2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ağlamaması çok iyi ben de sabır taşı denicem 1 ay sonra falan. Ağlayıp çaresiz kalmasından çok korkuyorum, eşim de desteklemiyo sabır taşını ama gündüzleri epey azalttık zaten bizim için sorun uykuya dalmak ve gece emmeleri. İnşallah benimki de ağlamaz

Kızlar sabır taşı muhabbeti üzerine soruyorum. Bir arkadaşım da sirke sürmüş bir daha istemedi dedi. Sabır taşı siyah göründüğü için mi daha çok tercih ediliyor. İkisinin de tadı kötü zaten hangisi tercih edilmeli

Sabır taşını bilmiyorum ama aylar önce merakımdan kızımın tepkisini görmek için sirke sürmüştüm. Tadından ziyade kokusundan yaklaşamıyor zaten. Hatta kıyafetine sinmesi bile etki ediyor. Ama ağlayacaksa yine ağlıyor, ne yapacağını bilemiyor sonuçta. O zaman öyle olmuştu ve hemen göğsümü yıkayıp, üstümü değiştirip emzirmiştim.

Şimdi ne durumdasınız hiç aramıyır mu tümüyle bitti mi

İnşallah huzurla atlatırız bu süreçleri. Gece uykusu biraz zorladı ancak dediğim gibi ne yapacağını bilemediği için o da maalesef. Ben önceden tuz sürmüştüm mesela o zaman ağlamıştı

Hem kokusu hem de acı tadı varmış. Aloe vera taşı diğer adı sanırım. Aktar herhangi bir zararı olmaz dedi

İnşallah huzurla atlatırız bu süreçleri. Gece uykusu biraz zorladı ancak dediğim gibi ne yapacağını bilemediği için o da maalesef. Ben önceden tuz sürmüştüm mesela o zaman ağlamıştı
Genelde sabır taşında da ağlıyolarmış ama her çocuğun tepkisi farklı. Ben gündüzleri epey azalttım, meme bizim için uykuyla bağdaştı iyice. Bu iyi mi oldu kötü mü bilmiyorum valla

Genelde sabır taşında da ağlıyolarmış ama her çocuğun tepkisi farklı. Ben gündüzleri epey azalttım, meme bizim için uykuyla bağdaştı iyice. Bu iyi mi oldu kötü mü bilmiyorum valla
Ben 1 aydır sürekli artık meme acıyacak diye söylüyordum belki ondan da çok tepki vermemiş olabilir bakalım yarın nasıl olacak bol bol dikkat dağıtmak gerekiyor. Bizim ki tamamen keyfi sürekli meme istiyordu sen baya azaltmışsın uykular da bir şekil düzene girer diyorum. Eninde sonunda bırakacak öyle düşünüyorum

Ben de bazen süt az kaldı bitecek diyorum kızıyo hemen dediğin gibi bırakmayan çocuk yok kimden duysam benimki bıraktıysa herkes bırakır çok düşkündü memeye diyor. Bi yerde okudum 2 yaşa yaklaşırken bebeklerde emme refleksi zayıflarmış ve bebek de bunu farkedip paniklermiş. sürekli o refleksi kontrol etme amaçlı soluğu memede bulurmuş. Anneler de bizim gibi eyvah bırakması gerekirken daha da abarttı diye paniklermiş. 2 yaştan sonra yavaş yavaş uzaklaşırmış memeden bebekler (bu kısma katılmasam da refleksi azalması mantıklı geldi)

Şimdi ne durumdasınız hiç aramıyır mu tümüyle bitti mi
Tam 1 hafta oldu. Çok şükür sakin geçirdik bu süreci. Uykusu gelince dahi aramıyor memeyi. Birlikte yatağa yatıyoruz, sırtımı kaşı diyor ve uyuyor Kucağımda emzirme pozisyonunda tuttuğumda bile aklına gelmiyor. 2 gündür o emiyor mu, bu emiyor mu soruları da kesildi, sormuyor artık. Yalnız gündüz ya arabada, ya bebek arabasında olursa uyuyor. Yoksa uyutamıyorum. Bu sefer de gece uykusuna yorgun geçtiği için gece sık uyanıyor.

Ayy çok iyi ya maşallah. Sen bir de bir şey de sürmedin di mi. Nasıl yaptın bir özet geçsene. Mesela sabah uyanma memesi en zoru inci böyle istemiyor muydu. Ne yapıyordun. Ben 2ye indirdim gündüzü ama sürekli oyun ve atıştırmalık düşünmekten yaratıcılığım gelişti resmen

Ya benim kızım konuştuğumda asla anlamıyor aslında anlıyor da istemiyortepki gösteriyor meme açıyor dediğimde. Ve bu aralar 15 dkkada bir meme diye ağlıyor çevremde herkes bana sabır dilemeye başladı artık dayanamıyorum vallahi yabiraz rahatsız diye kesemiyorumda sabır taşıyla bile bırakmayacak gibi sanki

Bizim ki gece 3 4 defa uyandı biraz mızıkladı sonra tekrar zor da ola uyudu her seferinde ama sabah 6.15tr kalktı tekrar yatmadı normalde 7.30 8i bulurdu memeyle beraber

İnan benimki de 15 dk da bir meme meme diye geliyodu. Yemek yerken bile meme istiyordu o kadar bunalmıştım ki sinirden ağladığım oluyodu. Okuduklarımı Bi deneyim dedim her istediğinde oyaladım bire bir ilgilendim atıştırmalık verdim. 3 meme isteğinden 1ini bile geri çevirebilmek mucizeydi. Zamanla oluyor ama bire bir özel ilgi lazım. Bi taraftan yemek yapıp hadi oğlum legolarınla oyna veya aa şunu vereyim git ye deyince asla kabul etmiyor. Sürekli kitap oyun birlikte zaman geçirme şeklinde meme isteklerini geri çevirebildim. Böyle yapa yapa sadece uyku önce ve sonraları emmeye başladı. Çok isterdi oyalardım şimdi istemiyor bile çok sıkılmazsa. Dene bak 1 hafta sadece bire bir ilgi gerekiyor. Oyalamaya kanmaz benimki bağımlı diyodum ama oluyormuş.. hastaysa iyileşene kadar bekle tabi

Ben tahmin ediyordum ama dün dediğim gibi eninde sonunda bu gerçek olacak boş yere kendime eziyet etmek istemedim. Sabahtan beri memeyi açıp gülüyor kapatıyor
kıyamam ya ablamın oğlu anne meme benim arkadaşım diyodu çok zor bıraktı ama annesi verse şimdi yine emer 3.5 yaşında. Ablam o zaman bişeyler sürse yıka memeni derdi kesin. Bizimkiler daha fazla büyümeden bu işi sonlandırmak en iyisi

Sabır taşının da tadı acı olduğu için aynı görevi görüyor. Sirke de tercih edilebilir

Benim oğlum geçen babası sirke içerken içmek istemiş Bi iki yudum içmiş o yüzden sirke çok uzaklaştırmayabilir diye denemeyi düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…