- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.241
İnternette persentil hesaplama diye bakabilrsiniz en doğrusunu o söyler ama baya toparlamış yakalamış gibi geldi bana da. Benim bebişimde de gelişim geriliği vardı anne karnında, doktor 6. Ayda yakalar akranlarını şimdi persentil hesaplamak doğru olmaz demiştiHanımlar merhabaEkim annesi olmam gerekiyordu ama erken geldi kuşum Eylül annesi oldum ben de. Eylül anneleri daha bilgili olduğu için burda sormak istedim. Bebeğim bugün tam 4 aylık oldu kontrole gittik. 5 kilo 700 gram boyu da 59 cm. Sizce nasıl? Prematüre doğdu kızım boydaşlarını yakaladı dedi doktor ama ben bu persentil işlerini hiç anlamıyorum. Beni bilgilendirir misiniz?
Pimpirikli doktorları severizAynen canım diğer doktor hiçbişey demeden göndermişti mesela bu doktor az kilo almasına çok takıldı ve direk bu testi yaptı ister misiniz diye bile sormadıyarın olsaydı bi merakla bekliyorum acaba ne çıkacak diye
Testin fotoyu atayım sana da aklında bulunsun bize faydası olursa değerlendirirsin sende
Tabi tabi oluruna bırak seni görmesin. Halıdaki renklere oyuncaklara odaklansın. 2 aylıkken hayvanları gözüyle takip ediyordu şimdi çekip ağzına sokuyor. Beni görünce ağlamaya başlıyor kucağıma alayım diye.Böyle okuyunca kızımı rahat bırakmıyorum gibi geliyor. Oyun halısında iken bile başını bekliyorum. Zaten çok uzun süre duran bir bebek değil ama ben çok sıkıyorum sanki. Galiba eşim haklı. Oluruna bırakmıyorum
Bilmiyordum hemen bakayım. Doktor da öyle söyledi boydaşlarını yakalamış dedi kendinde sorun yok alerji dışında alerjiyi de ben çok küçükken fark ettim yeğenlerimden çok iyi bildiğim bi konu. O yüzden 2 aylıkken başladım ben diyete zorlayan bi bebek olmadı bu sebeple. Ama işte beslenmesi yarım gibi oldu. Olsun sağlıklı olsun da yapacak bişey yokİnternette persentil hesaplama diye bakabilrsiniz en doğrusunu o söyler ama baya toparlamış yakalamış gibi geldi bana da. Benim bebişimde de gelişim geriliği vardı anne karnında, doktor 6. Ayda yakalar akranlarını şimdi persentil hesaplamak doğru olmaz demişti
Bu yama dedikleri test mi? Neden yapıldı ne alerjisi var? Ne kadar kilo aldı bu ay çok sordum ama bende de var bir alerjik bebeAynen canım diğer doktor hiçbişey demeden göndermişti mesela bu doktor az kilo almasına çok takıldı ve direk bu testi yaptı ister misiniz diye bile sormadıyarın olsaydı bi merakla bekliyorum acaba ne çıkacak diye
Testin fotoyu atayım sana da aklında bulunsun bize faydası olursa değerlendirirsin sende
Üzülme canım sağlığı yerinde olsun kuzucuğun bazı çocuklar minyon oluyor doktor ne dedi peki
AynennnnPimpirikli doktorları severizçok sağol şifa olaun size de. Bakalım ne alerjisi çıkacak ya.
Tabi sağlıklı olsunlar gerisi boşTabi tabi oluruna bırak seni görmesin. Halıdaki renklere oyuncaklara odaklansın. 2 aylıkken hayvanları gözüyle takip ediyordu şimdi çekip ağzına sokuyor. Beni görünce ağlamaya başlıyor kucağıma alayım diye.
