2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Gündüz bebeği kendi kendine yerinde uyuyakalan arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz emzigiyle baybneste ve ya koltuk gibi bi yere birakinca uyuyor mu ?
Çok uykusu gelmişse emziğini veriyorum beşiğe koyup iki üç kere pışpış pışpış diyorum dalıyor.. ama bazen de uyutamıyor kendini ağlamaktan içi şişiyor bende beşikte sallıyorm o zaman..

Gündüz bebeği kendi kendine yerinde uyuyakalan arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz emzigiyle baybneste ve ya koltuk gibi bi yere birakinca uyuyor mu ?
Her zaman kendi kendine uyumuyor ama gündüz uykuları yavaştan düzene giriyor bizim. Ana dizindeydi, uykusu gelince emziğini verdim tam dalacağı zaman da alıp yatağa yatırdım. Bir iki mız mızlandı uyudu. O arada sessizce pişş pişş dedim. Geçen gün de, gece açtığım müziği açarak yatağına yatırdım. Uyku vakti olduğunu anladı. Hıı deyip güldü sesi duyunca, sonra da uyudu Emziksiz olmuyor ama

Şimdi bende denedim babyneste koydum emzikle bende yaninda durdum emzik emerken daldıben hep kucagimda uyutunca koyarken genelde uyaniyor boyle olunca belki uyumasi daha rahat olur

Hangi müzik youtubedaki kapak fotografinda bebegin uyuduğu muzik mi?

Sırtım ağrıyor bazen hep kucakta uyutunca ağırlaşıyor da umarım böyle uyutabilirim ara sıra eşim de bırak emzikle uyur diyordu gece uyuyor ama gündüz olmaz gibi gelmişti olur belki böyle böyle

Şimdi bende denedim babyneste koydum emzikle bende yaninda durdum emzik emerken daldıben hep kucagimda uyutunca koyarken genelde uyaniyor boyle olunca belki uyumasi daha rahat olur
Tabi nasıl rahat olursa, uyusun da yeter ki Ana dizinde daha kısa uyuyor benim kızım. Ben o yüzden kendi yatagimizda ya da beşikte yatırmaya çalışıyorum.

Hangi müzik youtubedaki kapak fotografinda bebegin uyuduğu muzik mi?

Sırtım ağrıyor bazen hep kucakta uyutunca ağırlaşıyor da umarım böyle uyutabilirim ara sıra eşim de bırak emzikle uyur diyordu gece uyuyor ama gündüz olmaz gibi gelmişti olur belki böyle böyle
Sırt ağrısı bende de çok fazla. Gece emzirmek için uyandığımda, emmesi uzun sürerse tutarken zorlanıyorum artık. Inşallah kendi kendine uyumaya alışır.
Evet 5 saat süren müzik.

Tabi nasıl rahat olursa, uyusun da yeter ki Ana dizinde daha kısa uyuyor benim kızım. Ben o yüzden kendi yatagimizda ya da beşikte yatırmaya çalışıyorum.
Bakalım ne kadar uyuyacak 35 dk yı gecebilecek mi?sabahları az az uyuyor ilk uykumuz kolumdan bırakınca pek uzun sürmedi.Ana dizinde ne yapıyor bakınırken uyuyor mu etrafa oyuncaklar mi var önünde salliyor musun?

Ben de o tencereye konan aparattan aldım buharda pişirme ürünlerine baktım da içindeki malzeme plastik sanırım bu yüzden almadım

Teşekkürler güzel annelerim bugün doktoruna götürecegız inş ciğerlerinde sorun çıkmaz. Üstünü asla örtmeyen bir bebek kabul etmiyor uyku tulumunu giymeden uyumuştu ondan olmustur diye düşündüm. Bir de alerji için diyet yapıyorum çok şey yemiyorum ikimizde vitaminsiz mi kaldır bilemedim

Peki kaç saatte bir kendi kendine uykuya dalıyor bebiş
Şöyle .. sabah 8 de uyandık üç saat sonrasında ilk uykusu geliyor kendi kendine dalıyor.. uyku süresi bazen yarım saat bazen 2 saat hiç tutarlı değil.. birde akşam 5.30/6 arası kendisi günün yorgunluğundan olsa gerek emzikle mırın kırın ede ede uyuyor bi 45 dk kadar.. zaten son uyuduğu uykuda 45 dk baktım geçecek gibi hemen ışığı açıyorum ki uyansın yoksa gece uykusuna geç yatıyor

Doktora gitmenize sevindim bizde de öksürük ve ateş vardı 2.5 aylıkken antibiyotik tedavisi aldık buhar soluduk 1 gün hastanede yattık inşallah sıkıntısız çabucak iyileşir Allah şifa versin

Hmm anladım. Ya ben hiç kendi kendine denemedim açıkcası. hep 1.15 ya da 1.30 saat sonra beşiğinde sallamaya başlıyorum 10dk falan geçip uyuyor. kendi kendisine uyutmayı da yavaş yavaş denemeli sanırım Bu uykuları da maksimum 40dk anca

Selam kızçeler az önce bizim bebeyi sağlık ocağına götürdük ama turp gibi maşallah. Bizim ki yine sabah 6.30dan sonra uykusunda mızmızlanıyordu bir türlü düzgün uyuyamadı eli de kulağına gidiyordu babası çocuk doktoruna götürelim dedi. Bende önce bir sağlık ocağına gidelim duruma göre hastaneye gideriz dedim çünkü bizim sağlık ocağı çok sakin hastaneler çok kalabalık. Velhasıl gittik doktor kulağına baktı kulağında bir şey yok, boğazına baktı boğazında bir şey yok, sırtını dinledi bir gram sorun yok dedi e niye uyumuyor bu bebe o zaman?

Doyduğuna eminim çok şükür sütte var ama dedim hadi olur ya doymuyordur bir de kilosuna baksınlar. O arada hemşireyle de olabilecek bütün sıkıntıları konuştuk dişlerine baktı diş belirtisi de yok o da demesin mi korkutmak istemem ama nöbet geçiriyor olabilir mi o an ben şok. O kadar şiddetli bir şey değil kendini sıkması ıkınması dedim bir sürü nöbet şekli var dedi, video çekmemi söyledi. Eşim bir sinirlendi tabi orda, bir türlü sevemedi hemşireyi

Neyse kilosuna da baktık 15 günde 700gr almış tospik ondan yana da sorun yok istersen birkaç gece mama ver dene çok fazla tavsiye etmiyorum ama bir dene bakalım düzelecek mi dedi. Bir de geceleri kısa kol zıbın giydirip üzerine boydan fermuarlu olan tulumlardan giydiriyorum 2 de battaniye örtüyorum onu konuştuk belki sıcak oluyordur içine pijama üstüne tulum giydir bir şey örtme önce bunu bir dene sonra videoya çekebilirsin geçmezse dedi.

Uzun oldu ama şeyi de söyleyeyim atak dönemi diye bir şey var mı 4.ay atağı olabilir mi dedim hem atak dönemi var diyor hem de her şey olabilir misafir gelip gider siz bir yere gidersiniz her şey etkiler atağa çok takılmamak gerek diyor. Ne tutarlı bir kadın ama

Valla ne yapacağımı şaşırdım hasta değil aç değil bu bebenin derdi ne. Aklıma gelen tek şey uyku gerilemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…