2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar doğrumu farkettim bilmiyorum ama bana öyle geldi bir kaç kez dikkat ettim. Kendi evimde kimse yok sessizlik var ve sessizlikte daha çok hareketleri vurma şeklindeyken kalabalık sesli bir eve gelince karnıma poposunu ya da kafasını dayıyor sanırım ama aşırı bir gerginlik sertlik hissi oluşuyor bende .. pek vurma şeklinde hareket etmiyor öyle.. ay doğunca da sesi sevmeyecek galiba bu çocuk diyorum

Bir de benim diş etlerim çok fena yara oldu diş doktorum hamilelikte olur demişti evde bir gargara vardı kendi doktoruma fotoğrafını atıp sordum kullanabilirsin dedi inşallah faydası olur
Benim normalde sıkıntı yok ama ne zaman fırçalasam ağız dolusu kan oluyordu. Ben çareyi kızımın yedek fırçasını kullanarak buldum. O minik olduğundan diş etime değmiyor böylece kanamıyor. Eğer senin de sadece fırçalarken oluyorsa sende bebek fırçası kullan hem daha yumuşak hem küçük daha rahat oluyor

Geçen gün sitenin bahçesinde 19 Mayıs kutlaması yapıldı bir bakayım dedim görümcemle açık hava nasılsa banka oturduk izliyoruz hoparlörler den çok yüksek Ankara oyun haftası halay havası falan çaldılar bebeğim karnımda nasıl tekmeliyor nasıl resmen anne gidelim der gibi abla kalk gidelim eve bu kız bana tekme tokat girişti dedim ben de evde hep sessiz ortamdayım alışık değil tabi bebeklerimiz doğunca da sevmeyebilirler kalabalık ortamı ama bizim aile kalabalık kayınvalidegil görümcelerim kaynım biz her bir aradayız akşamları alışacak çocuk mecburen sağlıkla kucağımıza alalım da gerisini hallederiz inşallah

Teşekkür ederim canım benim kanamıyor ama yara olmuş acıyor dün gargaraya başladım onu yapınca biraz rahatlıyor sonra yine özellikle yemeklerden sonra acıyor inşallah gargara iyileştirir

Günaydın kızlar bugun sabah erkenden ayrıntılı ultrason vardi, cok şükür hersey yolundaymis sorun yok dediler, yine doğru düzgün boy kilo öğrenemedim, özellikle sordum boy cok bakmiyoruz önemli değil dediler, kilo icin de 450 gr civarinda dediler. Sari renkli ayrıntılı bi foto yerine standart siyah beyaz usg fotosu verdiler bikac tane sinir oldum. Doktorum suan tum bebekler birbirine benziyor sonraki gelislerinde ben o şekilde foto vericem yakınlaştırıp dedi. Ayrıntılı ultrason hastanemizde 715 tl ama kesinlikle karşılığını alabildigimi düşünmüyorum burda kusuratina kadar boy kilo öğrenen arkadaslarimiz var benimkiler hala boy söylemiyo kilo da tahmini bisey söylediler. Tabiki önemli olan sağlığı ama insan onları da merak ediyor illaki

Haklısın canım o fiyata herşeyi öğrenmek fotoğraf almak istemen çok normal yine de sağlıklı olması en büyük teselli

Beni de bugün sağlık ocağından aradılar tenenoz aşısı için Kasım'da parmağım kesilince vurmuşlardı doktorum yeterli olduğunu söyledi dedim tamam dedi hamileliğin nasıl bir sıkıntın var mı tansiyon veya kronik herhangi bir sıkıntın var mı dedi birşey yok iyi geçiyor dedim en son ne zaman doktora gittin dedi 3 hafta önce perinatoloğa gittim detaylı ultrason için herşey yolunda hiçbir sorun yok dedim Cuma günü kendi doktoruma gideceğim dedim sadece şeker yüklemesi yapılmadı inşallah o da iyi çıkar dedim gitmeden üç gün önce meyve tatlı hamur işi falan yeme yüksek çıkmasını etkiliyor meyve bile etkiliyor dedi tamam dedim kilomu sordu 58,5 dedim normal dedi 50 kilo ile başladım bana biraz fazla geliyor dedim 24. haftada gördüğümüz kilolara göre seninki normal dedi sevindim sağolsun baya ilgiliydi başka bir şey sormadı

