- 17 Temmuz 2014
- 1.053
- 1.278
- 158
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #17.101
Ben ilk kızımda çok yıprandım canım bu sözlerden 6 ay lohusa depresyonundan helak oldum. Ondan dedim duyma diye bunda takmıyırum he deyip geçiyorum. Mesela bende sezeryan sonrası normal istiyorum eşim de yok dikişin patlat yok yapamazsın yok çok pahalı diye dırdır ediyor. Ama bu benim bir kuşağımdan giriyo diğerinden çıkıyor. Buarada ben ilkini erken doğurdum çok şükür bir gün Bile küvöze girmedi ha giredebilirdi sonrası sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil. Yani diyeceğim o ki ne sezeryan ne normal doğum ne erken ne zamanında kimse bilemez bebekte gelişecek sıkıntıları. Benim yengem zamanında doğurdu maşallah 5 kilo doğdu yeğnim ama 2 hafta küvözde kaldı.Aynen canım konuştum zaten diretmiyor tamam diyip susuyor ama yinede uyuz oluyorum başkalarının kocama gelip fikirlerini sunmalarına. Benim çocuğumu nereden çıkaracağımın derdi millete düştü resmen. Ya hormonlar dan da kaynaklı çok takar oluyorum en iyisi takmamak
Bu sorun bende de var ama benimki çıkmıyor ve bazen patlayacak gibi hissediyorum oturduğum zaman canım acıyor resmen. Evde koridorda yürüyorum karnımı ovuyorum bana mısın demiyor bazen. Tabi ulu orta çıkması da insanı çok rahatsız eder elbette hak veriyorum ama çıkması gerçekten çok iyi bir durumAnneler günaydın. Size bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum çünkü beni bir sız ağlarsınız. Sıkıntım GAZ.hic bitmiyor hep var. Çoğu zaman tutamaz oluyorum. Bana sormadan kendi çıkıyor çoğu zaman. Insan içine çıkamaz noktaya geliyorum çoğu zaman. Yolda yürürken kendi kendine birt birt çıkıyor. Kendi halime gülsem mi ağlasam mi bilmiyorum. Bildiğiniz bir çaresi varmıdır bunun.
Aa bak aklıma geldi ne dicem bu kıyaslamanın bir değişik hali var benim başımdaNe güzel darısı bana ben de inşallah kucağımda görürümbitmiyolarki herkes doktor kesiliyor ana baba kesiliyor başına sadece doğum şekline karılılsa gene iyi ama yok yani karışılcak daha çok şey var. Zaten en tahammül edemediğim şey yok normale doğan çocuk sezeryanla doğana göre daha iyi olurmuş tartışması yahu ne ilgisi var hepsinin avantajı ve dezavantajı var tartışmaya kapalı anne ve bebeğin bileceği bir konu işte ne yapalım artık kulak tıkayacaz
Valla alıştım ben, yapacak bir şey yok. Eşim de "Recep İvedik gibi bir şey oldun çıktın başıma" diye takılıyor. Doktorum Gazpass ya da Gazpas gibi bir ilaç yazmıştı, yazarken de "ama bence kullanma, hiç gereği yok." demişti.Anneler günaydın. Size bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum çünkü beni bir sız ağlarsınız. Sıkıntım GAZ.hic bitmiyor hep var. Çoğu zaman tutamaz oluyorum. Bana sormadan kendi çıkıyor çoğu zaman. Insan içine çıkamaz noktaya geliyorum çoğu zaman. Yolda yürürken kendi kendine birt birt çıkıyor. Kendi halime gülsem mi ağlasam mi bilmiyorum. Bildiğiniz bir çaresi varmıdır bunun.
Sırt üstü ileriki haftalarda horlama oluyor bence ondan eşler dön diye uyarıyırdur hatta ben bazen uyandığım an kendi horlama sesimi duyduğum oluyorduBende de öyle bir algı oluşmuştu duyunca şaşırmıştımhatta eşim uyandırıyordu gece sola dön sağa dön diye sırt üstü yatıyordum, bir videosunda eşlerin bunu sıkça yaptığından ama vücudun uygun pozisyonu kendinin bulacağından da bahşediyor
Eşim idare ediyorsa kızım şey diyor anne nolur başka yerde yap birtiniValla alıştım ben, yapacak bir şey yok. Eşim de "Recep İvedik gibi bir şey oldun çıktın başıma" diye takılıyor. Doktorum Gazpass ya da Gazpas gibi bir ilaç yazmıştı, yazarken de "ama bence kullanma, hiç gereği yok." demişti.
