- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #17.401
Haklisin aynen kendi doktorum da renkliyi sonraki randevunda ben vericem dedi zaten hep görüyorum doktorun instagram hesabinds öyle fotolar. Suan tüm bebekler birbirine benziyo zaten dedi. Dedigin gibi şuan iri yada ufak olmasi cok bisey ifade etmiyor daha gelişimin başındayız sağlıkla buyusunler inşallahCanım banada hiçbirşey söylemediler. Aman boşver ben de sordum nasıl diye herşey haftasına göre gayet iyi ilerliyor dedi. Çokta önemli değil her bebeğin ki aynı olmuyor.Stres kıyaslama yaparız diye net söylemiyorlar. Son aylarda öğrenmeye bak ne kadar bi bebek çıkarıcan o zaman öğrenAma sıkma canını bak renkli ultrasona girdiğin zaman mümkünse 28. Haftada git biz özel olarak gidicez bekliyorum hala. Ultrasongrafidekiler 28. Haftadan sonra bebeğin bütün detyları renklide görünüyor kime benziyor onu bile ayırt edebilirsiniz demişler di
Haklısın ya tabiki en önemlisi sağlıklı olmalari yani o kadar cahil miyiz bi cinsiyete takıntı yapalım yıl olmus 2021 ama bizim hassasiyetimizi doktorlar anlamıyor, o benim evladim ama doktor icin bi müşteri, hasta demek istemediğim icin müşteri dedim. Özel radyoloji labaratuvarlarinda 400-500 tl arasi ve 40 dk yi buluyor ayrıntılı usg, babayi da alıp güzel güzel anlatıyor hatta annenin karın ici organlarina da bakiyor, müşteri memnuniyeti önemli orda ama hastanelerde öyle değil tabi malesef özel bile olsa. Böyle böyle tecrube ediyoruz napalimÖncelikle her şeyin yolunda olduğuna çok sevindim.Muayene ücretlerine tomarla para verip karşılığını alamamak gerçekten sinir bozucu. Detaylıda en azından net bir boy, kilo söyleselermis. Ilerleyen haftalarda zaten artık boy değil kilo gelişimi önemli olacak onlar için. Ama detaylının adı üstünde yani, detaylı, ayrıntılı... Insan bebeği ile alakalı en küçük ayrıntıyı bile merak ediyor sonuçta.
Ben doktorun ilk cinsiyet tahmininden sonraki kontrolümde tekrar cinsiyetini teyit etmesini istemiştim. Bana " bizim için önemli olan ölçümler bunlar, cinsiyeti önceliğimiz değil" demişti. Benim için de önemli değil ama işte isim, alış veriş telaşı. Hiçbir şey olmasa hayal kurarım kız ya da erkek diye. Ne oldu, ayrıntılı da cinsiyeti farklı söylendi. Özele gitmemiz zaten detaylıca rahat rahat öğrenelim diye. O günden beri içimde bir soğukluk oldu doktoruma karşı. Cinsiyet benim için hiç önemli olmadı, göremedim, bebek göstermiyor deseydi hiç kırılmazdım en azından.
Hepsinin huyu suyu bi farklı oluyor gerçektenGeçen gün sitenin bahçesinde 19 Mayıs kutlaması yapıldı bir bakayım dedim görümcemle açık hava nasılsa banka oturduk izliyoruz hoparlörler den çok yüksek Ankara oyun haftası halay havası falan çaldılar bebeğim karnımda nasıl tekmeliyor nasıl resmen anne gidelim der gibi abla kalk gidelim eve bu kız bana tekme tokat girişti dedimben de evde hep sessiz ortamdayım alışık değil tabi bebeklerimiz doğunca da sevmeyebilirler kalabalık ortamı ama bizim aile kalabalık kayınvalidegil görümcelerim kaynım biz her bir aradayız akşamları alışacak çocuk mecburen sağlıkla kucağımıza alalım da gerisini hallederiz inşallah
Artık ışığı hissediyorlar demekkiiiBende şeye dikkat ettim yorgan yada battaniye altında karanlık olunca bildiğin dans ediyor, ama bende izlemek istiyorumtelefonun ışını tutunca hiç haraket kalmıyor bizimkide ışık sevmiyor sanırım
Ay canim cok sevindim. Masallah hep böyle devam etsin inşallahTeşekkür ederim cok şükür kizim gayet saglikliymis çokta guzel pozlar verdi kalbimi keske hep izleyebilsek
Çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun siz ve bebeğiniz nasılsınız şimdi
40 dakika mı15 sene once olmustu mazide kalmis demek kio zaman genel anesteziyle yapmislardi, 40 dk surmustu heyecanlanmistik. Artik daha kolaysa cok iyi
Eşim de aynısını dedi biliyor musun, iyice müşteri yerine koyuyor diye. Ben ayrıntılıyı radyologa yaptırdım, dediğin gibi 30 dk sürdü. Butun görüntülerin cdsini verdi, 5-6 adet fotoğraf verdi. Doktora vermem için rapor hazırladı. 500 liraya yaptı. Eşim de yanımdaydı. Uzun uzun anlattı her şeyi. Ama doktorum biraz yüzeysel geliyor artık. Hayırlısıyla bi doğum yapıp kucağımıza alalım da, tecrübe ettik böyle böyleHaklısın ya tabiki en önemlisi sağlıklı olmalari yani o kadar cahil miyiz bi cinsiyete takıntı yapalım yıl olmus 2021 ama bizim hassasiyetimizi doktorlar anlamıyor, o benim evladim ama doktor icin bi müşteri, hasta demek istemediğim icin müşteri dedim. Özel radyoloji labaratuvarlarinda 400-500 tl arasi ve 40 dk yi buluyor ayrıntılı usg, babayi da alıp güzel güzel anlatıyor hatta annenin karın ici organlarina da bakiyor, müşteri memnuniyeti önemli orda ama hastanelerde öyle değil tabi malesef özel bile olsa. Böyle böyle tecrube ediyoruz napalim
Inşallah geçiyordur. Tekrar çok geçmiş olsunÇok teşekkür ederimağrılarım geçti sayılır çok hafif halsizlik var. 2 gündür nefes darlığı yaşıyorum o biraz yoruyor. Otururken bir şey yok ama tuvalete gitmek için yerimden kalkınca hemen tıkanıyorum. Sanırım artık son günler geçiyor inşallah.
