- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #17.341
Bel fıtığı yada çok yoruluyorsun diyeceğim benim yorulunca oluyor ama çok iş yapınca bazen de kemiklerimde bazı yerlerinde ağrı oluyor o da kalsiyum magnezyum eksikliğindenya kızlar birşey soracağım tecrübeli anne olmama rağmen daha önce yaşamadığım bir durum yaşıyorum bildiğiniz kalçam ağrıyoryatarken çok hissetmiyorum ama, yürümeye başladığım an başlıyor,ağrı şeklide,hani şu kalça şekillendirmek için squart çalışırsında popon hamlar ağrır ya tutulmuş gibi,ona benzer birşey.. niye oluyor anlamadım hani 9 aylık olsam iyi kötü anlayacağımda henüz daha erken,buna benzer ağrı yaşayan yada sebebi hakkında bir fikri olan var mı? Valla yürümek eziyet olmaya başladı daha şimdiden
Bel fıtığı olabilir birde bebeğin gerideyse arkadaki kemiklere baskı yaptığı için ayakta kalınca ağrın olur bende genelde çok yorulmuş olmam gerek kalçamda sancı olması için yada kalsiyum magnezyum eksikliği olabilir onunla ilgili yiyecekleri artırın ama kuyruk sokumuna yerleşmiştir bebek bir şekilde bebeği hareket ettirin benceya kızlar birşey soracağım tecrübeli anne olmama rağmen daha önce yaşamadığım bir durum yaşıyorum bildiğiniz kalçam ağrıyoryatarken çok hissetmiyorum ama, yürümeye başladığım an başlıyor,ağrı şeklide,hani şu kalça şekillendirmek için squart çalışırsında popon hamlar ağrır ya tutulmuş gibi,ona benzer birşey.. niye oluyor anlamadım hani 9 aylık olsam iyi kötü anlayacağımda henüz daha erken,buna benzer ağrı yaşayan yada sebebi hakkında bir fikri olan var mı? Valla yürümek eziyet olmaya başladı daha şimdiden
Aynen canim ben de almadim hic omega balik da yemiyorum boyu kilosu 2 hafta önde dedi bana daBen multivitamin dışında ayrıyeten omega3 almadım hiç balık da yemiyorum ama hergün 5-6 tane ceviz yiyorum bebeğimin boyu kilosu doktorun demesine göre çok iyi gelişimi bir hafta önde gidiyor kendi doktorum da perinatolog da aynı şeyi söyledi bence kilonun boyun omegayla ilgisi yok omega beyin ve kalp gelişimi için çok faydalı
Bu sefer soyler benim de daha once soylememistiOlabilir haklısın ben o doktorun söylediğini yazdim sadece. Cok merak ediyorum bebegimin boyunu kilosunu ya son gidisimde kilo da söylemedi boyu da bas popo mesafesi söyledi daha küçüktü. Sağlıklı olsunlar da önemsiz bunlar tabi
Sahiden mi tavsiye etmiyor mu erken yasta? Buyudukce yapilacak is de buyuyecek diye olsa ciksa diye ben de dusunuyordumTatlım benim eşim ürolog ogluma yeni dogan sünneti yaptirmadi 7 yasinda yaptirdik biz
Ama daha hastaneden eve gelmeden yaptiran arkadaslarim oldu benim cabuk iyilestigini soylemislerdi
Simdiki erkek olsaydi yine tercihim 7 yaş olurdu
