- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #19.061
Canım çok geçmiş olsun. Allahtan bir sorun yokmuş. 2 gün önce akşam benim de oldu, yazmıştım hatta. Ağrı mı, sancı mı ne olduğunu anlayamadım ki. Dün söyledim doktora, bir kaç saat istirahat ettiğin halde geçmiyorsa, bacaklarından itibaren hissediyorsan haber ver dedi. Bu aralar hava bir sıcak bir soğuk ya o yüzden de dikkat etmediğimiz için gaz sıkıntısı oluyormuş. Benim de dediğin gibi tuvalete çıkmama rağmen rahatsız eden bir durumdu. Bu haftalar da, bu havalar da normal sanırım.Kızlar bugünün "acil doktora gittim" bildirimi de benden gelsinsabah 9 buçuk gibi sanciyla uyandım ama idrar sıkışıkliginda olan sanci gibiydi cok da siddetliydi hemen gittim yaptim ama geçmedi, gaz sıkışıyo heralde dedim ama afedersiniz gaz çıkışına rağmen bagirsaklari bile bosaltmama rağmen gecmedi, 1 bucuk saat karnımın alt kısmında kivrandiran bir sanciydi, dolastim olmadı yattım olmadi, doktora msj attim durumu yazdim hastanedeyseniz gelcem dedim ama cevap yok çok yoğun oluyo ctsi günü. Neyse esim de pozitif malum aslında ben de karantinadayim cok şükür belirtim yok bana bulaşmadigina artık emin olacak kadar süre gecti ama iste resmi olarak temasliyim. Ablamlarla hastaneye gittim giriş yaptir dediler ve giris anında temaslı olduğum ortaya çıktı ve yapmadilar. Pandemi Hastanesi'ne gidin burda bakamayiz yasak dediler. E ben erken doğum yapcak olsam veya dogum paketi almis olsam yada tam dogum zamani temasli olsam nolcak dedim, paket fiyati iade edilir burda yapamazsınız yasak dediler sehir hastanesine gidin dediler. Ben bi ara doktordan rica ettim o da aynı seyi dedi ama durumu anlattım biz esimle zaten karantina uyguluyoduk temasim hic olmadi, resmi olarak boyle görünüyo dedim. Allah razı olsun kendi yakini da buna benzer bişey yasamis kanser hastasiymis tedavi olamiyomus bunun gibi bi sebepten de bakiyim suyuna rahim ağzına en azından dedi tahlil vs yapamam giriş olmadığı icin dedi. Çok şükür suyunda sorun yokmus rahim ağzı da kapaliymis gebelikle ilgili degil ama idrar enfeksiyonu olabilir suyu az iciyosan dedi, bi toz şase önerdi tanıdık eczaneden recetesiz al sonra recete ederiz dedi. Çok şükür hersey yolunda gitti cok uzattım ama sorun yokmus Allah'tan..
Ne güzel anlaşılır açıklamalar yapmissin öyleKusura bakmayın, alıntı yapamadan genel yazıyorum:
İdrarda protein: yüksek tansiyonla ilgili. Tansiyonu kontrol altına almak için tuzu bırakmak, stres yapmamak etki edebilir.
Şeker yüklemesi konusu: 3 tip diyabet vardır. Tip 1 doğuştan ya da küçük yaşta çıkan, tip 2 ileri yaşlarda, beslenme ve üzüntü-stres sebebiyle çıkan, gestasyonel hamilelikte ortaya çıkan ve hamilelik sonrası kaybolan.
Diyabete çok saçma bir şekilde şeker hastalığı denildiği için insanlar otomatik olarak "ben tatlı yemiyorum, o zaman şekerim yoktur." diye düşünüyor ve karbonhidratlar ile basit şekerler (meyveden gelen) konusunu atlıyor. Yediğimiz her şey kan şekerimize etki eder, kimisi daha hızlı, kimi daha yavaş. O yüzden özellikle Karatay tipi veya ketojenik gibi özel beslenme biçimlerini hayat tarzı haline getirmediyseniz, şeker yüklemesinin önlem olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çıktığında çoğunlukla diyet+yürüyüş yeterli geliyor.
Suyun azalması: 16-20. haftalar arası benim suyumda da doktor azalma gördü, onun da onayıyla yaklaşık 1-1.5 hafta havuç suyu içtim. Suyum normale döndü. (havuç suyunun da şekeri yükseltme ihtimali var ne yazık ki.) Sebepsiz su sızması beni de korkutuyor açıkçası.
Alışveriş konusu: Kıyafetlerini aldım ama şu an onları yıkamak ve ütülemek çok gözümde büyüyor.
