- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #17.081
Kocaman aminnnnn bacım olsun vallaZor bacım zor valla yanındayken de zor değilken de zor her yerden yeterlerAllah hepimizin yardımcısı olsun valla ne diyelim
Canım iki kızımı da sezeryan ile dünyaya getirdim, ciğerleri çok güzel gelişmişti, kg da güzeldi hemde bebişle beraber sütümde geldi. Şöyle söyleyeyim ben mide ameliyatlıyım yani kg olsada beslenme durumum sıkıntılı sürekli vitamin vs ile kendimi ayakta tutabiliyorum ki buna rağmen çocuklar gayet iyiydi. Hiç takma deki anne ay inşallah normal olur ne tatlı kendi istediği zaman doğsun torununuz. Ama zorunlu sezeryan da olsa kucağımıza gelsinde sağlıkla ben hertürlüsüne razıyım. De sustur. Bitmezlerrr çünkü. Ben sezeryan sonrası normal doğum istedim diye uzaktan akrabalar bile aradı ölürsün yapma diyeYa insan takmadan edemiyor işte nasıl uyuz oluyorum bir bilsen. Lohusalıkta zaten başımda olacak napacam bilemiyorum o zamanda süttü mamaydı davası çekeriz şimdiden soktular depresyona zaten. Hiç yoktan eşimle tartıştım bugün. O da çabuk etkilenen biri zannediyor ki çocuğun ciğerleri gelişemicek telaş yapmış. Terbiyesiz hadsizler işte onlara neyse.
İnsan sinir oluyor elde değil.. ama işte ya fikrini geçiştir ya da lafını söyle boşver onlar üzülsün kafasındayım ben artık.. inan şu süreçte hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Sen kendini yine de sakin tutmaya çalış kuzum bebeğinde stres olmasın önemli olan oYa yeminle gına geldi söylemesem kendi kendine fikir yürütüp plan yapıyor sinir oluyorum. Sanki benim normal doğum yapacağım kesinmiş gibi tüp bebek tedavisi deyken iyi bari tüp bebekler bile normal doğum oluyormuş diyo hayır yani ben öyle bi karar mı almışım hey Allahım yaaaa. Daha da neler neler işte bırak kalsın
Başkalarının moralini bozmasına izin verme. Eşinle net bir şekilde konuş ordan burdan edinilen bilgilerin hepsi doğru değil. Ama her lafı kafanda da büyütme malesef herkesi susturamıyoruz. Bebek ve senin sağlığın her şeyden önemli. Ama en önemlisi doğum şekli değil sağlıkla geçirilen bir hamilelik bence buyüzden şimdiden doğum şeklini düşünmeyi ve konuşmayı bırak bence biri yorum yaparsa kısmet bakalım o gün ne olacak de geçiştir.Ya kızlar ben herşeyi kafaya takar oldum. Benim sezeryan la mı normal doğumla mı doğuracağım millete dert oldu sanki yaaa. Zaten kaynanam devamlı sorup duruyo. Normal yap yap diye. Ben sezeryan düşünüyorum korkuyorum yapacak birşey yok ne yapayım. Zaten belimde 2 tane fıstığım var beni zorluyor tüp bebekle gebeli bu arada. Bugünde eşim diyor ki halamla konuşuyordum diyoki sezeryanla doğumda bebeğin ciğerleri gelişmiyormuş diye söylemiş eşime oda bana söylüyor normalde karışmaz bana ama bunu duyunca uyuz oldum yaa herkes başıma bişey kesildi. Ben mi
Ben varım ama benim bulantılar hala tam gaz devam üstüne ne yesem midem yanıyor hazımsızlık var midemi aldırasım geliyor toptanBenim gibi hamilelik reflüsü ile başetmeye çalışan var mı?çok şükür bulantı geçti derken şimdide bu..herkesin mi böyle geçiyor hamileliği bilemiyorum.bu mide rahatsızlıkları beni benden alıyor huzur bulamadım.aylardır keyifle yediğim tek lokma yemek olmadıbu huzursuzluk hali yaşama Sevincimide aldı resmen evden çıkmak gelmiyor içimden sanırım pandemi tam kapanma beni psikolojik olarak mahvetti.hiç mutlu değilim.psikiyatriste gitsem ilaçta kullanamam ne yapmalıyım bilemedim.
