- 4 Aralık 2014
- 10.428
- 42.408
- 798
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.641
O kadar çok ki çevremizde böyleleri. Destek olmak yerine seni yıkmak için çaba harcıyorlar adeta.Dün babannem anneme dedi benim için "bu da şişman kaldı böyle napcaksak".. bi benzerini anneannem de ablama daha 40ı çıkmamışken demişti.. ben zaten aynadaki goruntumden nefret ediyoken biri yüzüme tokat gibi vurdu durumu. Sonra düşündüm bir kadından ne kadar cok şey bekleniyor.
Yaşı geçmeden evlensin, evlenince formu hic bozulmasin, dört dörtlük ev hanımı ve eş olsun, çalışıyo olsa bile asla evi eşini ihmal etmesin, gecikmeden dogum yapsın, hamileyken de cok kilo almasin, normal dogum yapsin, hemen kilo versin ve sütü çok olsun mama vermesin aman ha.. bu süreçte anne olmuş olması eşiyle ilişkisini ve ev düzenini hiç etkilemesin, bı çocuğa bakamiyo mu ne var bunda vs vs..
Ya cok büyük haksızlık değil mi.. erkek evlenip kilo alınca evlilik yaramış eşi iyi bakmış, biraz yaşlansa ee çok çalışıyor olur o kadar falan denirken kadınlardan neden mükemmel olmalari bekleniyor her durumda. Ve bunu da kadınlar yapiyor yine hemcinslerine..
Babannemin lafina takılmadim zaten yaşlı ve dogum yapalı daha 4 ay olmamış, sütüm azalmasin diye yemeyi kesmicem bi süre daha ama bu yapilan haksızlığa bu zihniyete cok üzülüyorum...
Bende aynı seninle aynı durumdayım kilosuna baktılar bugün. 6.840 boyu63.5 aşısınıda oldu 8 hafta sonra bir aşı daha olacakmış.Canım çok teşekkür ederim bende zamanla başlayacağım o zaman bebişe göresu sıralar oturmakla kafayı bozmuş durumdayız pusetten atıyor resmen kendini ya. Önce aşağı kaydırıyor sonra iyice dibe gelip atlamaya çalışıyor sıpa. Yavaş yavaş oturma olayına başlamak istiyorum bakalım belki rahat eder. Şimdilik yarım oturma yapıyoruz şezlong gibi
Teşekkür ederizÇok geçmiş olsun acil şifalar su gibi atlatın inşallah
Zeytin yaprağı suyu ve suya bi bardak suya bi damla kekik yağı bana çok iyi gelmişti.bebeye de bol bol emzirmek dışında bi şey önermiyorlar bildiğim.hem koruyucu hem bağışıklık güçlendirici
Teşekkür ederiz, inşallahfuzuli_ geçmiş olsun arkadaşım inşallah hafif atlatırsinız. Mümkün olduğunca bebege maskesiz yaklasma, belirtilerin başlar başlamaz pozitifmişsin gibi düşün. Bir de anne hastalanınca sütünde hemen antikor oluşuyor. Ablam covid gecirirken biraz süt sağıp buzluga atmıştı ve aylar sonra küçük kardesim covid olduğunda ona ilaç niyetine o sütten icirmislerdi antikorlu diye. Yani bebeğin icin endişelenme sen kendin bol vitaminli beslen yeter
Masallah ona ❤ Hadi inşallah rahat atlatır yavrucuk ya.Bende aynı seninle aynı durumdayım kilosuna baktılar bugün. 6.840 boyu63.5 aşısınıda oldu 8 hafta sonra bir aşı daha olacakmış.
Ya ne kadar sinir bozucu bizim elimizde olan seyler mi bunlar.. o kişi ne yapmış da süt doluymus acaba.. ben kendim 4 kilo doğmuşum ve ailemin en fakir zamaninda, annemin hic beslenemedigi kendine bakamadıgı bi dönemde. Bense prensesler gibi rahat hamilelik yaşadım herseyi yedim içtim benimki de zayif doğdu mesela bı sure de kilo alamadi napalim yani Allah can sağlığı versin bize bağışlasın evlatlarımızıO kadar çok ki çevremizde böyleleri. Destek olmak yerine seni yıkmak için çaba harcıyorlar adeta.
Benim bebeğimde zor kilo alıyor, tek meme besleniyor, onu da şimdilerde reddediyor. Mama ile besleniyor artık. Ve bana dedikleri yeni doğmuş bebek gibi, falanın yeni doğdu ama nasıl tombul, 2 göğsü de süt dolu, senin yok sütün belliki vs vs...
Gerçekten çok zor kadın olmak.