Sizin Ağustos anneleri hakkında yazdıklarınız dışında da o kadar çok 28. haftada erken doğum hikayesi duydum ki, geçen hafta 28. hafta kontrolünde ilk sorduğum şey bu oldu. "Erken doğum riskim var mı?"Doktorum olmadığını söyledi ama yine de hazırlıklar konusunda risk almamakta fayda var. Çok ilginç bir şekilde uzun yola çıkmama izin vermedi. (İzmir gibi bir mesafe sormuştum.) Kilosu 1160mış, boyu 36 cm sanırım.
Bu arada teyzeleri minik bebeğime bakar mısınız? Çok dua ediyorum yaşasın diye.
Eki Görüntüle 2869094
Cok teşekkür ederim. İsin garibi ben corapla yatiyodum ayaklarimi da usutmedim, hic öyle sancı olmamıştı uzun süre gecmeyince korktum hatta bi ara belime doğru yayılmaya başladı.. doktor da idrar enfeksiyonu varmı yokmu bakamadan ilac verdi ama zararsiz dedi gebelikte kullanilabilir dedi, varsa da temizlenmiş olur insallahCanım çok geçmiş olsun. Allahtan bir sorun yokmuş. 2 gün önce akşam benim de oldu, yazmıştım hatta. Ağrı mı, sancı mı ne olduğunu anlayamadım ki. Dün söyledim doktora, bir kaç saat istirahat ettiğin halde geçmiyorsa, bacaklarından itibaren hissediyorsan haber ver dedi. Bu aralar hava bir sıcak bir soğuk ya o yüzden de dikkat etmediğimiz için gaz sıkıntısı oluyormuş. Benim de dediğin gibi tuvalete çıkmama rağmen rahatsız eden bir durumdu. Bu haftalar da, bu havalar da normal sanırım.
Inşallah varsa da temizlenmiş olur, tam karantinada olması da ayrı bir durum oldu senin.Cok teşekkür ederim. İsin garibi ben corapla yatiyodum ayaklarimi da usutmedim, hic öyle sancı olmamıştı uzun süre gecmeyince korktum hatta bi ara belime doğru yayılmaya başladı.. doktor da idrar enfeksiyonu varmı yokmu bakamadan ilac verdi ama zararsiz dedi gebelikte kullanilabilir dedi, varsa da temizlenmiş olur insallah
Canım ben göbekten yapıyorum. Doktorum o şekilde tavsiye etmişti daha çok yağ dokusu ve kas dokusu olduğu için daha az acır demişti. Kan gelmesi genellikle damara gelince oluyor. Göbekten denedin mi hiç? Genelde sanki bebeğe gelecekmiş diye korkuyor insan ama imkansız dedi doktorumKan sulandırıcı kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Ben bacağımdan yapıyorum daha doğrusu eşim yapıyor ama ikidir kanıyor çok az acaba neden oluyor yanlış yerden mi yapıyoruz doktora gitmeme 3 gün var kafama takıldı
Kilcal damarın yüzeye yakınsa ve tam orayı denk getirdiysen olur cnm benimde cok başıma geliyorKan sulandırıcı kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Ben bacağımdan yapıyorum daha doğrusu eşim yapıyor ama ikidir kanıyor çok az acaba neden oluyor yanlış yerden mi yapıyoruz doktora gitmeme 3 gün var kafama takıldı
Bana covid olduğumda acildeki doktor kolundan yap dedi ama her yerim morardı diye sağlık ocağında karından ya da bacaktan yap dediler. Karından ben kendimi kasarım diye korkuyorumCanım ben göbekten yapıyorum. Doktorum o şekilde tavsiye etmişti daha çok yağ dokusu ve kas dokusu olduğu için daha az acır demişti. Kan gelmesi genellikle damara gelince oluyor. Göbekten denedin mi hiç? Genelde sanki bebeğe gelecekmiş diye korkuyor insan ama imkansız dedi doktorum
Umarım bir kaza çıkarmayız ya zaten çok acıyor. Son 11 gün bitse de kurtulsamKilcal damarın yüzeye yakınsa ve tam orayı denk getirdiysen olur cnm benimde cok başıma geliyor
Aslında alışsan göbekten çok kolay ve gerçekten acımıyor gibi bişey. Tabi benim tüp bebek olduğu için iğnelere alışkınımBana covid olduğumda acildeki doktor kolundan yap dedi ama her yerim morardı diye sağlık ocağında karından ya da bacaktan yap dediler. Karından ben kendimi kasarım diye korkuyorum
Benimde tüp bebek ve başından beri iğnelerle devam. Bende sizin gibi hep göbekten yapıyordum, 2 hafta önce bacağa geçtim ve hiç acımıyor tavsiye ederim. Benim göbek büyüdükçe yapması zorlasmisti. Şuanda bacak çok daha pratik geliyor. K Kbo4 şanslısınız 11 gün sonra bitiyormus, biz 9 ay kullaniyoruzAslında alışsan göbekten çok kolay ve gerçekten acımıyor gibi bişey. Tabi benim tüp bebek olduğu için iğnelere alışkınımbana da kol bacak çok acırmış gibi geliyor.
