2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende de normalde kronik reflü gastrit var. O yüzden iki kat reflü ve mide bulantısı yaşıyorum hamilelikte. Evet doyasıya yemek yemek hayal oldu istersen sende dene . Sabah kahvaltı 1 haşlanmış yumurta ve 1 bardak ballı süt 1 saat bekle artdından yine az bişiler atıştır gün içinde böyle yaparsan daha rahat atlatıyorsun. Birde mümkünse yürüyüş çok iyi geliyor. Kesinlikle az ve sık yemek işe yarıyor.

Ay evet bende bazen iki yerde aynı anda hissediyorum tekmeleri ama bugün baya baya aşağıya vurdu korktum biraz.
İlk hamileliğimde çok oluyordu canım, sanki ayağını aşağıdan çıkaracak gibi geliyordu ilk kızım yan yatiyordu hiç dönmedi ve ayakları tam o civarda baskı yapıyor demişti doktor. Yani önemli birşey değildi. bebeğin posizyonuna göre nefes almak, tuvalete çıkmak, yatış yönümüz herşey farkediyor. Şimdi de ara ara yine aşağıda baskı hissettiğim oluyor. Sen yine de kendini çok tedirgin hissedersen 1 ayı bekleme tabi

Furkan Kayabasogluna ben de bakayim. Insallah kuzum saglikla dogar.

Bende hala oralarda hissediyorum canım hatta tekmeleri kasığmın sağ tarafında hissediyorum

Çok mutlu olurum ya benim de aynı sorunum var. Bi ara 89bine düştü daha sonra 103bin çıktı. Yani inip çıkıyor. Neler önerirsiniz?
Merhaba öncelikle ben 3-4 tane şey denedim hangisi işe daha çok yaradı bilmiyorum. Sabahları kalktığımda aç karnıma taze sıkılmış portakal suyunun içine 1 tatlı kaşığı evde yapılmış yada organik olduğundan emin olduğunuz pekmezi karıştırıp içtim bunu birine hastanede hemşire söylemiş bence en çok işe yarayan bu oldu. Yeşil mercimek çok işe yarıyor diye okudum hamile olduğumdan kürünü yapıp uygulamadım ama haftada 2 gün falan erişteli çorbasını yapıp içtim. Birde çam fıstığı onun da aktarlardan yada büyük kuru yemişçilerden kavrulmamış çiğ halini bulup aldım öğleden önce 15 öğleden sonra 15 adet yemek gerekirmiş ama ben günde 15 yiyordum. Bunları uygulayın ben 2 haftada faydasını gördüm inanamadım bir de bol su tükekin 2 lt aşağı düşmeyin Umarım sizde de işe yarar

Çok teşekkür ederim bunların hepsini uygulayacağım umarım doğumda sorun yaşamam ve değerim artar

Bilmiyorum ama kafasını yerleştirmiştşr ondan baskı oluyordur doğum pozisyonu gibi bendede oluyor arada nirde bazen ayaklar ile tekmeliyor tekmeside gelebilir yakında pozisyonu değişir benimki birkaçgündür çapraz ya da aşağıda kafası ama kafayı mideye doğru getirirse daha kötü reflü oluyor kafa mideye baskı yapıyır onun için ben sıkıntı yapmıyorum hatta daha çok tuvalete çıkıyorum bu ara ama seninki bu durum değilse doktora danış

Arkadaşlar günaydın. Dün sandalyeden birden kalkınca sağ üst kasığıma birden bıçak saplanır gibi bi ağrı girdi oturup az dinlenince geçti ama ilk defa böyle oldu. Dünden beri de ara sıra biraz hafif hafif ağrıdı orası. Gazım çok var, acaba gaz sancısı mı diyorum çünkü hamilelikten önce de çok oluyordu. Şuan da yatınca geçiyor ama ayaktayken biraz ağrıyor ve sanki sertleşti orası. Size böyle olduğu oluyor mu?

Çok doğru demişsin normalinde sezeryan onda dezavantajı ve avantajlı yanları var ne olacağı bilinmez. Bebek erkenden doğabilir yeterki sağlıklı olsun ne varda onu görücez şimdiden yorum yapan fikir yürüten maalesef çok oluyo engel olamıyorsun onlar hep konuşur. Şimdi daha tecrübeli olduğun için takmıyorsun takma da boşver. Bunlar adamı depresyona sokar inşallah lohusayken sesleri kesilir konuşmazlar

Doktor videolarında bahsediyor ani kalkmıyacaksınız diye rahim bağı gerilmiş oluyor acır nir süre yatakta dönerken bile dikkatli ol birde bendede sancı ve bir de bir noktada kazınma gibi oluyor arada bende de böyle şeyler oluyor hatta dün alişverişte oldu bıraktım arabaya geçtim oturdum ama sertleşme gibi değil

Çok teşekkür ederim bende duruşuyla ilgili olduğunu düşündüm ama insan korkuyor haliyle eğer bir terslik olursa koşa koşa giderim tabi

Tesekkur ederim Sanki aşağı doğru vuruyor gibi hissediyordum şuan geçti ama bakalım bir terslik hissedersem hemen doktora gideceğim.

Şu durumda panik olmanız normal. Herşeyi muallak bırakmış doktorunuz. Bu haftalarda bebeğin kalbinde, beyninde cigerinde böbreğinde birşeyler görülebiliyor ama ilerleyen haftalarda kayboluyor, bundan bahsetmedi mi doktorunuz. Plesanta büyüklüğünü hiç duymadım, önemli bir şey olsa mutlaka birşeyler duyardık. Plesentada yeterli su olmaması, suyun az olması hepimizin duyduğu şeyler mesela.. İnşallah bebeğiniz sağlıkla doğar.. bence hemen bir perintologa gidin, içiniz rahatlasın, kafanız netleşsin.. çok geçmiş olsun

Bazen bana da oluyor ani hareket etmemek lazım. Benim 2-3 hafta öncesine kadar sol kasığımda gaz sıkışması oluyordu ve orası resmen taş gibi sertleştirdi ovuyordum öyle geçiyordu. Istisnasız her sabah oldu daha yeni geçiyor. Çok şükür bir sorun olmadı umarım sende de yoktur. Çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…