2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Son gittiğimde sordum ben bunu doktoruma. Çünkü ben ne zamandan itibaren sırt üstü yatılmayacağını bilmediğim için hamile kaldığımı öğrendiğimden beri soluma yatıyorum ve artık çok bunaldım Pazartesi gittiğimde sordum işte, "daha var, yatabiliyorken sırt üstü yat" dedi. Sırtına yastık koymak engelliyor epey. Uyanıyorsun en azından, tekrar dönüyorsun.

Ya ben genelde ya sağıma ya soluma yada yüzüstü yatarım asla sirtustu yatamam şimdide yüzüstü sol sağ destekli yatıyorum karnım büyüdükçe yatamicam dr uma sormuştum yatamayacagin zamana kadar rahat ettiğin gibi yat dedi aksi halde zaten rahatsız olursun demişti diğer hamileliklerimde de aynısıydım

Herkes çok seviyor konuşmayı, karışmayı. Çok biliyorlarsa kendileri bir tane daha doğursun. Bence abartmiyorsun arkadaşım. Kadının doğum şekline de karışamazlar yani... Sağlıklı sıhhatli doğsun, normal sezeryan farketmez diyeceklerine darlıyorlar bide. Diğer mesajlarında doldurmayım diye yazmadım ama valla dayanamadım artık. Sezeryan doğan bir sürü çocuk var, ve maaşallah çok sağlıklılar. Halaya ne yaa...

Eşime sürekli "kusura bakma, tutamıyorum" demekten utandım vallahi. Normalde de gaz problemdi ama gebelikle birlikte farklı bir boyut aldı

Kızlarrr özellikle tecrübeli anneler bir şey sormak istiyorum. Bugün bebeğin hareketlerinin bir kısmını sanki vajinada hissettim hiç bu kadar sık olmamıştı normal mi acaba bu haftalarda? Bir de arada bir afedersiniz tuvaletimi yaparken sanki bebek engel oluyor gibi hissediyordum sanki tam gelip kasigimda duruyor gibiydi ve canım yanıyordu. Az önce yine oldu ve hareketini hissettim sizce normal mi doktora gitmeme gerek var mı bayadır olmuyordu böyle.

Ciddi bir durum olsa gevşek davranmazlar bence de. Instagramda Furkan Kayabaşoğlu'nun takibini yaptığı bir gebeye de aynı teşhis konulmuştu sanırım. Doğum hikayelerini anlatıyor ya postlarda, orda okudum yanılmıyorsam. Gebenin takibini daha sık yapmış, plasenta bebeğin kilo alımını ve suyunu etkiliyormuş. Takipler sonucunda da erken doğuma karar vermişler. Çok şükür annenin de bebişin de durumu iyiymiş. Farklı bir doktorun görmesi bence de iyi olur.

Valla canım ben hamile kaldığımdan beri tuvaletimi zor yapıyorum. Bebek hep mesafene vuruyor. Ağırlığı orda bence. Hem sürekli tuvaletim geliyor hemde gelince zor yapıyorum. Normal olduğunu düşünmeye başladım artık.

Benimde genelde rahat ama bazen o kadar canım acıyor ki korkuyorum inşallah normaldir.

Ben bugün ilk defa göbeğimin üst kısmında hareket hissettim hatta dışardan göründü eşim de gördü bu zamana kadar hep göbeğimin alt kısmında kasıklarda hissediyordum hatta bazen idrar torbasında gibi hissediyordum o kadar aşağıda yani son bir iki haftadır tuvalette de hissediyorum hareketlerini eskiden hissetmedim bir iki kez de ayaktayken hissettim eskiden ayaktayken hiç hissetmemiştim bence hepsi normal sonuçta hareket ediyor ben burdayım diyor etmese asıl o zaman telaşlanır insan kasılma ağrı bende de oluyor iki gün önce sağ kasığımda baya ağrı ve kasılma oldu korktum biraz ama uzanıp dinlenince geçti karın büyüdükçe bağlar geriliyor ondan oluyor herhalde ya da bebek büyüdükçe ağırlığı karnı geriyor inşallah herşey yolundadır haftaya Cuma günü kontrolüm var içim rahat

Bende bu aralar hem yukarda hissediyorum hem çok hissediyorum ama bugün inanılmaz aşağı vuruyor gibi geldi canım acıdığı için endişe ettim yoksa istediği gibi gezsin her şeye razıyım valla

Beenn Bebek rahmime düştüğü günden beri mide yanması, boğazda acı su, midede aşırı gaz var. 10. Şişe rennie ye geçtim artık. Yemekten sonra asla uzanmamak gerekiyor. Yatmadan önce de rennie içiyorum, yoksa uykumdan uyandırıyo mide yanması daha erken saatte içersem uyurken tekrar içmem gerekiyor çünkü şurup kısa vadede etki ediyor maalesef. Ama dr um günde 3 defa içebilirsin demişti

Benimde genelde rahat ama bazen o kadar canım acıyor ki korkuyorum inşallah normaldir.
Muhtemelen normaldir cogu seyi normal gormeye basladim diger bir taraftan doktora kasilmam oluyor vs diye anlattigimda bebek vajinaya baski yapiyor mu gibi sorular da sormustu. Boyle olunca doktoru bilgilendirmek gereken bir durum mudur diye dusundum. Baska arkadaslarin da benzer sikayetleri oldu, bir sorun cikmadi. Daha kontrolune ne kadar vardi?

Bende bu aralar hem yukarda hissediyorum hem çok hissediyorum ama bugün inanılmaz aşağı vuruyor gibi geldi canım acıdığı için endişe ettim yoksa istediği gibi gezsin her şeye razıyım valla
Ben bazen kasıklarımda hissediyorum baya bi aşagıda hemde sonra yukarıda da vuruyor gobek bolgesinde ayakları aşağıda sanırsam ordan ayrı yukardan ayrı tekmeliyor

Ay valla insan ne düşüneceğini şaşırıyor eşime kalsa her şey normal ben evham yapıyorum ama insanın elinde değil kasılma mıdır bilmiyorum ama bugün çok sık sertlik hissettim önceden yer değiştirirken tam alt karın kısmımda sertlik ve hafif acı olur geçerdi bugün daha çok sertlik oldu düzeldi o yüzden taktım kafama. Detaylı ultrasona 4-5 gün önce girdigim için doktor bu ay gelmene gerek yok demişti daha 1 ay var tabi bir terslik hissedersem hemen giderim o ayrı.

Ben bazen kasıklarımda hissediyorum baya bi aşagıda hemde sonra yukarıda da vuruyor gobek bolgesinde ayakları aşağıda sanırsam ordan ayrı yukardan ayrı tekmeliyor
Ay evet bende bazen iki yerde aynı anda hissediyorum tekmeleri ama bugün baya baya aşağıya vurdu korktum biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…