2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yaaa senin o minnak ayaklarını yeriimm maşallah ya

Uyumayınca ben de çok takıyorum, uyursa bi de kolayca yemek yese baya baya modum yükseliyor yaşlarına uygun uyuyorlar eş bey
Herkeste uyumazsa uyumasın, gece uyur düşüncesi var, artık cevaplarken yoruluyorum ya da hıhı demekle yetiniyorum
Bu arada bizimki de avokadoya sardı aklıma mercanı getirdi

Kızlar ben resmen bittim hiç durmayan bir bebek olur mu ? Uyandığı anda başlıyor mızırdanmaya dayanacak gücüm kalmadı ,,gören herkes benim Halime üzülüyor sürekli kucakta sokakta gezmek istiyor lütfen bana bir akıl verin

Ya sorma, uyku konusunda herkese laf anlatmaktan benim de canım çıktı. Bi ara acayip sinirlendim ve herkese patladım herkesin bir fikri var, tamam anlıyorum ama bana psikopatmışım gibi davranıyorlar, deli oluyorum. O patlamadan sonra biraz geri çekildiler şükür

Biz Alanya’dan almıştık avokado, çok güzeldi. Uzun zamandır almıyorum ama, Antalya’ya gittik, Eskişehir’e gittik derken... Marketten aldım geçen gün, Mercan yemedi unutmuş sanırım. Yapmam gereken şeyler listesinden bir şey daha, tekrar sipariş vereyim bari
Bazen artık işe döneyim de bensiz ne yapıyorlarsa yapsınlar diyorum

Ya maşallah anatomik ayakkqbı öneriliyor diye biliyorum belli bir yaşa kadar. Çok tatlış ayakkabılar
Evet kuzum öyle her şeyi giymemeliler bu aylarda
Sonra 15 ay sonrası yürümeyle paralel şekil şekil alırız artık
Evet ya öyleymiş almadım ama içim gitti Çok cici

Kızlar bu gece ilk kez emzirmemeyi deneyeceğim, hazır eşim 3 gün göreve gitmisken önce tek başıma deneyeyim dedim olmazsa bir de onunla deneyeceğiz. Gündüz bana göre güzel besleniyor ama hala daha acaba açlıktan mı uyanır diye emin olamiyorum. Size bugün yediklerini yazayım bana fikir verin lütfen, inşallah çok ağlamaz

Sabah: 1 tam yumurta, bir avuç küp küp kesilmiş kaşar peynir, biraz keçiboynuzu özü.
Ara öğün olarak 1 şeftali
Öğlen: Bir küçük kase sebzeli bulgur pilavı ve yoğurt
Ara öğünde yarım muz
Akşam: yarım kase kemik suyu çorba
Yatmadan 1 buçuk saat önce bebek sütlacı gibi bir karışım yedi 1 kase içinde 1 tam muz kb özü ve pirinç vardı.
Sürekli emiyor bir de tabi gün içinde.

Aslında bugün biraz az yedi normalde bizim çorba kaseleriyle 1 buçuk çorba içiyor sevdiği olunca

Peki nasıl avutacaksın sayfalarda hep pış pış yapın diyor çok kolay bir şeymiş gibi. Çocuk oo meme yoksa pış pış var yaşasın demez ki. sizin emzik emme durumu var ama o kolaylaştırabilir
Ayy sorma ssnki çok kolay bir şey herkes kucağımızda gezdirdik konuştuk vs diyor da bunu yapanların çocuğu genelde 18 aylık vs. Biz emzik kullanıyoruz uyku arasında, aslında onu da bıraktırmak istiyordum ama önce gece beslenme işini halletmek lazım. Önce su sonra emzik ve kucak düşünüyorum olmazsa biraz gezdiricem bakalım. Feryat figan ağlarsa mecburi meme veririm ne yapayım.

Maşallah Allah’a emanet banucum benimki bunların yarısını anca yiyordur ama benimkinin kız olduğunu da unutmayayım tabi.
onun dışında benimki çok yemek seçmeye çalışıyor ama ben seçenek sunmayınca mecburen dönüp dolaşıp önündekini yiyor o zaman da iştahla yemiyordur.
Kaan Uyanırsa bir tek susamış olabilir diye düşündüm Şimdi. Bol şans ve kolaylıklar diliyorum sana.
Sabaha yaz, bakalım nasıl geçecek geceniz

