- 5 Mayıs 2021
- 2.638
- 4.651
- 53
- 35
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #19.481
Ben de dayanamadım baktırdım. Baştaki az artıştan sonra 2 günde 1 şu şekilde oldu; 110 250 580. Düzene girmiş olabilir mi acaba? Şu an çok şükür bir ağrım ya da kanamam yok. Başta az artıp sonradan 2 kat artma durumunda sağlıklı gebelik oluyor mu acabaBen olsam beta baktirirdim mesela hemen 2 gun sonra degil de 4 gun sonra. 1000 i gecmis olacak mi bilmek isterdim. Tabi doktorunuz bilir
Ben de pek sevmiyorum hamilelik oncesi agzima surmuyordum zaten etiÇok teşekkür ederim. Bende uzun zamandır hiç kırmızı et ya da balık yemedim hiç canım istemiyor yaumarım hepimizin bebekleri istediğimiz kiloda olur
Su an beklendigi gibi 2 kat artmis gozukuyor insallah saglikla ilerlerBen de dayanamadım baktırdım. Baştaki az artıştan sonra 2 günde 1 şu şekilde oldu; 110 250 580. Düzene girmiş olabilir mi acaba? Şu an çok şükür bir ağrım ya da kanamam yok. Başta az artıp sonradan 2 kat artma durumunda sağlıklı gebelik oluyor mu acaba
Ben hamile olunca başladı akıntı hatta koyu sarı ama koku yok kaşıntıda yok onun için açıkcası ben doktora söylemedim sıkıntı olur bilmem ama pamuklu çamaşır kullanmak gerek eğer mantar türü ise çamaşırı ütülemeden giyinmemek lazım doktor söylemiştir gerçi makinede en yüksek derecede yıkamakta fayda varYaaa ne güzel maşallah kiminde enfeksiyon gebeliği engelliyor işte iyiki kullanmışsın. Akıntı biraz azaldı ama bakalım umarım tamamen geçer bu fitille
Ben de senin gibi düşünüyorum zaten 2,5 aydan önce koruma sağlamayacak o yüzden risk almaya gerek yok bence hadi erken doğuma sebep olabilecek bir şey olursa doğum sonrası bence daha mantıklı. Hem şimdi sinovac da yok sadece 2. Doz için varmışBen doktoruma çok güveniyorum bayaa araştıran eden dünyayı takip eden bi prof ama, şimdi 1. doz, 1 ay sonra 2. doz bundan da 2 hafta sonra koruma başlıyormuş biz o zamana doğum sürecine girmiş oluyoruz nerdeyse. Bunca zaman korunduk acaba 3 ay daha dayanabilir miyiz diye düşünüyorum.
Sinovac olmayı düşünüyorum nispeten yan etkisi az bilindik üretim yöntemi diye ama bütün hamile emziren vs veriler de hep Biontechl'e ilgili. Olma diyen olmadı çevremde yetkili yetkisiz herkes ol diyor :) çok kararsızım.