Benim doktorum da hic oyle takviyeler vermiyor, multivitamine bile gerek yok dedi. Demir hapini ic yeter diyor. D vitaminim cok dusuktu bir suru igne vuruldum, artik yukselince baska bir seye gerek yok yaz geliyor dogal d vitamini alirsin dediBen multivitamin dışında ayrıyeten omega3 almadım hiç balık da yemiyorum ama hergün 5-6 tane ceviz yiyorum bebeğimin boyu kilosu doktorun demesine göre çok iyi gelişimi bir hafta önde gidiyor kendi doktorum da perinatolog da aynı şeyi söyledi bence kilonun boyun omegayla ilgisi yok omega beyin ve kalp gelişimi için çok faydalı
Kuzucum sunnetleri benim esim yapiyo zatenSahiden mi tavsiye etmiyor mu erken yasta? Buyudukce yapilacak is de buyuyecek diye olsa ciksa diye ben de dusunuyordum
Ultrason kagidinda FL yaziyorsa onu 7 ile carpinca asagi yukari boy cikiyormus.Olabilir haklısın ben o doktorun söylediğini yazdim sadece. Cok merak ediyorum bebegimin boyunu kilosunu ya son gidisimde kilo da söylemedi boyu da bas popo mesafesi söyledi daha küçüktü. Sağlıklı olsunlar da önemsiz bunlar tabi
Tamamdir sevindim o zamanKuzucum sunnetleri benim esim yapiyo zaten
Dedi ki bebekken yapinca hic acisi olmaz bezin icinde hemen iyilesir sana da sıkıntı yapmaz ama arada bana 20li yaslarda gencler geliyor estetik olarak bazilarindan sekil bozukluklari oluyormus bebegin kıkırdağı daha gelismedigi icin buyudugunde bazen deri geride bazen ileride kaliyormus ama arada gozuken seyler
O yuzden esim de dedi ki benim tercihin 7 yasından sonrasi ben de tamam dedim
Yokbizim oyle ameliyat gibi olmadı narkoz falan vermediler kremle uyusturdular 5 dakikada oldu bittiTamamdir sevindim o zamanKardesim 8 yasinda olmustu ameliyat gibiydi. Yurekler dayanmaz buna kucukken hallolabilecekse rahatca en iyisi
Heheh olacak o kadarYokbizim oyle ameliyat gibi olmadı narkoz falan vermediler kremle uyusturdular 5 dakikada oldu bitti
Ama sonrsinda akli erdigi icin ne nazı bitti ne isteği
Protein için takip edilmeniz şart yine bence tahlil verin çünkü gebelik zehirlenmesi belirtisi olabilir şeker tansiyon takibinizinde yapılması gerekir çünkü böbreklerinizdeki bu durum devam eder ve artarsa sizin sağlığınız için bebeği erken doğuma alırlarCok tsk ederim...
Benim usg kağıdım hic bilgi icermiyo tarih falan 2000, saat 03.00 falan sacma sapan. Dr 6 hafta önce 11 cm dedi bas popo mesafesi sanırımUltrason kagidinda FL yaziyorsa onu 7 ile carpinca asagi yukari boy cikiyormus.
Evet ya kocaman olmustur cok merak ediyorum artık normal ölçüler duycam insallahBu sefer soyler benim de daha once soylememisti
Simdi kocaman olmustur annesi
Can yanmıyor diyorlar doktorlar destekliyor onunla ilgili okumuştum erken olması bebek için daha iyi olduğunu ve hissetmediğini çoğu kişi yapıp sonra düğünlerini kutlamalarını yapıyorBenim ilk çocuk fazla arayı açmadan ikinciyi düşünüyorum. Eğer olurda oda erkek olursa ikisini bir hallederim diye beklicem şimdilik. Ama seninkide mantıklı eğer mevlüt düğün birşey istemiyorsan. Yanlız ben korkardım kırklı çocuk. İstersen bebeğinin huyuna bak huysuz gazlı bir bebek olursa sonraya ertelersin yoksa mahvolursun gibi geliyor. Heryerden canı yanacak ay bilemedim şimdiSen bilirsin kuzum.