Çok geçmiş olsun ilaç kullanıyımusunuz gaviskon tarzı bir şurup.10 gün içinde 3 şişe bitirdim banamısın demediBen varım ama benim bulantılar hala tam gaz devam üstüne ne yesem midem yanıyor hazımsızlık var midemi aldırasım geliyor toptan
Benim ağrı çok oluyor bir pozisyonda çok kalamıyorum onun için her yöne dönüyorum ama sola dönğnce çok hareket oluyor gece uyanıp saate bakıyorum çünkü ağrı ile uyanıyorum bakıyorum iki saat üç olmuş ancak o kadar süre kalıyorum ağrıyla uyanıyorum sabahta erken kalkmaya başladım yatınca tır geçmiş gibi hissediyorum sabaha doğru daha çok pozisyon değişiyom daha dört ay varBen vücudumun kendini buna gayet iyi hazırladığını ve buna uygun yaratıldığını düşünerek çok stres yapmıyorum açıkçasıönemli olan benim kendimi nasıl rahat hissettiğim önceden bunların hiçbiri bilinmiyormuş. Dikkat etmeye çalışıyorum ama kendimi zorlamıyorum bazen değiştirdiğimiz pozisyona tesadüf edebiliyor hareketleri hepsini anlamdırmamak lazım
Her bebek erken mi geliyor suyu olan bebeğin çigerleri gelişiyor zaten onlarda kullaktan duyma bilgilerden dolayı endişe duyuyorlardır ama neticede bebeği senin kadar düşünmezler boş laf lakırdı ha tavsiye amaçlı konuşuyorlarsa o başka belki sezeryanla haftasından erken alıyor bazı doktorlar programına göre araya sıkıştırıyor maalesef öyleleri var ondan erken doğunca sıkıntı olur diye ama doktorunuza dikat edersiniz bel fıtığı olanlar için zor ben artık doğuma saatlar kala ayağımı kaldıramıyordum ağrıdan vucudum yorgun düşmüştü eşime ayağımı tıtu diyordumYa ben kendi tarafıma uyuz olmuyom çünkü bana yğklenmiyolar ben ne diyorsam o. Ama o taraf gelmiş eşime yok çocuğun ciğeri gelişmiyormuş bilmem ne. Ne alakası var yaa niye gelişmesin ciğeri Allah korusun. Zaten kv beni ne zaman görse sürekli inşallah erkenden gelmez 9 ay durur bilmem ne diyo bunlar denir mi yaa
Bence çıkıyorsa sorun etme derim benim davul gibi oluyor gögüslerim baskı yapıyırmuş gibi geliyor yukarıya kadar şişiyorum çıkış olmuyor davul gibi olmak daha zır otursankalksan hep sorun nefesini kesiyorAnneler günaydın. Size bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum çünkü beni bir sız ağlarsınız. Sıkıntım GAZ.hic bitmiyor hep var. Çoğu zaman tutamaz oluyorum. Bana sormadan kendi çıkıyor çoğu zaman. Insan içine çıkamaz noktaya geliyorum çoğu zaman. Yolda yürürken kendi kendine birt birt çıkıyor. Kendi halime gülsem mi ağlasam mi bilmiyorum. Bildiğiniz bir çaresi varmıdır bunun.
