- 20 Eylül 2020
- 1.945
- 6.597
- 108
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.281
Reflüsü ileri derecede demek ki canım. Alerjik mi? Bize doktor 2.ayda gastrotuss vermişti baya iyi geldi. Doktoruna danışıp sen de verebilirsin.Beni uyku değil de kusması mahvediyor
Ben çok uyku aramam gece 1 de yatıp sabah 6 da kalksam bile okeyim o yüzden uykusuzluk etkilemiyor beni.bebek uyumazsa ama huysuz da değilse çok önemsemiyorum Oluruna bırakıyorum. ancak kusması hayattan soğutuyor beni resmen. Emince çocuğu kelepçeleyesim ve hiç kıpırdatmayasım geliyor Çünkü hareket etse anında kusuyor. günde kırk kere üst değiştiriyorum Hem onun hem kendi üstümü. evde her yer tüm koltuklar mutfak halısı kusmuk içinde. Büyük kızımın ev tozuna alerjisi olduğundan evin hiç bir yerinde halı yok onun yerine kusmuk izleri varyatak yorgan üst baş saçım bile
Gerçekten artık yoruldumAllah beterinden korusun bu da dert mi ama kilo alamıyor bu yüzden miğdesinde hiç bir şey durmuyor ve çenesi gittikçe de döküntü olmaya başladı Kusmuklu gezmekten doktora gidip bu çocuğa bakamıyorum sanırım diyeceğim sonunda.
Benim kız hep alerjikmiş biz bilmiyormuşuz. Kreş zamanı bi hafta okula gider bi hafta ateşlenir boğazı şişer gidemezdi 4-5 yaşlarında. En son Ekol KBB gittik orda bademcikleri yaşına göre fazla büyük alalım dediler. Aldırdık geniz etiyle bir. Sonra uyandık ama iş işten geçmişti. Tekrar hastalanıp rutine binince bu ateş olayları, Nevin hocayı bulduk ona gittik. 6 yaş ve sonrasına yapılan alerji testi yaptı. Sırtına 60 tane çizik atıp her birine farklı solüsyon damlattı. Orda çıktı neye alerjisi varsa. Sinek ısırığı gibi kabardı tüm sırtı. Küf polen mantar tüm zeytin ağaçları ev tozu kedi köpek aklıma daha gelmeyen neler neler. Evde çamaşır asmaktan, ev hava alsın diye kışın cam kapı açmaktan Çocuk etkilenip hasta oLuyormuş. Pikniğe gitmemiz yasak şimdi kış bişe olsa. Sonbaharda dökülen yaprakların barındırdığı nem küf, altında kalan yosunlaşmış toprak. Hele köpek sevmeyi bırak aynı ortamda dursa çocuk komalık oluyor. Evde çamaşır kurutmak çok tehlikeli Hemen kurutucu alacaksın demişti doktor. Durur muyum hemen aldım tabiBu kusma işi cidden çok can sıkıcı. Eşim en son artık mide kapakçığını yapar mısın lütfen diye yalvarıyodu çocuğaBizim ev de battı, bir kustu mu baştan aşağı yıkanıyoruz beyaz beyaz. Şimdi salya da eklendi artık önlük dayanmıyor. Senin büyük kız da alerjik miydi sonradan mı çıktı toz alerjisi?
Evet bize de verdi cnm kullanıyoruzReflüsü ileri derecede demek ki canım. Alerjik mi? Bize doktor 2.ayda gastrotuss vermişti baya iyi geldi. Doktoruna danışıp sen de verebilirsin.
