2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Reflüsü ileri derecede demek ki canım. Alerjik mi? Bize doktor 2.ayda gastrotuss vermişti baya iyi geldi. Doktoruna danışıp sen de verebilirsin.

Benim kız hep alerjikmiş biz bilmiyormuşuz. Kreş zamanı bi hafta okula gider bi hafta ateşlenir boğazı şişer gidemezdi 4-5 yaşlarında. En son Ekol KBB gittik orda bademcikleri yaşına göre fazla büyük alalım dediler. Aldırdık geniz etiyle bir. Sonra uyandık ama iş işten geçmişti. Tekrar hastalanıp rutine binince bu ateş olayları, Nevin hocayı bulduk ona gittik. 6 yaş ve sonrasına yapılan alerji testi yaptı. Sırtına 60 tane çizik atıp her birine farklı solüsyon damlattı. Orda çıktı neye alerjisi varsa. Sinek ısırığı gibi kabardı tüm sırtı. Küf polen mantar tüm zeytin ağaçları ev tozu kedi köpek aklıma daha gelmeyen neler neler. Evde çamaşır asmaktan, ev hava alsın diye kışın cam kapı açmaktan Çocuk etkilenip hasta oLuyormuş. Pikniğe gitmemiz yasak şimdi kış bişe olsa. Sonbaharda dökülen yaprakların barındırdığı nem küf, altında kalan yosunlaşmış toprak. Hele köpek sevmeyi bırak aynı ortamda dursa çocuk komalık oluyor. Evde çamaşır kurutmak çok tehlikeli Hemen kurutucu alacaksın demişti doktor. Durur muyum hemen aldım tabi Ben de alerjikim güneş alerjim var gluten alerjim var bi dönem egzama geçirip atlattım. Ablam da hiç sigara içmeden 35 yaşında astım hastası oldu. Bizim ailede var ona da geçti işte
Ay ne yazdım ya

Aa çok geçmiş olsun ya. Baya nemli hiçbir şeye tahammülü yok. Yaşla azalma durumu var mı peki?

Diyet yapmayı gereksiz bulan doktor kesimi için de şöyle düşünüyorum. Bebeğe eziyet olmaz mı sence ya mesela bebeğin mutlu muydu diyetten önce? Gazsız ağlamayan sakin bir bebek miydi?
Aslında öyleydi. Ama şimdi bakıyorum daha huzursuz sanki. Uykı her zaman problemdi bizim için ya biz uyutamıyoruz ya da o zor dalıyor. Şimdiki huzursuzluğu da uykusuzluktan aslında

Aa çok geçmiş olsun ya. Baya nemli hiçbir şeye tahammülü yok. Yaşla azalma durumu var mı peki?
Ergenlikle beraber hormonların oturmasıyla düzelme bekliyoruz dedi doktor izleyip göreceğiz
Filtreli az izole bir hayat işte. kasım ve Mart ayında denize giriyoruz beraber Urla’da. hiç bir antibiyotik ilacının fayda etmediği kadar fayda ediyor

Kızlar size danışmak istediğim bir konu var ben uyku konusunu biraz kafaya taktım. İlk zamanlar 40 I çıkana kadar desteksiz uyuyan bi bebeydi sonradan sanırım ben çocuğumu anlayamayıp ihtiyaçlarını gideremeyince hırçınlaşmaya başladı o dönem kv de bizde akşamları ağlama krizlerine giriyor bende hep açlıktan zannediyordum meğerse uykusu oluyormuş sonradan farkettirmeden kv evdeyken malum ev işi falan uğraşıyorum o da ayağında sallayıp tv izliyor yazık yavruma ya öyle alıştı ayakta sallamaya. Şimdi ben onu bıraktırmaya çalıyorum yanına uzanıp pış pış sesi açıp uyutuyorum ağzında emzikle gündüz uykuları hep yarım saat felaket uykusu dedikleri. Pış pış sesi ve emzik ve yanında uzanmam destekli uykuya girdiği için mi az uyuyor :/

Kelin ilacı olsa şu dönem burada birçok kişinin derdi uyku.
Uzman değilim ama şu ara baya okudum bununla ilgili. Kendi kendine uyumayı öğrenene kadar döngü geçişlerinde uyanmaya devam ediyorlarmış. Pışpış sesi açık kalabilir uyuduğu süre boyunca, emzik prop da olabilirmiş, sakinleşme nesnesi de. Ağzından çıkınca uyanmıyorsa sakinleşme nesnesi anladığım kadarıyla ve sorun yok. Ama bebeğim emzik kullanmadığı için çok bilmiyorum bu konuyu. Yanına uzanman tek sorun olabilecek şey ama gözünü açıp seni görürse uyumaya devam etmesi gerekir diye düşünüyorum. Yavaş yavaş uzaklaşmayı deneyebilirsin uyuma aşamasında.
Yine de gündüz kanguruyla, gece 10 saat emzirerek uyutan birisi olarak yazıyorum bunları Ulaşabiliyorsan bir uyku danışmanına sor istersen. Belki geçici bir durum da olabilir.

Şimdilik dert değilse, ben senin yerinde olsam 6. ayı bitirmeyi beklerdim. O dönem odasını da ayırabilirsin. Çok değişiyor çünkü bebişler. Biz şu ara kimi bulsak bu konuyu soruyoruz, bir arkadaşım 4. aydan sonra uyku süreleri çok uzadı dedi, ki o da 1 yaşındaki bebeğini hala kucağında sallayarak uyutuyor. Ama gece 1-2 kere uyanıp su içip tekrar uyuyormuş. İyi bir noktadasın zaten, geri dönme yeter.

Ne durumdasınız? İdrar sonucu çıktı mı?

Aslında öyleydi. Ama şimdi bakıyorum daha huzursuz sanki. Uykı her zaman problemdi bizim için ya biz uyutamıyoruz ya da o zor dalıyor. Şimdiki huzursuzluğu da uykusuzluktan aslında
Kanlı kaka yapıp mutlu bebekse iyiymiş en azından hırpalanmamış yavrum. ama bence şimdiki huzursuzluğunun sebebi büyüyor olması dolayısıyla uyku sorunu herkeste var artık öyle böyle büyüyecekler sağlıklı olsunlar da

Burda birisi sormuştu hatırlamıyorum bu kitaplardn almayı düşünüyor musunuz diye.. ben bunu aldım. Sevdimde bence almaya değer ay ay tarifler var oldukça çeşitli.. düşünen varsa diye paylaşmak istedim

Bizim de öyle krem kalıntıları oluyor iyice temizliyorum ben de vajinal enfeksiyon olmasın diye tabi bebek hareketli olunca epey uğraşıyorum ama pamukla değil de bu yumuşak ağız bezlerinden birini bunun için ayırdım onunla siliyorum daha temiz oluyor

Makatta çatlak olmuş o kanın çoğu ordan gelmiş ama çatlak da alerjiden. Şu an benim için her şey alerji kafayı yedim sanıyorum.
4 ve 5. Ay çok zormuş güya gerçekten öyle mi? İlk gündem alerjiyse, ikinci uyku. Kendimi çok suçluyorum düzgün uyutamadım çocuğu diye. Hayırlısıyla sağlıkla büyüsünler, sürekli yüreğim pırpır

Çok geçmiş olsun, bi an önce iyileşsin miniğimiz, dua edeceğim onun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…