- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.741
Ay gerçekten bu konuda gölge etmesinler yeterBen az önce, kızımın ağlamasına çok üzüldüğünü söyleyen eşime, Çok üzülüyorsan sen emzir o zaman, dedimBence haketti artık bu lafı
Hayırlı olsun, sağlıcakla kucağınıza alın inşallah.Selamlar sevgili anneleruzun zamandır girmemiş ve okumamıştım. Şimdi şöyle bi 2-3 sayfa okudum. Benim kızım da 23 aylık 10 kilo aşırı hareketli durmanın ne olduğunu bilmiyor bence. Prematüre doğmuştu zaten o yüzden kilosuna çok takılmıyorum. Beslenmesi de eh işte. Emiyo ve bikaç gün önce acı gerçek Tokat gibi çarptı yüzüme.. Hamileyim emzirmeyi bırakmam lazım fikirlerinize danışmak için uğradım. Ben 2 yaşı bekleyip yavaş yavaş azaltmıştım zaten. Gün içinde emmeden bile çokça gün geçirdik. Şimdi içine mi doğdu nedir 10 dk da bir meme diyo
Ya atak demeyelim de mesela sabah uyandığından itibaren gece uyuyana kadar emzirmediğim çok gün oldu. Ama evde değildik tabi yalnız da değildim. Babaannesi,anneannesi,halası,kuzenleri vardı böyle günlerde yanımızda. Oyalanacak bişeyler olunca meme de gelmiyo aklına. Büyük yeğenim de bildiği için oldu da meme diye bana geldiyse hep götürüyor kızımı oynamaya o da hemen kanıyor. Ben de bu şekilde çabuk geçiririm bu süreci en azından 2 ay uzar nedir ki sanki derken hamile olduğumu öğrendim ve direk kesmek zorundayım. Sabır taşı asla kullanmam dediğim şeydi sanırım mecburum kullanmayaHayırlı olsun, sağlıcakla kucağınıza alın inşallah.
Emmeyi azalttım derken korkuyla bir atak yapıyorlar sanırım.
Neden kesmek zorundasın ki hemen? Gebelikte bir problem olmadığı sürece, dr aksini söylemediği sürece hamilelikte de emzirme olabiliyor. Hatta bir akrabam, bebeği 8-9 aylıkken hamile kaldı, şu an büyük de küçük de emiyor. Büyük artık 21 aylık oldu daha yeni yeni bıraktırmaya çalışıyor ama kardeşi emince o da emmek istediği için zor oluyor.Ya atak demeyelim de mesela sabah uyandığından itibaren gece uyuyana kadar emzirmediğim çok gün oldu. Ama evde değildik tabi yalnız da değildim. Babaannesi,anneannesi,halası,kuzenleri vardı böyle günlerde yanımızda. Oyalanacak bişeyler olunca meme de gelmiyo aklına. Büyük yeğenim de bildiği için oldu da meme diye bana geldiyse hep götürüyor kızımı oynamaya o da hemen kanıyor. Ben de bu şekilde çabuk geçiririm bu süreci en azından 2 ay uzar nedir ki sanki derken hamile olduğumu öğrendim ve direk kesmek zorundayım. Sabır taşı asla kullanmam dediğim şeydi sanırım mecburum kullanmaya
Tebrik ederim Merve ve çok sevindim. Biz geceyi keseli 10 15 gün oluyor ama hala aynı sıklıkta uyanıyor ve 1 kez şiddetli meme ağlaması oluyor. Herhalde bende bir sıkıntı varDün ilk defa emzirmeden uyutmuştum ya sabah 5 te uyandı. Emmek istedi tabi. Tam 45 dk sürdü yine mücadelemiz. Sonunda emmeden, yatağında uyudu
Inci memeye çok aşırı düşkündü kızlar. Yani ben daha zor olacağını tahmin ediyordum ama gözümün korktuğu kadar olmadı. Çok yıpranmadı gece de. Kucağımda, yatağında sakinleserek uyumaya zorladı kendini. Bence 2 aydır sürekli konuşmamız onu epey hazırlamış. Uyuyamadığı için ağlıyor ya, meme bir veya iki kez dedi. O da farkında uyumak için istediğinin ve benim onu artık emzirmeyeceğimin. Birkaç gün daha gündüz iş yerinde olsak tümden bırakır bence. Bugün bebeğini aldı göğsüme yaslıyor mmm mmm diye. Kendi emmiyor ya bebeği emecekmişKendisi de babasına bak memiş (memişini açıyor) diye gidiyor. Babasını emzirecekmiş sıpa. Bana memiş var mı diyorum, yok diyor gülerek. Bitti diyor. Ben ona vermeyince, o da bana vermiyor tabi. Haklı
Dün akşam eşimle de konuştum, artık beni anladı. Kreşte uyuyamayıp ağlayacağına şu an benim kucağımda ağlaması daha iyi dedim. Emzirmiyorum ama yanındayım dedim. Kreşte hem anne yok, hem meme yok, nasıl uyusun? Öyle daha zor dedim. Artık anladı o da çabamın sebebini.
