- 10 Ekim 2022
- 1.036
- 1.552
- 63
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #54.481
Bizimde öyleydi canım, keşke 9.ayda baktırsaydım dedim bende. Biz mikrofer kullanıyorduk, doktor artık o dişinin kovuğuna yetmez dedi. Şuan Ferro sanol kullanıyoruz 1 ay sonra kontrole gideceğiz, tabi B12 de yerlerdeydi bakalım ikiside 1 ayda toparlamış olacak mı.Ferritinimiz cok dusuk cikti. Benim hatam alerji doktoru gec baslarmisti. Sonra yok temiz icerik vs diye bestiron verdim. Keske direkt ilac verseydim, besin takviyesi yerine. Simdi 3 ay ferro sanol kullanacagiz ama imkansiz icirmek. Zaten yemiyor icmiyor bir de demir ilaci nasil vereceksem. Onerilere acigim.
Bu arada bebişim sadece oyuncak at peşinden sürün git al şeklinde oynuyor. Arada aktivite masasında ya da eline bit şey alıp evirip çeviriyor ama puzzle yapayım, küpü oradan geçireyim, kutuları üstüste koyayım yok. Mesela suluğunu kapatıyor, geçen 1 sefer kutuyu üstüste koydu ama %95 atıyor. Bu normal mi? Yanlış bir şey mi yaptım diyorum. İlgisiz bir anne de değilim ki anlamadım yani.
Bende milayı takip ediyorum evet ama bazı çocuklar bence doğuştan yetenekli mi ne diyeyim. Yada gerçekten çocuktan başka işi olmayanlar demek bilemiyorum bende üzülüyorum kısyasladıgımda ama elde olmuyotEczaneden normal şırınga aldım ama devasa bişey göndermişler. Bi işe yaramadı bi de mycey deneyim teşekkür ederim.
Ya serayguler diye bir instamom var, kızı 1,5 ay büyük Temmuz doğumlu, boyama puzzle evcilik aklına ne gelirse yapıyor. Kıyas yapmak hiç doğrı değil de işte gördükçe aklıma takıldı:)
Orası öyle hiç takılmazdım aslında böyle şeylere. Bir de hala yürümedi kendime dert ettim heraldeO instagramın görünen yüzü bence bi de görünmeyen kısmına bakmak lazım.Ya bi de her bebeğin ilgisi gelişimi farklı. Bizim ikisi bile çok farklı. Biri kitap karıştırmayı çok seviyor diğeri sadece yesin geçen gün ben de ilk defa boya verdim ellerine sadece yediler zamanla olacak hepsi. Ben de kaşık kullanmayı öğretemedim diye üzülüyordum dedim amaan kaşık kullanmayı bilmeyen insan yok illa öğrenecekler. En kötü ben yaparım döneminde isteyecekler.
bizim doktor baktırmadı, canını boşa yakmayalım diye. Ben dr ancak cesaret buldum. Bizim b12 fena çıkmadı hayret ettim, yerlerdedir diyordum. Bizim de öyle geçiyor günlerimi top at, oyuncak at, makinalar çalışınca vuuuuuuuhuuu diye şaşır. Nasıl veriyorsun bu arada ferto sanolı bize sabah akşam 5 ml dedi. Nasıl içiriyorsun?Bizimde öyleydi canım, keşke 9.ayda baktırsaydım dedim bende. Biz mikrofer kullanıyorduk, doktor artık o dişinin kovuğuna yetmez dedi. Şuan Ferro sanol kullanıyoruz 1 ay sonra kontrole gideceğiz, tabi B12 de yerlerdeydi bakalım ikiside 1 ayda toparlamış olacak mı.
