de şöyle düşünüyorum. Bebeğe eziyet olmaz mı sence yaÇok çok geçmiş olsun.yani besin alerjisi gidecek yerini başka alerjiye mi bırakacak? Eşimde de polen alerjisi var mesela. Bende küçükken deride döküntüler olırdu. Hoş güneş alerjim devam ediyor. Üzücü bunu söylememişlerdi. Umarım geçer tamamen ya bie umut.
Diyet yapmayı gereksiz bulan da bi kesim doktor var. Kime güveneceğimi bilememiştim. Geciktiriyorsa keşke erken başlasaymışım diyete
Biz 3-4 saate çıktık ya. Az mı emziryorum acaba çocuğuKaç saat arayla teklif ediyorsun? Ben 1,5-2 gibi artık. Eskiden 1 saati zor ederdik
Ben çok dikkat etmiyorum cnm ama tuttuğum pozisyon gereği de su Kaçmıyor Sadece dediğin gibi birden yüzüne su gelirse panikleyip sıçrıyor o sırada olursa olur. Bence de dene kucağında suya Gir. Çok keyifliNormalde yıkarken bebişin kulağına su kaçmasın diye dikkat ediyormusun. Biz bebekliğinden beri pek edemedik ya kulaklarını kapatarak tutamadım ben çok fazla. Hâlâ daha yıkarken biraz gidebiliyor hatta bir ara eşim yanlışlıkla direk suratına döktü çocuğun, çocuk neye uğradığını şaşırdıkucağımda yıkamaya cesaret edemiyorum ama siz yazdıkça özeniyorum valla
Tabi ilk denemede sen de sadece ıslanırsın şampuan falan girişmezsin. Hemen beBekle bir çıkar onunla ilgilenirsin. Ama inanki denemeye değerO kadar çok merak ediyordum ki bu konuyu. Birgün ben de inşallahEşim evdeyken denemeyi hiç düşünmemiştim. Bezleyemez ama en azından havluya sarabilir diye tahmin ediyorum
Minicik sür eğer şüphe ediyorsan ben üst kısma sürmemeye gayret ediyorum en çok popo bölgesine zaten günde 3-4 kere sıcak suyla yıkadığım için üste sürmeye gerek kalmıyorArkadaşlar size bir şey danışacağım.
Birincisi, bu sıralar hemen hemen hepimiz emzirmekte zorlanıyor gibiyiz. Bu durum benim psikoljimi de bozdu sanırım. Akşam eşime, bu sıralar az emiyor diye dertleniyordum. "Daha dün 1 saat emdi dememiş miydin?" dedi. Haklı, dün akşam emmeyi bir türlü bırakmamıştı. Emmek için direniyor ya, hep o durumu hatırlayıp emmiyor, karnı aç gibi hissediyorum. Siz de böyle hissediyor musunuz?
Ikincisi ise, sevgili kız bebek anneleri
Bebeğimin altını temizlerken her zaman olmasa da pişik kremi sürüyorum, bu iç kısımlarda kalıntı gibi kalıyor bazen. Kremi çok az sürüp yediriyorum da. Temizleme pamuğu ile detaylıca siliyorum ama ufak ufak kalıyor o kalıntı. Hâlâ tedirgin oluyorum vajenden içeri o kalıntı girer de iltihap falan olur mu diye. Umarım anlatabilmişimdir sıkıntımı. Sizin bebeklerde o dudak içleri de kremli gibi kalıyor mu? Ben mi beceremiyorum acaba?
