- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #44.341
Etrafına bakınıyor, tam karşıma alıp konuşuyor, kitap çıngırak oyalıyorumBakalım ne kadar uyuyacak 35 dk yı gecebilecek mi?sabahları az az uyuyor ilk uykumuz kolumdan bırakınca pek uzun sürmedi.Ana dizinde ne yapıyor bakınırken uyuyor mu etrafa oyuncaklar mi var önünde salliyor musun?
Benimki de eski düdüklü tencerenin aparatı Çelik olduğu için kullanırım gibi geldi banaBen de o tencereye konan aparattan aldım buharda pişirme ürünlerine baktım da içindeki malzeme plastik sanırım bu yüzden almadım
Bi şeyi yokmuş şükür maşallah Allah’a emanet olsunSelam kızçeleraz önce bizim bebeyi sağlık ocağına götürdük ama turp gibi maşallah. Bizim ki yine sabah 6.30dan sonra uykusunda mızmızlanıyordu bir türlü düzgün uyuyamadı eli de kulağına gidiyordu babası çocuk doktoruna götürelim dedi. Bende önce bir sağlık ocağına gidelim duruma göre hastaneye gideriz dedim çünkü bizim sağlık ocağı çok sakin hastaneler çok kalabalık. Velhasıl gittik doktor kulağına baktı kulağında bir şey yok, boğazına baktı boğazında bir şey yok, sırtını dinledi bir gram sorun yok dedi e niye uyumuyor bu bebe o zaman?
Doyduğuna eminim çok şükür sütte var ama dedim hadi olur ya doymuyordur bir de kilosuna baksınlar. O arada hemşireyle de olabilecek bütün sıkıntıları konuştuk dişlerine baktı diş belirtisi de yok o da demesin mi korkutmak istemem ama nöbet geçiriyor olabilir mi o an ben şok. O kadar şiddetli bir şey değil kendini sıkması ıkınması dedim bir sürü nöbet şekli var dedi, video çekmemi söyledi. Eşim bir sinirlendi tabi orda, bir türlü sevemedi hemşireyi
Neyse kilosuna da baktık 15 günde 700gr almış tospik ondan yana da sorun yok istersen birkaç gece mama ver dene çok fazla tavsiye etmiyorum ama bir dene bakalım düzelecek mi dedi. Bir de geceleri kısa kol zıbın giydirip üzerine boydan fermuarlu olan tulumlardan giydiriyorum 2 de battaniye örtüyorum onu konuştuk belki sıcak oluyordur içine pijama üstüne tulum giydir bir şey örtme önce bunu bir dene sonra videoya çekebilirsin geçmezse dedi.
Uzun oldu ama şeyi de söyleyeyim atak dönemi diye bir şey var mı 4.ay atağı olabilir mi dedim hem atak dönemi var diyor hem de her şey olabilir misafir gelip gider siz bir yere gidersiniz her şey etkiler atağa çok takılmamak gerek diyor. Ne tutarlı bir kadın ama
Valla ne yapacağımı şaşırdım hasta değil aç değil bu bebenin derdi ne. Aklıma gelen tek şey uyku gerilemesi
Selam kızçeleraz önce bizim bebeyi sağlık ocağına götürdük ama turp gibi maşallah. Bizim ki yine sabah 6.30dan sonra uykusunda mızmızlanıyordu bir türlü düzgün uyuyamadı eli de kulağına gidiyordu babası çocuk doktoruna götürelim dedi. Bende önce bir sağlık ocağına gidelim duruma göre hastaneye gideriz dedim çünkü bizim sağlık ocağı çok sakin hastaneler çok kalabalık. Velhasıl gittik doktor kulağına baktı kulağında bir şey yok, boğazına baktı boğazında bir şey yok, sırtını dinledi bir gram sorun yok dedi e niye uyumuyor bu bebe o zaman?
Doyduğuna eminim çok şükür sütte var ama dedim hadi olur ya doymuyordur bir de kilosuna baksınlar. O arada hemşireyle de olabilecek bütün sıkıntıları konuştuk dişlerine baktı diş belirtisi de yok o da demesin mi korkutmak istemem ama nöbet geçiriyor olabilir mi o an ben şok. O kadar şiddetli bir şey değil kendini sıkması ıkınması dedim bir sürü nöbet şekli var dedi, video çekmemi söyledi. Eşim bir sinirlendi tabi orda, bir türlü sevemedi hemşireyi
Neyse kilosuna da baktık 15 günde 700gr almış tospik ondan yana da sorun yok istersen birkaç gece mama ver dene çok fazla tavsiye etmiyorum ama bir dene bakalım düzelecek mi dedi. Bir de geceleri kısa kol zıbın giydirip üzerine boydan fermuarlu olan tulumlardan giydiriyorum 2 de battaniye örtüyorum onu konuştuk belki sıcak oluyordur içine pijama üstüne tulum giydir bir şey örtme önce bunu bir dene sonra videoya çekebilirsin geçmezse dedi.
