- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.661
Ben de çok zorlanıyorum oyalarken ya sürekli gezdirmeye de enerjim yok valla eşimin gelmesini iple çekiyorum o gezdiriyo sürekli.. bu arada biz 2-3 haftadır oturtuyoruz kucağımizda, koltukta oturtmadim pek destekli de olsa nedense.. bizim doktor onay verdi zaten oğlum da çok istekliydiKızlar benim kız sürekli ya oturmak istiyor ya kucak istiyor hep gezdirmek yatirinca kıyamet kopuyor koca gün kucaktada olmuyorçok tatlış hiç ayrılmayalım evet ama koltukta oturtuyor musunuz siz başını tutuyor sorun yok ama daha çok küçük sanki
Çok zor oluyor evet sırtı yere gelsin istemiyor pehlivan mübarekBen de çok zorlanıyorum oyalarken ya sürekli gezdirmeye de enerjim yok valla eşimin gelmesini iple çekiyorum o gezdiriyo sürekli.. bu arada biz 2-3 haftadır oturtuyoruz kucağımizda, koltukta oturtmadim pek destekli de olsa nedense.. bizim doktor onay verdi zaten oğlum da çok istekliydi
Bize de ultrason yapildi her iki kas da doğal(hatta yapan radyoloji ben çocuk hastanesinde çalıştım bu çocukta yok dedi). Ama kızım pozisyonel olarak başını daha çok sağa yatırıyor gibi. Yatarken başı bir yöne edilmiyor. Bizimki biraz erken de doğdu başını dimdik tutmuyor henüz ona bağlı da olabilir dediler bazısı ultrason normal olsa da kas gergin gibi geldi dedi. Kimse net konuşamadı. Bize de hareket gösterdiler ama kızım çok ağlıyor daha dokunmadan başlıyor zaten o germe hareketlerine icim gidiyor eğer yoksa çocuğa işkence gibi geliyorBizde geçen ay kontrolünde şüphelendiler, boyun ultrasonu çektirdik ama tam tanı konmadı. Ortopedist bir kaç hareket gösterdi ama çocuklara çzel fizik tedaviye götürdük. Eğer içinizde şüphe varsa ilk bir usg çektirin scm kasını ölçsünler bir görüntülesinler, sonra da terapi çok iyi geliyor. Ama ne kadar erken başlarsanız o kadar kolay yol alırsınız. Bizimki 2. Seferde baya düzeldi ben hareketlere evde devam ediyorum. Size bi ara özelden yazayım.
Kendi baş hareketini yaparken mi acı kalıyordu yoksa siz hareket ettirince mi kaliyor. Bizim hareketler normal ama baş duruşu yan hafif. Bize de kimse net bisey diyemedi var da yok da. Varsa çok hafif hemen düzelir dendi. Günde kaç kez yapıyorsunuz hareketleri çok ağlıyor muJoynsscum bizimki çok dramatik değildi. Başını sağ omzuna getirebiliyorken solunda açı kalıyordu, çenesi omzuna gelmiyordu. 2 hafta içinde 3 kere gittik, o baya etki yarattı, sonra hareketleri evde denedik şimdi çok daha iyi. Yarın 10 gün sonra 4. Kez gideceğiz ama umarım son olur bugün doktor da gayet iyi buldu çünkü. Tabi evde çalışmaya devam.
Gündüz saatleri normal bizim de gece çok fazla uyanmaya başladıKizlar gunduz uyku saatleri azaliyor mu sizinde?
Ben bu uyku işini çok merak ediyorum, herkes farklı bir şey söylüyor. 4. ay uyku gerilemesi kalıcıdır diyen de varkesinlikle katılıyorum. oturamayan bebeği oturtmaya çalışmak emeklemeden yürütmeye çalışmak gibi. kendi kendine oturma çabası yine kendi kendine yaptığı bi nevi egzersiz çünkü.
bizim zaten max 45 dakka ama 4. ay itibarı ile artıyor uyku saatleri. gerileme bitiyor diyordu okuduğum sayfada.
İlk doğum yaptığımız zamanlar bir instagram paylaşımına denk gelmiştim, herhalde bir çocuk doktoruydu, kepçe olmasın diye ne yapabiliriz diye soruyorlarmış. Hiçbir şey yapamazsınız demişti. Hiç takma kafanaDışarıdan söylenilen saçma sapan sözlere gerçekten çok sinir oluyorum
Benjm kızımda hafif kepçe kulak olmuş eltilerim sürekli kepçe kulak olmuş diyip duruyorlar kızım doğduğundan beri şapka takmazdi taktiği zaman ağlıyor hiç sevmiyor o yüzden sürekli kulakları katlaniyordu gördüklerinde neden önlem almadin neden şöyle yapmadın ya benim kızım diyorum olsun bu haliyle de çok güzel diyorum ama gerçekten düşündükçe bunları çok sinir oluyorum
Canım karınüstü yatırıken önüne hareketli oyuncak ya da şarkılı ışıklı oyuncak koymayı denedin mi? Öyle biraz ilgilenip süre uzayabiliyor. Kurmalı oyuncakları tavsiyle ediyorlar. Ben denedim işe yaradı ciddenÇok zor oluyor evet sırtı yere gelsin istemiyor pehlivan mübarekdönsün falan diye yatiriyorum yüz üstü kaslar güçlensin ama nerdee ağlamakla kurtarıyor kendini sonra bir 10dk kucağımda söyleniyor
Kucakta oturtuyorum ama koltukta hiç denemedim erken gibi geliyor.. 5 aylık olduktan sonra koltukta o istekliyse denerimKızlar benim kız sürekli ya oturmak istiyor ya kucak istiyor hep gezdirmek yatirinca kıyamet kopuyor koca gün kucaktada olmuyorçok tatlış hiç ayrılmayalım evet ama koltukta oturtuyor musunuz siz başını tutuyor sorun yok ama daha çok küçük sanki
Bizim azaldı bu aralar. 30dk uyuyor kalkıyor yine 30 dk uyuyor hep parca parca.Kizlar gunduz uyku saatleri azaliyor mu sizinde?