Ben kendimde şişlik hissettiğimde bir çay bardağı sıcak suya, 1 çay kaşığından da az kimyon atıp içiyorum. Sabaha şişliğim inmiş oluyor. Doktorum bana içebilirsin dedi ama bitki çayı sayılacağından mutlaka araştırın. Belki rahatlatır.Anneler günaydın. Size bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum çünkü beni bir sız ağlarsınız. Sıkıntım GAZ.hic bitmiyor hep var. Çoğu zaman tutamaz oluyorum. Bana sormadan kendi çıkıyor çoğu zaman. Insan içine çıkamaz noktaya geliyorum çoğu zaman. Yolda yürürken kendi kendine birt birt çıkıyor. Kendi halime gülsem mi ağlasam mi bilmiyorum. Bildiğiniz bir çaresi varmıdır bunun.
Ne güzel darısı bana ben de inşallah kucağımda görürümCanım iki kızımı da sezeryan ile dünyaya getirdim, ciğerleri çok güzel gelişmişti, kg da güzeldi hemde bebişle beraber sütümde geldi. Şöyle söyleyeyim ben mide ameliyatlıyım yani kg olsada beslenme durumum sıkıntılı sürekli vitamin vs ile kendimi ayakta tutabiliyorum ki buna rağmen çocuklar gayet iyiydi. Hiç takma deki anne ay inşallah normal olur ne tatlı kendi istediği zaman doğsun torununuz. Ama zorunlu sezeryan da olsa kucağımıza gelsinde sağlıkla ben hertürlüsüne razıyım. De sustur. Bitmezlerrr çünkü. Ben sezeryan sonrası normal doğum istedim diye uzaktan akrabalar bile aradı ölürsün yapma diyeyav sanane ister ölürüm ister yasarım neyin kafası bu, hakkımda hüküm veriyorsunuz. He olsun diye cok bekledım 41 haftalık oldu doğası geldi ama kalp ritmi yavaslayınca dedim zorlama yap gitsin, hooop 15 dk sonra kucagımda. Tüm doğumlar kendine özel ve biz annelere o anın tadını çıkarmak kalıyor, o stres altında bile sakin kalıp sadece onu görmeye odaklandım kendimi oh, çokta güzel oldu. He demedilermi hanı normal yapıyodun yapamadım, dedım kızım öyle uygun gördü
Galiba yalnız değilim bu konuda her birimiz benzer şeyler yaşıyoruz karışmasalar olmaz eksilirler keşke kesilse laflarıİnsan sinir oluyor elde değil.. ama işte ya fikrini geçiştir ya da lafını söyle boşver onlar üzülsün kafasındayım ben artık.. inan şu süreçte hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Sen kendini yine de sakin tutmaya çalış kuzum bebeğinde stres olmasın önemli olan oBirde eşine tatlı dille ifade hep durumu o da destekçinse hiç üzme tatlı canını .. bu laflar doğum sonrası daha da artacak çünkü
Aynen canım konuştum zaten diretmiyor tamam diyip susuyor ama yinede uyuz oluyorum başkalarının kocama gelip fikirlerini sunmalarına. Benim çocuğumu nereden çıkaracağımın derdi millete düştü resmen. Ya hormonlar dan da kaynaklı çok takar oluyorum en iyisi takmamakBaşkalarının moralini bozmasına izin verme. Eşinle net bir şekilde konuş ordan burdan edinilen bilgilerin hepsi doğru değil. Ama her lafı kafanda da büyütme malesef herkesi susturamıyoruz. Bebek ve senin sağlığın her şeyden önemli. Ama en önemlisi doğum şekli değil sağlıkla geçirilen bir hamilelik bence buyüzden şimdiden doğum şeklini düşünmeyi ve konuşmayı bırak bence biri yorum yaparsa kısmet bakalım o gün ne olacak de geçiştir.