Aa çok geçmiş olsun ya. Baya nemli hiçbir şeye tahammülü yok. Yaşla azalma durumu var mı peki?Benim kız hep alerjikmiş biz bilmiyormuşuz. Kreş zamanı bi hafta okula gider bi hafta ateşlenir boğazı şişer gidemezdi 4-5 yaşlarında. En son Ekol KBB gittik orda bademcikleri yaşına göre fazla büyük alalım dediler. Aldırdık geniz etiyle bir. Sonra uyandık ama iş işten geçmişti. Tekrar hastalanıp rutine binince bu ateş olayları, Nevin hocayı bulduk ona gittik. 6 yaş ve sonrasına yapılan alerji testi yaptı. Sırtına 60 tane çizik atıp her birine farklı solüsyon damlattı. Orda çıktı neye alerjisi varsa. Sinek ısırığı gibi kabardı tüm sırtı. Küf polen mantar tüm zeytin ağaçları ev tozu kedi köpek aklıma daha gelmeyen neler neler. Evde çamaşır asmaktan, ev hava alsın diye kışın cam kapı açmaktan Çocuk etkilenip hasta oLuyormuş. Pikniğe gitmemiz yasak şimdi kış bişe olsa. Sonbaharda dökülen yaprakların barındırdığı nem küf, altında kalan yosunlaşmış toprak. Hele köpek sevmeyi bırak aynı ortamda dursa çocuk komalık oluyor. Evde çamaşır kurutmak çok tehlikeli Hemen kurutucu alacaksın demişti doktor. Durur muyum hemen aldım tabiBen de alerjikim güneş alerjim var gluten alerjim var bi dönem egzama geçirip atlattım. Ablam da hiç sigara içmeden 35 yaşında astım hastası oldu. Bizim ailede var ona da geçti işte
Ay ne yazdım ya
Aslında öyleydi. Ama şimdi bakıyorum daha huzursuz sanki. Uykı her zaman problemdi bizim için ya biz uyutamıyoruz ya da o zor dalıyor. Şimdiki huzursuzluğu da uykusuzluktan aslındaDiyet yapmayı gereksiz bulan doktor kesimi için de şöyle düşünüyorum. Bebeğe eziyet olmaz mı sence yamesela bebeğin mutlu muydu diyetten önce? Gazsız ağlamayan sakin bir bebek miydi?
Ben de merak ediyorum ya umarım kilo almışlardırBiz 3-4 saate çıktık ya. Az mı emziryorum acaba çocuğupazartesi doktora gideceğiz bakalım çok merak ediyorum kilo alımını
Ergenlikle beraber hormonların oturmasıyla düzelme bekliyoruz dedi doktor izleyip göreceğizAa çok geçmiş olsun ya. Baya nemli hiçbir şeye tahammülü yok. Yaşla azalma durumu var mı peki?
Biz de yaşadık dün. Hiç öyle bir ağlama duymamıştım. 20 dk falan sürdü sanırımGece emerken birden çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Neden oluyor böyle anlamış değilim
Canim doktora gittin miKızlar daha önce sordum mu bilmiyorum ama hamilelikte gözlerinde yıldız uçuşmaları,parıltılar,siyah noktalar gören var mı? Doktora da gidemiyorum doğuma az kaldı sonrasına giderim hemen dedim korona malum…
Kelin ilacı olsaKızlar size danışmak istediğim bir konu var ben uyku konusunu biraz kafaya taktım. İlk zamanlar 40 I çıkana kadar desteksiz uyuyan bi bebeydi sonradan sanırım ben çocuğumu anlayamayıp ihtiyaçlarını gideremeyince hırçınlaşmaya başladı o dönem kv de bizde akşamları ağlama krizlerine giriyor bende hep açlıktan zannediyordum meğerse uykusu oluyormuş sonradan farkettirmeden kv evdeyken malum ev işi falan uğraşıyorum o da ayağında sallayıp tv izliyor yazık yavruma ya öyle alıştı ayakta sallamaya. Şimdi ben onu bıraktırmaya çalıyorum yanına uzanıp pış pış sesi açıp uyutuyorum ağzında emzikle gündüz uykuları hep yarım saat felaket uykusu dedikleri. Pış pış sesi ve emzik ve yanında uzanmam destekli uykuya girdiği için mi az uyuyor :/
Şimdilik dert değilse, ben senin yerinde olsam 6. ayı bitirmeyi beklerdim. O dönem odasını da ayırabilirsin. Çok değişiyor çünkü bebişler. Biz şu ara kimi bulsak bu konuyu soruyoruz, bir arkadaşım 4. aydan sonra uyku süreleri çok uzadı dedi, ki o da 1 yaşındaki bebeğini hala kucağında sallayarak uyutuyor. Ama gece 1-2 kere uyanıp su içip tekrar uyuyormuş. İyi bir noktadasın zaten, geri dönme yeter.Ay evet gecede yanımzda ben simdilik cok umursamıyorum. Babamızında bi şikayeti yok. Ya biz geç anne baba olduk o yüzden şikayetlerimiyoruz pek sadece endişe ediyoruz. Ben şuan için yasaklardan dolayı çalışamıyorum benimkide sürekli evden çalışıyor. O yüzden bizi pek engellemiyor aslında ama kalıcı olursa bu durum alışkanlık yapacak diye endişeliyim. 8 aylık oluncada böyle devam ederse kötü.
