- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.701
Merhabaaa biz de aynıydık inan sinirimden ağlıyodum artık. Ne insan içinde oturabiliyodum ne Bi iş yapabiliyodum çok sık emmek istiyodu. Sadece karar verip oyalamak gerekiyo. Bıraktırmak için yeterli değil henüz bu yöntem ama epey azalttık ve inan 1 hafta 10 gün bu şekil devam edince bu hafta meme aklına pek gelmemeye başladı. İlk zaman çok zorlandım sabah uyandıktan sonra emiyor hala, sonraki öğlen uykusuna geçene kadar 5 kez emiyorsa 3ünde oyalayıp 2sinde verdim, sonraki günler 4-5 derken şimdi çoğunlukla uyku harici emmiyor oyalayabiliyorum ve kendisi de pek istemez oldu. Benimki bu duruma geldiyse herkes gelir eminim. Sadece kafaya koymak lazım. Bir de ciddi bir oyalama gerekiyor oturup oynamak, suyla oynatmak veya sevdiği bişey yedirmek falan baya mesai istiyor başka iş yapamıyodum ilk haftalarKızlar merhaba herkese. Uzun zamandır giremiyorum buraya. En son sayfayı okudum sadece. Sanırım meme bıraktirma operasyonunda çoğunuz. Benim cano nefes aldırmadan kendiside almadan emiyor. Kızın okulu açılmadan bu ay sonuna doğru süre koymuştum ama doktora danışana gitmeyi dusundurecek kadar çok emdiği için ne yapacağımı bilemez durumdayım. Elleri sürekli azı bölümünde 2 aydır. Çıksa çıksa 2 aydır cikmazmiydi diyorum. 2 hafta önce annemin ısrarıyla salça sürdüm ustune jelatin yapıştırdım uf oldu dedim baktı korktu emmedi. Ama 1 saat sonra kendini yerlere atmaya başladı eşim de o sırada ver çabuk ver ver ver diye telaş oldubende oldum tabi. Yani emmiyor tiksinirse ama bı değişik oluyor çocuk unutturmaya calisma çalışması yapacağım bende. Onu da denedim biraz aslinda bir emme anını atlattim ama ikincide atlatamadim. Surekli atlattirmaya çalışacak enerjim yoktu o yüzden. Onar dakikada bir emiyor bu arada. Bende durumlar böyle. Hepiniz bebekleriniz iyidir umarım
Benim de böyle bir şey oldu. Kayınvalidem ile telefonda konuşurken geceyi kesmeye çalışıyorum dedim. Öyle miiii yavruuuum Ayy hiç kıyamıyorum daha okulun açılmasına çok var neden acele ettiniz. Bu tarz cümleler. Onlar 1 yaşında keserken kimse hesap sordu mı acaba. Ve gece milyon kez uyandığını biliyor bana hiç yazık olmuyor. Tabii bunlar aklına geldi mi dersen hayır gelmedi. Sadece geceyi kesiyorum gündüz sınırsız falan demeye başladımBiz azalttık ama memesiz uyumayı, uyutmayı beceremedik bir türlü. Eşime de gıcık oldum iyice. Emzirmeyi bırakmaya çalıştığımı biliyor sonuçta. Cuma, cmt yanındaydık zaten. Pazar günü de evde idare ederiz, nasılsa babası evde dedim. Ilk ağlama da bana "ağlatma çocuğu, emzir" dedi. Destek beklerken, çocuğu emzireyim diye baskı gördüm bir de. Kendimi çocuğu bilerek ağlatan acımasız anne gibi hissettim, hissettirdi. Ağlamadan bitmeyeceği o kadar belli ki bu sürecin. Evet çocuk ağlıyor ama, kucağımda bana sarılıyor, ben onu sevip öpüp okşuyorum o esnada. Sevgimi zaten hissettiriyorum. Yumuşak bir geçiş yapmaya çalışıyorum. Destek görememek çok sinir bozucu. Bir de ikinci, üçüncü çocuğu istiyor beyefendi. Sanki bunda yardım etti, destek oldu da...
