- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #19.021
Çok çok geçmiş olsun canım bugünlerde ponçikler korkutuyor hepimiziKızlar bugünün "acil doktora gittim" bildirimi de benden gelsinsabah 9 buçuk gibi sanciyla uyandım ama idrar sıkışıkliginda olan sanci gibiydi cok da siddetliydi hemen gittim yaptim ama geçmedi, gaz sıkışıyo heralde dedim ama afedersiniz gaz çıkışına rağmen bagirsaklari bile bosaltmama rağmen gecmedi, 1 bucuk saat karnımın alt kısmında kivrandiran bir sanciydi, dolastim olmadı yattım olmadi, doktora msj attim durumu yazdim hastanedeyseniz gelcem dedim ama cevap yok çok yoğun oluyo ctsi günü. Neyse esim de pozitif malum aslında ben de karantinadayim cok şükür belirtim yok bana bulaşmadigina artık emin olacak kadar süre gecti ama iste resmi olarak temasliyim. Ablamlarla hastaneye gittim giriş yaptir dediler ve giris anında temaslı olduğum ortaya çıktı ve yapmadilar. Pandemi Hastanesi'ne gidin burda bakamayiz yasak dediler. E ben erken doğum yapcak olsam veya dogum paketi almis olsam yada tam dogum zamani temasli olsam nolcak dedim, paket fiyati iade edilir burda yapamazsınız yasak dediler sehir hastanesine gidin dediler. Ben bi ara doktordan rica ettim o da aynı seyi dedi ama durumu anlattım biz esimle zaten karantina uyguluyoduk temasim hic olmadi, resmi olarak boyle görünüyo dedim. Allah razı olsun kendi yakini da buna benzer bişey yasamis kanser hastasiymis tedavi olamiyomus bunun gibi bi sebepten de bakiyim suyuna rahim ağzına en azından dedi tahlil vs yapamam giriş olmadığı icin dedi. Çok şükür suyunda sorun yokmus rahim ağzı da kapaliymis gebelikle ilgili degil ama idrar enfeksiyonu olabilir suyu az iciyosan dedi, bi toz şase önerdi tanıdık eczaneden recetesiz al sonra recete ederiz dedi. Çok şükür hersey yolunda gitti cok uzattım ama sorun yokmus Allah'tan..
Geçmiş olsun, iyi olmanıza sevindim.Kızlar bugünün "acil doktora gittim" bildirimi de benden gelsinsabah 9 buçuk gibi sanciyla uyandım ama idrar sıkışıkliginda olan sanci gibiydi cok da siddetliydi hemen gittim yaptim ama geçmedi, gaz sıkışıyo heralde dedim ama afedersiniz gaz çıkışına rağmen bagirsaklari bile bosaltmama rağmen gecmedi, 1 bucuk saat karnımın alt kısmında kivrandiran bir sanciydi, dolastim olmadı yattım olmadi, doktora msj attim durumu yazdim hastanedeyseniz gelcem dedim ama cevap yok çok yoğun oluyo ctsi günü. Neyse esim de pozitif malum aslında ben de karantinadayim cok şükür belirtim yok bana bulaşmadigina artık emin olacak kadar süre gecti ama iste resmi olarak temasliyim. Ablamlarla hastaneye gittim giriş yaptir dediler ve giris anında temaslı olduğum ortaya çıktı ve yapmadilar. Pandemi Hastanesi'ne gidin burda bakamayiz yasak dediler. E ben erken doğum yapcak olsam veya dogum paketi almis olsam yada tam dogum zamani temasli olsam nolcak dedim, paket fiyati iade edilir burda yapamazsınız yasak dediler sehir hastanesine gidin dediler. Ben bi ara doktordan rica ettim o da aynı seyi dedi ama durumu anlattım biz esimle zaten karantina uyguluyoduk temasim hic olmadi, resmi olarak boyle görünüyo dedim. Allah razı olsun kendi yakini da buna benzer bişey yasamis kanser hastasiymis tedavi olamiyomus bunun gibi bi sebepten de bakiyim suyuna rahim ağzına en azından dedi tahlil vs yapamam giriş olmadığı icin dedi. Çok şükür suyunda sorun yokmus rahim ağzı da kapaliymis gebelikle ilgili degil ama idrar enfeksiyonu olabilir suyu az iciyosan dedi, bi toz şase önerdi tanıdık eczaneden recetesiz al sonra recete ederiz dedi. Çok şükür hersey yolunda gitti cok uzattım ama sorun yokmus Allah'tan..