Yok canim oluyor oyle hep ayni bolgeye yapinca ben sık sık yer degistiriyorum onemli bisi degil korkmaKan sulandırıcı kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Ben bacağımdan yapıyorum daha doğrusu eşim yapıyor ama ikidir kanıyor çok az acaba neden oluyor yanlış yerden mi yapıyoruz doktora gitmeme 3 gün var kafama takıldı
Aslinda en acisiz ve kolay karindan yapiliyorBana covid olduğumda acildeki doktor kolundan yap dedi ama her yerim morardı diye sağlık ocağında karından ya da bacaktan yap dediler. Karından ben kendimi kasarım diye korkuyorum
Ay bir cesaret edebilsem yaptiricam ama hep korkuyorum ya.Aslinda en acisiz ve kolay karindan yapiliyor
Bende bacaktan yer buldukça yapıyorum son 11 gün kaldı bakalımYok canim oluyor oyle hep ayni bolgeye yapinca ben sık sık yer degistiriyorum onemli bisi degil korkma
Göbek cevresi bacak kol allah ne verdiyse
Gerçekten ne kadar zormus ya Allah yardımcınız olsun
Çok korkuyorummmmAslında alışsan göbekten çok kolay ve gerçekten acımıyor gibi bişey. Tabi benim tüp bebek olduğu için iğnelere alışkınımbana da kol bacak çok acırmış gibi geliyor.
Cok minnak daha bu yaaaa insaallah cabucak saglikli buyurKusura bakmayın, alıntı yapamadan genel yazıyorum:
İdrarda protein: yüksek tansiyonla ilgili. Tansiyonu kontrol altına almak için tuzu bırakmak, stres yapmamak etki edebilir.
Şeker yüklemesi konusu: 3 tip diyabet vardır. Tip 1 doğuştan ya da küçük yaşta çıkan, tip 2 ileri yaşlarda, beslenme ve üzüntü-stres sebebiyle çıkan, gestasyonel hamilelikte ortaya çıkan ve hamilelik sonrası kaybolan.
Diyabete çok saçma bir şekilde şeker hastalığı denildiği için insanlar otomatik olarak "ben tatlı yemiyorum, o zaman şekerim yoktur." diye düşünüyor ve karbonhidratlar ile basit şekerler (meyveden gelen) konusunu atlıyor. Yediğimiz her şey kan şekerimize etki eder, kimisi daha hızlı, kimi daha yavaş. O yüzden özellikle Karatay tipi veya ketojenik gibi özel beslenme biçimlerini hayat tarzı haline getirmediyseniz, şeker yüklemesinin önlem olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çıktığında çoğunlukla diyet+yürüyüş yeterli geliyor.
Suyun azalması: 16-20. haftalar arası benim suyumda da doktor azalma gördü, onun da onayıyla yaklaşık 1-1.5 hafta havuç suyu içtim. Suyum normale döndü. (havuç suyunun da şekeri yükseltme ihtimali var ne yazık ki.) Sebepsiz su sızması beni de korkutuyor açıkçası.
Alışveriş konusu: Kıyafetlerini aldım ama şu an onları yıkamak ve ütülemek çok gözümde büyüyor.
Sizin Ağustos anneleri hakkında yazdıklarınız dışında da o kadar çok 28. haftada erken doğum hikayesi duydum ki, geçen hafta 28. hafta kontrolünde ilk sorduğum şey bu oldu. "Erken doğum riskim var mı?"Doktorum olmadığını söyledi ama yine de hazırlıklar konusunda risk almamakta fayda var. Çok ilginç bir şekilde uzun yola çıkmama izin vermedi. (İzmir gibi bir mesafe sormuştum.) Kilosu 1160mış, boyu 36 cm sanırım.
Bu arada teyzeleri minik bebeğime bakar mısınız? Çok dua ediyorum yaşasın diye.
Eki Görüntüle 2869094
Ben sabah aksam yapiyorum bir deGerçekten ne kadar zormus ya Allah yardımcınız olsun
Ayy çok zor Allah yardımcınız olsun ben gün sayıyorumBen sabah aksam yapiyorum bir de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?