Ne durumdasınız? İdrar sonucu çıktı mı?Bizde haberler pek iyi değil. Kulaklarinda çok hafif bi kızarıklık var dedi dr bi antibiyotik yazdi ama gözlemleyin 2-3 gün boyunca huzursuzlugu aglamalari giderek artarsa sonrasinda başlayın buna dedi. Pek dişle ilgili değil suan dedi idrar tahlili istedi, sizi buraya kadar getiren huzursuzluk için bide idrar bakalim enfeksiyon varmi dedi şimdi torba taktılar çiş bekliyoruz...
Bir de saçları cok dökülüyor kakasindan çıkıyo dedim. O tehlikeli olabilir bağırsaklarında kitle olabilir cok nadir de olsa görülen bişey dedi illa olacak diyemem tabi ama riske atmayın bence saçlarını kesin dediçocuğum daha yeni güzelleşti zaten yaa..
Kanlı kaka yapıp mutlu bebekse iyiymiş en azından hırpalanmamış yavrum. ama bence şimdiki huzursuzluğunun sebebi büyüyor olması dolayısıyla uyku sorunu herkeste varAslında öyleydi. Ama şimdi bakıyorum daha huzursuz sanki. Uykı her zaman problemdi bizim için ya biz uyutamıyoruz ya da o zor dalıyor. Şimdiki huzursuzluğu da uykusuzluktan aslında
Bizim de öyle krem kalıntıları oluyor iyice temizliyorum ben de vajinal enfeksiyon olmasın diye tabi bebek hareketli olunca epey uğraşıyorum ama pamukla değil de bu yumuşak ağız bezlerinden birini bunun için ayırdım onunla siliyorum daha temiz oluyorArkadaşlar size bir şey danışacağım.
Birincisi, bu sıralar hemen hemen hepimiz emzirmekte zorlanıyor gibiyiz. Bu durum benim psikoljimi de bozdu sanırım. Akşam eşime, bu sıralar az emiyor diye dertleniyordum. "Daha dün 1 saat emdi dememiş miydin?" dedi. Haklı, dün akşam emmeyi bir türlü bırakmamıştı. Emmek için direniyor ya, hep o durumu hatırlayıp emmiyor, karnı aç gibi hissediyorum. Siz de böyle hissediyor musunuz?
Ikincisi ise, sevgili kız bebek anneleri
Bebeğimin altını temizlerken her zaman olmasa da pişik kremi sürüyorum, bu iç kısımlarda kalıntı gibi kalıyor bazen. Kremi çok az sürüp yediriyorum da. Temizleme pamuğu ile detaylıca siliyorum ama ufak ufak kalıyor o kalıntı. Hâlâ tedirgin oluyorum vajenden içeri o kalıntı girer de iltihap falan olur mu diye. Umarım anlatabilmişimdir sıkıntımı. Sizin bebeklerde o dudak içleri de kremli gibi kalıyor mu? Ben mi beceremiyorum acaba?
Makatta çatlak olmuş o kanın çoğu ordan gelmiş ama çatlak da alerjiden. Şu an benim için her şey alerji kafayı yedim sanıyorum.Kanlı kaka yapıp mutlu bebekse iyiymiş en azından hırpalanmamış yavrum. ama bence şimdiki huzursuzluğunun sebebi büyüyor olması dolayısıyla uyku sorunu herkeste varartık öyle böyle büyüyecekler sağlıklı olsunlar da
Çok geçmiş olsun, bi an önce iyileşsin miniğimiz, dua edeceğim onun içinHerkese merhabalar
Kızımız ameliyat oldu. Yoğun bakımda. Dua bekliyoruz siZlerden. Yoğun bakımdan çıkınca ben de yanında kalmaya başlayacağım. İnş çabuk atlatırız ve koşa sürede evimize sağlıkla döneriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?