Demir ilacı birde sağlık ocağındaki doktorum vitamin vermişti iki günde bir içiyom ben bağırsakta sıkıntı yapıyor onun için üst ğste almıyorum bu ilaçlar onikinci haftadan sonra yazıldı halen daha bitmediSelammm kizlar ben sadece kan hapı kullanıyorum doktor başka birşey vermedi sizdede durum böylemi
Bende bilmiyorum aşı vurulmak çok dikkatimi çekmedi randevü almadım rabbim korusun bizi üç ayımıza girdik hayırlısı ile geçip gider inşBen de senin gibi düşünüyorum zaten 2,5 aydan önce koruma sağlamayacak o yüzden risk almaya gerek yok bence hadi erken doğuma sebep olabilecek bir şey olursa doğum sonrası bence daha mantıklı. Hem şimdi sinovac da yok sadece 2. Doz için varmış
Ne yersen ye kırmızı etim yeri dolmaz çünkü kan yapıyor depolar için ihtiyaç var yağlı et en iyisi bence kalp ve beyin için gerekli doguma çıkınca kendini çok yorgun hissedersin bebekle ilgilenmek için bu depolara ihtiyaç var süt için bile eskiler kırk gün et yemezsen cinnet geçirirsin diye kuyruk yağının beyni dinç tuttuğu söylüyorlardı geçen haberlerdeBen de pek sevmiyorum hamilelik oncesi agzima surmuyordum zaten eti4-5 senedir vejetaryen takiliyordum mecbur yemeye basladim es ve doktor baskisiyla
Saglikli olsun da kuzular
Duyduğum çapa iyi ama istanbulu bilmiyorum efenksiyon için hergün sabah kahvaltından önce beş altı diş sarmısak yut insilüne başla şeker hcrelere girince organları çökertiyor ilk etki ettiği yer böbrekler belkide onun için enfeksiyon çıkıyor olabilir yarın bencce acilden giriş yap ama çok hastane düşünme uni hastanelerini tercih edebilirsinMerhaba hanımlar. Geçenlerde enfeksiyon hakkında konuşmuştuk. Hem enfeksiyon yüksekliği hemde şeker yüksekliğinden artık riskli gebe olarak geçiyorum.acilen insuline başlamam gerektiğini, perinotolojiydi sanırım oradan randevu almamı ve artık bana araştırma hastanelerinin bakabileceğini kendisinin veya bir özel hastanenin bakamayacağını söyledi. Yada özelde çok tutuyordur belki o yüzden demiştir. Benzer durum yaşayan var mı hiç istanbulda hangi araştırma hastanesi iyidir bu konuda?
Evet doktor da oyle diyor malesef sifa niyetine yicez artikNe yersen ye kırmızı etim yeri dolmaz çünkü kan yapıyor depolar için ihtiyaç var yağlı et en iyisi bence kalp ve beyin için gerekli doguma çıkınca kendini çok yorgun hissedersin bebekle ilgilenmek için bu depolara ihtiyaç var süt için bile eskiler kırk gün et yemezsen cinnet geçirirsin diye kuyruk yağının beyni dinç tuttuğu söylüyorlardı geçen haberlerde
Sinovac var, bu hafta başında galiba açıldı randevuları ama her yerde yok Biootech gibi. Dediğin gibi doğum sonrası emzirme döneminde falan olmaktan hiç çekinmem ama şimdi zor karar. İnşallah pişman olmayız hiçbirimiz.Ben de senin gibi düşünüyorum zaten 2,5 aydan önce koruma sağlamayacak o yüzden risk almaya gerek yok bence hadi erken doğuma sebep olabilecek bir şey olursa doğum sonrası bence daha mantıklı. Hem şimdi sinovac da yok sadece 2. Doz için varmış
