- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #54.461
Benim ehliyet vardı ama arabam olmayınca pratik yapma imkanım olmadı evlenene kadar. Hep korktum yoldan. Kendime hiç güvenmedim. Yazın bana araba aldık, özellikle manuel istedim. Birkaç gün de özel hocadan ders aldım. Ama peş peşe değil ne yazık ki haftada bir eşim kıza bakarken ya da annem gelinceOhhh masallah size yabende çok istiyorum ama cesaret edemiyorum ya sırf bu yüzden ehliyet bile almadım daha
O kadar güzel anlatmışsın ki gerçekten harfiyen doğru hepsiBenim ehliyet vardı ama arabam olmayınca pratik yapma imkanım olmadı evlenene kadar. Hep korktum yoldan. Kendime hiç güvenmedim. Yazın bana araba aldık, özellikle manuel istedim. Birkaç gün de özel hocadan ders aldım. Ama peş peşe değil ne yazık ki haftada bir eşim kıza bakarken ya da annem gelinceAnkarada kızılay ulus sürdüm hocayla ama tek başıma markete gitmeye korkuyorum. Inci zaten durmuyor. Şimdi inci de durunca artık mahallede çıkabiliyorum, markete gidebiliyorum. Ama dün araç boştayken kalkmaya çalıştım, niye kalkmıyor diye sinir oldum. Ben girene kadar sitenin kapısı geri kapandı 2 kez hem de. Iyice gıcık oldum kendime. Böyle böyle öğreneceğim iyice, arada vitesi unutarak Eşimden ayrı istediğim yere kızımla gidebilme fikri mutlu ediyor. Biraz cesaretlendirilmeye, motivasyona ihtiyacımız var bence. Çok da pratik yapmaya. Aslında gözümüzde buyuttugumuz kadar korkulacak bir şey yok. Fren de biz de, gaz da bizde. Ama arabada çocuk olunca panik oluyor işte insan. Kk da biraz araba sürmekten korsanlara destek olan yorumlara denk geldim. O da motive etti beni. Biz acemiyiz ama trafikte herkes acemi değil ve senin hatanı başkası tolere ederek seni kaza yapmaktan koruyabiliyor. Çok mu zorlandım yardım isterim, olmadı çekerim güvenli bir yere taksiyle dönerim. Artık böyle gaz veriyorum kendime. Ve en önemlisi eşimin yanında sürücü mahaline geçmiyorum
Yemek, uyku kısmına girmeden direk sinir krizine değinmek istiyorumBen yokken neler olmuş burada
G Gemini273 gözlerim doldu okurken. Biz de hiç istemiyoruz bir çocuk daha ama öyle bir durum olsa ne yapardık hiç bilmiyorum. Ne garip bir şey annelik, ne garip bi ikilem. Hayırlısı olsun canım, hiç sıkma canını.
Yemek konusu bizde de çok dalgalı, bazen yediğine şaşırıyorum, benim kadar yemek yiyor, sonra günlerce iki lokma yemekle duruyorSaldım artık ya, mutlu görünüyor. Yoksa aaa uçak geliyor deyip yemek yedirmeye başlamıştık
Uyku da şu ara sabah yarım saat, ikinci uyku 1-2 saat arası şeklinde. Bir ara o sabah uykusu düşecek herhalde ama henüz hazır değil diye düşünüyorum. Bizim şu ara derdimiz erken uyanmalar ama. 5-5:30 gibi kalkıyoruz her sabah. Tatildeyiz şimdi, eşimle nöbetleşe bakıyoruzama dönünce ne olacak bilmiyorum.
İşe başlıyorum bu arada. 7 Kasım iş başı tarihim. Haftaiçi 1-2 saat ancak göreceğim sanırım minik kuşumubakalım nasıl dayanacağız. Atomiks bi de seyahate çıkmayı hiç düşünemiyorum valla, kolaylıklar diliyorum hem bebişe hem de sana
Ya bi de sinir krizleri başladı mı sizde? Yarım saatten fazla ağlıyor, çok zor bişeymiş. Nadir yaşıyoruz ama içim parçalanıyor. Yaşayanlar varsa ne yapıyorsunuz?
Hayırlı olsun canım yeni işin. Sabah erken uyanmaları tek uykuya düşmek istemenin işareti diyorlar ama ben çok saçma buluyorumBen yokken neler olmuş burada
G Gemini273 gözlerim doldu okurken. Biz de hiç istemiyoruz bir çocuk daha ama öyle bir durum olsa ne yapardık hiç bilmiyorum. Ne garip bir şey annelik, ne garip bi ikilem. Hayırlısı olsun canım, hiç sıkma canını.