Oyunlar için de normal bence, bizimki mesela şu geometrik şekilli sayılı kutular var ya onunla biraz oynuyor. Elimle gösteriyorum kareyi burdan at diyorum atıyor ya da atmaya çalışıyor, ben kule yapıyorum o gelip yıkıyor. Top oynuyoruz beraber, karşısına oturuyorum hadi hopp yapalım diyorum bana atıp hoppa diyor. Ama sayılı yani boyle yaptığımız, genelde havada uçuyor küpler falan, biri salonun bir ucunda diğeri masanın altında vs
Ve tabiki en önemlisi sen çok iyi ve ilgili bir annesin
Bilmiyorum ya, bazen öğretmeyi bilmiyorum heralde diye de düşünüyorum. Fazla korumacılık, bazen yorgunluktan yapayım bitiversin düşüncesi. BilemiyorumBende milayı takip ediyorum evet ama bazı çocuklar bence doğuştan yetenekli mi ne diyeyim. Yada gerçekten çocuktan başka işi olmayanlar demek bilemiyorum bende üzülüyorum kısyasladıgımda ama elde olmuyot
Canım birebir aynısını yaşamışız. Ben de bestironzede oldum. Şırınga şeklindeki aparatla veriyorum ferro sanolu. Hem dişlerine değmesini de engellemiş oluyorum.Ferritinimiz cok dusuk cikti. Benim hatam alerji doktoru gec baslarmisti. Sonra yok temiz icerik vs diye bestiron verdim. Keske direkt ilac verseydim, besin takviyesi yerine. Simdi 3 ay ferro sanol kullanacagiz ama imkansiz icirmek. Zaten yemiyor icmiyor bir de demir ilaci nasil vereceksem. Onerilere acigim.
Bu arada bebişim sadece oyuncak at peşinden sürün git al şeklinde oynuyor. Arada aktivite masasında ya da eline bit şey alıp evirip çeviriyor ama puzzle yapayım, küpü oradan geçireyim, kutuları üstüste koyayım yok. Mesela suluğunu kapatıyor, geçen 1 sefer kutuyu üstüste koydu ama %95 atıyor. Bu normal mi? Yanlış bir şey mi yaptım diyorum. İlgisiz bir anne de değilim ki anlamadım yani.
O karalık haliflexin yapiskanligindan diye anlayarak eşime sordum selülozik tiner ve cam kazıyıcı ile geçer dedi. Fayanslara zarar vermeden bi dene istersen. Bir de asperox da çok kuvvetli bi temizleyici, asperox sıkıp bulaşık teli ile de ovalamak geçirir belki. Kolay gelsin.Kızlar size çok alakasız bir soru sorayım bilen varsa yazıversin. Yeni taşındığım evde önceden halıflex varmış sonra 5 6 yıl önce halıflex sökülmüş 5 yıldır da ev boş. Yerler fayanslar kapkara ama böyle çamaşır suyu cif falan çıkarmıyor var mı bir öneriniz.
Joynss erkek çocuğu genelde geç yürür derler. Hiç dert etme kendine.Orası öyle hiç takılmazdım aslında böyle şeylere. Bir de hala yürümedi kendime dert ettim heraldeAllah başka dert vermesin.
bizim doktor baktırmadı, canını boşa yakmayalım diye. Ben dr ancak cesaret buldum. Bizim b12 fena çıkmadı hayret ettim, yerlerdedir diyordum. Bizim de öyle geçiyor günlerimi top at, oyuncak at, makinalar çalışınca vuuuuuuuhuuu diye şaşır. Nasıl veriyorsun bu arada ferto sanolı bize sabah akşam 5 ml dedi. Nasıl içiriyorsun?
Bilmiyorum ya, bazen öğretmeyi bilmiyorum heralde diye de düşünüyorum. Fazla korumacılık, bazen yorgunluktan yapayım bitiversin düşüncesi. Bilemiyorum
çok iyi fikir biraz topları falan kaldırayım. Gerçi küçük küpleri atıp peşinden giderCanım birebir aynısını yaşamışız. Ben de bestironzede oldum. Şırınga şeklindeki aparatla veriyorum ferro sanolu. Hem dişlerine değmesini de engellemiş oluyorum.
