- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.721
Annem ablama hamileyken her gün 1 lt kola içermiş. 9 aylıkken ilk meme reddinde de bıraktı memeyi deyip yemek yedirmeye başlamışlar. Bazen ben de düşünüyorum, o meme reddinde ısrar etmese miydim diyeben de psikolog değilim ama elimden geleni yapıyorum baktım olmayacak sabır taşını sürer geçerim. çünkü konuşuyorum anlatıyorum sarılıp öpüyorum. eksikliğini hissetmesin diye. ne ararsan var yani. ama benim ki de can ya.
Ben ve kardeşlerim memeyi de bezi de 9-12 ay aralığında bırakmışız. düşünmeden edemiyorum nasıl tutumlara maruz kaldık acaba?? Bu zamanda bu ay aralıklarında bırakan bebeklere mucize bebek falan deniyor çünkü.
Bizimkide uzun zamandır 12 ydi. Bu sabah 11.9 olunca ben de bi noluyo dedim. Sıcaklardan yemek yiyesi yok, meme de azaldı. Boyu kilosu iyi diye hiç takmıyordum ama -100 gr da bile bir sorun mu var diye takılıyor kafayayaşına göre kilosu iyi gibi. Bizimki de 12 civarı 12.2 idi sabah 11.9 çıktı. Forumda bu ara hasta bebekler okudum, allah yardım etsin herkese bir daha bakmıcam etkilendim
Biraz da memeci ya artık meme azalınca dana çok yerse toparlar biraz daha bence
anneme haksızlık mı yaptım dedim şimdi. Allah beni affetsin annemin dedikodusunu yaptım. Sanırım ben red etmişim memeyi, sonra da nasıl olsa bıraktı diyip vazgeçmiş annem de.Annem ablama hamileyken her gün 1 lt kola içermiş. 9 aylıkken ilk meme reddinde de bıraktı memeyi deyip yemek yedirmeye başlamışlar. Bazen ben de düşünüyorum, o meme reddinde ısrar etmese miydim diye
Yine eşimin halasindan bir örnekle geldim. Bizim zamanımızda bebek bezi yoktu, yıkama kaynatma kurutma derdinden erkenden bırakıyordunuz bezi diyor. Bez asıl size rahat geldiği için bırakmıyorsunuz diyor. Kas gelişimi vs elbette bilime saygım ve inancım var ama bence halam da haklı.b
anneme haksızlık mı yaptım dedim şimdi. Allah beni affetsin annemin dedikodusunu yaptım. Sanırım ben red etmişim memeyi, sonra da nasıl olsa bıraktı diyip vazgeçmiş annem de.
2 büyük kardeşim daha varmış onlarla da ilgileniyorsa tabi annemin de işi kolaylaşmıştır. Ne diyim bize de 24 ay emzirin dedikleri için can hıraş uğraştık bırakmasınlar diye. Bilemsek biz de vazgeçer emmeyi kendi bıraktı derdik belkide...
emen çocuk ve bezli çocuk aynı dönemde bıraktıysa ve bebek bezleri sonradan çıktıysa bebek emdikçe çişini kakasını söyleyemediyse acaba bunlar bebek bezi satışları için bi ticari çalışma olabilir mi?
bazı çikolata ve şekerleme markalarının dünyanın en büyük ilaç firmalarının sahipleri olduğunu biliyorum. Bi taraftan yedirip hasta eden sonra da aynı insana ilaç satıp iyileştirmeyi vaadeden firmalar.
Bunlar da 24 ay emzirinciler aynı zamanda bez üretiminin en büyük isimleri olabilir.
kafamda deli sorular
Bende sabır taşı ile biraktirdim. Açıkçası kızımın doktoru tavsiye etti. Kendi oğlunu 26 aylıkken bu yöntem ile biraktirmis. Dedim ki, pediatriste bile sabır taşı kullandırtan hayat sana ne yapmazBugün Bi arkadaşım daha sabır taşını tavsiye etti. Hiç dramatize etme dedi sürmeden önce konuşmuş memede süt bitti sen büyüdün herşeyi yiyorsun vs alıştırmış biraz bak istersen bitti demiş sürüp vermiş memeyi çocuk almamış. Bıçak gibi kesiliyor 2 çocuğumda da kullandım ikisi de bağımlıydı dedi. O da benim gibi okul öncesi öğretmenliği okumuş yıllarca çocuk psikolojisi dersleri almış biri bu arada.