Bizim sorunumuz evde olmak aslında. Dün hiç emmedi mesela. Öğlen uykusu bebek arabasında, akşam uykusu da arabaya denk geldi ve eve gelince yatagina yatırırken uyanmadı. Ama hâlâ gece, sabaha karşı uyandığında tek bildiğim şey emzirmek. Sakinlestirip uyutamıyorum. Bugün evdeydik, sadece 2 kez emdi. Tümden bırakmanın tam zamanı aslında.
Bir de bizim kız bugünlerde sürekli o emiyor mu, bu emiyor mu diye soruyor bana. Sordukları da insan, hayvan kimi biliyor tanıyorsaKedi, kuş, komşunun 7 yaşındaki oğlu gibi
Bugün Bi arkadaşım daha sabır taşını tavsiye etti. Hiç dramatize etme dedi sürmeden önce konuşmuş memede süt bitti sen büyüdün herşeyi yiyorsun vs alıştırmış biraz bak istersen bitti demiş sürüp vermiş memeyi çocuk almamış. Bıçak gibi kesiliyor 2 çocuğumda da kullandım ikisi de bağımlıydı dedi. O da benim gibi okul öncesi öğretmenliği okumuş yıllarca çocuk psikolojisi dersleri almış biri bu arada.Biz azalttık ama memesiz uyumayı, uyutmayı beceremedik bir türlü. Eşime de gıcık oldum iyice. Emzirmeyi bırakmaya çalıştığımı biliyor sonuçta. Cuma, cmt yanındaydık zaten. Pazar günü de evde idare ederiz, nasılsa babası evde dedim. Ilk ağlama da bana "ağlatma çocuğu, emzir" dedi. Destek beklerken, çocuğu emzireyim diye baskı gördüm bir de. Kendimi çocuğu bilerek ağlatan acımasız anne gibi hissettim, hissettirdi. Ağlamadan bitmeyeceği o kadar belli ki bu sürecin. Evet çocuk ağlıyor ama, kucağımda bana sarılıyor, ben onu sevip öpüp okşuyorum o esnada. Sevgimi zaten hissettiriyorum. Yumuşak bir geçiş yapmaya çalışıyorum. Destek görememek çok sinir bozucu. Bir de ikinci, üçüncü çocuğu istiyor beyefendi. Sanki bunda yardım etti, destek oldu da...
Bizim sorunumuz evde olmak aslında. Dün hiç emmedi mesela. Öğlen uykusu bebek arabasında, akşam uykusu da arabaya denk geldi ve eve gelince yatagina yatırırken uyanmadı. Ama hâlâ gece, sabaha karşı uyandığında tek bildiğim şey emzirmek. Sakinlestirip uyutamıyorum. Bugün evdeydik, sadece 2 kez emdi. Tümden bırakmanın tam zamanı aslında.
Bir de bizim kız bugünlerde sürekli o emiyor mu, bu emiyor mu diye soruyor bana. Sordukları da insan, hayvan kimi biliyor tanıyorsaKedi, kuş, komşunun 7 yaşındaki oğlu gibi
Merhabaaa biz de aynıydık inan sinirimden ağlıyodum artık. Ne insan içinde oturabiliyodum ne Bi iş yapabiliyodum çok sık emmek istiyodu. Sadece karar verip oyalamak gerekiyo. Bıraktırmak için yeterli değil henüz bu yöntem ama epey azalttık ve inan 1 hafta 10 gün bu şekil devam edince bu hafta meme aklına pek gelmemeye başladı. İlk zaman çok zorlandım sabah uyandıktan sonra emiyor hala, sonraki öğlen uykusuna geçene kadar 5 kez emiyorsa 3ünde oyalayıp 2sinde verdim, sonraki günler 4-5 derken şimdi çoğunlukla uyku harici emmiyor oyalayabiliyorum ve kendisi de pek istemez oldu. Benimki bu duruma geldiyse herkes gelir eminim. Sadece kafaya koymak lazım. Bir de ciddi bir oyalama gerekiyor oturup oynamak, suyla oynatmak veya sevdiği bişey yedirmek falan baya mesai istiyor başka iş yapamıyodum ilk haftalar