Ilk başlarda benimkide çıkmıyordu. Nefes alamaz oluyordum. Şiş şiş geziyordum. Şimdide tutamıyorum.Bu sorun bende de var ama benimki çıkmıyor ve bazen patlayacak gibi hissediyorum oturduğum zaman canım acıyor resmen. Evde koridorda yürüyorum karnımı ovuyorum bana mısın demiyor bazen. Tabi ulu orta çıkması da insanı çok rahatsız eder elbette hak veriyorum ama çıkması gerçekten çok iyi bir durum
Zor bir durum valla haklısınIlk başlarda benimkide çıkmıyordu. Nefes alamaz oluyordum. Şiş şiş geziyordum. Şimdide tutamıyorum.
Hamillelik hassasiyeti hormonlar zorluyor gebelikte hisller daha csnlı ve baskın oluyor duygularını bsşka bir yere yönlendirmeye çalış zor iş ama stres olmamaya çalış banada bazen endişe geliyor ama geçiyor öyle çok insanlara takılan yapım gereği insankarı dünyama sokan biri değilim insanlardan pek yara almıyorum herkesten herşeyi bekliyorum ve önemsemiyorum nedense herkese karşı öyleyim eşim insanları önemsemediğimi düşünüyor ama ben insanların dünyasına girmem ama benim dünyama girince müdahalem farklı oluyor gwnelde çok konuşan beni boğan insanlarla görüşmüyorum sıkıyor beni laflarını ciiddiye almayıp takılmasamda benim duvarlarım var yapım öyle insanlarda o duvarın arkasından konuşuyor çokta can sıkıcı olmuyorlarÇocuk yapmayı biliyorsak aklımız herşeye eriyodur zaten ama gel de anlatsalmazlar anam onlar daha çok biliyo çünkü. Bebek doğunca ben daha felaket olucam çünkü gebelikte tavan yaptı bu. Benim eşimde karıştırmaz ama yetmiyor işte. Ben 1350 km uzaktagımda noluyo sene 1 defa geliyorum İstanbula benim ailemde burada onunkide ben kendi annemde kalıyorum o da kendi annesinden 2 gece bizde kalır eşim ben 1 gece kaldım orda ama telefonlarda olsa laf yetiyo bana işte çıldırıyorum
Anne gibi olamazlar bende suyumu boşalttılar bebeğin kanala inmesini bekliyorduk tabi sancılar armıştı bebeği kalbini dinlemek için o kablolar karnımda duruyordu biri kaymış bebeğin kalbi yavaşladı cabuk beni sezerysna alın diyordum hemen geldiler kabloları düzelttiler sorun yok dediler kalbi yüzün sltına inince panik oluyordum on cm açılmsm vardı iki gün sancı çekmiştim ama onları düşünmedim bile tek düşündüğüm bebeğin doğum anında strese girip girmediği başkalarına davulun sesi hoş geliyor gerçekten gebelik zorlukları bitse doğum ayrı stres nasıl olursa oldun riskler hep yanıbaşımızda rabbim bizi korusunNe bileyim canım yani aslında onların hiç fikirlerini sunmaları benim için çok iyi olur tavsiye de olsa ben niyeyse tahammül edemiyorum yaaa. Son aylar zordur tabii
Kim bilir ne durumda olacaz. İnşallah kolaylıkla geçer. Bu bel fıtığı beni düşündürüyor bakalım artık hayırlısı hakkımızda
Doktorum magnezyumu ikiye çıkardı ağrım kalmadı çok şükür. Magnezyum eksikliğiniz olabilir miBenim ağrı çok oluyor bir pozisyonda çok kalamıyorum onun için her yöne dönüyorum ama sola dönğnce çok hareket oluyor gece uyanıp saate bakıyorum çünkü ağrı ile uyanıyorum bakıyorum iki saat üç olmuş ancak o kadar süre kalıyorum ağrıyla uyanıyorum sabahta erken kalkmaya başladım yatınca tır geçmiş gibi hissediyorum sabaha doğru daha çok pozisyon değişiyom daha dört ay var
Hahahah bak bunu hiç düşünmemiştimSırt üstü ileriki haftalarda horlama oluyor bence ondan eşler dön diye uyarıyırdur hatta ben bazen uyandığım an kendi horlama sesimi duyduğum oluyordu