Cok teşekkür ederim.. Evet çünkü gebelik takvimlerinde 1-2 haftadır "erken dogum olursa bebegin yaşama ihtimali" vs konusu cok geçiyor insanin ister istemez bilinçaltina yerleşiyor galiba. Bide Ağustos annelerinden var birkac tane erken doğum yapan.. Allah korusunÇok çok geçmiş olsun canım bugünlerde ponçikler korkutuyor hepimizi
İlk defa bu kadar küçük bebek kedi görüyorum. Umarım güzelce büyür.Kusura bakmayın, alıntı yapamadan genel yazıyorum:
İdrarda protein: yüksek tansiyonla ilgili. Tansiyonu kontrol altına almak için tuzu bırakmak, stres yapmamak etki edebilir.
Şeker yüklemesi konusu: 3 tip diyabet vardır. Tip 1 doğuştan ya da küçük yaşta çıkan, tip 2 ileri yaşlarda, beslenme ve üzüntü-stres sebebiyle çıkan, gestasyonel hamilelikte ortaya çıkan ve hamilelik sonrası kaybolan.
Diyabete çok saçma bir şekilde şeker hastalığı denildiği için insanlar otomatik olarak "ben tatlı yemiyorum, o zaman şekerim yoktur." diye düşünüyor ve karbonhidratlar ile basit şekerler (meyveden gelen) konusunu atlıyor. Yediğimiz her şey kan şekerimize etki eder, kimisi daha hızlı, kimi daha yavaş. O yüzden özellikle Karatay tipi veya ketojenik gibi özel beslenme biçimlerini hayat tarzı haline getirmediyseniz, şeker yüklemesinin önlem olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çıktığında çoğunlukla diyet+yürüyüş yeterli geliyor.
Suyun azalması: 16-20. haftalar arası benim suyumda da doktor azalma gördü, onun da onayıyla yaklaşık 1-1.5 hafta havuç suyu içtim. Suyum normale döndü. (havuç suyunun da şekeri yükseltme ihtimali var ne yazık ki.) Sebepsiz su sızması beni de korkutuyor açıkçası.
Alışveriş konusu: Kıyafetlerini aldım ama şu an onları yıkamak ve ütülemek çok gözümde büyüyor.
Sizin Ağustos anneleri hakkında yazdıklarınız dışında da o kadar çok 28. haftada erken doğum hikayesi duydum ki, geçen hafta 28. hafta kontrolünde ilk sorduğum şey bu oldu. "Erken doğum riskim var mı?"Doktorum olmadığını söyledi ama yine de hazırlıklar konusunda risk almamakta fayda var. Çok ilginç bir şekilde uzun yola çıkmama izin vermedi. (İzmir gibi bir mesafe sormuştum.) Kilosu 1160mış, boyu 36 cm sanırım.
Bu arada teyzeleri minik bebeğime bakar mısınız? Çok dua ediyorum yaşasın diye.