Oyalamak için çok çaba sarf etmek gerektigini çok iyi tahmin ediyorum ama o tempoya hiç hazır değilim.Benim için gece emmemesi daha önemli. Annem sizde kalayim bir hafta diyor. Benle yatsın ozaman istemez alışır diyor. Emecek diye evin ücra kosesine saklanıp orda oturuyorum kahve falan içiyorum. Perde arkası , bazanin dibi vs. Her yerde arıyor beni evde. Annem kalırsa yine bulmak içinde aglar. Tiksindirme yöntemi denemiştim uf oldu dedikten sonra biraz geçince aradan balıklama denize atlar gibi çok ağlayarak halıya atlamaya basladi arka arkaya. eşimde bende bi yeri kırılacak diye korktuk hemen verdim meme. Yani çok zor ya. Psikolojisini çok düşünüyoruz çocukların. Eskiler kesecekleri zaman anneye ya da k.v ye birakirlarmis çocukları bir hafta falan hiç almadan. Öylemi yapsam acaba diye düşünmeden edemiyorumMerhabaaa biz de aynıydık inan sinirimden ağlıyodum artık. Ne insan içinde oturabiliyodum ne Bi iş yapabiliyodum çok sık emmek istiyodu. Sadece karar verip oyalamak gerekiyo. Bıraktırmak için yeterli değil henüz bu yöntem ama epey azalttık ve inan 1 hafta 10 gün bu şekil devam edince bu hafta meme aklına pek gelmemeye başladı. İlk zaman çok zorlandım sabah uyandıktan sonra emiyor hala, sonraki öğlen uykusuna geçene kadar 5 kez emiyorsa 3ünde oyalayıp 2sinde verdim, sonraki günler 4-5 derken şimdi çoğunlukla uyku harici emmiyor oyalayabiliyorum ve kendisi de pek istemez oldu. Benimki bu duruma geldiyse herkes gelir eminim. Sadece kafaya koymak lazım. Bir de ciddi bir oyalama gerekiyor oturup oynamak, suyla oynatmak veya sevdiği bişey yedirmek falan baya mesai istiyor başka iş yapamıyodum ilk haftalar
aynısını doktora sordum kilosu normal ama boyu uzadığı için sana hep zayıf geliyor demişti. hakkaten benim kız sokak çocuğu gibi çok cılız. sanırsın evde ekmek vermiyorlar. bazı zıbınları var 9-12 ay onları giyiyor hala. şu sıralar alttan kapanmamaya başladı. E dedim bi zahmet. Kız bu ne zayıflık...Merhaba kızlar. Kilo durumlarınız nasıl? Bizimki sanki uzun zamandır hiç kilo almadı (2-3 aydır). Çok hareket ediyor ondandır diye düşündüm de birden pimpirik geldi.
ben de psikolog değilim ama elimden geleni yapıyorum baktım olmayacak sabır taşını sürer geçerim. çünkü konuşuyorum anlatıyorum sarılıp öpüyorum. eksikliğini hissetmesin diye. ne ararsan var yani. ama benim ki de can ya.Bugün Bi arkadaşım daha sabır taşını tavsiye etti. Hiç dramatize etme dedi sürmeden önce konuşmuş memede süt bitti sen büyüdün herşeyi yiyorsun vs alıştırmış biraz bak istersen bitti demiş sürüp vermiş memeyi çocuk almamış. Bıçak gibi kesiliyor 2 çocuğumda da kullandım ikisi de bağımlıydı dedi. O da benim gibi okul öncesi öğretmenliği okumuş yıllarca çocuk psikolojisi dersleri almış biri bu arada.
Açıkçası 2 yaşına kadar ben de iyice azaltıp konuşa konuşa alıştırıp en son sabır taşı sürmeyi düşünüyorum. Bizim de gece full memede ve emerek uyumaktan başka bişey bilmiyoruz. En zoru da bu kısım zaten uykuluyken laftan anlamaz çocuk. O yüzden kendi rızasıyla memeden uzaklaşması için başka çare göremiyorum şahsen. Bir de gece uyanmalarında baba desteği gerekiyor veya büyük anne yanında yapılması lazım o sürecin. Baba uyutsun vs deniyor meme aklına gelmesin diye ama ben de o konuda yeteri kadar destek göremeyeceğimi bildiğim için sabır taşı düşünüyorum aslında.