Geçmiş olsun kanala doğru indiyse rahhim ağzına baskı yapabilir hiç ayakta kalmasan ayaklarını uzatsan hafif yukarda tuttup uzansan belki bebek yer çekimine bağlı olarak dönüş yapar ama ayakta kalmaya devam edersen bir süre sonra rahiç ağzı incelir bir iki gün kople uzan sonra kontrole git derimKızlar merhaba bi süredir giremedim buraya,babam rahatszlandı apartopar Ankaraya gittik bir ameliyat gecirdi coksukur simdi iyibu sebepten bicogunuzu takip ecemedim adam gibi,sıkıntılı sürec g3ciren arkadaşlarıma gecmis olsn diliyorum ve kuzuları öpüyorm tecrübelianneyim güya ama yine bu gebelikte başıma gelen bi sıkıntımı sizle paylaşmak istiyorumm belki aranızda aynı durumu yasayan var mı diye.babamn rahatszlıgna üzülüp streslendigim icin mi yolculuk yasadığm ic8n mi yada evde totom yer görmedigi icin mi bilmiyirum ama bugün kasıklarmda buraz agrm vardı ve bebegi sanki asagida hissettim eşi ude panik yaptrmamak icin gel bebegi özledim gel şu yak*ndak8 hastaneye gidelim bakalmmı diye söyledm ,neyse gittik hicbilmedigim bi doktor ş8kayetnz nedir dedi hafif kasıklarmda agrı var hocm birde bebegi görmek istedim dedim,neyse baktı ultrasondan bebeginzin başı haftasına görebayagı aşagıda deyince benşok tabi agrımda var dedinz sizi bi nst ye sokalm dedi bunu duyaan eşim dahada panikledi tabi ben de boxuntuya vermedim.neyse nstye girdm cokşukür sancı çıkmadı tedbir amaçlı akciger geliştirici iğne yaptılar yolladılar eve,hebuarada rshimde açılma vs.de yok çokşuķür ama hala kasıklarmda agrıvar doktor bana evde dinlen dedi ama ne mümkün geld8mki eve oğlumun burnu akıyor biraz ateslemiş 37,6 .ş8mdi çocuk covid mi kaptı biyerden buseyimi var endisesnden y8ne stres oldum sancm arttı çok uzattım kızlar k.bakmaýnbiliyorum amasuan valla psnik oldm kwrnmdakibebegimi hemde oglumu düşünecem diye ya erjen dogurursam korkusubastı benim gibi benim haftamda bebegin8n başı aşagıda olan annisler vssr mı? Sonra düzeliyor mu yoksabu bir sinyalmi.. buarada bu aksam covid aşısıda olacağm şu çin aşısı olandan inşallah oda bi sıkıntı çıkarmaz öyle kızlar işte şimdiden tşk ettim
Mesajının altındaki hamile günlüğünde ağırlığı 820 gr diyor senin de öyleymiş. :) Ne kadar ideal bir bebek maşallah.Kızlar 2 gün önce doktora gittim aylık kontrole her şey yolundaydı çok şükürbebeğimin kilosu 820 gr haftasıyla uyumlu dedi doktorumuz şuan 25+3deyiz ben bebeğim biraz tontiş olsun istiyorum tabi öncelik sağlık ama tombik bebek seviyorum heralde bu yüzden ne yapsak daha iyi acaba sizler neler yapıyorsunuz? Süt ve süt ürünleriyle aram gayet iyi yumurta vs de yiyebiliyorum. Bir ara çok güzel düzene sokmuştum kendimi her gün yumurta süt ceviz vs ama bu aralar canım pek muz ve ceviz istemiyor başka neler fayda eder acaba
Evet ordakiyle aynı çıktıMesajının altındaki hamile günlüğünde ağırlığı 820 gr diyor senin de öyleymiş. :) Ne kadar ideal bir bebek maşallah.Diğer soruna cevap için de bana hep sabah erken saatte yumurtalı kahvaltı ve bol protein demişti doktor.
Yağlı kuzu etinden köfte yap içine soğan biber kimyon vb şeyler kat daha kolay yersin kuzu eti sindirimide kolay benim kardeşimde eti yemez ama köfteyi yiyor gerçi et yemediği halde kanı çok yüksek ama bizde genetik su bile kana dönüşüyorEvet doktor da oyle diyor malesef sifa niyetine yicez artik
Dedigin gibi galete ununu biraz cok katip kuru kofte gibi, domates sos falan yapinca daha kolay yiyorum.Yağlı kuzu etinden köfte yap içine soğan biber kimyon vb şeyler kat daha kolay yersin kuzu eti sindirimide kolay benim kardeşimde eti yemez ama köfteyi yiyor gerçi et yemediği halde kanı çok yüksek ama bizde genetik su bile kana dönüşüyorben işlenmş et almam eti görerek çektiriyorum köfteyi harcını kendim yaparım belki seninde hoşuna gider