Hadi hayırlısı inşallah canm banada 15 mayıs 10 haziran arası al dedi bende 26 mayısa bulabildim çok heyecanlıym bakalm inşAllah hayırkı haberler alırızDoktorum 24. Hafta bitince git dediği için bekliyorum
1 hazirana gün aldım. Hayırlısı bakalım
Ay bir de sen hiç beslenemedin ya maşallah vallaAynen canim ben de almadim hic omega balik da yemiyorum boyu kilosu 2 hafta önde dedi bana da
KOkrma acımıyor diyorlar bebek anlamıyormuş istersen araştır bak videolarda var onun açıklamasını yapıyorlarAy evet insan her türlü canı acıyacak diye çok korkuyorMevlüt düğün düşünmüyorum canım o yuzden maksimum 40 gün bekleyip yaparım heralde.. dediğin gibi bir süre huyuna suyuna bakıp uzatmadan yapmak mantıklı
O yaşlara bırakmak hiç istemiyorum yaahastaneden çıkmadan da ne bileyim uff en iyisi sonraki kontrolde doğum yapacağım hastane ile konuşmak olacak
Kim daha bilgili ise onu dediklerini kabul et bence zaten plesentada sıkıntı olması ileriki haftalarda belli eder kendini bebeğin gelişimi ile belli olur bazen doktorlar çok şey söylüyor ınun için en bilene gidip kafa karıştırmıyacan banada detaylıda direnç var dedi plasenda rahim ağzına yakın dedi 3cm varmış sınırdaymış valla kendi doktoruma gitmediğim için henüz bunları çok önemsemedim ilerde de bu dedikleri olmasada olabilecek şeyler ama sen daha bilen birine gittiğin için dediklerinde haklıdır bu sonuç daha iyi bence inş öyledir plesenta hususunda da sen korkutmak istememiş önemli bir durum görmemiş demekkiDoktor sonuclarima bakti muayne etti ve bir problem olmadigini söyledi. Plesentanin buyuk olmasi ile yasli olmasi farkli seylermis ayni sey degilmis. Plesenta biraz öndeymis ama sorun olmazmis. Cigerlerinde sorun yokmus, bagirsakta parlaklik varmis o da önemli degilmis. Şaşirdim diger doktorla bu doktorun söyledikleri arasinda hicbir baglanti yok nasil oluyor ya
Karnına hafifçe vur o uyanıp tepki verir hatta vurduğun yeri tekmeler artık büyüdüler ben bazen karnımda değil yanımda sanıyorum ben burdayım beni unutma der gibi rabbbim saglıklı sağsalim hayırlısı ile sonuca ulaştırır birde duruşu ile aşağıda da hareketleri olabiliyor rahim ağzını tekmelediği oluyor sıkıntı olmaz bundan sonra inşHerkese selamlar bebeğinde sorun olan veya kendi rahatsız olan annelerimize geçmiş olsun diyorum Rabbim şifa versin inşallahBenim karnım bir tık daha büyüdü miniğim yukarı çıktı sanırım hareketlerini iki gündür sağ göğsümün alt kısmında hissediyorum pıt pıt vuruşlar göbeğimin baya üstünde artık şimdiye kadar hep kasıklarda hissediyordum bir de ikigün önce kasıklarım çok ağrıdı demekki karnım büyüdüğü içinmiş ama ben biraz panik yaptım o gece çikolata yedim sırt üstü yattım bebek oynamayınca tam da kasık ağrısının üstüne baya endişelendim sabah 7 de lavaboya gidip gelince yatakta sessizce ağladım dua ettim arkasına pıt pıt vurdu yavruşum içim rahatladı şükredip uyumaya çalıştım yarım saat sonra eşim uyandı normalde o saatte hiç uyanmaz sen niye burnunu çekiyorsun bir şey mi oldu iyi misin dedi yok bir şey olmadı dedim boştan yere üzülmesin diye eşime sarılıp uyudum ama yaşadığım şeyi hissetmesine çok şaşırdım ve hoşuma gitti bu da böyle bir hamilelik anısı oldu Rabbim hepimize tam vaktinde sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah
Ben kendi doktoruma çok güveniyorum, ama sadece kendi hastalarının gebeliklerini takip ediyor. Bana geçenlerde riskli gebeliği olan arkadaşım için iki perinatalog ismi verdi. Eğer ilgilenirseniz ve İstanbul'daysanız paylaşabilirim. Ek bir görüş daha alıp, emin olmak isterseniz.Doktor sonuclarima bakti muayne etti ve bir problem olmadigini söyledi. Plesentanin buyuk olmasi ile yasli olmasi farkli seylermis ayni sey degilmis. Plesenta biraz öndeymis ama sorun olmazmis. Cigerlerinde sorun yokmus, bagirsakta parlaklik varmis o da önemli degilmis. Şaşirdim diger doktorla bu doktorun söyledikleri arasinda hicbir baglanti yok nasil oluyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?