İyi olur üni hastanesine git ordaki hocalardan randevü al mesai dışı randevuları oluyor erken doğsada gelişir bebekten bebeğe farkeder onun başka sorunları da vardır muhtemelen 25 haftalık bebekler hayatta kalıyor cigerleri farkedildiyse mutlaka ilaç verirler en azından şuan senin durumun farkedildi ve cigerlerini erken doğuma hazırlarlar kendi üzmemeye çalış benim böbrekleri olmayan suyu olmadığı için cigerleri hiç gelişmrydn bendğim annne karnında yaşadı doğum anında vefat etti yani uzun kalması sağlıklı olacak manasına gelmezYakin zamanda amcamin bebegi erken dogumla gelmisti 32.haftalikti yasamadi yavrucak çok zordu Allah kimseye evlat acisi vermesin. Ondan da çok etkilendim onun da etkisi var. Ben takibimi yaptirayim gerisini Allaha birakayim elden gelen bir sey yok gibi
Olabilir içmiyorum uzun zamandır içsem iyi olur gaz yapıyor diye içesim gelmiyordu zaten safra kesem olmadığı için sürekli gaz sorunum var bu da iyice artırıyorduDoktorum magnezyumu ikiye çıkardı ağrım kalmadı çok şükür. Magnezyum eksikliğiniz olabilir mi
BEbek bagırsaklara baskı yaptığı için daha rahat olunuyor ilk dönemki şişlikler rahat iniyor bende henüz olmadı o rahatlama ama diger bebeğimde olmuştu bu haftalardan sonraEşim idare ediyorsa kızım şey diyor anne nolur başka yerde yap birtini
İdari izne mi ayrıldıniz ne iş yapıyorsunuz acabaPaylaşımınız için çok teşekkür ederim.
Pazartesi raporumu alacağım ben de, ama 1 Haziran'a kadar uzaktan eğitim göründüğü için kullanmayacaktım. 1 Haziran'dan sonra yüz yüzeye dönülürse 24-32 hafta arası izinler kaldırılıyormuş bir de
idari izin yazısı
Yazı burada ve şimdilik hala geçerli.
Benimki de artık akşam yemeği sonrası hiç durmuyor, videoya bile çekecek kadar belli oluyor dışarıdan
Pandemi nedeniyle devlet hastanelerinin de doğum sonrası odalarının 2 kişilik olduğunu ama erkek refakatçi alınmadığını okudum. Devlet hastanesi eğer orada hiç kontrolünüz yapılmamışsa doğum yaptırmayı kabul etmeyebiliyormuş, acilden giriş yapsanız bile (doğruluğundan emin değilim) O yüzden 30. haftaya kadar hiç değilse bir kez muayeneye gitmeniz iyi olur. Size yakınsa Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni düşünebilirsiniz belki.
Benimde böyle oldu etkisini iki gün sonra hissettim yatamiyordum pek hareket edemiyordum ama yavaş yavaş duzeldi sağlık ocağında ki hemşireye söyledim buz koysaydın dedi ama geçmişti artık benim kiİlk gün birşey hissetmedim. 2. gün aşı olunan yerin çevresi ağrımaya başladı, o tarafa yatamadım , 3. gün ağrı biraz daha arttı, kolumu oynatırkende ağrı hissettim, 4 ve 5. günlerde böyle sürdü. 6 ve 7. günler ağrı azalıp geçti., ağrının en çok olduğu zaman bile dayanılmaz değildi.. hafif hafif sızladı, sızlama arada arttı. Sadece o kolun üzerine yatınca çok ağrıdı
Bende de oldu o psikoloji tam kapanmanın ilk günleri kendimi telkin edip durdum hergün yürüyüş yaptım evin önündeki parkta geçti çok şükür bulantı doğru düzgün yaşamadım ama reflü beni de mahvetti özellikle yanma çok oldu bazen ağlayasım geliyordu renni şurup iyi geliyor onu kullanıyorum bazen geçiyor bazen çok oluyor idare ediyorum mecburen bebeğim iyi olsun da o bana yeterBenim gibi hamilelik reflüsü ile başetmeye çalışan var mı?çok şükür bulantı geçti derken şimdide bu..herkesin mi böyle geçiyor hamileliği bilemiyorum.bu mide rahatsızlıkları beni benden alıyor huzur bulamadım.aylardır keyifle yediğim tek lokma yemek olmadıbu huzursuzluk hali yaşama Sevincimide aldı resmen evden çıkmak gelmiyor içimden sanırım pandemi tam kapanma beni psikolojik olarak mahvetti.hiç mutlu değilim.psikiyatriste gitsem ilaçta kullanamam ne yapmalıyım bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?