2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bebekleriniz gece uyanıp 2 3 saat uyanık kalıyor mu. Bizimkimde alışkanlık oldu bu ara her gece 4ten 7ye uyanık. Gözü açık olmuyor ama sürekli kıpır kıpır dalamıyor bir türlü.
Aynen 4den sonra sürekli emip uyumaya uğraşıyo Bi türlü tam dalamıyor. Sıcaktan mı etkileniyor dedim cam açık oda serinken de aynıydı. Çok sinir bozucu gerçekten bikaç gecedir böyle. İnşallah devam etmez

Bebekleriniz gece uyanıp 2 3 saat uyanık kalıyor mu. Bizimkimde alışkanlık oldu bu ara her gece 4ten 7ye uyanık. Gözü açık olmuyor ama sürekli kıpır kıpır dalamıyor bir türlü.
Bizde de öyle, 4-7 arası bir değişik oluyor. Uykunun en ağır olması gereken zamanda çok garip bir şekil sık uyanıyor. Ama yanına gidip pış pış yapinca hemen geri uyuyor.

Bizimki bazı geceler kıpır kıpır oluyor sürekli meme istiyor ama kalkıp oturmuyor.
Bizim de aynı ozellikle babaanne ile görüşünce o gece pertim uyumak bilmiyor çığlıklar bagirmalar söylesem eşime yalnis anlayacak biliyorum ama nazar mı negatif enerji mj bilemiyorum artık
Hahaha benimki de öyle bebekliginden beri onlara gidince aşırı huysuz oluyor sürekli ağlıyor

Selam, biraz geç bir cevap oldu ama pek giremiyorum artık. Evde olunca yapışık yaşıyoruz, malum
Biz tamamen bıraktık bezi. Kakasını uzun süredir tuvalete yapıyordu zaten. Sonra çişi anlattık, tuvalete daha sık götürmeye başladık vs. Sonra bez artık yok, sen külot giyeceksin dedik, bir de kendimizi örnek gösterdik ilk günler biraz zor geçti açıkçası, tutamadı pek çünkü ama 3 gün içinde bayağı düzelmişti. Yalnız yolda falan çok zor oluyor. Bir de oyun oynuyorsa sonuna kadar tutuyor, görüyorsun kıvrandığını ama gitmek istemiyor tuvalete oyunu bırakıp. Onda da teşvik etmeye çalışıyorum, hemen gidip gelcez, devam edeceğiz oynamaya falan diye, veya annenin de çişi geldi ben gideceğim, hadi birlikte gidelim falan diyorum. Ara ara ıslatıyor biraz külodunu ama o kadar.
Yalnız haftasonu eşimin kardeşine gittik. Orada kaçırdı çişini. Sonra tuvalete gitmeyi reddetti 2 gün. Acayip canım sıkıldı. Biraz gerilince hemen anlıyor ve iyice tepki gösteriyor. Bunu farkedip çok rahat, çok sıcak yaklaştım bu işe. Çok şükür döndük bugün normale. Yani çiş işi biraz sıkıntılı dostum, bez bir anlamda rahatlık

Merhaba kızlar. Kilo durumlarınız nasıl? Bizimki sanki uzun zamandır hiç kilo almadı (2-3 aydır). Çok hareket ediyor ondandır diye düşündüm de birden pimpirik geldi.
Ya bizim de böyle, 11 kilo civarındayız ne zamandır. Biraz altındaydı aylardır, şimdi biraz üstüne çıktı. Doktor sorun yok dedi ama, belki bir atakla hızlı kilo alır diye bekliyorum

Tebrik ederim Merve ve çok sevindim. Biz geceyi keseli 10 15 gün oluyor ama hala aynı sıklıkta uyanıyor ve 1 kez şiddetli meme ağlaması oluyor. Herhalde bende bir sıkıntı var
Bizde de yok o deliksiz uykular çok sıcak gecelerde çok sık uyanıyor ama diğer geceler en az bir kere uyanıyor. Genelde çişe kalkıyor gece, bir kere. Bazen o tek uyanış oluyor, ama genelde en az bir kere daha uyanıyor. Bir de sanırım rüya görmeye başladılar, geçen gece uyandı, oyuncağım kaçtı diye ağlıyor uyku arkadaşı falan düştü sandım. Bugün de öğlen uykusundan ağlayarak uyandı, anne bana yardım et diye ağladı. Sonra tekrar uyuttum. Kendi kendine, kendi odasında uyuyan bir çocuk sonuçta merco ama biz anne baba hala uykusuz geziyoruz sabahları da 5-6 gibi uyandığı için…