Cok gecmis olsun, firsat yokmus ama ne kadar dinlenmeli gecirebilseniz o kadar kardirKızlar merhaba bi süredir giremedim buraya,babam rahatszlandı apartopar Ankaraya gittik bir ameliyat gecirdi coksukur simdi iyibu sebepten bicogunuzu takip ecemedim adam gibi,sıkıntılı sürec g3ciren arkadaşlarıma gecmis olsn diliyorum ve kuzuları öpüyorm tecrübelianneyim güya ama yine bu gebelikte başıma gelen bi sıkıntımı sizle paylaşmak istiyorumm belki aranızda aynı durumu yasayan var mı diye.babamn rahatszlıgna üzülüp streslendigim icin mi yolculuk yasadığm ic8n mi yada evde totom yer görmedigi icin mi bilmiyirum ama bugün kasıklarmda buraz agrm vardı ve bebegi sanki asagida hissettim eşi ude panik yaptrmamak icin gel bebegi özledim gel şu yak*ndak8 hastaneye gidelim bakalmmı diye söyledm ,neyse gittik hicbilmedigim bi doktor ş8kayetnz nedir dedi hafif kasıklarmda agrı var hocm birde bebegi görmek istedim dedim,neyse baktı ultrasondan bebeginzin başı haftasına görebayagı aşagıda deyince benşok tabi agrımda var dedinz sizi bi nst ye sokalm dedi bunu duyaan eşim dahada panikledi tabi ben de boxuntuya vermedim.neyse nstye girdm cokşukür sancı çıkmadı tedbir amaçlı akciger geliştirici iğne yaptılar yolladılar eve,hebuarada rshimde açılma vs.de yok çokşuķür ama hala kasıklarmda agrıvar doktor bana evde dinlen dedi ama ne mümkün geld8mki eve oğlumun burnu akıyor biraz ateslemiş 37,6 .ş8mdi çocuk covid mi kaptı biyerden buseyimi var endisesnden y8ne stres oldum sancm arttı çok uzattım kızlar k.bakmaýnbiliyorum amasuan valla psnik oldm kwrnmdakibebegimi hemde oglumu düşünecem diye ya erjen dogurursam korkusubastı benim gibi benim haftamda bebegin8n başı aşagıda olan annisler vssr mı? Sonra düzeliyor mu yoksabu bir sinyalmi.. buarada bu aksam covid aşısıda olacağm şu çin aşısı olandan inşallah oda bi sıkıntı çıkarmaz öyle kızlar işte şimdiden tşk ettim
Aşı hiç bilmiyorum benim doktor şuana kadar hiç bahsetmedi bende sormadım hamilelerde ölüm vakaları haberlere yansıyalı çok oldu şuan veriler düşüyor ama aşı imkanından dolayı mı bilmiyorum birde lohusalık var esas o zaman sıkıntı olur diye mi [lohusanın mezarı kırk gün açık olurmuş derler] o zaman bğnyemiz dirençli olur mu bilinmez birde hastanelerde korana olduğundan doğum yapacağın yer çok önemli bu gidişle evde yapmak en iyisi olacakDedigin gibi galete ununu biraz cok katip kuru kofte gibi, domates sos falan yapinca daha kolay yiyorum.Ben de hic guvenmem hazir koftelere falan kendim yapmak isterim. Et yine yenir de asi cikti basima
ay Allah korusunAşı hiç bilmiyorum benim doktor şuana kadar hiç bahsetmedi bende sormadım hamilelerde ölüm vakaları haberlere yansıyalı çok oldu şuan veriler düşüyor ama aşı imkanından dolayı mı bilmiyorum birde lohusalık var esas o zaman sıkıntı olur diye mi [lohusanın mezarı kırk gün açık olurmuş derler] o zaman bğnyemiz dirençli olur mu bilinmez birde hastanelerde korana olduğundan doğum yapacağın yer çok önemli bu gidişle evde yapmak en iyisi olacak
Bende kaşıntı yanma vardı o geçti ama akıntı geçmedi hatta dün doktor dedi ki hamilelikte sarı akıntı olur dedi ama ben kaşıntı da geçirdiğim için mantar türü enfeksiyon olabilir dedi fitil verdi. Koku yok şuanki akıntı da ama sarı renkli. Evet ya çamaşırı ütüleme çk lazım faydası oluyor gerçektenBen hamile olunca başladı akıntı hatta koyu sarı ama koku yok kaşıntıda yok onun için açıkcası ben doktora söylemedim sıkıntı olur bilmem ama pamuklu çamaşır kullanmak gerek eğer mantar türü ise çamaşırı ütülemeden giyinmemek lazım doktor söylemiştir gerçi makinede en yüksek derecede yıkamakta fayda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?