Açıkçası 2 yaşına kadar ben de iyice azaltıp konuşa konuşa alıştırıp en son sabır taşı sürmeyi düşünüyorum. Bizim de gece full memede ve emerek uyumaktan başka bişey bilmiyoruz. En zoru da bu kısım zaten uykuluyken laftan anlamaz çocuk. O yüzden kendi rızasıyla memeden uzaklaşması için başka çare göremiyorum şahsen. Bir de gece uyanmalarında baba desteği gerekiyor veya büyük anne yanında yapılması lazım o sürecin. Baba uyutsun vs deniyor meme aklına gelmesin diye ama ben de o konuda yeteri kadar destek göremeyeceğimi bildiğim için sabır taşı düşünüyorum aslında.
Bez hem bize hem bebeklere rahat geliyor. Özellikle yeni nesil bezler sıvıyı iyi emip çocuğa fazla ıslaklık hissi vermediği için çok rahatsız etmiyor o yüzden bezden çıkma ihtiyacı pek hissetmiyorlar diye okumuştum. Çok mantıklı geldiYine eşimin halasindan bir örnekle geldim. Bizim zamanımızda bebek bezi yoktu, yıkama kaynatma kurutma derdinden erkenden bırakıyordunuz bezi diyor. Bez asıl size rahat geldiği için bırakmıyorsunuz diyor. Kas gelişimi vs elbette bilime saygım ve inancım var ama bence halam da haklı.Emzirme süresi uzadıkça, kullan at bezlerin de rahatlığıyla süreç ilerliyor.
Bu arada annelerimize de hak veriyorum. Bilmiyorlarmıs ki o dönemin de doğrusu oymuş.
Dün ben de bir arkadaşımla konuştum. O zaten bu kadar emmesine bile karşıydı. Eşimden tek gördüğüm desteğin de bizi iş yerine kabul etmesi olduğunu biliyor. Haftasonu bana destek olabileceğini söyledi. Akşama kadar dışarda yorulsun, yorgunluktan uyusun. Ağlasa da senin kararli olman lazım başka türlü olmaz diye konuştu biraz benimle. 3 gün gece uyanıp istediğinde bile dik durmak lazım dedi. Sonra zaten alışır dedi. Bence de öyle de gece uykuya ben de yenik düşüyorum.Bugün Bi arkadaşım daha sabır taşını tavsiye etti. Hiç dramatize etme dedi sürmeden önce konuşmuş memede süt bitti sen büyüdün herşeyi yiyorsun vs alıştırmış biraz bak istersen bitti demiş sürüp vermiş memeyi çocuk almamış. Bıçak gibi kesiliyor 2 çocuğumda da kullandım ikisi de bağımlıydı dedi. O da benim gibi okul öncesi öğretmenliği okumuş yıllarca çocuk psikolojisi dersleri almış biri bu arada.
Açıkçası 2 yaşına kadar ben de iyice azaltıp konuşa konuşa alıştırıp en son sabır taşı sürmeyi düşünüyorum. Bizim de gece full memede ve emerek uyumaktan başka bişey bilmiyoruz. En zoru da bu kısım zaten uykuluyken laftan anlamaz çocuk. O yüzden kendi rızasıyla memeden uzaklaşması için başka çare göremiyorum şahsen. Bir de gece uyanmalarında baba desteği gerekiyor veya büyük anne yanında yapılması lazım o sürecin. Baba uyutsun vs deniyor meme aklına gelmesin diye ama ben de o konuda yeteri kadar destek göremeyeceğimi bildiğim için sabır taşı düşünüyorum aslında.
Yaa ben de kafama koydum 24 ay tamamlansın kullancam sabır taşını. İş kreş vs olsa daha erken yapardım tabi. Geceleri ve uykular nasıl oluyo acaba benimki emerek uyuyo, gece sık uyanıp emiyor uykulu halde. Yine taş mı sürmem lazım her seferinde acabaBende sabır taşı ile biraktirdim. Açıkçası kızımın doktoru tavsiye etti. Kendi oğlunu 26 aylıkken bu yöntem ile biraktirmis. Dedim ki, pediatriste bile sabır taşı kullandırtan hayat sana ne yapmazondan çok feyz almıştım.
Gerçekten bize çok uzak geliyor ama alışıyolar zamanla. benimki de memee dedikçe uyurken meme var dediğimde ısrar etmiyor bu bile çok büyük ilerleme bizim için. Az kalmış gerçekten taş vs kullanmadan sabırla ayırmak daha doğru ama geceleri çok zor benim için. Büyük ihtimal kullanırım ben taşıDün ben de bir arkadaşımla konuştum. O zaten bu kadar emmesine bile karşıydı. Eşimden tek gördüğüm desteğin de bizi iş yerine kabul etmesi olduğunu biliyor. Haftasonu bana destek olabileceğini söyledi. Akşama kadar dışarda yorulsun, yorgunluktan uyusun. Ağlasa da senin kararli olman lazım başka türlü olmaz diye konuştu biraz benimle. 3 gün gece uyanıp istediğinde bile dik durmak lazım dedi. Sonra zaten alışır dedi. Bence de öyle de gece uykuya ben de yenik düşüyorum.
