2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Haklısın deneyeceğim bunu. Hastalığı geçince de artık bıraktırayım kendisine de eziyet artık

Haklısın deneyeceğim bunu. Hastalığı geçince de artık bıraktırayım kendisine de eziyet artık
Ben çok duygusala bağlıyorum sona gelip de o sabır taşını sürmeden önceki son emzirmemde ne kadar ağlarım bilmiyorum, şimdiden düşündükçe boğazım düğümleniyor gözlerim doluyor ertelesem mi diye bile düşünüyorum ama ne zamana kadar

Yok sürmedim bir şey. Zorda kalsam sürebilirdim ama, karşı değilim.

Ilk gün gece memesiz uyuttum. 1,5 saat sürdü. Sabaha karşı da uyandı ve her zaman olduğu gibi meme istedi. 45 dk sürdü tekrar uyuması. Kucağımda sarılıp, öpüp okşayarak sakinleştirmeye çalıştım. Bu sürelerde aralıksız değildi ağlaması. Biraz ağlıyor, biraz sakin. Çok yıpranmadı ama ümidi kesti ve yorgun düşerek uyudu. Şimdi uyanınca bir yudum su içiyor, ya dönüp uyuyor ya da kucakta 5 dk sarılıyorum.

Çocuğu hazırlamak ne kadar önemliymiş bunu anladım. 2 aydır sürekli konuşuyorduk, hikayelerimiz bile bunun üzerineydi. Şimdi beni üzerimi değiştirirken görse "aaa memiş, öpücem" diyor ve yanağını dayıyor, öpüyor ama emme talebi olmuyor. Bizim sadece ilk günümüz zor geçti. Ikinci gün istese de farkındaydı ememeyeceğinin o yüzden uzun sürmedi isteği ve uykuya daha kolay geçti.

Şimdi aynı konuşmayı tuvalet eğitimi ve kreş için yapmaya başlayacağım

Herkese bizimki gibi bir süreç diliyorum can-ı gönülden

Sakın erteleme derim arkadasim birkaç gün duygusala bağlıyor insan ama sonra İnan değiyor. Hayata geri donuyorsun resmen

Tebrik ederim Mervecim, çok sevindim senin adına.
Benim kızımda 24 Ağustos'ta kreşe başlayacak. Bende şimdiden alistirayim. Tuvalet eğitimi vermeyi düşünmüyorum, ne zaman isterse bıraksın

Bizim şuan tam 24 saat oldu. Öğlen elimizde sallayarak uyuttuk diğer türlü dalamadı maalesef. Öğlen uykusuna da kendisi geçebiliyor mu şuan

Tebrik ederim Mervecim, çok sevindim senin adına.
Benim kızımda 24 Ağustos'ta kreşe başlayacak. Bende şimdiden alistirayim. Tuvalet eğitimi vermeyi düşünmüyorum, ne zaman isterse bıraksın
Teşekkür ederim canım. Sen bırakınca bana da bir gaz geldi

Bu gaza ihtiyacım vardı teşekkürler
Ben de şunu eklemek istiyorum. Ne kadar emzirirsek emzirelim, eger emzirmeyi sevdiysek içimizde hep bir burukluk kalacak. Ben zaman zaman yorulsam da çok sevdim emzirmeyi. Kızımla o özel anlarımızi hep güzel hatırlayacağım.

3 Ağustos sabahı son kez emdi. O anları unutacağımı sanmıyorum. Çünkü ben son kez emzirdigimi biliyordum.... Dolu dolu 23 ay emdi. Çok şükür, bin şükür Ama bunun da bir sonu vardı tabi ki. Olumlu tarafı artık memelerim bana ait ve istediğim kıyafeti giymenin rahatlığına yeniden kavuştum.