Bizde geçen ay kontrolünde şüphelendiler, boyun ultrasonu çektirdik ama tam tanı konmadı. Ortopedist bir kaç hareket gösterdi ama çocuklara çzel fizik tedaviye götürdük. Eğer içinizde şüphe varsa ilk bir usg çektirin scm kasını ölçsünler bir görüntülesinler, sonra da terapi çok iyi geliyor. Ama ne kadar erken başlarsanız o kadar kolay yol alırsınız. Bizimki 2. Seferde baya düzeldi ben hareketlere evde devam ediyorum. Size bi ara özelden yazayım.Canım sizde tortikollis mi vardı bi ara sanki böyle birseyden bahsetmistin. Canım çok sıkkın ben şüphelendim doktorlar 2 ye ayrıldı kimi var diyor kimi yok çok üzgünüm
bana da test icin oyle dediler. Beb persembe gunu diyeti acicam. Once firinlanmis sut, sonra firinlanmis yumurta, sorun olmazsa yayla corbasi. 3 er gun deniyoruz. Once bi lokma, sonra iki sonra uc gibi. Reaksiyon olursa napicaz o kismi yas ayip gorucez.Aynenndoğru demiş ama benim ilk gittiğimde teste gerek yok yaptırma başka yerde de demişti bu doktor sormadan test yaptı Hee şu bi gerçek kii test yapılması bence boşuna çünkü sonuç %60 veriyor diyor yani yine sağlıklı bi sonuç değil tek çare diyet yapmak deyip geçiyorlar kontrollü diyet yapıp arada açıp deneyip devam edeceğiz artık. Benim asıl merak ettiğim bu diyet açma nasıl oluyor kaç gün sonra belirti verebiliyor mesela bu konuda hiç bilgi almamışım doktordan
Yalnız değilsin canım. Birde o bu şu hemen verdi kilolarını derler ailede olsa insanlar kötü hep bunu derim. Lafın insanı nasıl üzecegını anlamıyorlar bilmiyorlar belkide bilerek yapıyorlarDün babannem anneme dedi benim için "bu da şişman kaldı böyle napcaksak".. bi benzerini anneannem de ablama daha 40ı çıkmamışken demişti.. ben zaten aynadaki goruntumden nefret ediyoken biri yüzüme tokat gibi vurdu durumu. Sonra düşündüm bir kadından ne kadar cok şey bekleniyor.
Yaşı geçmeden evlensin, evlenince formu hic bozulmasin, dört dörtlük ev hanımı ve eş olsun, çalışıyo olsa bile asla evi eşini ihmal etmesin, gecikmeden dogum yapsın, hamileyken de cok kilo almasin, normal dogum yapsin, hemen kilo versin ve sütü çok olsun mama vermesin aman ha.. bu süreçte anne olmuş olması eşiyle ilişkisini ve ev düzenini hiç etkilemesin, bı çocuğa bakamiyo mu ne var bunda vs vs..
Ya cok büyük haksızlık değil mi.. erkek evlenip kilo alınca evlilik yaramış eşi iyi bakmış, biraz yaşlansa ee çok çalışıyor olur o kadar falan denirken kadınlardan neden mükemmel olmalari bekleniyor her durumda. Ve bunu da kadınlar yapiyor yine hemcinslerine..
Babannemin lafina takılmadim zaten yaşlı ve dogum yapalı daha 4 ay olmamış, sütüm azalmasin diye yemeyi kesmicem bi süre daha ama bu yapilan haksızlığa bu zihniyete cok üzülüyorum...
Bi yakinim icin soruyorum. Fizik tedaviden ne kadar zamanda etki gordunuz?Bizde geçen ay kontrolünde şüphelendiler, boyun ultrasonu çektirdik ama tam tanı konmadı. Ortopedist bir kaç hareket gösterdi ama çocuklara çzel fizik tedaviye götürdük. Eğer içinizde şüphe varsa ilk bir usg çektirin scm kasını ölçsünler bir görüntülesinler, sonra da terapi çok iyi geliyor. Ama ne kadar erken başlarsanız o kadar kolay yol alırsınız. Bizimki 2. Seferde baya düzeldi ben hareketlere evde devam ediyorum. Size bi ara özelden yazayım.
Kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor.. dün eltime gittik yemeğe. Oğlum çok sosyal bir bebek gerçekten güleryüzlü yabancı seçmez filan en azından şuan öyle .. eltimin sorduğu soru şu annesini görmese arar mı acaba?? Bunun altında emzirmediğim için bunu sorduğunu biliyorum! Ne saçma sorudur bu! Kayınvalidem sağolsun aa tabii arıyor annesi odaya girsin hep onu izliyor dedi cevap vermeme gerek kalmadı . Ve bunu soran iki çocuk annesi. Komik gerçekten..Ya ne kadar sinir bozucu bizim elimizde olan seyler mi bunlar.. o kişi ne yapmış da süt doluymus acaba.. ben kendim 4 kilo doğmuşum ve ailemin en fakir zamaninda, annemin hic beslenemedigi kendine bakamadıgı bi dönemde. Bense prensesler gibi rahat hamilelik yaşadım herseyi yedim içtim benimki de zayif doğdu mesela bı sure de kilo alamadi napalim yani Allah can sağlığı versin bize bağışlasın evlatlarımızı
Yok gibi bizim..Kizlar gunduz uyku saatleri azaliyor mu sizinde?