Kızlar bir de kurabiye kalıpları aldık, bebemle kurabiye yapıyoruz ama pek başarılı olamadık var mı şöyle uzun dayanan, güzel tarifiniz? Şekersiz tabi, bilemedim belirtmeye gerek var mı

Meme bırakma operasyonları nasıl gidiyor. Ben gündüz 3 4 e indirdim. Gece 0. Uyanma 100
biz bıraktık sanırım 2 günde bir krize girip ağlaması ve memi diye tuturması dışında vermiyorum. uykuları akşam babasıyla yaptı bir iki gece. hala eve gelince memmi memmi diye gömlekten görünen yerlerimi emmeye çalışması dışında sorun yok Bunlar bırakmaya dahil mi bilemedim

Kızlar bir de kurabiye kalıpları aldık, bebemle kurabiye yapıyoruz ama pek başarılı olamadık var mı şöyle uzun dayanan, güzel tarifiniz? Şekersiz tabi, bilemedim belirtmeye gerek var mı
Şekersiz demişsin ama belki alternatif bir şey koyarsın içine çok değil şeker oranı , benim kızım çok seviyor bunu. Yaptığım herkesten güzel yorumlar aldım

Yani emiyor mu atomiks tam anlamadım. Çok ağlarsa bir kez veriyorsun?

Ben de gündüzü 2ye düşüreyim diyorum artık. 23 ayını doldurdu. Bir ay da böyle sabah akşam geçse. J joynss bu son 2 kemik kadro ama sonra hangisi kesilir bilemiyorum. Sabahı en sona bırakırım çünkü tüm gece onu bekliyor.

Bizim kıza gece beslenmesini kesmek ters tepti. Sürekli uyanıp sabah oldu emcem diye ağlıyor. Ve 1 kez artık canına tak ediyor. Ateşe düşmüş gibi ağlıyor. Komşular kesin dövdüğümüzü düşünüyorlar. Açıkçası ben 25 26da tam bitsin istiyordum. Ama böyle gündüzü kesmezsem gece boyu kendini hırpalıyor. Bu kadar yol almışken gece 1 2 başlamak istemiyorum. Ya ne diyorsunuz

kıyamam ya memeci minnoşlar bizim de son ikiyi kesmek zor olacak gibi. tüm gün o saatleri bekliyor dediğin gibi. bakıcaz :/
geceye bence de başlama o kadar emek harcadınız. ağlayınca geliyormuş demek ki diye düşünmesin.
şimdi uykuya sallanarak mı geçiyor?

Evet sallanıyor. Diğerini yapmaya cesaret edemiyorum. Peki o uyanınca hemen istiyor mu sabah. Hemn veriyor musun bir süre geçiyor mu kahvaltı falan

Evet sallanıyor. Diğerini yapmaya cesaret edemiyorum. Peki o uyanınca hemen istiyor mu sabah. Hemn veriyor musun bir süre geçiyor mu kahvaltı falan
Sabah veriyorum yataktan çıkmadan. O konuda çok ısrarcı. Karnını iyice doyurunca gün içinde istemez oldu. Acıkırsa gel çikolata vereyim diyorum, züberin şekersiz atıştırmalıklarkndan veriyorum.
İnanırsak yaparız

Kıyamam ona

sanırım 3 gün oldu hiç emzirmedim. dün eve gidince çok ağladı üstümden inmedi diye emzirdim.
sonra parka gittik oynadık hopladık zıpladık. eve geldik banyo yaptırdım. emzirmeden uyuttum.
gece zaten emzirmiyorum. ben de 24 te bitsin istiyordum. 23 ay dolmak üzere son ayıda 3 ileri 1 gi yaparak tamamlarız diye düşünüyorum inşallah :)

Kızlar biz sabır taşı ile bırakmaya karar verdik. Bugün öğlen uykusundan sonra sürdüm 3 4 defa ara ara gelip emmek istedi ama geri çekildi istemedi. Ağlar falan diyordum ama hemen başka şeylerle oyaladım sorun olmadı. Gece uykusuna 1 saat uğraş sonucu dalabildi yine ağlamadı ama garibim kendi başına uyumayı bilmediği için çok zorlandı. Gece ve yarın öğlen nasıl olacak kim bilir ama artık çok bunalmıştım sürekli memede olmasından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…