2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Annem ablama hamileyken her gün 1 lt kola içermiş. 9 aylıkken ilk meme reddinde de bıraktı memeyi deyip yemek yedirmeye başlamışlar. Bazen ben de düşünüyorum, o meme reddinde ısrar etmese miydim diye

Bizimkide uzun zamandır 12 ydi. Bu sabah 11.9 olunca ben de bi noluyo dedim. Sıcaklardan yemek yiyesi yok, meme de azaldı. Boyu kilosu iyi diye hiç takmıyordum ama -100 gr da bile bir sorun mu var diye takılıyor kafaya

b
Annem ablama hamileyken her gün 1 lt kola içermiş. 9 aylıkken ilk meme reddinde de bıraktı memeyi deyip yemek yedirmeye başlamışlar. Bazen ben de düşünüyorum, o meme reddinde ısrar etmese miydim diye
anneme haksızlık mı yaptım dedim şimdi. Allah beni affetsin annemin dedikodusunu yaptım. Sanırım ben red etmişim memeyi, sonra da nasıl olsa bıraktı diyip vazgeçmiş annem de.
2 büyük kardeşim daha varmış onlarla da ilgileniyorsa tabi annemin de işi kolaylaşmıştır. Ne diyim bize de 24 ay emzirin dedikleri için can hıraş uğraştık bırakmasınlar diye. Bilemsek biz de vazgeçer emmeyi kendi bıraktı derdik belkide...

emen çocuk ve bezli çocuk aynı dönemde bıraktıysa ve bebek bezleri sonradan çıktıysa bebek emdikçe çişini kakasını söyleyemediyse acaba bunlar bebek bezi satışları için bi ticari çalışma olabilir mi?

bazı çikolata ve şekerleme markalarının dünyanın en büyük ilaç firmalarının sahipleri olduğunu biliyorum. Bi taraftan yedirip hasta eden sonra da aynı insana ilaç satıp iyileştirmeyi vaadeden firmalar.

Bunlar da 24 ay emzirinciler aynı zamanda bez üretiminin en büyük isimleri olabilir.

kafamda deli sorular

Yine eşimin halasindan bir örnekle geldim. Bizim zamanımızda bebek bezi yoktu, yıkama kaynatma kurutma derdinden erkenden bırakıyordunuz bezi diyor. Bez asıl size rahat geldiği için bırakmıyorsunuz diyor. Kas gelişimi vs elbette bilime saygım ve inancım var ama bence halam da haklı. Emzirme süresi uzadıkça, kullan at bezlerin de rahatlığıyla süreç ilerliyor.
Bu arada annelerimize de hak veriyorum. Bilmiyorlarmıs ki o dönemin de doğrusu oymuş.

Bende sabır taşı ile biraktirdim. Açıkçası kızımın doktoru tavsiye etti. Kendi oğlunu 26 aylıkken bu yöntem ile biraktirmis. Dedim ki, pediatriste bile sabır taşı kullandırtan hayat sana ne yapmaz ondan çok feyz almıştım.

Bez hem bize hem bebeklere rahat geliyor. Özellikle yeni nesil bezler sıvıyı iyi emip çocuğa fazla ıslaklık hissi vermediği için çok rahatsız etmiyor o yüzden bezden çıkma ihtiyacı pek hissetmiyorlar diye okumuştum. Çok mantıklı geldi

Dün ben de bir arkadaşımla konuştum. O zaten bu kadar emmesine bile karşıydı. Eşimden tek gördüğüm desteğin de bizi iş yerine kabul etmesi olduğunu biliyor. Haftasonu bana destek olabileceğini söyledi. Akşama kadar dışarda yorulsun, yorgunluktan uyusun. Ağlasa da senin kararli olman lazım başka türlü olmaz diye konuştu biraz benimle. 3 gün gece uyanıp istediğinde bile dik durmak lazım dedi. Sonra zaten alışır dedi. Bence de öyle de gece uykuya ben de yenik düşüyorum.
Inci normalde ayağı takılsa anne memeee diye koşardı, şimdi anne kucak diyor mesela. Epey yol katettik aslında. Hiç emmedigi günler bile oluyor artık (gece hariç). Bence sonuna geldik sürecin. Teşekkür edip vedalaşmak yakın gibi

Yaa ben de kafama koydum 24 ay tamamlansın kullancam sabır taşını. İş kreş vs olsa daha erken yapardım tabi. Geceleri ve uykular nasıl oluyo acaba benimki emerek uyuyo, gece sık uyanıp emiyor uykulu halde. Yine taş mı sürmem lazım her seferinde acaba