Bizim de bu ara hep 30 dk. Yat kalk seklinde. Kendi de memnun degil bu durumdan. Hava gunesliydi ve ev kalabalik. Acaba bunlar mi etkiledi diyorum. Geceleri de derin asla uyuyamiyor. Surekli kipir kipirKizlar gunduz uyku saatleri azaliyor mu sizinde?
Ayy gelmiş geçmiş olsun canım heralde annesi gitmesin diye uyumadı korkusundan kıyamam kim bilir ne düşünmüstür. Yarına unutmus olur insallah normale döner..Dün geceden beri öyle pertim ki... Haftasonu aöf sınavı vardı, 2 gün sınava girdim. Annem geldi baktı. Sadece 2,5 saat ayrı kaldık. Ilk gün iyiydi, durmuş. Ikinci gün ben evden çıkınca uyumuş 1,5 saat. Uyanınca biraz beklemiş beni sanırım. Göremeyince kıyamet kopmuş resmen. Eve bir geldim, kıpkırmızı olmuş ağlamaktan. Yüzünde benekler bile vardı kırmızı kırmızı. Neyse ben alınca sakinleşti, emdi. Gece neredeyse saat başı uyandı. Sabah 7 de güne başladık ve hiç uyumadı. Sadece emerken uyuyor, emmesi bitince uyanıyor. Akşam oldu yine çığlık çığlığa ağlıyor. Banyo ettirdim, ayakta emzirdim zar, zor. Uyudu ama ben de bittim
Iki gün üst üste olunca yine gideceğim sandı sanırım. Gece de kontrol etti zaten sürekli. Inşallah unutmuşturAyy gelmiş geçmiş olsun canım heralde annesi gitmesin diye uyumadı korkusundan kıyamam kim bilir ne düşünmüstür. Yarına unutmus olur insallah normale döner..
Bizim azaldı bu aralar. 30dk uyuyor kalkıyor yine 30 dk uyuyor hep parca parca.
Bizim de 30 dk. Uyan uyut yine 30 dk. 45i görsek zil takıp oynayacağım.Bizim de bu ara hep 30 dk. Yat kalk seklinde. Kendi de memnun degil bu durumdan. Hava gunesliydi ve ev kalabalik. Acaba bunlar mi etkiledi diyorum. Geceleri de derin asla uyuyamiyor. Surekli kipir kipir
Deniyorum canim kartlar falan ilgisini çekiyor ama en uzun süremiz 5dk ayna olayını sevmedi oyuncaklari da sevmiyor henüz korkuyor sanki nerde 30dk mümkün değil aslında göğsünün üzerinde duruyor derdi hep kucak gezinsin istiyor dışarıda hiç sesi çıkmıyor mesela saatlerce gez gık demiyor evde canıma okuyorCanım karınüstü yatırıken önüne hareketli oyuncak ya da şarkılı ışıklı oyuncak koymayı denedin mi? Öyle biraz ilgilenip süre uzayabiliyor. Kurmalı oyuncakları tavsiyle ediyorlar. Ben denedim işe yaradı cidden
Kiyamam cok akillilar. Tabi siz hep ikinizsiniz iyice aradi annesini goremeyincd.Dün geceden beri öyle pertim ki... Haftasonu aöf sınavı vardı, 2 gün sınava girdim. Annem geldi baktı. Sadece 2,5 saat ayrı kaldık. Ilk gün iyiydi, durmuş. Ikinci gün ben evden çıkınca uyumuş 1,5 saat. Uyanınca biraz beklemiş beni sanırım. Göremeyince kıyamet kopmuş resmen. Eve bir geldim, kıpkırmızı olmuş ağlamaktan. Yüzünde benekler bile vardı kırmızı kırmızı. Neyse ben alınca sakinleşti, emdi. Gece neredeyse saat başı uyandı. Sabah 7 de güne başladık ve hiç uyumadı. Sadece emerken uyuyor, emmesi bitince uyanıyor. Akşam oldu yine çığlık çığlığa ağlıyor. Banyo ettirdim, ayakta emzirdim zar, zor. Uyudu ama ben de bittim
Kıyamam içim cız ettiIki gün üst üste olunca yine gideceğim sandı sanırım. Gece de kontrol etti zaten sürekli. Inşallah unutmuştur
Tüye gerek yok bizim ki yarı ortak gibiÖncelikle evinde 4 patili dost besleyen arkadaşlarım oyun matı almayı düşünüyor musunuzbenimki sağolsun baya tüy döküyor almakla almamak arasında kararsız kaldım açıkcası 600 den başlıyor fiyatları da
Yerim ben bunu yaaTüye gerek yok bizim ki yarı ortak gibi
Kardan paylı ortak da diyebilirizBkz Ekte
Ben halı değilde çit almayı düşünüyorum içine de minder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?