Ay evet gecede yanımzda ben simdilik cok umursamıyorum. Babamızında bi şikayeti yok. Ya biz geç anne baba olduk o yüzden şikayetlerimiyoruz pek sadece endişe ediyoruz. Ben şuan için yasaklardan dolayı çalışamıyorum benimkide sürekli evden çalışıyor. O yüzden bizi pek engellemiyor aslında ama kalıcı olursa bu durum alışkanlık yapacak diye endişeliyim. 8 aylık oluncada böyle devam ederse kötü.Yanında yatman da bir destek aslında. Gece de yanında mısın? Yavaş yavaş uzaklaşmayı deneyebilirsin belki. Sandalye yöntemini bi oku istersen. İki gündür bizde de gece uykusuna geçiş öncesi kriz var. Ataktan herhalde dedim ama bilmiyorumUmarım geçicidir
Ben bir yeri atladım sanırımbebiş süt kokusu almasın, babası, ananesi başka birisi ilgilensin demiş. Ememediği için biraz tepki göstermek için ağlamış ama odada tek başına sabaha kadar ağlamamış. Kıyamam, o yöntemi hala kıllanan yoktur umarım
Aynı doldurduğundan beri babasıyla birlikte her akşam duşa giriyorlar. Haftada 1-2 bende vucudunu lifliyorum babası tutuyor duşta. Çok seviyor kahkaha atıyor çıkarken ağlıyorNormalde yıkarken bebişin kulağına su kaçmasın diye dikkat ediyormusun. Biz bebekliğinden beri pek edemedik ya kulaklarını kapatarak tutamadım ben çok fazla. Hâlâ daha yıkarken biraz gidebiliyor hatta bir ara eşim yanlışlıkla direk suratına döktü çocuğun, çocuk neye uğradığını şaşırdıkucağımda yıkamaya cesaret edemiyorum ama siz yazdıkça özeniyorum valla
Mustela kullanıyorum çok memnunum kızarıkları falan hemen geçiriyor yüzünü tırnağıyla çiziyor bazen mustelayı sürünce çabuk geçiyorKızlaaar günaydınbebişlerin yüzü için hangi nemlendiriciyi kullanıyorsunuz? Güzel kokulu bir nemlendirici olursa daha iyi olur
Bunu ben de okudun, alerjiye yürür diyorlar özellikle astıma doğru. Diyete devam etmemin tek sebebi bu aslında. Bende geniz akıntısı var, ne zaman kan versem eos hep bi tık yüksek çıkar ama hiç alerji testi yaptırmadım evde kediler var onlardandır diye geçiştirdim, eşimde de penisilin alerjisi var. Yanlış hatırlamıyorsam deride egzama yapan besinler için kalıcı olma ihtimali yüksek, bağırsak etkili olanlara da 1 yaşına kadar geçer dedi Ahmet Akçay, geçen ebebek instagramında denk geldim orada söyledi. 24 aralık tarihli gönderide izleyebilirsiniz. Umarım hangi bebeğin neye alerjisi varsa hemen geçer gider. Yazın da diyet açma kutlamaları yaparız buradaMaalesef yön değiştirir genelde solunum olur dedi doktor bugün. Ben de bilmiyordum ama şöyle bi düşününce ben bebekken o kadar çok ağlarmışım ki komşular gelirmiş her gün. Annem ip gibi kusardın hep diyo yani ciddi oranda reflüm varmış ve kolikmişim o yüzden vaha vaha ağlarmışım. Alerjim varmış yani ama bilmiyo ki ne bilsin. Şimdi de bünyem alerjik her mevsim geçişinde her yerim tıkanırbaharda güneşe bakamam gözlerim akar burnum kaşınır vs. Eşim de aynı şekildedir bebekken kolikmiş o da. Yön değiştirir dedi doktor hayatı boyu alerjik bi bünye geçmez dedi. Belki de atıyorum domatese olacak domates yediğinde kızaracak veya ne bileyim bal yediğinde hastalanacak gibi. Bunlar da alerjik durumlar yön değiştirmesi bu şekilde olur. Doktor genelde solunum olur dedi bendeki de eşimdeki de solunum mesela.
Bu kusma işi cidden çok can sıkıcı. Eşim en son artık mide kapakçığını yapar mısın lütfen diye yalvarıyodu çocuğaBeni uyku değil de kusması mahvediyor
Ben çok uyku aramam gece 1 de yatıp sabah 6 da kalksam bile okeyim o yüzden uykusuzluk etkilemiyor beni.bebek uyumazsa ama huysuz da değilse çok önemsemiyorum Oluruna bırakıyorum. ancak kusması hayattan soğutuyor beni resmen. Emince çocuğu kelepçeleyesim ve hiç kıpırdatmayasım geliyor Çünkü hareket etse anında kusuyor. günde kırk kere üst değiştiriyorum Hem onun hem kendi üstümü. evde her yer tüm koltuklar mutfak halısı kusmuk içinde. Büyük kızımın ev tozuna alerjisi olduğundan evin hiç bir yerinde halı yok onun yerine kusmuk izleri varyatak yorgan üst baş saçım bile
Gerçekten artık yoruldumAllah beterinden korusun bu da dert mi ama kilo alamıyor bu yüzden miğdesinde hiç bir şey durmuyor ve çenesi gittikçe de döküntü olmaya başladı Kusmuklu gezmekten doktora gidip bu çocuğa bakamıyorum sanırım diyeceğim sonunda.
Benimkinde de var ama doktor baktı önemli bişey değil dedi hatta türk geni gibi bişey dediKızlar bebeğinde sakral gamze olan var mı? Ben normal sanıyordum geçenlerde biryerde okudum acayip telaşlandım dpltor randevusunu iple çekiyorum şimdiye dek farklı bir doktora gitmiştik bize hiçbirşey demedi..
Çok teşekkür ederim..o kadar üzüldüm korktum ki anlatamam artık kendimi hasta gibi hissediyorum korkudan…yarın ben de gideceğim doktora..siz de ben de farklı doktor görüşleri almış oluruz haberleşelim burdan lütfenBenimkinde de var ama doktor baktı önemli bişey değil dedi hatta türk geni gibi bişey dedipazartesi aşıta gidicem doktorda orda olursa sorarım senin için neymiş diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?