Inci normalde ayağı takılsa anne memeee diye koşardı, şimdi anne kucak diyor mesela. Epey yol katettik aslında. Hiç emmedigi günler bile oluyor artık (gece hariç). Bence sonuna geldik sürecin. Teşekkür edip vedalaşmak yakın gibi
Evet ben de okumuştum. Islaklık hissetmeyince rahatsız niye olsun ki. Çok mantıklı. O süreç daha uzun diyorlar. Tam anlamıyla tutması, kaçırmaması birkaç ayı buluyormus. Ben hiç hatırlamıyorum ablamın arkadaşlarımın çocuklarindan bu süreci. Işe başlama stresiyle birlikte çok kafama taktım ama şimdi geleni kabul etmiş bir haldeyim. Düşünerek bir yol alamadığımı gördüm artık.Bez hem bize hem bebeklere rahat geliyor. Özellikle yeni nesil bezler sıvıyı iyi emip çocuğa fazla ıslaklık hissi vermediği için çok rahatsız etmiyor o yüzden bezden çıkma ihtiyacı pek hissetmiyorlar diye okumuştum. Çok mantıklı geldi
Ben de sirke veya sabır taşı ile noktayı koyabilirim. Ne kadar azalsa da istememesini sağlayan bir yardımcı gerekiyor bence. Geçen aktara sütü azaltan ne önerirsin diye sordum. Azaltan değil ama memeye sürebileceğin bir şey var dedi. Sabır taşıGerçekten bize çok uzak geliyor ama alışıyolar zamanla. benimki de memee dedikçe uyurken meme var dediğimde ısrar etmiyor bu bile çok büyük ilerleme bizim için. Az kalmış gerçekten taş vs kullanmadan sabırla ayırmak daha doğru ama geceleri çok zor benim için. Büyük ihtimal kullanırım ben taşı
Benimki de gece çok uyanıp emerdi, 3 veya 5 sefer falan uyandırdı. Şimdi herkes kocaman bir maşallah desinYaa ben de kafama koydum 24 ay tamamlansın kullancam sabır taşını. İş kreş vs olsa daha erken yapardım tabi. Geceleri ve uykular nasıl oluyo acaba benimki emerek uyuyo, gece sık uyanıp emiyor uykulu halde. Yine taş mı sürmem lazım her seferinde acaba
Kocaman bir maşallah diyorumBenimki de gece çok uyanıp emerdi, 3 veya 5 sefer falan uyandırdı. Şimdi herkes kocaman bir maşallah desinbelki 1 sefer uyanıyor o da diş sıkıntısından, hemen odasına gidip sarılıp tekrar uykusuna geçiriyorum. Ama.genelde nonstop uyuyor gece. Birde iştahı acaip arttı azim açık izliyorum
Taşı 1 kere sürünce tiksiniyor, bir daha meme istemiyor. Ama gece emmek için uyandığında ne yapacağını bilmediği için ilk 3 gece agliyor. Sonra ağlamıyor bile.
Evet çok yaygın ya ben de azaltıyorum konuşuyorum ama son nokta o olacak gibi. Süt azalıyor artık büyüyorsun diyorum kızıyo banaBen de sirke veya sabır taşı ile noktayı koyabilirim. Ne kadar azalsa da istememesini sağlayan bir yardımcı gerekiyor bence. Geçen aktara sütü azaltan ne önerirsin diye sordum. Azaltan değil ama memeye sürebileceğin bir şey var dedi. Sabır taşıönerdi. Kesin çözüm sanırım bu.
aynı durum oldu bende de.Bizimkide uzun zamandır 12 ydi. Bu sabah 11.9 olunca ben de bi noluyo dedim. Sıcaklardan yemek yiyesi yok, meme de azaldı. Boyu kilosu iyi diye hiç takmıyordum ama -100 gr da bile bir sorun mu var diye takılıyor kafaya
Ben az önce, kızımın ağlamasına çok üzüldüğünü söyleyen eşime, Çok üzülüyorsan sen emzir o zaman, dedimKocaman bir maşallah diyorumgece zor ya üzülürüm büyük ihtimal ama başka yolu yok taş sürmeden de bıraksa gece ne yapacağını bilemicek ağlıcak haliyle. Dün eşime dedim taşı hemen kızdı, çocuğun en sevdiği şeyden nasıl tiksindirirsin sakın deneme falan dedi. Ben de sen bu konuda söz hakkına sahip değilsin dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?