Hepimize kolay bir süreç diliyorum. Önce memeyi tutsunlar, doya doya emsinler diye uğraştığımız yavrular şimdi birer birer memeden ayrılıyor. Değişik bir psikoloji. Annelik gerçekten yarı delilik
Canım emin ol sıkıntı sende değil. Doğa doğduğundan beri böyle.Tebrik ederim Merve ve çok sevindim. Biz geceyi keseli 10 15 gün oluyor ama hala aynı sıklıkta uyanıyor ve 1 kez şiddetli meme ağlaması oluyor. Herhalde bende bir sıkıntı var
Ya zaten 2 yaşına geldi bıraktırmaktı niyetim alacağını aldı küçük olsaydı eğer emzirmeye devam ederdim ama hamileyken emzirmek bebeğin vitamin almasını engelliyormuş diye duydum. Süt hakkı deniyormuş galiba daha sütteki vitaminler bebeğe kalsın danam alacağını aldı zaten :) hamilelik planlı değildi kaza da diyemem öyle bi anda oldu işte :) 2.çocuğa niyetim açıkçası 2 sene sonra falandı ama gelene de hoşgel derim yaniNeden kesmek zorundasın ki hemen? Gebelikte bir problem olmadığı sürece, dr aksini söylemediği sürece hamilelikte de emzirme olabiliyor. Hatta bir akrabam, bebeği 8-9 aylıkken hamile kaldı, şu an büyük de küçük de emiyor. Büyük artık 21 aylık oldu daha yeni yeni bıraktırmaya çalışıyor ama kardeşi emince o da emmek istediği için zor oluyor.
Bizimde uzun zamandır bazı geceler kalkıp çığlık çığlığa ağlıyor. Bir dönem hasta olmuştu agzinda bir sürü aft vardı o ara çok yaptı bunu. Şimdilerde de uzun zaman sonra gittiği evlerde ilk gece kalkıp ağlıyor, ya da uzun zamandır görmediği insanlarla bir araya gelince o gece mutlaka kalkıp ağlıyor.Kızlar bir sorum var?
Kızım çoğunlukla ağlayarak,sıçrayarak birden uyanıyor ve ayağa kalkıyor. Bu durum 6.aydan beri devam ediyor. Benzerini yaşayan var mı? Neden acaba çok merak ediyorum.
Yabancılarla birarada bulununca inci de öyle ağlayarak uyanıyor. Etkileniyorlar benceBizimde uzun zamandır bazı geceler kalkıp çığlık çığlığa ağlıyor. Bir dönem hasta olmuştu agzinda bir sürü aft vardı o ara çok yaptı bunu. Şimdilerde de uzun zaman sonra gittiği evlerde ilk gece kalkıp ağlıyor, ya da uzun zamandır görmediği insanlarla bir araya gelince o gece mutlaka kalkıp ağlıyor.