Ne bileyim canım yani aslında onların hiç fikirlerini sunmaları benim için çok iyi olur tavsiye de olsa ben niyeyse tahammül edemiyorum yaaa. Son aylar zordur tabiiHer bebek erken mi geliyor suyu olan bebeğin çigerleri gelişiyor zaten onlarda kullaktan duyma bilgilerden dolayı endişe duyuyorlardır ama neticede bebeği senin kadar düşünmezler boş laf lakırdı ha tavsiye amaçlı konuşuyorlarsa o başka belki sezeryanla haftasından erken alıyor bazı doktorlar programına göre araya sıkıştırıyor maalesef öyleleri var ondan erken doğunca sıkıntı olur diye ama doktorunuza dikat edersiniz bel fıtığı olanlar için zor ben artık doğuma saatlar kala ayağımı kaldıramıyordum ağrıdan vucudum yorgun düşmüştü eşime ayağımı tıtu diyordumzaten sancılar belde hissediliyor zor iş tabi epidural yapılınca anlamazsın ağrıları o imkanda var
Bebegim iyi olsun da gerisi önemli degil canim. Ama endiseleniyorum iste erken dogum deniyor cigerlerinde de sorun var gelismedi,ikisi bir olunca daha bir panik oldum. Tesekkur ederim paylastigin bilgilerin icinBazı şeyleri ancak ortaya çıkınca şöyle böyle diyorlar ve tedavi yöntemi yok çoğu kez düşükler mesala bebek ölümleri tıp herşeye bir care bulunmadı sadece takibi yapılır gibime geliyor onun büyümesi durabilir mi bebekle beraber büyüyorsa biraz önden gitmesi inş sıkıntı oluşturmaz endişe etme belkide büyüme hızı bebekle aynı olur ilerleyen günlerde bebek beslensin de bence mühim olan o seni zaten takip ederler iki haftada bir
Ahahahah bende bazen engel olamıyorum aynı şeyleri yaşadımAnneler günaydın. Size bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum çünkü beni bir sız ağlarsınız. Sıkıntım GAZ.hic bitmiyor hep var. Çoğu zaman tutamaz oluyorum. Bana sormadan kendi çıkıyor çoğu zaman. Insan içine çıkamaz noktaya geliyorum çoğu zaman. Yolda yürürken kendi kendine birt birt çıkıyor. Kendi halime gülsem mi ağlasam mi bilmiyorum. Bildiğiniz bir çaresi varmıdır bunun.
Arada renin tablet çiğniyorum süt içmeye çalışıyorum ama çok faydasını gördüğümü söyleyememÇok geçmiş olsun ilaç kullanıyımusunuz gaviskon tarzı bir şurup.10 gün içinde 3 şişe bitirdim banamısın demedi
Yakin zamanda amcamin bebegi erken dogumla gelmisti 32.haftalikti yasamadi yavrucak çok zordu Allah kimseye evlat acisi vermesin. Ondan da çok etkilendim onun da etkisi var. Ben takibimi yaptirayim gerisini Allaha birakayim elden gelen bir sey yok gibiBozma moralini çoğu çocuk erken doğuyor hele sezeryanları 37 . Haftada alıyorlar bence buna takılma gelişimi güzel gittikten sonra bebek zaten erken doğsada hiçbir sıkıntısı olmuyor iki üç hafta erken doğması inana sıkıntı olmaz hayırlısı ile büyüsünlerde belkide öyle bir ihtimal olmayacak onuda düşün ilerleyen günlerde büyüme hızı düşecek bebekle aynı olacak bilinmez
Ya çözüm öneremeyeceğim ama bırakın çıksın kalınca çok sancı oluyor kalmasından iyidir. Ama evde biraz hareketlerinizi arttırırsanız evde çıkartırsınız belki yürürken hareketler arttığı içim çıkıyordurAnneler günaydın. Size bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum çünkü beni bir sız ağlarsınız. Sıkıntım GAZ.hic bitmiyor hep var. Çoğu zaman tutamaz oluyorum. Bana sormadan kendi çıkıyor çoğu zaman. Insan içine çıkamaz noktaya geliyorum çoğu zaman. Yolda yürürken kendi kendine birt birt çıkıyor. Kendi halime gülsem mi ağlasam mi bilmiyorum. Bildiğiniz bir çaresi varmıdır bunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?