2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Allah Allah neden bırakabilirsin dedi? Ben 6 haftadir muayeneye gitmedim eger bırakılması gerekiyosa ben de sorayim devam ediyim mi diye. Doktor daha iyisini bilir canım. Ben normalde de balik hic sevmez zorla arada bir yerdim, hamileligimde de ilk kez gecen gün cok az yiyebildim, haftada en az 2 kez tüketmek lazım o yüzden bırakmayı da cok istemem omega3 ü açıkçası

Ben hic kullanmadim omega3 doktoruma sordum gerek yok dedi balik da yemedim hic hamilelik boyunca
Niye gerek yok dedi bana acaba i_mom kullaniyorum acaba onun icinde mi var ki

Kullandığım omega 3 yeni bitmişti, devam edecek miyim, alayım mı diye sordum. Ocean mummy multivitamin kullanıyorum epeydir. O da omega 3 içeriyor, o yüzden bırakabilirsin dedi sanırım. Uzun süredir ikisini bir kullanıyordum. Balık yiyebilsek çok iyi olacak aslında ama içim almıyor

Ben hic kullanmadim omega3 doktoruma sordum gerek yok dedi balik da yemedim hic hamilelik boyunca
Içinde varsa ayrıca vermemiş olabilir. Ben ilk başta folik asit ve omega 3 alarak başladım takibe. Folik asitten sonra multivitamine geçince, Multivitaminin içinde olmasına rağmen yine bir süre kullandım omega 3. Bitince de yenisini aldırmadı, bırakabilirsin dedi. Multivitaminin içinde olduğu için diğerini tekrar aldırmak istememis olabilir.

Ay evet insan her türlü canı acıyacak diye çok korkuyor Mevlüt düğün düşünmüyorum canım o yuzden maksimum 40 gün bekleyip yaparım heralde.. dediğin gibi bir süre huyuna suyuna bakıp uzatmadan yapmak mantıklı
Tatlım benim eşim ürolog ogluma yeni dogan sünneti yaptirmadi 7 yasinda yaptirdik biz
Ama daha hastaneden eve gelmeden yaptiran arkadaslarim oldu benim cabuk iyilestigini soylemislerdi
Simdiki erkek olsaydi yine tercihim 7 yaş olurdu
O yaşlara bırakmak hiç istemiyorum yaa hastaneden çıkmadan da ne bileyim uff en iyisi sonraki kontrolde doğum yapacağım hastane ile konuşmak olacak

Bilmem üzerinde yaziyodur varmı yokmu veya internetten bulabilirsin. Bana da kendisi multivitamin önerdiğinde ben söyledim balık yiyemiyorum omega 3 önerir misiniz diye, o da bi marka önerdi ben de ocean vardi ona devam ediyorum

İçinde varsa ondan bırak demiştir. Tabi keske esas kaynağından alabilsek ama hala bulantı ilacı içiyorum ben, normalde de hic sevmezdim

Birde plasenta ne kadar önde gidiyormuş onu da sor yani bebeğe göre
Doktor sonuclarima bakti muayne etti ve bir problem olmadigini söyledi. Plesentanin buyuk olmasi ile yasli olmasi farkli seylermis ayni sey degilmis. Plesenta biraz öndeymis ama sorun olmazmis. Cigerlerinde sorun yokmus, bagirsakta parlaklik varmis o da önemli degilmis. Şaşirdim diger doktorla bu doktorun söyledikleri arasinda hicbir baglanti yok nasil oluyor ya

Ben multivitamin dışında ayrıyeten omega3 almadım hiç balık da yemiyorum ama hergün 5-6 tane ceviz yiyorum bebeğimin boyu kilosu doktorun demesine göre çok iyi gelişimi bir hafta önde gidiyor kendi doktorum da perinatolog da aynı şeyi söyledi bence kilonun boyun omegayla ilgisi yok omega beyin ve kalp gelişimi için çok faydalı

Herkese selamlar bebeğinde sorun olan veya kendi rahatsız olan annelerimize geçmiş olsun diyorum Rabbim şifa versin inşallah Benim karnım bir tık daha büyüdü miniğim yukarı çıktı sanırım hareketlerini iki gündür sağ göğsümün alt kısmında hissediyorum pıt pıt vuruşlar göbeğimin baya üstünde artık şimdiye kadar hep kasıklarda hissediyordum bir de ikigün önce kasıklarım çok ağrıdı demekki karnım büyüdüğü içinmiş ama ben biraz panik yaptım o gece çikolata yedim sırt üstü yattım bebek oynamayınca tam da kasık ağrısının üstüne baya endişelendim sabah 7 de lavaboya gidip gelince yatakta sessizce ağladım dua ettim arkasına pıt pıt vurdu yavruşum içim rahatladı şükredip uyumaya çalıştım yarım saat sonra eşim uyandı normalde o saatte hiç uyanmaz sen niye burnunu çekiyorsun bir şey mi oldu iyi misin dedi yok bir şey olmadı dedim boştan yere üzülmesin diye eşime sarılıp uyudum ama yaşadığım şeyi hissetmesine çok şaşırdım ve hoşuma gitti bu da böyle bir hamilelik anısı oldu Rabbim hepimize tam vaktinde sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah

Bir de benim diş etlerim çok fena yara oldu diş doktorum hamilelikte olur demişti evde bir gargara vardı kendi doktoruma fotoğrafını atıp sordum kullanabilirsin dedi inşallah faydası olur

Olabilir haklısın ben o doktorun söylediğini yazdim sadece. Cok merak ediyorum bebegimin boyunu kilosunu ya son gidisimde kilo da söylemedi boyu da bas popo mesafesi söyledi daha küçüktü. Sağlıklı olsunlar da önemsiz bunlar tabi

22. Haftada benim bebeğim 27 cm 480 gram dı seninki de bu civardadır benim bebeğimin gelişimi bir hafta ilerde tabi her bebeğin gelişimi farklı da olabilir sen 23. haftadasın aşağı yukarı bir fikrin olur diye söyledim

Evet ben de uygulamalara göre ortalama 30 cm 500 gr bekliyorum bakalım

ne gzel ama sürekli oturunca insan daha çok kuruyor psikoloji daha önemli bence riskli gebeler için bile böyle riskler oluyor mu bilmiyorum kanamalı gebeliğimde bile doktorlar iş yapma gibi birşey demedi kendileri yapıyorsa sende oturarak birşeyler yap el işi felan

Sıkıntı yapma iyidir ben bir önceki gebeliğimde doktor 23. Haftada gel demişti ona göre sekreteri randevü vermişti yine bu haftadan onraa organları incelenip rahim damarlarındaki kan akışı zaten hep bakılabilir az çokkendi doktorun bakabiliyorsa o baksın çünkü zaten doktorlar birçok şeye bakıyor kontrollerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…