Çok iyi hatta bence sil ayy nazar değecek bence aşırı iyi yiyor. Yani benim kıza göre zaten çok da merak ettim diğer arkadaşlar ne diyecek hepsi böyleyse benim kıza çok üzüldüm yazık çok az yiyor. Neyse konuya dönelim asla acıkmaz bence meme bağımlısı ise ondandır

bana da uyumak zorunda mı? Boşver uyumasın diyorlar. arada öyle ptlamalar lazım ya.
Aslında bana sürekli evde olmak sanki daha zormuş gibi geliyor. Çalışmadığım için yanılsama olabilir, çalışırken de bilmediğim türlü zorluk vardır eminim. En büyüğü bebeğini bırakıp gitmek, onu öZlemek. Diğer taraftan çalışmak kafa dağıtma şansı veriyordur gibi geliyor. Ben bı ara bebeğim uyurken biraz çalışıyorum, hala işe yarıyorum diye mutlu oldum aklına yatan bir iş bulabildin mi bakınıyordun?

Bende bu gece deneyeceğim emzirmemeyi, inşallah çok ağlamaz
Gazan mübarek olsun banucum. Yola çıkınca strateji değiştirilmez ama belki aşama aşama da deneyebilirsin. Öyle de diyorlar. 10 kere emziriyorsan önce bi sefer ver sonra verme va vs azala azala bitsin. Benim de denemem lazım bunu.
maşallah güzel yemiş. Akşam yemeği hafif ama sonra yediği onu baya bi tok tutar bence. Yatırmadan bol bol su içirmek de iyi olur belki.

benim bebişim yerdi ama yemez oldu. Geçen muzlu pAnkekin hepsini bitirdi, o günden sonra yediremedim kahvaltıyı. Ara öğünleri de böyle yemiyor. Yesin diye dışarı çıkıyorum özellikle kahvaltıyı atlatırsa. Gece emmekten sabaha acıkmıyor sanırım.

K Kbo4 Maaşallah çok güzel yiyor Kağan. Istahi hep güzel olsun inşallah. Ben gece emzirmeye devam ediyorum, avutamadim uyanınca. Inşallah sen başarırsın. Gecen iyi geçsin

baltasar inci de güzel yiyor, Kağan kadar olmasa da :) ama en zoru kahvaltı öğünü bizim için. Kahvaltı yaptıramazsam 1 tane muz veriyorum. Beslenmesinden örnek vereyim istersen;
Kahvaltı: 1 yumurta sarısından omlet, biraz peynir, 2 adet yeşil zeytin, salatalık
Ara: 3 adet kayısı ya da 1/2 şeftali
Öğlen: 1 kase pirinç pilavı, yoğurt
Akşam: 1 kase kıymalı tarhana çorbası, 1 dilim tam buğday ekmeği
Emmeye devam ediyor.

Maşallah çok güzel yiyor. Bizimkiler 1 ara öğün ve son saydığın öğün eksik yiyorlar. Sürekli memedeler ama bu aralar. Açlıktan değil ama bağlılıktanmış. Güvenli bağlanmanın göstergesiymiş. Aslında ben de gece emzirmesini bırakmak istiyorum ama iki bebeyle çok zor gece emzirmeden uyutmak. Şu sıcakları bahane ediyorım susuyorlar çok ondan uyanıyorlar diye gazan mübarek olsun. Yine de aklına takılan olursa instagramda eleleanneliğe var orda bu konuyla ilgili detaylı paylaşımlar var

Gece emmekten sabaha acıkmıyor kısmı doğru bence de en kötü sabah öğünü oluyor çünkü biizm de

Kolay gelsin bu gece ikinize de. Umarım rahat geçer geceniz. Aslında çok hızlı adapte oluyorlar yeni duruma, bir süre dayanabilirsen çözersin, hiç merak etme. Emzik Mercan hiç almadı ama bence de şu aşamada bırakma emziği, o sana kolaylık sağlar diye düşünüyorum.

Mercan da iştahlı aslında, ama bundan daha az yiyordur toplamda. Fazlasıyla yemek seçiyor ve beğenmediği şeyi yemiyor, ve o gün yemek yemeden günü geçirebiliyor. Bizde de mama var ama yemedi diye mama miktarını değiştirmiyorum ben. Yeterli görünüyor bence yemek. Bugün bir paylaşımda da 1 yaşından sonra gece beslenmesinin ilerde sağlık sorunlarına yol açabileceğini okudum instagramda ama detayını bilmiyorum valla.

Yani büyük ihtimal açlıkla ilgili bir sorun olmayacaktır ama yine de içine sinmezse 1-2 sefer verip, zamanla tamamen bırakabilirsin. Pınar Sibirsky bebek uyuduktan sonra beslemeyi öneriyordu memede uyumaya dönmesin diye, belki işine yarar bu da.

Umarım en ağlamasız şekilde hemen başarırsın. Gece kaç kere kalkıyor normalde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…