bizimki tartıya çıkıyor hep aynı çıkıyor ama sürekli yürüyor. dışarıda da bisiklete binmiyor artık. onun etkisi diye düşündüm. senin de dediğin gibi boyu uzadıkça bacaklar iyice inceldi. geçen sene nasıl tombikti. aslında normal süreç.aynısını doktora sordum kilosu normal ama boyu uzadığı için sana hep zayıf geliyor demişti. hakkaten benim kız sokak çocuğu gibi çok cılız. sanırsın evde ekmek vermiyorlar. bazı zıbınları var 9-12 ay onları giyiyor hala. şu sıralar alttan kapanmamaya başladı. E dedim bi zahmet. Kız bu ne zayıflık...
ailemin yanına gittiğimde annem çok uğraştı memeden uzaklaştırmak için ama çok hırçınlaştı. bir noktada annem bile ağlatma çocuğu diyordu. en ufak ağlamada babam yine ver memesini diyordu. kötü niyetli olmadıklarına emin olduğum insanlar. o zaman anladım ki meme konusunda yalnızız. bu işi ancak birlikte çözeceğiz. sinir olmamak elde değil ama hiç ciddiye almamaya çalış derim.Biz azalttık ama memesiz uyumayı, uyutmayı beceremedik bir türlü. Eşime de gıcık oldum iyice. Emzirmeyi bırakmaya çalıştığımı biliyor sonuçta. Cuma, cmt yanındaydık zaten. Pazar günü de evde idare ederiz, nasılsa babası evde dedim. Ilk ağlama da bana "ağlatma çocuğu, emzir" dedi. Destek beklerken, çocuğu emzireyim diye baskı gördüm bir de. Kendimi çocuğu bilerek ağlatan acımasız anne gibi hissettim, hissettirdi. Ağlamadan bitmeyeceği o kadar belli ki bu sürecin. Evet çocuk ağlıyor ama, kucağımda bana sarılıyor, ben onu sevip öpüp okşuyorum o esnada. Sevgimi zaten hissettiriyorum. Yumuşak bir geçiş yapmaya çalışıyorum. Destek görememek çok sinir bozucu. Bir de ikinci, üçüncü çocuğu istiyor beyefendi. Sanki bunda yardım etti, destek oldu da...
Bizimki 3 gün önce misafirlikte tartıldı eğer tartı doğruysa 12.6 çıkmış babası öyle dedi. Uzun zamandır 11.5 kiloydu doktoru yaşına göre az ama hep boyu uzuyor o yüzden normal dedi. Bende bir tık daha kilosu olsun istiyorum ama asla yerinde durmuyor çok zor kilo almasıMerhaba kızlar. Kilo durumlarınız nasıl? Bizimki sanki uzun zamandır hiç kilo almadı (2-3 aydır). Çok hareket ediyor ondandır diye düşündüm de birden pimpirik geldi.
Benimki 10 bile olamadı daha epeydir aynıMerhaba kızlar. Kilo durumlarınız nasıl? Bizimki sanki uzun zamandır hiç kilo almadı (2-3 aydır). Çok hareket ediyor ondandır diye düşündüm de birden pimpirik geldi.