Oyuncak konusuna gelirsek bizim evde bir sepette bütün oyuncaklar salonda duruyordu ve doldur boşalt elinde gezdir şeklinde oynuyurdu. Ben şekillerin olduğu küpler, halkalar, kule ve içi şekilli yumurtalar hariç hepsini kaldırdım. Sadece bunlar salonda durunca bu sefer oynamaya başladı. Yoksa ben ne kadar göstersem de yapmıyordu. Resmen tek başıma oynuyurdum. Şimdi şekiller kutudan girince aaa diye sesler çıkararak kendini alkışlıyor miniğimBir de ilk çıkarma, sonra takmayı öğrenme şeklinde gelişiyor becerileri. En azından bana söylenen, benim gozlemledigim ve bana mantıklı gelen bu. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum ben.
biraz korumacılıktan mı oldu bilmiyorumJoynss erkek çocuğu genelde geç yürür derler. Hiç dert etme kendine.
Teşekkür ederim canım. Inci maaşallah sakin, neşeli, güleç bir çocuk. Hiç oturmuyor, hep ayaktayiz. Ama laf olsun diye demiyorum gerçekten oturmuyor. 12 ayın acısını çıkarıyor yine de iyiyiz böyle. Evet mycey. Ben de korkuyordum dusmesinden, feci düşüşler de oldu. Kapıya duvara vurdu kafasını ama öyle böyle büyüyecekler işte. Her çocuğun zamanı farklı. Tutunup tutunup kalkacak, oturacak sonra bir bakmışsın yürüyorçok iyi fikir biraz topları falan kaldırayım. Gerçi küçük küpleri atıp peşinden giderAylarca o içten geçirmeli küplerle oynadı, inceledi, şimdi de atıyor ne diyim :)
Maşallah inciyekız çocukları daha sakin oluyor mu acaba gerçekten?
Demir için aparatın mycey mi? Ben şırıngayı yaklaştırınca da ağlıyor bu arada.
biraz korumacılıktan mı oldu bilmiyorumbiraz beklenti oluştu e hadi artık diye. Salonda tutunacak şeyler azdı şimdi sandalyeleri dizdim yanyana, boşluk da var aralarında. Belki bi katkısı olur.
Ne güzel canım maşallah. Biz de oturmuyoruz yürütmekten belim ağrıyorTeşekkür ederim canım. Inci maaşallah sakin, neşeli, güleç bir çocuk. Hiç oturmuyor, hep ayaktayiz. Ama laf olsun diye demiyorum gerçekten oturmuyor. 12 ayın acısını çıkarıyor yine de iyiyiz böyle. Evet mycey. Ben de korkuyordum dusmesinden, feci düşüşler de oldu. Kapıya duvara vurdu kafasını ama öyle böyle büyüyecekler işte. Her çocuğun zamanı farklı. Tutunup tutunup kalkacak, oturacak sonra bir bakmışsın yürüyor
Bizimki ilk yürüme belirtilerine başladığında (tabi herkes sürekli ellerinden tutup yürütüyor çocuğu) dedim ki lütfen yapmayın nasılsa bir ay önce bir ay sonra elbet yürüyecek yürüyünce de canımızı okuyacakNe güzel canım maşallah. Biz de oturmuyoruz yürütmekten belim ağrıyoryürüse rahat edicem gibi geliyor bu açıdan. Şu anda tutunup kalkıyor ama ben durdurmasam taytay durma çabası yok. Direkt harekete geçiyor. Taytay dururken 1 adım atıp düşüyor o da tesadüf sanırım.
Bizim de sabah akşam 5 ml. Kendi ölçeği ile içmek istemiyor kokusu yüzünden bende eczaneden şırınga aldım onunla veriyorum ancak öyle açıyor ağzını. Tek seferde sıkamıyorum tabi 2-3 seferde ancak oluyor.Orası öyle hiç takılmazdım aslında böyle şeylere. Bir de hala yürümedi kendime dert ettim heraldeAllah başka dert vermesin.
bizim doktor baktırmadı, canını boşa yakmayalım diye. Ben dr ancak cesaret buldum. Bizim b12 fena çıkmadı hayret ettim, yerlerdedir diyordum. Bizim de öyle geçiyor günlerimi top at, oyuncak at, makinalar çalışınca vuuuuuuuhuuu diye şaşır. Nasıl veriyorsun bu arada ferto sanolı bize sabah akşam 5 ml dedi. Nasıl içiriyorsun?