Hayırlı günler. Bugün gidip muayene oldum. Doktor herşey yolunda haftasıyla uyumlu dedi. 50 gramlık şeker yuklemesi yapıldı.1 saat sonra kan verdim. eve gelince 1.5 saat sonra falan kendim ölçtüm 150 cıktı. Demekki hastanede verdiğim daha yüksek çıkacak. Moralim bozuldu.

Bende şeye dikkat ettim yorgan yada battaniye altında karanlık olunca bildiğin dans ediyor, ama bende izlemek istiyorum telefonun ışını tutunca hiç haraket kalmıyor bizimkide ışık sevmiyor sanırım

Tamamdir sevindim o zaman Kardesim 8 yasinda olmustu ameliyat gibiydi. Yurekler dayanmaz buna kucukken hallolabilecekse rahatca en iyisi
Kardeşin ne zaman sünnet olmuştu? Benim yeğenim iki sene önce 8 yaşındayken sünnet oldu. Teknoloji ne kadar gelişmiş dedik resmen Eline tableti vermişler, uyuşturucunun da etkisi ile hiçbir şey hissetmedi. Sadece aklı erdiği için biraz stres yaptı, korktu tabi. Hatta sünnet sonrası merhem sürülmesine izin vermiyordu, rica minnet ben sürmüştüm. Acıyacak diye korkuyordu ama acımadığını görünce kendisi de şaşırmıştı epey.

Canım banada hiçbirşey söylemediler. Aman boşver ben de sordum nasıl diye herşey haftasına göre gayet iyi ilerliyor dedi. Çokta önemli değil her bebeğin ki aynı olmuyor.Stres kıyaslama yaparız diye net söylemiyorlar. Son aylarda öğrenmeye bak ne kadar bi bebek çıkarıcan o zaman öğren Ama sıkma canını bak renkli ultrasona girdiğin zaman mümkünse 28. Haftada git biz özel olarak gidicez bekliyorum hala. Ultrasongrafidekiler 28. Haftadan sonra bebeğin bütün detyları renklide görünüyor kime benziyor onu bile ayırt edebilirsiniz demişler di

Öncelikle her şeyin yolunda olduğuna çok sevindim. Muayene ücretlerine tomarla para verip karşılığını alamamak gerçekten sinir bozucu. Detaylıda en azından net bir boy, kilo söyleselermis. Ilerleyen haftalarda zaten artık boy değil kilo gelişimi önemli olacak onlar için. Ama detaylının adı üstünde yani, detaylı, ayrıntılı... Insan bebeği ile alakalı en küçük ayrıntıyı bile merak ediyor sonuçta.
Ben doktorun ilk cinsiyet tahmininden sonraki kontrolümde tekrar cinsiyetini teyit etmesini istemiştim. Bana " bizim için önemli olan ölçümler bunlar, cinsiyeti önceliğimiz değil" demişti. Benim için de önemli değil ama işte isim, alış veriş telaşı. Hiçbir şey olmasa hayal kurarım kız ya da erkek diye. Ne oldu, ayrıntılı da cinsiyeti farklı söylendi. Özele gitmemiz zaten detaylıca rahat rahat öğrenelim diye. O günden beri içimde bir soğukluk oldu doktoruma karşı. Cinsiyet benim için hiç önemli olmadı, göremedim, bebek göstermiyor deseydi hiç kırılmazdım en azından.

15 sene once olmustu mazide kalmis demek ki o zaman genel anesteziyle yapmislardi, 40 dk surmustu heyecanlanmistik. Artik daha kolaysa cok iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…