Önden düğmesiz elbiseler giyebiliyorum artık M MadameMarieCurie (seni çok iyi anladım )

Bizim şuan tam 24 saat oldu. Öğlen elimizde sallayarak uyuttuk diğer türlü dalamadı maalesef. Öğlen uykusuna da kendisi geçebiliyor mu şuan
Öğlen uyutmakta zorlanıyorum ben. Ya arabayla bir yere gideceğiz ya da bebek arabasında gezdiricem. Bu sıcaklarda çok mümkün olmuyor tabi. Evdeysek öğlen uyutamıyorum.
Senin de gözün aydın. Kolay bir süreç olsun inşallah

Yaaa çok haklısın ben de çok sevdim. Bekarken bile rüyalarımda bebek emzirir çok hoşlanırdım. İlk zamanlar yarayla sonra süt artırma derdiyle sonra bıraktırma vs derken çok emek verdim gerçekten alnımın akıyla süreci tamamlamak istiyorum. Emziremeyebilirdim de tabi ama çok sevdim. İnşallah fazla duygusala bağlamadan sonlandırırız biz de biraz da 2. Bir çocuk düşünmediğim için hayattaki ilk ve son tecrübem diye düşünmek beni etkiliyor sanırım

Inşallah
Ben de ikinciyi düşünemiyorum. Zaman ne gösterir bilemem tabi. Seni çok iyi anlıyorum.

Ben de çok seviyorum ve çok özleyeceğim

Buna da şükür diyelim canım. Benim beklediğimden kolay geçiyor gibi maşallah diyeyim. Gün içinde istiyor meme diyip ama sonra açıp emiyor tek problem uyku geçişleri onlar da düzelir diye düşünüyorum bakalım. Benim aralıksız günde en az 10 kez emiyordu bir anda kesince zorlanır diyordum ama hiç öyle olmadı çok şükür

ben de bunların benzerlerini yaşayacağımı tahmin ettiğim için bir kaç kere bırakma provası yaptım. yani meme yok bu son falan diyerek emzirdim. 3 gün sonra gene verdim.
o da öğrendi "anne memii eehh ehh" yani meme bitti diyor. bir iki kere çok üzüldüm sonra alıştım. 2 gün vermedim 3. gün verdim falan. şimdilerde tamamen bıraktı diyebilirim.
anladım ki bıraksam 5 yaşına kadar emecek. ona da yazık böyle bağımlı olmasın biraz uzaklaşsın kendi yolunu çizsin öğrensin gibi düşüncem var. sadece meme için değil bu.
parka gidiyoruz birinden salıncak sırası almaya kalınca bana bakmasın. kendi halletsin diye uzaklaşıp öyle izliyorum onu. düştüğünde yanında oluyorum ama kaldırmıyorum gibi gibi. bağımlı çocuk zor. çişe bile gidemez oluyor insan.

Memeyi bırakalı 4.gün meme arada aklına geliyor ancak hiç inat etmiyor acıdı artık oğlum biliyorsun dedikçe normale dönüyor. Memeyi bıraktıktan sonra çocukta bir enerji patlaması oldu nedendir bilmiyorum Onun harici gündüz uykularını sallayarak yapıyoruz onun harici uyumuyor. Gece uykuları nispeten daha iyi daha kolay uykuya geçiyor aralıksız henüz uyumadı ancak eskiye göre çok daha az kalkıyor.

Meme bıraktırmayı düşünenler bence ertelemeyin ha 1 ay önce ha 1 ay sonra kendiniz rahat edecekseniz hemen kesin derim çocuklar emin olun çok kolay alışıyormuş

Senin adına çok sevindim ve baya rahatladım. Bugünlerde ben de çocuk memesiz uyumayı bilmiyor birden neye uğradığını şaşıracak çok acımasızca bu planım (sabır taşı sürmek) diye düşünmeye başlamıştım..

Çok haklısın bide dolu dolu emdi zaten ne zamana kadar daha emebilir ki. İyi ki buna Bi sınır konmuş 2 yaş olarak yoksa asla bitiremezdim

Ne kadar kolay uyuduğunu görünce emin ol şaşıracaksın Aklında kalmamıştır belki ama aynı tedirginlik bende de vardı. Özellikle kreşte nasıl uyur meme olmadan diyordum. Artık biliyorum ki uyur Belki sabır taşına bile gerek kalmayacak sizde de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…