Bilmiyorum ya, bazen öğretmeyi bilmiyorum heralde diye de düşünüyorum. Fazla korumacılık, bazen yorgunluktan yapayım bitiversin düşüncesi. Bilemiyorum
illa ayağa kalkıp yürümek istiyor mecbur yürütüyorumBizimki ilk yürüme belirtilerine başladığında (tabi herkes sürekli ellerinden tutup yürütüyor çocuğu) dedim ki lütfen yapmayın nasılsa bir ay önce bir ay sonra elbet yürüyecek yürüyünce de canımızı okuyacaknitekim öyle de yapıyor. Hepsi bir yana öyle uykusuzum ki. Bu çocuklar ne zaman uyuyacak, biz ne zaman uyuyacağız
Evet y ben de tek seferde sıkamadım myceyi deneyeceğim bakalım. Biraz gözü karartıp sıkmak gerek heraldeBizim de sabah akşam 5 ml. Kendi ölçeği ile içmek istemiyor kokusu yüzünden bende eczaneden şırınga aldım onunla veriyorum ancak öyle açıyor ağzını. Tek seferde sıkamıyorum tabi 2-3 seferde ancak oluyor.
Yurumeye hazirlik yapiyor minnoşNe güzel canım maşallah. Biz de oturmuyoruz yürütmekten belim ağrıyoryürüse rahat edicem gibi geliyor bu açıdan. Şu anda tutunup kalkıyor ama ben durdurmasam taytay durma çabası yok. Direkt harekete geçiyor. Taytay dururken 1 adım atıp düşüyor o da tesadüf sanırım.
Artık heralde 5 aya yürürYurumeye hazirlik yapiyor minnoşYürüyünce bu açıdan daha rahat olursun canım. Ilk ay yine iki büklüm olsan da adımları sağlamlaşınca daha kolay oluyor. En azından daha az kucağa alıyoruz.
Canım dert etme kendine, bebek gelişiminde her şey ay aralıklı, illa şu ay olacak diye bir şey yok. Eninde sonunda yürüyecekArtık heralde 5 aya yürürneyse kafama takmıyorum
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum ama sanırım cevap basit, gece emzirmesini bırakırsak rahat uyuyabilecegizilla ayağa kalkıp yürümek istiyor mecbur yürütüyorumve ne zaman uyuyacağız? Gerçekten çok merak ediyorum
Artık heralde 5 aya yürürneyse kafama takmıyorum
çok haklısın, biliyorum, anne yüreği işte :/Canım dert etme kendine, bebek gelişiminde her şey ay aralıklı, illa şu ay olacak diye bir şey yok. Eninde sonunda yürüyecek
emzirmeyi kesince de uyuyamayan insanlar duydukça emin olamıyorum. gece emzirmemek de irade istiyor yani, arada deneyim diyorum kafayı yana atmalar, kendini savurmalar. önce kendimizin ikna olup bir duruş sergilemesi gerekecek sanırım.Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum ama sanırım cevap basit, gece emzirmesini bırakırsak rahat uyuyabilecegizya da emzirme bitince. Ben yakında bırakacağım sanırım çünkü son günlerde ısırmaya başladı. Şuan mesela emzirme bana travma gibi geliyor.
Birde oyun oynama konusunda açıkçası bende oyun oynamıyorum, sadece kitap okuyorum. Kendisi kutunun içinden veya benzer materyallerden birşeyler çıkarmayı çok seviyor, çekmece boşaltıyor falan. Ama geri yerine koymak yok:) amaaan hepsi sırası gelince olcak, zamaninda dönmüyor diye kafaya takiyordum, yakında koşaxak gibi:)) Evde kendi kendine çok güzel geziyor ama dışarda benim elimi tutmadan yürümüyor. Birde yürüme ile birlikte acaip huy değiştirmeye başladı. Daha sınırlı falan oldu bu kız:)
inşallah teyzesi bekliyoruz hayırlısıyla yürüsün tabi duamızı da iyi edelimHandeye katılıyorum. Dönmüyor derken yürüdüğü günleri gördük. Seninki de yakında ilk adımını atar annesi. Ablamın kızı yürüdüğünde 20 aylıktı sanırım. iki elinden tutmazsan inat eder yürümezdi. Senin o kadar bekleyeceğini sanmıyorum. Sıraladıktan sonrası hızlı ilerliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?