Uzun oldu ama şeyi de söyleyeyim atak dönemi diye bir şey var mı 4.ay atağı olabilir mi dedim hem atak dönemi var diyor hem de her şey olabilir misafir gelip gider siz bir yere gidersiniz her şey etkiler atağa çok takılmamak gerek diyor. Ne tutarlı bir kadın ama
Valla ne yapacağımı şaşırdım hasta değil aç değil bu bebenin derdi ne. Aklıma gelen tek şey uyku gerilemesi
Çok teşekkür ederim inşallah böyle gider. Eşim mamaya karşı değil aslında ama anne sütü yeterliyken mama vermek istemiyorBi şeyi yokmuş şükür maşallah Allah’a emanet olsun
Her şey tamam da eşin mamaya izin vermez gibi geliyor banabir de baksana çocuk güzel kilo alıyor mamayı da gece ağırlık yapsın uykusunu getirsin diye önermiş olabilir gibi geldi sen ne dersin?
Sormaa çok sinirlendim. Az önce emerken birden bıraktı ve kendini itmeye ıkınmaya başladı bende telefonu aldım videoya cekeyim diye hemen durdu bıraktım yine yaptı bende anladım hicbir şey olmadığını çekiyor gibi yaptım yine durdu telefon görünce. Demekki bir problem yokBu hemşire ruh hastası bence nöbet öylr anlaşılmayacak bir şey değil yeğenimde ömrümüz gitti korkudan sen farkederdin
Canım şu uyku tulumu işini bi ben çözemedim yaGeçen gün eşim bebek battaniyeyi kafasına geçirmiş deyince hemen gidip uyku tulumu aldım 1,6 tog bizim evin ısısı 22-24 derece ona göre aldık dün geceden beri bununla uyuyor sevdi
Çok güzel olmuş yaGeçen gün eşim bebek battaniyeyi kafasına geçirmiş deyince hemen gidip uyku tulumu aldım 1,6 tog bizim evin ısısı 22-24 derece ona göre aldık dün geceden beri bununla uyuyor sevdi
Tek mi yolculuk yaptın beybiDün hızlı trenle Eskişehir’e geldiksize maceramızı anlatayım
Trene binmeden bi 15 dk kestirdi ve uyandı. Sonra uyumuyor, ama uykusu var. Trende de kalabalık bir grup var, yüksek sesle konuşuyorlarneyse, şikayet ettiler grubu ve sustular bu arada uyumayınca, acıkmıştır diye emzireyim dedim, yine kavga ede ede azıcık emdi ve tataaa kaka yaptı gittik tren tuvaletinde altını değiştirdik ama zaten sallanıyor tren, alt değiştirme tahtasında bebeği tutup alt değiştirmek ciddi marifet. Düşüp klozete oturuverecekti bebem valla Neyse, sonra uyudu, yarım saat ve uyandı. Eline oyuncak verdim, bağırıyor, emzireyim dedim yine iki cok cok o kadar. Ve ağlıyor, çünkü alamadı uykusunu. Gittik tekrar vagon arasına kanguruyla, orada uyudu. Sonra eve gelene kadar uyanmadı zaten, kıyamam çok yorulmuş
Business’tan almıştım bileti, tek kişilik koltuk hem, hem de rahat olur diye. Diyorum ki bir dahakine doğu ekspresinden numarasız bilet alacağım, 15 dk ancak oturduk yolculuk boyuncakoridorda takılıyoruz nasıl olsa
Öyle işte, zordu.UkaderU , seni andım
Ben beşiğinin kenarlarına sevdiği iki oyuncağını astım uykuya geçerken onlarla oynuyor ve bazen kendim değilde telefondan pışpış açıp bırakıyorum odasına.. sizde de işe yarar belkiHmm anladım. Ya ben hiç kendi kendine denemedim açıkcası. hep 1.15 ya da 1.30 saat sonra beşiğinde sallamaya başlıyorum 10dk falan geçip uyuyor. kendi kendisine uyutmayı da yavaş yavaş denemeli sanırımBu uykuları da maksimum 40dk anca
Sağlık ocağında kilerin tutumları bana hep çok garip geliyor. Benim mama verdiğimi duyunca doktor; çocuğuna şeker verdiğinin farkındasın değil mi demişti. Hemşireler de öyle insanı strese sokuyorlar anlamadım bu yorucu tavırlarını.. sütün yetiyorsa bencede hiç gerek yok kuzum en iyi sen anlarsın bebişiniÇok teşekkür ederim inşallah böyle gider. Eşim mamaya karşı değil aslında ama anne sütü yeterliyken mama vermek istemiyormamayı kesinlikle ağırlık yapıp uyusun diye dedi ama ordayken de söyledim süt yeter ki geliyorken mama vermek istemiyorum. Çocuğu şişirmeye gerek yok bence.