Cok cok gecmis olsun insallah hemencecik toparlanirsinÇok teşekkür ederimağrılarım geçti sayılır çok hafif halsizlik var. 2 gündür nefes darlığı yaşıyorum o biraz yoruyor. Otururken bir şey yok ama tuvalete gitmek için yerimden kalkınca hemen tıkanıyorum. Sanırım artık son günler geçiyor inşallah.
Benimkini de hastanenin radyologu yaptı, mesela hastane bünyesinde veya özel ayrı bi yer olması bence. Eşimi iceri önce almadılar hersey yolunda vs diye gördükten sonra çağırdılar, cd vermediler 4 tane aynı poz gibi siyah beyaz usg fotosu ve rapor verdiler bununla doktoruma gittim o da hersey yolunda dedi. İşlem de 20-25 dk anca sürdü bu 715 tl kesinlikle etmezEşim de aynısını dedi biliyor musun, iyice müşteri yerine koyuyor diye. Ben ayrıntılıyı radyologa yaptırdım, dediğin gibi 30 dk sürdü. Butun görüntülerin cdsini verdi, 5-6 adet fotoğraf verdi. Doktora vermem için rapor hazırladı. 500 liraya yaptı. Eşim de yanımdaydı. Uzun uzun anlattı her şeyi. Ama doktorum biraz yüzeysel geliyor artık. Hayırlısıyla bi doğum yapıp kucağımıza alalım da, tecrübe ettik böyle böyle
Aslında diş etlerini fırçalamanız daha iyi diş etinde sıkıntı varsa düzeliyor sert fırçalamadan kaynaklıysa onu blemem ama diş etlerini temiz tutmak için fırçalarsanız bir süre sonra düzelir sonrası diş eti çekilmesine kadar gider agresif diş eti ltihabı yapıyor önlemek çin temizlik şart gibi bende olmuyor eşimden biliyorum doktor diş etlerinide fırçalatıyorBenim normalde sıkıntı yok ama ne zaman fırçalasam ağız dolusu kan oluyordu. Ben çareyi kızımın yedek fırçasını kullanarak buldum. O minik olduğundan diş etime değmiyor böylece kanamıyor. Eğer senin de sadece fırçalarken oluyorsa sende bebek fırçası kullan hem daha yumuşak hem küçük daha rahat oluyor
Benim kontrolüm vardı bugün 24 haftalık oldum ve belge almak içinde gittik 750 gr olmuş dedi ama boyu 21.haftada söylenmişti 22 cm felan denmişti bende de bu sefer boy demedi ayak kol cm yazıyor baş ölçmüü yazıyor kağıtta haftasına göre dört beş gün ilerde zaten hep ilerdeydi o fark kaybolmamış tabi bu gr yanında 110 gr aşağı yukarı farkedebilir yazıyor haftası aynıysa kilosu standartlara uygun oluyorGünaydın kızlar bugun sabah erkenden ayrıntılı ultrason vardi, cok şükür hersey yolundaymis sorun yok dediler, yine doğru düzgün boy kilo öğrenemedim, özellikle sordum boy cok bakmiyoruz önemli değil dediler, kilo icin de 450 gr civarinda dediler. Sari renkli ayrıntılı bi foto yerine standart siyah beyaz usg fotosu verdiler bikac tane sinir oldum. Doktorum suan tum bebekler birbirine benziyor sonraki gelislerinde ben o şekilde foto vericem yakınlaştırıp dedi. Ayrıntılı ultrason hastanemizde 715 tl ama kesinlikle karşılığını alabildigimi düşünmüyorum burda kusuratina kadar boy kilo öğrenen arkadaslarimiz var benimkiler hala boy söylemiyo kilo da tahmini bisey söylediler. Tabiki önemli olan sağlığı ama insan onları da merak ediyor illaki
Canım ben de geçen hafta bir profa gittim bana baya 4-5 sayfalık rapor verdi her şeyi çok ayrıntılı rapor halinde yazıyordu. İki sayfa dolusu minik minik ultrason fotosu verdi bir de 7-8 tane tam net olanı telefonunda da bulunsun deyip mail attı. Her bir damarın genişliğine kadar milim milim söyledi ve rapora yazdı. Ve senin ödediğin rakama yakın bir şey ödedim ben de. Ama hepsi bir olmuyor umarım senin dr daha detaylı bilgi verir. Ben bu kadar ayrıntılı bilgi verince kendi dr randevumu ileri tarihe aldım iki kere para ödemeyim diyeGünaydın