Sebebini çözemedim ama durumu böyle kabullendim. İlk kontrolde unutmazsam sorucam doktoruna
Bu yaşa getirdik, bence de yeterli. Dün itibarıyla bıraktı kızım da çok şükür. Bebeğe inşallah sıkıntı olmaz emmesi. Bir dr a danışmak lazım benceYa zaten 2 yaşına geldi bıraktırmaktı niyetim alacağını aldı küçük olsaydı eğer emzirmeye devam ederdim ama hamileyken emzirmek bebeğin vitamin almasını engelliyormuş diye duydum. Süt hakkı deniyormuş galiba daha sütteki vitaminler bebeğe kalsın danam alacağını aldı zaten :) hamilelik planlı değildi kaza da diyemem öyle bi anda oldu işte :) 2.çocuğa niyetim açıkçası 2 sene sonra falandı ama gelene de hoşgel derim yanibir de betam düşük 4+2 veya 4+3 olmasına rağmen daha 244. Burda okuduklarım ve önceki gebeliklerim hep 500 üstüydü ilk öğrendiğimde. Tutunmaya çalışıyor miniğim veya ilk gebeliğim gibi kimyasal olacak bilmiyorum. Bekleyip göreceğiz. Dolayısıyla ondan kısmak istemiyorum. Kızım zaten her şeyi yiyebiliyor. Hatta memeye güvendiği için yememezlik bile yapıyor. Bıraksın belki kilo alır
Bende öyle düşünüyorum canım, kim bilir ne yaşıyorlar kendi dünyalarında.Yabancılarla birarada bulununca inci de öyle ağlayarak uyanıyor. Etkileniyorlar bence
Bizimki ancak 1 ay sonra deliksiz uyumaya başladı. Sabret yolundan dönme baltasarTebrik ederim Merve ve çok sevindim. Biz geceyi keseli 10 15 gün oluyor ama hala aynı sıklıkta uyanıyor ve 1 kez şiddetli meme ağlaması oluyor. Herhalde bende bir sıkıntı var
Tatil dönüşü gidicem zaten doktora. Şimdi gitsem de bişey göremem duyamam beta yükselmesi lazım. Tatil dönüşü memeyi de kesicem inşallah. Sizin için de çok sevindim gözünüz Aydın bırakmış oh misBu yaşa getirdik, bence de yeterli. Dün itibarıyla bıraktı kızım da çok şükür. Bebeğe inşallah sıkıntı olmaz emmesi. Bir dr a danışmak lazım bence
Gündüz uykusu uyumuyor demiştin, son durum naısl bilmiyorum ama yorgun düşüyor olabilirBebekleriniz gece uyanıp 2 3 saat uyanık kalıyor mu. Bizimkimde alışkanlık oldu bu ara her gece 4ten 7ye uyanık. Gözü açık olmuyor ama sürekli kıpır kıpır dalamıyor bir türlü.
Bilemiyorum ki öğle uykusunu mayısta bıraktı. Bu yeni çıkan bir özellik. Hatta gece beslenmesini kestiğimden beri. Tam tersi olması gerekirkenGündüz uykusu uyumuyor demiştin, son durum naısl bilmiyorum ama yorgun düşüyor olabilir
Ben olsam öğlen uyusun diye baya zorlardım ama sizde durumlar nasıl bilmiyorumBilemiyorum ki öğle uykusunu mayısta bıraktı. Bu yeni çıkan bir özellik. Hatta gece beslenmesini kestiğimden beri. Tam tersi olması gerekirken
Bizim de aynı ozellikle babaanne ile görüşünce o gece pertim uyumak bilmiyor çığlıklar bagirmalarBizimde uzun zamandır bazı geceler kalkıp çığlık çığlığa ağlıyor. Bir dönem hasta olmuştu agzinda bir sürü aft vardı o ara çok yaptı bunu. Şimdilerde de uzun zaman sonra gittiği evlerde ilk gece kalkıp ağlıyor, ya da uzun zamandır görmediği insanlarla bir araya gelince o gece mutlaka kalkıp ağlıyor.
Sebebini çözemedim ama durumu böyle kabullendim. İlk kontrolde unutmazsam sorucam doktoruna
Bizim de oldu cnm baya sürdü kil kurdu ilacı kullandık bu aralar yok şükür uyku düzeni de az da olsa düzene girdiKızlar bir sorum var?
Kızım çoğunlukla ağlayarak,sıçrayarak birden uyanıyor ve ayağa kalkıyor. Bu durum 6.aydan beri devam ediyor. Benzerini yaşayan var mı? Neden acaba çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?