Yemek konusu bizde de çok dalgalı, bazen yediğine şaşırıyorum, benim kadar yemek yiyor, sonra günlerce iki lokma yemekle duruyorSaldım artık ya, mutlu görünüyor. Yoksa aaa uçak geliyor deyip yemek yedirmeye başlamıştık
Uyku da şu ara sabah yarım saat, ikinci uyku 1-2 saat arası şeklinde. Bir ara o sabah uykusu düşecek herhalde ama henüz hazır değil diye düşünüyorum. Bizim şu ara derdimiz erken uyanmalar ama. 5-5:30 gibi kalkıyoruz her sabah. Tatildeyiz şimdi, eşimle nöbetleşe bakıyoruzama dönünce ne olacak bilmiyorum.
İşe başlıyorum bu arada. 7 Kasım iş başı tarihim. Haftaiçi 1-2 saat ancak göreceğim sanırım minik kuşumubakalım nasıl dayanacağız. Atomiks bi de seyahate çıkmayı hiç düşünemiyorum valla, kolaylıklar diliyorum hem bebişe hem de sana
Ya bi de sinir krizleri başladı mı sizde? Yarım saatten fazla ağlıyor, çok zor bişeymiş. Nadir yaşıyoruz ama içim parçalanıyor. Yaşayanlar varsa ne yapıyorsunuz?
2 dk mıYemek, uyku kısmına girmeden direk sinir krizine değinmek istiyorumbizimki kendini nadiren de olsa yere atıyor ağlıyor ve vuruyor. Kısacık 2 dk kadar bile sürmüyor hemen başka şeye kanıyor ama cidden nasıl davranacağımı şaşırıyorum. Hemen dikkatini başka yöne çekiyorum diğer türlü ağlama krizine girer kesin.
Yeni işin hayırlı olsun canım bebişle zor oluyor ama çalışmak da insana kendini iyi hissettirir bence. Umarım çok zor olmaz alışma süreciniz
Çok teşekkür ederim, umarım hepimiz için öyle olurHayırlı olsun canım yeni işin. Sabah erken uyanmaları tek uykuya düşmek istemenin işareti diyorlar ama ben çok saçma buluyorumbence daha geç uyanmalılar ki öğlen tek uyuyup akşamı edebilsinler bizde de kıskançlık krizleri başladı maalesef. Biri kucaktaysa diğeri hemen bacaklara yapışıyor beni de al diye
Zaten artık sabah uykularının kısalması normal 30-40dk olması yetiyormuş. Öğleden sonrakinin uzun olması daha iyi. Valla artık alamıyorum ama mecbur kalınca 10 kaplan gücünde eksilebiliyorum2 dk mıne güzelmiş bizimki sanırım biraz uykuyla bağlantılı bir süreç. Uykusunu alamayınca huysuz oluyor ve bir şeye sinirlenmemesini sağlasam bile peşine başka bir şeye sinirleniyor. Mama deyince susuyor mesela ama biberon kapağını açmam 1 sn sürdüğü için tekrar sinirlenip ağlamaya başlıyor ve mamadan da vazgeçiyor falan
Bir de duyguları bastırmamak lazım gibi şeyler okudum, o yüzden daha çok sarılıp sakinleşmesini bekliyorum. Artık mızırdanmaya dönünce bişeye bakıyosa o zaman dikkat dağıtma yoluna gidiyorum. Ama doğru mu yapıyorum hiç bilemedim
Teşekkür ederimUmarım kendimi daha iyi hissederim, zira düşündükçe içim bunalıyor
Çok teşekkür ederim, umarım hepimiz için öyle olur
Bu tek uyku işini ben de düşündüm, hatta denemek istedim ama 5’te kalkınca 6’da esnemeye başlıyor ve 9’a kadar bile zor dayanıyor. O yüzden deneyemedim bile. Ama ilk uykuyu da yarım saat uyuyor baktığında, pek bi işe de yaramıyor yani. Bikaç gün zorlamak mı lazım acaba oturması için
Ya yerim ben onlarıikizlerin derdi de başka bi sevimli oluyor ikisini birden kucağında taşıyabiliyor musun ya ben birini zor taşıyorum
Dün 9’da ilk uykuyu, 1’de 2. Uykuyu uyudu ve sabah 6:15’te kalktıZaten artık sabah uykularının kısalması normal 30-40dk olması yetiyormuş. Öğleden sonrakinin uzun olması daha iyi. Valla artık alamıyorum ama mecbur kalınca 10 kaplan gücünde eksilebiliyorum
Mavi su mu deniyor öyle bir ürün var sanırım bı sor istersen.Kızlar size çok alakasız bir soru sorayım bilen varsa yazıversin. Yeni taşındığım evde önceden halıflex varmış sonra 5 6 yıl önce halıflex sökülmüş 5 yıldır da ev boş. Yerler fayanslar kapkara ama böyle çamaşır suyu cif falan çıkarmıyor var mı bir öneriniz.
Ferro sanol hangi formda bende suya karıştırılan bir şey yazdırdım iciremiyorum tekrar damlaya dönsem diyorum sürekli et yedirdim ama etkiledi mi bilmiyorum.gidip ne zaman olcturmek lazimFerritinimiz cok dusuk cikti. Benim hatam alerji doktoru gec baslarmisti. Sonra yok temiz icerik vs diye bestiron verdim. Keske direkt ilac verseydim, besin takvi yerine. Simdi 3 ay ferro sanol kullanacagiz ama imkansiz icirmek. Zaten yemiyor icmiyor bir de demir ilaci nasil vereceksem. Onerilere acigim.