kızlar bugun sabah erkenden ayrıntılı ultrason vardi, cok şükür hersey yolundaymis sorun yok dediler, yine doğru düzgün boy kilo öğrenemedim, özellikle sordum boy cok bakmiyoruz önemli değil dediler, kilo icin de 450 gr civarinda dediler. Sari renkli ayrıntılı bi foto yerine standart siyah beyaz usg fotosu verdiler bikac tane sinir oldum. Doktorum suan tum bebekler birbirine benziyor sonraki gelislerinde ben o şekilde foto vericem yakınlaştırıp dedi. Ayrıntılı ultrason hastanemizde 715 tl ama kesinlikle karşılığını alabildigimi düşünmüyorum burda kusuratina kadar boy kilo öğrenen arkadaslarimiz var benimkiler hala boy söylemiyo kilo da tahmini bisey söylediler. Tabiki önemli olan sağlığı ama insan onları da merak ediyor illaki
Ya normalde ben de fırçalarım ama dediğim gibi çok kanıyor ve sonrası yanıyor. Şuara dişçiye gitmek istemiyorum doğum sonrası detaylı bir görünürüm şimdilik çareyi böyle buldumAslında diş etlerini fırçalamanız daha iyi diş etinde sıkıntı varsa düzeliyor sert fırçalamadan kaynaklıysa onu blemem ama diş etlerini temiz tutmak için fırçalarsanız bir süre sonra düzelir sonrası diş eti çekilmesine kadar gider agresif diş eti ltihabı yapıyor önlemek çin temizlik şart gibi bende olmuyor eşimden biliyorum doktor diş etlerinide fırçalatıyor
Bende genelde uzanırken ve otururken hissediyorum ama son zamanlarda bazen tezgah önünde sabit yemek hazırlarken ufak sertleşmeler hissetmeye başladım canm .. birde dün çamaşır asarken çok hafif hissettim yine ayaktada..Arkadaşlar ayakta hareket halindeyken ya da uyurken bebeğin hareketlerini hissediyor musunuz? Ben sadece uzanırken hissediyorum da...
Özellikle son 1-2 haftadır ayakta hissetmeye başladım, önceden hep uzanınca hissediyordum. Çok normal bence.Arkadaşlar ayakta hareket halindeyken ya da uyurken bebeğin hareketlerini hissediyor musunuz? Ben sadece uzanırken hissediyorum da...
Eşimde kendine bir bebek proğramı yüklemiş hatta bildirim gönderiyor ona bugün bebeğinizin kilosu 700 oldu yazıyordu yani aşağı yukarı stardartı neyse o çıkıyor sende yükle çok güzel programlar var hem bebekle hem anne ile bilgi veriyor gerçi yotubede doktorlarda var hafta hafta söylyor sorun olunca bebeğin kilosu şu hafta ile uyumlu derler renkli resim detaylıdan sonra ben almadım daha önce pek haberim de yok yeni öğrendim sizden bugğn doktor bebek kardeşine yani babasına benziyor dedi daha önceki resimlerde sanki bana benziyorduHaklisin aynen kendi doktorum da renkliyi sonraki randevunda ben vericem dedi zaten hep görüyorum doktorun instagram hesabinds öyle fotolar. Suan tüm bebekler birbirine benziyo zaten dedi. Dedigin gibi şuan iri yada ufak olmasi cok bisey ifade etmiyor daha gelişimin başındayız sağlıkla buyusunler inşallah
Kekik on dk kaynatıp onu suyunu ağxınıza alıp yumuşak fırça ile diş etlerinizi hafif haff fırçalayın onun faydası çok oluyorYa normalde ben de fırçalarım ama dediğim gibi çok kanıyor ve sonrası yanıyor. Şuara dişçiye gitmek istemiyorum doğum sonrası detaylı bir görünürüm şimdilik çareyi böyle buldum
Bende genelde uzanırken ve otururken hissediyorum ama son zamanlarda bazen tezgah önünde sabit yemek hazırlarken ufak sertleşmeler hissetmeye başladım canm .. birde dün çamaşır asarken çok hafif hissettim yine ayaktada..
Benim de yakindir inşallah o zamanÖzellikle son 1-2 haftadır ayakta hissetmeye başladım, önceden hep uzanınca hissediyordum. Çok normal bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?