İnşallah sorun çıkmaz alerji kalkmış olur canımbana da test icin oyle dediler. Beb persembe gunu diyeti acicam. Once firinlanmis sut, sonra firinlanmis yumurta, sorun olmazsa yayla corbasi. 3 er gun deniyoruz. Once bi lokma, sonra iki sonra uc gibi. Reaksiyon olursa napicaz o kismi yas ayip gorucez.
Ben danayı açtım mukus devam etti, gaza geldim az peynirli tost yedim pazar günü, salı günü yüzünde attı perşembe temizdi. Fikir vermesi açısından.Aynenndoğru demiş ama benim ilk gittiğimde teste gerek yok yaptırma başka yerde de demişti bu doktor sormadan test yaptı Hee şu bi gerçek kii test yapılması bence boşuna çünkü sonuç %60 veriyor diyor yani yine sağlıklı bi sonuç değil tek çare diyet yapmak deyip geçiyorlar kontrollü diyet yapıp arada açıp deneyip devam edeceğiz artık. Benim asıl merak ettiğim bu diyet açma nasıl oluyor kaç gün sonra belirti verebiliyor mesela bu konuda hiç bilgi almamışım doktordan
Psikolojik şiddet resmen..Kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor.. dün eltime gittik yemeğe. Oğlum çok sosyal bir bebek gerçekten güleryüzlü yabancı seçmez filan en azından şuan öyle .. eltimin sorduğu soru şu annesini görmese arar mı acaba?? Bunun altında emzirmediğim için bunu sorduğunu biliyorum! Ne saçma sorudur bu! Kayınvalidem sağolsun aa tabii arıyor annesi odaya girsin hep onu izliyor dedi cevap vermeme gerek kalmadı . Ve bunu soran iki çocuk annesi. Komik gerçekten..
Yok gibi bizim..yarım saat 15 dk şeklinde
Teşekkür ederim canımBen danayı açtım mukus devam etti, gaza geldim az peynirli tost yedim pazar günü, salı günü yüzünde attı perşembe temizdi. Fikir vermesi açısından.
Joynsscum bizimki çok dramatik değildi. Başını sağ omzuna getirebiliyorken solunda açı kalıyordu, çenesi omzuna gelmiyordu. 2 hafta içinde 3 kere gittik, o baya etki yarattı, sonra hareketleri evde denedik şimdi çok daha iyi. Yarın 10 gün sonra 4. Kez gideceğiz ama umarım son olur bugün doktor da gayet iyi buldu çünkü. Tabi evde çalışmaya devam.Bi yakinim icin soruyorum. Fizik tedaviden ne kadar zamanda etki gordunuz?
bi şey dicem ,sana bunu yazarken emziriyor olduğumuzu unuttum. valla akıl akıldan üstündür. iyi ki baktın emziren anne içebilir mi diyeTeşekkür ederiz Duymamıştım zeytin yaprağını ama hamile ve emziren kadınlara önerilmez yazıyormuhtemelen bir şey olmaz ama, çok kötü olmazsak gerek yok şimdilik. Umarım bebem rahat geçirir
kesinlikle katılıyorum. oturamayan bebeği oturtmaya çalışmak emeklemeden yürütmeye çalışmak gibi. kendi kendine oturma çabası yine kendi kendine yaptığı bi nevi egzersiz çünkü.Oturma işi konusunda ben de heyecanlıyım ama bir yazı okudum, destekli oturtunca bebeğin daha az antrenman yaptığı ve kasların yeterince gelişmediği falan yazıyor, aşağıda linki bırakıyorum. Bana mantıklı geldi. Uyanınca emzirip, altını değiştirip hop yere bırakıyorum ben, kendi kendine takılıyorsırt-göbek ve göbek-sırt dönebilmeye başladı, ekseni etrafında dönüyor ve kendini ileri itebiliyor. Bir oyuncağını gördü mesela, oraya gidip uzanıp alıyor artık. Yerde çok zaman geçirmesine bağlıyorum ben. O yüzden kendi oturana kadar bırakmaya karar verdim. Nadiren oturturum belki, o kadar.
Lütfen, Kendim Yapabilene Kadar Beni Oturtmayın! - KindyROO Türkiye
Çoğu ebeveyn çocuklarının hareketli olmasına yardımcı olmak düşüncesiyle onları erken yaşlarda destekleyerek oturur pozisyona getirirler.kindyroo.net
bizim zaten max 45 dakka ama 4. ay itibarı ile artıyor uyku saatleri. gerileme bitiyor diyordu okuduğum sayfada.Kizlar gunduz uyku saatleri azaliyor mu sizinde?
İlk açtığım sitede yazmışlar, yoksa aklıma bile gelmezdi bakmakbi şey dicem ,sana bunu yazarken emziriyor olduğumuzu unuttum. valla akıl akıldan üstündür. iyi ki baktın emziren anne içebilir mi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?