Ben içten sadece askılı zıbın giydiriyorum sürekli kontrol ettim benim kızım da kol omuz sıcaktı ama bacakları biraz soğuk gibiydi bir de bezi soğumuştu çiş yapmış bu gece altına bir kat giydireceğim valla ne yapacağımızı şaşırdık benim kız da battaniye örttüğüm zaman kolları illa dışarda uyuyordu omuzlar da hep açık ne yapsam açıyordu böyle daha iyi oldu inşallah hiç birimizin yavrusu hasta olmazCanım şu uyku tulumu işini bi ben çözemedim yaodası 24-25 derece 1.6 tog aldım bende içine de zıbınını giydiriyorum ama benim oğlum doğduğundan beri uyurken omuzları hep soğuk oluyor içine bi kat daha giydirip uyuttum dün gece baktım yine aynı anormal mi bi yerde yanlış mı yapıyorum bilemedim
Evet tek gittim. Birisi olsaydı yanımda bu kadar zorlanmazdım. Kaç kere kangurudan çıkart, geri sok falan. Uçakta kaka yapsa, değiştirme yeri var mı acabaTek mi yolculuk yaptın beybiahh ahh geçmiş olsun ama başarıyla sonuçlnmış seni tebrik ederim bak biz kaka konusunda tecrübesisiz yokda yapmamıştı Allah’tan uyku sıkıştırınca çok ağlar. Seninki mama alıyor muydu unuttum ben yolculukta mama çok kolaylık sağlıyor. Kanguru var iyiki onunla pek ağırlığı hissedilmiyor. Anacım bizim neyimize business standart koltuk bile fazla koridor varken
Bence normal 4. Ayda uyku gerilemesi meme reddi olabilir bende aynılarını yaşıyorum. Bebeğim aç olduğu halde memeyi istemiyor uykusu gelmiş bayılıyor uyumuyor emmiyor zıplatarak emziriyorum hemen şıp diye emip uyuyor . Gece uykularımız berbat ama düzelecek diye umuyorum.Sormaa çok sinirlendim. Az önce emerken birden bıraktı ve kendini itmeye ıkınmaya başladı bende telefonu aldım videoya cekeyim diye hemen durdu bıraktım yine yaptı bende anladım hicbir şey olmadığını çekiyor gibi yaptım yine durdu telefon görünce. Demekki bir problem yok
Anne sütü tabiki güzel bir şey ama bunu aşırı kutsayıp da mamaya öcü muamelesi yapan herkese çok sinir oluyorum.Ben beşiğinin kenarlarına sevdiği iki oyuncağını astım uykuya geçerken onlarla oynuyor ve bazen kendim değilde telefondan pışpış açıp bırakıyorum odasına.. sizde de işe yarar belki
Sağlık ocağında kilerin tutumları bana hep çok garip geliyor. Benim mama verdiğimi duyunca doktor; çocuğuna şeker verdiğinin farkındasın değil mi demişti. Hemşireler de öyle insanı strese sokuyorlar anlamadım bu yorucu tavırlarını.. sütün yetiyorsa bencede hiç gerek yok kuzum en iyi sen anlarsın bebişini
Inşallah düzelir sizin de. Beni korkutan sürekli kulağıyla oynamasıydı enfeksiyon falan olabilir mi diye düşündük ama çok şükür bir sey çıkmadı. Zamanla düzeleceğiz inşallah hepimizBence normal 4. Ayda uyku gerilemesi meme reddi olabilir bende aynılarını yaşıyorum. Bebeğim aç olduğu halde memeyi istemiyor uykusu gelmiş bayılıyor uyumuyor emmiyor zıplatarak emziriyorum hemen şıp diye emip uyuyor . Gece uykularımız berbat ama düzelecek diye umuyorum.
Sormaa çok sinirlendim. Az önce emerken birden bıraktı ve kendini itmeye ıkınmaya başladı bende telefonu aldım videoya cekeyim diye hemen durdu bıraktım yine yaptı bende anladım hicbir şey olmadığını çekiyor gibi yaptım yine durdu telefon görünce. Demekki bir problem yok
Çok iyi yapmıssın bizde uyku tulumuyla yatıyoruz örtü asla kabul etmiyorGeçen gün eşim bebek battaniyeyi kafasına geçirmiş deyince hemen gidip uyku tulumu aldım 1,6 tog bizim evin ısısı 22-24 derece ona göre aldık dün geceden beri bununla uyuyor sevdi
Valla çok fenalarçok fenalar yaa benim kızımda hep atıyor öyle zaten doktorlarda diyor ya yenidoğmus hali gibi beklemeyin dikkati dağılıyor artık minnoşların. O yüzden kilo az alıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?