Eki Görüntüle 2869094
Canım o durum bende de var sürekli tekme yiyorum benim 3. gebelik ama bu kadarı da fazla diyorum bazen ebeyim bunları biliyorum ama bazen sohbet anında çok rahatsız ediyor gerçekten bir sn hissetmezsem bu defa ben şüpheleniyorum karmakarışık bir duygu işteKızlar sizinle de paylaşmak istedim. Geçen doktora gittim böbrek sorunumuz vardı bebeğin daha doğrusu. çok üzülmüştüm ama doktor önemli değil dedi ufak bir genişleme söz konusuydu bu hafta doktor genişlemenin küçüldüğünü söyledi çok şükür insallah doğana kadsr kapanır
Bu arada benim kız çok oynuyor gibi geliyordu bana yani sizlerde durum nasıl bilmiyorum ama yorulsam dinlesem gece uyusam gündüz dolansam devamlı tekme yiyorum. Bu seferde fazla oynaması garip gelmeye başladı tam doktora soracaktım doktor kendisi dedi bebek çok hareketli maşallah dedi. Bazı bebeklerin karakterinden kaynaklanıyor sanırım bu da öyle dedi o nasıl bişey oluyo hiç bilmiyorum. Canı sağolsun da acaba şu elde ayakta durmayan çocuk karakteri mi oluyoçok kınadıklarım oldu da zamanında ondan Bi şey ettim zaaar
Canim benim cok tesekkur ederim ben de damar yok ayagimdan ya da elimin ustunden takiyolar serumu o da beni delirtiyor resmen inatla ben serum almak istemiyorum o yuzden ama suyu azalmaya devam ederse mecbur alicam yapicak bisi yokCanım bu kadar kusuyorsun, suda da sıkıntı var niye serum takmıyorlar ki sana. Bak kız kardeşim de senin gibi çok kusuyordu serum taktılar düzeldi. Allah korusun perişan olmuşsun resmen. Mide bulantısından her bahsettiğinde içim parçalanıyor sana.
Yok ben inanıyorum hepimiz zamanında doğuracaz Allahın izniyle, pozitif enerji gönderelim evrene. Bundan sonra negatif duyguları bırakıyoruz eylül anneleri eylülde doğuracakCok teşekkür ederim.. Evet çünkü gebelik takvimlerinde 1-2 haftadır "erken dogum olursa bebegin yaşama ihtimali" vs konusu cok geçiyor insanin ister istemez bilinçaltina yerleşiyor galiba. Bide Ağustos annelerinden var birkac tane erken doğum yapan.. Allah korusun
Son bir ay kala halledecegiz herhaldeHayırlısı olsun canım daha zaman var ben biraz aceleci biriyim
İnsallah canım ben de hep pozitifim aslında ama bazen insan vesvese yapiyo iste dünyanın bin türlü hali varYok ben inanıyorum hepimiz zamanında doğuracaz Allahın izniyle, pozitif enerji gönderelim evrene. Bundan sonra negatif duyguları bırakıyoruz eylül anneleri eylülde doğuracak
Çok haklısın özellikle ilk hamileligi olanlar kıyas yapamadığı icin başkalarının risklerinden çok etkileniyor benim gibiKIzlar herkes birbirine bakıp panik oluyor bence efenksiyon olmayan kimse kalmadı normal kadınlarda her daim enfeksiyon oluyor zaten ben son aylarda burdaki trafiği çok merak ediyorumdaha çok vakit var 27. Haftaya gireceğim vakit geçmiyor gibi alışveriş için ağustos maaşımdan almayı düşünyorum negatif düşünceler kötüyü gerçekleştirir onun için başkasının durumundan etkilenmeyin derim gerçi insanın kurdu kendisine yetiyor rahim ağzı yetersizliğinden dolayı kayıplar bu haftalardan sonra oluyor mu benim okudum 20-25 haftalarda rahim ağzı açılmadan solayı doğum okuyoruz bundan sonrası için doğum olanlar sonrasında takipli olanların daha geç oluyor çünkü 28 yada 30 hafta rahim ağzı açıldığı için doğum okumadım olanlar dediğim gibi dikiş atılanlar yatışlı takip yapılanlar ben nedense böyle olumsuz şeyler aklıma getirmiyorum herkes için hayırlısı olsun haftada bir kilo eklemeye başladım hatta birden fazla 60 kilo olmuşum
Ay benim üçüncüde neoldu dünkü halimi düşünüyorum da kendime yuh diyorum. Dr ne sorsa kafamdan uçmus gibi ydiÇok haklısın özellikle ilk hamileligi olanlar kıyas yapamadığı icin başkalarının risklerinden çok etkileniyor benim gibi
Rabbim güzel yüreğinin karşılığını versin canımGöbek bağını bile yemeden bırakmış, veterinere danıştık "anneyi bekleyelim mi?" diye. Geri dönmeyeceğini, acil bakıma almamızı söyledi. Forumlarda süt anne ilanlarına baktım ama uygun ilan az, başvurduğum ilanlara cevap alamadım. İkimiz de evde olduğumuz için eşimle nöbetleşe bakıyoruz. Yapılabilecek her şeyi yapıyorum, gerisini ona ve Allah'a bıraktım.