Bilmiyordum hemen bakayım. Doktor da öyle söyledi boydaşlarını yakalamış dedi kendinde sorun yok alerji dışında alerjiyi de ben çok küçükken fark ettim yeğenlerimden çok iyi bildiğim bi konu. O yüzden 2 aylıkken başladım ben diyete zorlayan bi bebek olmadı bu sebeple. Ama işte beslenmesi yarım gibi oldu. Olsun sağlıklı olsun da yapacak bişey yok
Umarım 1 yaşına bile kalmadan gider pis alerjiAynennnnkendi doktorumdan zaten memnun değildim çok iyi geldi bu bana merakla bekliyorum yarını. 1 yaşına kadar alerjinin ruhu bile kalmayacak merak etme dedi bi rahatlamada sağladı sağolsun
Aynen canım yama testi. Süt ve süt ürünleri diye düşünüyorum ama yarın belli olacak nelere alerjik olduğu. Geçen ay 435 gr aldı bu ayda o civarlarda alacak gibi gözüküyor. Size de çok geçmiş olsun canım çok olur mu birbirimize yardımcı olalımBu yama dedikleri test mi? Neden yapıldı ne alerjisi var? Ne kadar kilo aldı bu ay çok sordum ama bende de var bir alerjik bebe
Ah inşallahhhUmarım 1 yaşına bile kalmadan gider pis alerji
Ben dediğim gibi yeğenlerimden idmanlıyım hele büyüğü varyaaaa bağırsak kanamasından hastaneye yattı çok ağırdı. Ben 1 aylıkken mukuslu kakadan işkillendim e reflüsü vardı. Bunlar tek başına yetmez dedi doktor 3 aylıkken 2 kere akciğer enfeksiyonu geçirmiş olması beni harekete geçirdi. Ben 2 aylıkken başladım gerçi diyete hayvansal proteini kafama göre kestim doktor kan görmeden diyet yapma dese de.. kan görmek çocuğu yıpratır diye korktum ağrısız nasıl geçiririm ilk 4-5 ayını diye diyet yaptım. Maşallah diyeyim benim bebeğimin ağladığı günler sayılıdır. Bunda diyetin etkisi çok büyük çünkü bebeğimin derdi olmuyo onu yoran. Alerji için diyete geç başlamak geçme süresini uzatır o kadar. 2 yaşında yön değiştiriyor. Bugün doktorum alerjik bünyede alerji asla geçmez hayatı boyunca devam eder sadece yön değiştirir genelde solunum olur dedi. Şaşırmadık eşim ve ben de alerjiğizTabi sağlıklı olsunlar gerisi boşAlerji için diyete geç başlamak sorunlara mı yol açıyor diyorsunuz? sizde ne alerjisi var nasıl fark etmiştiniz? Benim bebişimde de var alerji. 1,5 ay önce çıktı çocuk doktorumuz önemsemedi, ben kakada kan sıklığı çoğalınca artık iyice evham yapıp doktor aramaya başladım. Şimdi diyetteyim 1 hafta sonra diyeti açıp test edicez.
Hadi hayırlı sonuçlar olsun. Bakalım test sonucu ne çıkacak çok merak ettim. Bizim kanda çıkmadı boşuna 500 lira verdik yanarım o paraya çünkü 3 aylıkken yapılmıştı çıkmayacağı netti ama doktor bi bakalım deyince yok ben istemem diyemedim vicdanen. Bizim de öyle ben hayvansal protein diyeti yapıyorum bi tavuk yiyordum bugün kırmızı et denedim bakalım tepki ne olacakAynen canım yama testi. Süt ve süt ürünleri diye düşünüyorum ama yarın belli olacak nelere alerjik olduğu. Geçen ay 435 gr aldı bu ayda o civarlarda alacak gibi gözüküyor. Size de çok geçmiş olsun canım çok olur mu birbirimize yardımcı olalım
Kan tahlili güvenilir değil diyorlar canım ama doktor önerince bende yaptırırdım senin gibi sonradan keşke dememek için. Bi önceki mesajında gördüm dediğin gibi anne baba da alerjik durum varsa bebekte de oluyormuş bizde de eşimde var doktorda alerjik öykü önemli demişti dünHadi hayırlı sonuçlar olsun. Bakalım test sonucu ne çıkacak çok merak ettim. Bizim kanda çıkmadı boşuna 500 lira verdik yanarım o paraya çünkü 3 aylıkken yapılmıştı çıkmayacağı netti ama doktor bi bakalım deyince yok ben istemem diyemedim vicdanen. Bizim de öyle ben hayvansal protein diyeti yapıyorum bi tavuk yiyordum bugün kırmızı et denedim bakalım tepki ne olacak
Benim kızım da mecbur kalmadıkça dönmüyor normal benceArkadaşlar bebeğiniz dönmeye başladı mı? Benim kızım daha dönmüyor. Kendim destekle döndürmeye çalışıyorum ama hiç çaba istek yok. Normal mi bu durum
Ben de öyle oldım biraz uyku uyutma yöntemimin de katkısı var tabiAh inşallahhhyalnız tek faydası çok iyi kilo verdim bu arada ama diyet bi bozulsa acayip kilo alacam gibi
Çünkü alerji genetikKan tahlili güvenilir değil diyorlar canım ama doktor önerince bende yaptırırdım senin gibi sonradan keşke dememek için. Bi önceki mesajında gördüm dediğin gibi anne baba da alerjik durum varsa bebekte de oluyormuş bizde de eşimde var doktorda alerjik öykü önemli demişti dün
Az emme işi bende de tedirginlik yarattı. Bakıyorum acıkmış ama hiç tepki yok. Memeye yaklaşınca kafa hemen sallanıyor da öyle anlıyorum. Artık ondan beklemeden nen teklif edicem. Bazen de inadına uzun uzun tutuyor. Bırakıp bırakıp alıyor (kendini uyutmaya çalışıyor heralde diyorum o zamanlarda) heralde yaygın bu durumArkadaşlar size bir şey danışacağım.