Yaa seninki de 10 kilo olmadı mı. Ay çok sevindim yalnız olmadığımıza. 1 yaşında 8.5 tu. Çok uzun zamandır 9.5Benimki 10 bile olamadı daha epeydir aynı
Aynen benimki de 1 yaşında 8 buçuktu ama doğum kilosu 3 bile değildi 2.900 olduğu için doktor 1 yaşında 8 kiloyu geçmesini hedefledi. Yani 3.500 doğan bir bebekle seninki 1 yaşında aynı boy kiloda zor olur dedi. Boy da 47-48 doğdu zamanında doğduğu halde. O yüzden Boy kilo geriden geliyor hep napıyım sağlıklı olsun da, ben de kısayım minyonum. İlerde sporla vs destekleriz inşallahYaa seninki de 10 kilo olmadı mı. Ay çok sevindim yalnız olmadığımıza. 1 yaşında 8.5 tu. Çok uzun zamandır 9.5
Aynen benimki de 1 yaşında 8 buçuktu ama doğum kilosu 3 bile değildi 2.900 olduğu için doktor 1 yaşında 8 kiloyu geçmesini hedefledi. Yani 3.500 doğan bir bebekle seninki 1 yaşında aynı boy kiloda zor olur dedi. Boy da 47-48 doğdu zamanında doğduğu halde. O yüzden Boy kilo geriden geliyor hep napıyım sağlıklı olsun da, ben de kısayım misyonumuz. İlerde sporla vs destekleriz inşYaa seninki de 10 kilo olmadı mı. Ay çok sevindim yalnız olmadığımıza. 1 yaşında 8.5 tu. Çok uzun zamandır 9.5
Komşunun kızı var temmuzda 2 yaşına girdi o da 9.100 gr falan Boy da 80 cm benimki gibi aynı. Hiç takmıyo kadın, ilk kızı da hep ufakmış şimdi 5 yaşında yaşıtlarını yakalamış gibi bişeyYaa seninki de 10 kilo olmadı mı. Ay çok sevindim yalnız olmadığımıza. 1 yaşında 8.5 tu. Çok uzun zamandır 9.5
Evet doğum kilosu da aynıymış. 1 yaşında zaten doğum kilosuna göre iyi demişti. Elimden geleni de yapıyorum.Aynen benimki de 1 yaşında 8 buçuktu ama doğum kilosu 3 bile değildi 2.900 olduğu için doktor 1 yaşında 8 kiloyu geçmesini hedefledi. Yani 3.500 doğan bir bebekle seninki 1 yaşında aynı boy kiloda zor olur dedi. Boy da 47-48 doğdu zamanında doğduğu halde. O yüzden Boy kilo geriden geliyor hep napıyım sağlıklı olsun da, ben de kısayım minyonum. İlerde sporla vs destekleriz inşallah
yaşına göre kilosu iyi gibi. Bizimki de 12 civarı 12.2 idi sabah 11.9 çıktı. Forumda bu ara hasta bebekler okudum, allah yardım etsin herkese bir daha bakmıcam etkilendimBizimki 3 gün önce misafirlikte tartıldı eğer tartı doğruysa 12.6 çıkmış babası öyle dedi. Uzun zamandır 11.5 kiloydu doktoru yaşına göre az ama hep boyu uzuyor o yüzden normal dedi. Bende bir tık daha kilosu olsun istiyorum ama asla yerinde durmuyor çok zor kilo almasıgerçekten birçok şeyi yiyor ama nafile.
Tatilde de her gören zayıf dedi illet oluyorum bu lafa, sanki çocuğu aç bırakıyoruz.
Biraz da memeci ya artık meme azalınca dana çok yerse toparlar biraz daha benceBenimki 10 bile olamadı daha epeydir aynı
Evet malesef her bebek aynı ayda aynı boy kiloda olamaz. Ben de elimden geleni yapıyorum ama....Evet doğum kilosu da aynıymış. 1 yaşında zaten doğum kilosuna göre iyi demişti. Elimden geleni de yapıyorum.
Biraz daha alsa güzel olucak ama yok olmuyoryaşına göre kilosu iyi gibi. Bizimki de 12 civarı 12.2 idi sabah 11.9 çıktı. Forumda bu ara hasta bebekler okudum, allah yardım etsin herkese bir daha bakmıcam etkilendim
Biraz da memeci ya artık meme azalınca dana çok yerse toparlar biraz daha bence
Bana da eşimin halası, inci için, daha çok küçük dedi. Iki yaşına girecek bir ay sonra, ne küçüğü dedim. Ama çok düşkün diyor. Düşkün diye napayım kaç yıl emzireyimBenim de böyle bir şey oldu. Kayınvalidem ile telefonda konuşurken geceyi kesmeye çalışıyorum dedim. Öyle miiii yavruuuum Ayy hiç kıyamıyorum daha okulun açılmasına çok var neden acele ettiniz. Bu tarz cümleler. Onlar 1 yaşında keserken kimse hesap sordu mı acaba. Ve gece milyon kez uyandığını biliyor bana hiç yazık olmuyor. Tabii bunlar aklına geldi mi dersen hayır gelmedi. Sadece geceyi kesiyorum gündüz sınırsız falan demeye başladım
Ay neyse seninkinden aklıma geldi içimi dökeyim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?