Riske atma canım. Bi keresinde kız kardeşime doktor 5 tane üst üste takmıştı. 5 gün boyunca gitti serum için hastahaneye. Şükür iyi de geldi yani. Yeğenim 40 haftalıkken doğdu. Serumun faydası büyük.Canim benim cok tesekkur ederim ben de damar yok ayagimdan ya da elimin ustunden takiyolar serumu o da beni delirtiyor resmen inatla ben serum almak istemiyorum o yuzden ama suyu azalmaya devam ederse mecbur alicam yapicak bisi yok
Dogru soyluyosun canim olmadi bir tane de olsun taktirayim en azindan su olur bebegeRiske atma canım. Bi keresinde kız kardeşime doktor 5 tane üst üste takmıştı. 5 gün boyunca gitti serum için hastahaneye. Şükür iyi de geldi yani. Yeğenim 40 haftalıkken doğdu. Serumun faydası büyük.
Yaa çok değişik gercekten Allah yardımcımız olsun, bu süreci sağlıkla atlatırız insallahAy benim üçüncüde neoldu dünkü halimi düşünüyorum da kendime yuh diyorum. Dr ne sorsa kafamdan uçmus gibi ydihamilelikte evham otomatik yükleniyor. Düşünki dra kg durumunu soramadım bile. Bide devlet hastanesi olunca dosya orada kaldı. Sadece ultrason resminin ölcülerinin fotosunu cektım sonra bakarım diye. Gelişimi nasıl bir ay gectı son kontrol den beri bakamadım. Hepsi gecıcek inşallah tatlı tatlı konusucaz bebıslerın resımlerını atıcaz bırbırımıze inşallah
Teşekkür ederim iyi bir marka sebamed bakacağım buna da.BEN zeytinyağlı sabun kullanıyorum artık saçım alıştı kuruda olmuyor yağlanmıyorda ama normalde sabamed kullanıyorum şampuan olarak sabun kullanmazsam
Ben sabun kullanamıyorum ya hem saçım uzun hem aşırı kuru ne yaptıysam olmadı. Duştan sonra yağ falan kullanıyorum o da gececi çözüm sağlıyor.HAmilelikten benim yeni dzene geldi kuruluğum iyice artmıştı şimdi normal seviyelerde birde sıcak su ile ıkama kafana çok şey kullanma hepsi neticede kimyasal sabamed içeriği daha iyi diye onu kullanıyorum ama gebelikte yıkanmaya çok şeniyorum üç dört gün durduğum oluyor sabunla kolay kolay saç diblerim rahatsız olmuyor onun için bu ara sabun kullanıyorum
Bende arada bir yapıyorum zeytin yağı ve hindistan cevizi yağı ile ama geçici çözümler oluyor. Belki haftada 3 defa yapsam fayda eder ama üşeniyorumCanım maske kullanmayı denedin mi? Benim de saçlarım sert ve kuru. Bu dediğim maskeyi 2 haftada bir ya da haftada bir yapınca çok faydasını görüyorum. Hindistan cevizi yağı, shea butter yağı, zeytin yağı, jojoba yağı, avakado yağı, hint yağı, tatlı badem yağı, sarmısak yağı , e vitamini bunları karıştırıp saçıma sürüp yarım saat kırk dakika bekletiyorum. Sonra yıkıyorum. Çok fayda ediyor. Saçının durumuna göre ekleyip çıkarabilirsin yağları. İlk üçü bile tek başına çok faydalı saça.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?