Birincisi, bu sıralar hemen hemen hepimiz emzirmekte zorlanıyor gibiyiz. Bu durum benim psikoljimi de bozdu sanırım. Akşam eşime, bu sıralar az emiyor diye dertleniyordum. "Daha dün 1 saat emdi dememiş miydin?" dedi. Haklı, dün akşam emmeyi bir türlü bırakmamıştı. Emmek için direniyor ya, hep o durumu hatırlayıp emmiyor, karnı aç gibi hissediyorum. Siz de böyle hissediyor musunuz?
Ikincisi ise, sevgili kız bebek anneleri
Bebeğimin altını temizlerken her zaman olmasa da pişik kremi sürüyorum, bu iç kısımlarda kalıntı gibi kalıyor bazen. Kremi çok az sürüp yediriyorum da. Temizleme pamuğu ile detaylıca siliyorum ama ufak ufak kalıyor o kalıntı. Hâlâ tedirgin oluyorum vajenden içeri o kalıntı girer de iltihap falan olur mu diye. Umarım anlatabilmişimdir sıkıntımı. Sizin bebeklerde o dudak içleri de kremli gibi kalıyor mu? Ben mi beceremiyorum acaba?
Bu dönem çok daha güçlü emiyorlar. Ben de bazen emmedi diye düşünüyordum fakat sonra sağınca gördüm ki tüm sütü bitirmiş. Doymasa anlamaman mümkün değil, çok ağlar. Kafana takma bence onu. Yine de ben de emin olamazsam 1-2 gün sağıyorum emdikten sonra, hemen artıyor süt. Fakat sonra bebeğim kusmaya başladı, obur durmak bilmediği içinArkadaşlar size bir şey danışacağım.
Birincisi, bu sıralar hemen hemen hepimiz emzirmekte zorlanıyor gibiyiz. Bu durum benim psikoljimi de bozdu sanırım. Akşam eşime, bu sıralar az emiyor diye dertleniyordum. "Daha dün 1 saat emdi dememiş miydin?" dedi. Haklı, dün akşam emmeyi bir türlü bırakmamıştı. Emmek için direniyor ya, hep o durumu hatırlayıp emmiyor, karnı aç gibi hissediyorum. Siz de böyle hissediyor musunuz?
Ikincisi ise, sevgili kız bebek anneleri
Bebeğimin altını temizlerken her zaman olmasa da pişik kremi sürüyorum, bu iç kısımlarda kalıntı gibi kalıyor bazen. Kremi çok az sürüp yediriyorum da. Temizleme pamuğu ile detaylıca siliyorum ama ufak ufak kalıyor o kalıntı. Hâlâ tedirgin oluyorum vajenden içeri o kalıntı girer de iltihap falan olur mu diye. Umarım anlatabilmişimdir sıkıntımı. Sizin bebeklerde o dudak içleri de kremli gibi kalıyor mu? Ben mi beceremiyorum acaba?
O kafa sallanma hareketiAz emme işi bende de tedirginlik yarattı. Bakıyorum acıkmış ama hiç tepki yok. Memeye yaklaşınca kafa hemen sallanıyor da öyle anlıyorum. Artık ondan beklemeden nen teklif edicem. Bazen de inadına uzun uzun tutuyor. Bırakıp bırakıp alıyor (kendini uyutmaya çalışıyor heralde diyorum o zamanlarda) heralde yaygın bu durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?