Bu arada bebişim sadece oyuncak at peşinden sürün git al şeklinde oynuyor. Arada aktivite masasında ya da eline bit şey alıp evirip çeviriyor ama puzzle yapayım, küpü oradan geçireyim, kutuları üstüste koyayım yok. Mesela suluğunu kapatıyor, geçen 1 sefer kutuyu üstüste koydu ama %95 atıyor. Bu normal mi? Yanlış bir şey mi yaptım diyorum. İlgisiz bir anne de değilim ki anlamadım yani.
Şurup ama günde 2 sefer 5 ml ver ver bitmiyor yani. Ben de hep yedirdim ama bi katkısı olmamış. Zaten son zamanlarda da yemek yedirmek çok zorlaştı.Ferro sanol hangi formda bende suya karıştırılan bir şey yazdırdım iciremiyorum tekrar damlaya dönsem diyorum sürekli et yedirdim ama etkiledi mi bilmiyorum.gidip ne zaman olcturmek lazim
Bende ondan yazdırayım olmazsa kırmızı et kıyma et yemiyor mu çorbaya katsan tarhana çorbasına olmaz mı?Şurup ama günde 2 sefer 5 ml ver ver bitmiyor yani. Ben de hep yedirdim ama bi katkısı olmamış. Zaten son zamanlarda da yemek yedirmek çok zorlaştı.
İlikli kemik suyu, kırmızı et her gün var ama bu ara tükürüyor hepBende ondan yazdırayım olmazsa kırmızı et kıyma et yemiyor mu çorbaya katsan tarhana çorbasına olmaz mı?
Normal canım daha küçükler (bir kutunun içinde oyuncak alıp tekrar koyabiliyor ise sorun yokFerritinimiz cok dusuk cikti. Benim hatam alerji doktoru gec baslarmisti. Sonra yok temiz icerik vs diye bestiron verdim. Keske direkt ilac verseydim, besin takviyesi yerine. Simdi 3 ay ferro sanol kullanacagiz ama imkansiz icirmek. Zaten yemiyor icmiyor bir de demir ilaci nasil vereceksem. Onerilere acigim.
Bu arada bebişim sadece oyuncak at peşinden sürün git al şeklinde oynuyor. Arada aktivite masasında ya da eline bit şey alıp evirip çeviriyor ama puzzle yapayım, küpü oradan geçireyim, kutuları üstüste koyayım yok. Mesela suluğunu kapatıyor, geçen 1 sefer kutuyu üstüste koydu ama %95 atıyor. Bu normal mi? Yanlış bir şey mi yaptım diyorum. İlgisiz bir anne de değilim ki anlamadım yani.
Yapıyor ama son zamanlarda sadece at kovala durumu biraz kafama takıldı.Normal canım daha küçükler (bir kutunun içinde oyuncak alıp tekrar koyabiliyor ise sorun yok
İlaç şırıngaları var sanırım mycey in var, onla mı denesen? Oyun gibi belki hoşuna gider.Ferritinimiz cok dusuk cikti. Benim hatam alerji doktoru gec baslarmisti. Sonra yok temiz icerik vs diye bestiron verdim. Keske direkt ilac verseydim, besin takviyesi yerine. Simdi 3 ay ferro sanol kullanacagiz ama imkansiz icirmek. Zaten yemiyor icmiyor bir de demir ilaci nasil vereceksem. Onerilere acigim.
Eczaneden normal şırınga aldım ama devasa bişey göndermişler. Bi işe yaramadı bi de mycey deneyim teşekkür ederim.İlaç şırıngaları var sanırım mycey in var, onla mı denesen? Oyun gibi belki hoşuna gider.
Puzzle olarak şuan için kulplu daire vsler uygun. 2 parçalıları 24 aydan sınra yapmaya başlıyorlar. Direğe halka geçirmece yapıyorlar mesela bu aralar ama sırasıyla değil rasgele. Kule becerisi 70.haftadan sonra gelişiyor diye okumuştum. Şuan biz yapıyıruz onlar yıkıyorlar. İçiçe koyuyorlar. Benimkiler de sürekli atıyorlar, ver diyoruz mesela atıyor. O motor gelişimi göstergessi bence zamanla daha kontrollü olacak. Sürekli bişeyleri ağızlarında gezdiriyorlar benimkiler de köpek gibi
O instagramın görünen yüzü bence bi de görünmeyen kısmına bakmak lazım.Eczaneden normal şırınga aldım ama devasa bişey göndermişler. Bi işe yaramadı bi de mycey deneyim teşekkür ederim.
Ya serayguler diye bir instamom var, kızı 1,5 ay büyük Temmuz doğumlu, boyama puzzle evcilik aklına ne gelirse yapıyor. Kıyas yapmak hiç doğrı değil de işte gördükçe aklıma takıldı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?