Gerçekten bize çok uzak geliyor ama alışıyolar zamanla. benimki de memee dedikçe uyurken meme var dediğimde ısrar etmiyor bu bile çok büyük ilerleme bizim için. Az kalmış gerçekten taş vs kullanmadan sabırla ayırmak daha doğru ama geceleri çok zor benim için. Büyük ihtimal kullanırım ben taşı

Evet ben de okumuştum. Islaklık hissetmeyince rahatsız niye olsun ki. Çok mantıklı. O süreç daha uzun diyorlar. Tam anlamıyla tutması, kaçırmaması birkaç ayı buluyormus. Ben hiç hatırlamıyorum ablamın arkadaşlarımın çocuklarindan bu süreci. Işe başlama stresiyle birlikte çok kafama taktım ama şimdi geleni kabul etmiş bir haldeyim. Düşünerek bir yol alamadığımı gördüm artık.

Ben de sirke veya sabır taşı ile noktayı koyabilirim. Ne kadar azalsa da istememesini sağlayan bir yardımcı gerekiyor bence. Geçen aktara sütü azaltan ne önerirsin diye sordum. Azaltan değil ama memeye sürebileceğin bir şey var dedi. Sabır taşı önerdi. Kesin çözüm sanırım bu.

Benimki de gece çok uyanıp emerdi, 3 veya 5 sefer falan uyandırdı. Şimdi herkes kocaman bir maşallah desin belki 1 sefer uyanıyor o da diş sıkıntısından, hemen odasına gidip sarılıp tekrar uykusuna geçiriyorum. Ama.genelde nonstop uyuyor gece. Birde iştahı acaip arttı azim açık izliyorum
Taşı 1 kere sürünce tiksiniyor, bir daha meme istemiyor. Ama gece emmek için uyandığında ne yapacağını bilmediği için ilk 3 gece agliyor. Sonra ağlamıyor bile.

Kocaman bir maşallah diyorum gece zor ya üzülürüm büyük ihtimal ama başka yolu yok taş sürmeden de bıraksa gece ne yapacağını bilemicek ağlıcak haliyle. Dün eşime dedim taşı hemen kızdı, çocuğun en sevdiği şeyden nasıl tiksindirirsin sakın deneme falan dedi. Ben de sen bu konuda söz hakkına sahip değilsin dedim

Evet çok yaygın ya ben de azaltıyorum konuşuyorum ama son nokta o olacak gibi. Süt azalıyor artık büyüyorsun diyorum kızıyo bana

Kızlar bir sorum var?
Kızım çoğunlukla ağlayarak,sıçrayarak birden uyanıyor ve ayağa kalkıyor. Bu durum 6.aydan beri devam ediyor. Benzerini yaşayan var mı? Neden acaba çok merak ediyorum.

Selamlar sevgili anneler uzun zamandır girmemiş ve okumamıştım. Şimdi şöyle bi 2-3 sayfa okudum. Benim kızım da 23 aylık 10 kilo aşırı hareketli durmanın ne olduğunu bilmiyor bence. Prematüre doğmuştu zaten o yüzden kilosuna çok takılmıyorum. Beslenmesi de eh işte. Emiyo ve bikaç gün önce acı gerçek Tokat gibi çarptı yüzüme.. Hamileyim emzirmeyi bırakmam lazım fikirlerinize danışmak için uğradım. Ben 2 yaşı bekleyip yavaş yavaş azaltmıştım zaten. Gün içinde emmeden bile çokça gün geçirdik. Şimdi içine mi doğdu nedir 10 dk da bir meme diyo

Insanlık için küçük bizim için büyük bir olay yaşandı bu akşam bizim evde.
Işten dönüşte arabada uyuyan beybim, tam eve gelince uyandı ve uykusunun yarım kaldığına sinirlenip ağlamaya başladı. Ilk defa tuttum kendimi ve emzirmedim. Su içirdim, kucağımda sırtını sıvazladım, ninni söyledim, ona yarın dondurma alacağımı söyledim. Yanina yattım sarıldım, uyudu, hemen geri uyandı, ağladı sustu derken 1,5 saat geçti. 5 dk ağlayıp 10 dk sakin geçti tabi bu süre. Aralıksız ağlamadı. Sonundaaa kucağımda uyudu... Sanırım biz bu işi hallettik sevgili anneler. Gecemiz de iyi olur inşallah

Ben az önce, kızımın ağlamasına çok üzüldüğünü söyleyen eşime, Çok üzülüyorsan sen emzir o zaman, dedim Bence haketti artık bu lafı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…